Gość: amadeus IP: *.smrw.lodz.pl 04.10.03, 18:46 Witam. mój system to Win XP. I mam problem z outlookiem...a mianowicie, po kliknięciu skrótu muszę czekać około 2 minut na otworzenie się outlooka. Co może być tego przyczyną ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
gray Re: Powolne otwieranie OE 04.10.03, 19:03 też kiedyś tak miałem tylko pod 98 ale nie doszedłem od czego tak się dzieje. prawdopodobnie to skutek zainstalowania jakiegoś oprogramowania ale nie mam pojęcia jakiego. właściwie to cieszę się, że tak się stało bo poszukałem sobie lepszych mailerów (obecnie używam TheBAT!). po zmianie systemu na 2000pro problem zniknął. Link Zgłoś
Gość: E111 Re: Powolne otwieranie OE IP: *.arcor-ip.net 04.10.03, 20:37 ...poszukaj i wywal pliki o rozszerzeniu.NK2, i zanim zapytasz tym razem co to sa pliki .NK2 polecam --->google.pl rgds::E111 Link Zgłoś
gray Re: Powolne otwieranie OE 04.10.03, 21:08 jak rozumiem jest to plik przechowywujący adresy do autouzupełniania (dobrze rozumiem?) ale dlaczego outlook wolno otwierał się nawet kiedy wcześniej go ne używałem czyli kiedy nie powinien mieć w tym pliku żadnych wpisów... ? pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: E111 Re: Powolne otwieranie OE IP: *.arcor-ip.net 04.10.03, 21:31 >ale dlaczego outlook wolno otwierał się nawet kiedy wcześniej go ne > używałem czyli kiedy nie powinien mieć w tym pliku żadnych wpisów... ? ...hehe! Tego to nawet sam Billy_Boy G. z Redmond nie wie :)).Taki to juz system Sam, prawde mowiac,nie uzywam tego wspanialego wyrobu MS,ale obilo mi sie o uszy ze problem ten czesto lezy w registry. Trzeba wyedytowac: Hkey_Local_Machine\System \CurrentControlSet\Services i usunac tam wpis: ProtectedStorageSystem potem odpalic na konsoli: %windir%\system\pstores.exe -install i powinno znowu dzialac szybko. ... a jesli nie to zazalenia do Billa ;) rgds::E111 Link Zgłoś
Gość: amadeus Re: Powolne otwieranie OE IP: *.smrw.lodz.pl 04.10.03, 21:30 problem w tym, że nie mam takich plików na dysku... :( Link Zgłoś