Gość: Teresa IP: *.wro.vectranet.pl 10.08.08, 07:27 mam pytanie,czy jest to proste,czy trudne,jak długo trwa,słyszałam,ze ok.1,5 godziny,na co trzeba zwrócić szczególna uwagę.Pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
norbert.n Re: Instalacja Windowsa XP HE na nowym komputerze 10.08.08, 07:54 Proste, instalator poprowadzi Cię za rękę. Trwa to ok. godziny. Po zainstalowaniu Windows zainstaluj sterowniki do kart dźwiękowej, graficznej, modemu itp. Link Zgłoś
m.gregor Re: Instalacja Windowsa XP HE na nowym komputerze 10.08.08, 10:09 > zainstalowaniu Windows zainstaluj sterowniki do kart dźwiękowej, > graficznej, modemu itp. ...i poprawki ze strony update.microsoft.com Link Zgłoś
qqbek zapominamy o najważniejszym 10.08.08, 12:28 Po instalacji Windows, a jeszcze przed kartą dźwiękową i graficzną (nie mówiąc o Windows Update i kontroli legalności) warto wpierw zainstalować sterowniki chipsetu (zwane potocznie sterownikami płyty głównej)... Tak więc jak dla mnie kolejność to: 1. sterowniki chipsetu i urządzeń systemowych 2. sterowniki karty graficznej, muzycznej i innych urządzeń wbudowanych (kamerka internetowa, touch pad, czytnik linii papilarnych itd.) 3. sterowniki do urządzeń sieciowych (karta sieciowa/modem) 4. pozostałe sterowniki do hardware dostarczone nam przez pr oducenta (monitor/karta telewizyjna/drukarka/skaner/klawiatura/mysz) 5. wszystkie zalecane poprawki z Windows update (włączając direct X a pomijając IE7) 6. alternatywna do IE przeglądarka internetowa (Mozilla/Opera) 7. antywirus (co kto lubi- może być bezpłatny Avast, albo to co nam dali z komputerem [najczęściej dołączają jakiś 60 lub 90 dniowy trial]) Link Zgłoś
Gość: mariushhe Re: Instalacja Windowsa XP HE na nowym komputerze IP: *.who.vectranet.pl 11.08.08, 05:22 zdecydowanie nie - 1kto powiedział ci że system operacyjny instaluje sie prawie 2 godzinki. Dla przykładu Widows Vista buisness (www.microsoft.com/poland/msp/produkty/vista-business/po.mspx) - ten system operacyjny instaluje się do 30 minut max. Link Zgłoś