Dodaj do ulubionych

Problem z SQL 2000

IP: *.chello.pl 19.10.08, 20:00
Witam otóż mam bardzo duży problem z sqlem przynajmniej tak mi się wydaje, po
zainstalowaniu sql system sie wali ;/ otóż po zainstalowaniu działa dobrze do
pierwszego wyłączenia, a później włącza się tylko do ekranu powitalnego.
Robiłem formata wszystko działało dobrze jednak po ponownym zainstalowaniu sql
problem się powtrzył. Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: smutas Re: Problem z SQL 2000 IP: *.dsl.bell.ca 20.10.08, 04:59
      A Co to za komputer? XP, Vista, ile RAMu? I na koniec "czyj" to SQL, Microsoft?
      • Gość: Wisien Re: Problem z SQL 2000 IP: *.chello.pl 20.10.08, 19:59
        No raczej komputer nie jakiś straszny :P 2GB ramu procesor AMD Athlon X2 5600+
        Winx Xp professional a SQL 2000 Microsoftu.
        • smutas Re: Problem z SQL 2000 20.10.08, 20:43
          Nie pytalem o procesor, bo to sprawa drugorzedna przy "sequelach". Najwazniejsza
          jest pamiec. I kolejne pytanie, moze byc dziwne, bo dawno juz nie widzialem MS
          SQL - ale podczas instalacji program pyta o sposob jego wykozystania i
          przydziela odpowiednia ilosc RAMu w zaleznosci od potrzeb. Tu moze byc problem,
          jesli przydzieliles zbyt malo, choc i tak byloby to dziwne bo 128MB w zupelnosci
          powinno wystarczyc - a ty posiadasz znacznie wiecej. No i na koniec - czy masz SP4?
          • Gość: Wisien Re: Problem z SQL 2000 IP: *.chello.pl 21.10.08, 07:36
            Sposób wykorzystania to "Server and Client Tools" jeśli o to chodzi :P ale już
            kiedyś go miałem i wszystko ładnie działało :P Aha i do Win XP chyba nie ma SP4
            :P Ale możliwe że coś z pamięcią.
            Może tu trzeba coś zrobić:
            Moj Komputer >Wlasciwosci >Zawanosowane >Wydajnosc >Ustawienia >Zawanosowane
            >Pamiec Wirtualna
            • Gość: smutas Re: Problem z SQL 2000 IP: *.dsl.bell.ca 21.10.08, 17:18
              Mialem na mysli SP4 dla MS SQL Server 2000, nie dla Win

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka