Dodaj do ulubionych

KARTA RADEON 9000 PRO

17.10.03, 09:40
CZEŚĆ.
PODCZAS PRACY Z OFFICE-m (tylko) SPORADYCZNIE POJAWIA SIĘ NA MONITORZE ŚLAD
BIERZNIKA Z PEWNYM ODCIENIEM. ZNIKA PO RESTARCIE KOMPA. NIE PRÓBOWAŁEM
RESETOWAĆ SAMEGO MONITORA. MONITOR KTÓRY POSIADAM TO CTR 19" LG FLATRON 900P
ZASTANAWIAM SIĘ CZY TO PROBLEM Z TYTUŁOWĄ KARTA GRAFICZNĄ CZY TEŻ PROBLEM Z
MONITOREM.
ZA WSZELKIE PORADY I SUGESTIE Z GÓRY DZIĘKI.
Obserwuj wątek
    • firehazard Re: KARTA RADEON 9000 PRO 17.10.03, 12:17
      Z Twoim problemem nie mogę Tobie pomóc bo nie mam pojęcia ale miałem tą samą
      kartę graficzną. jest ona bardzo dobrą kartą ale nie sprostała moim
      oczekiwaniom, tzn. wiekszość gier jest robiona pod nVidię i przez to miałem
      wiele problemów z odpowiednim skonfigurowaniem wszystkiego, zresztą z marnym
      skutkiem. Może warto zmienic na jakiegos Gforca, proponuję "3" (może być
      oczywiście bardziej wydajna jeśli masz takie potrzeby i kase). mam Gforce'a 3
      i jestem bardzo zadowolony.
      • tanierozmowy Re: KARTA RADEON 9000 PRO 17.10.03, 13:43
        podobny problem miał i ma kolega w sieci, tez jak odpala Iron Storm i zaczyna
        grac po sieci to go wywala i bigaja mu pasy po monitorze. Wiec sie zgadza ze
        radeon nie wspopracuje ze wszytkimi grami czy nie wszytkie gry współpracują z
        Radeonem

www.tanierozmowy.pl
        • Gość: chmchm Re: KARTA RADEON 9000 PRO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 13:10
          nie wiem czy dobrze rozumiem co się na tym monitorze dzieje. U mnie pojawiała
          się ukośna linia na dole ekranu, okazało się że wielkość obrazu w monitorze
          była za wielka o kilka punktów , czy też pozycja ekranu przesunięta i tak się
          jakos dziwnie działo, nie wiem czy to o to chodzi. Można też sprawdzić w
          zakładce właściwosci zaawansowanych ustawień ekranu - jak działa przy wł/wył
          synchronizacji pionowej V i/lub poziomej H lub łącznej itp. kombinacje..
          Co do radeonów i gier - w ustawieniach zaawansowanych obrazu zakładka directx
          (moze direct3D??) karty najlepiej włączyć wszystko na "zależne od aplikacji"
          wtedy gry odzyskują władzę nad wyswietlaniem ;)(tak mi się zdaje) tylko "zawsze
          czekaj na sync.pion." warto włączyć na "zawsze" ale pewnie to wiecie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka