Gość: somebody IP: *.eastwest.com.pl 25.10.08, 13:33 wylałem herbatę na klawiaturę laptopa. jest to bardzo drogi sprzęt. czy da się go jakoś uratować? np wymiana klawiatury itp? jest to bardzo pilna sprawa. z góry dziękuję za odpowiedzi. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gość Re: proszę o pomoc IP: *.acn.waw.pl 25.10.08, 13:50 To czy to była kawa czy herbata nie ma znaczenia - podaj konkrety. Link Zgłoś
Gość: somebody Re: proszę o pomoc IP: *.eastwest.com.pl 25.10.08, 14:03 oto konkrety: płyn wylałem wczoraj wieczorem, od razu po wytarciu komp odpalał windowsa w systemie awaryjnym, tzn chciał odpalić, ale nie dał rady, bo padał, dziś rano podłączyłem do zasilania, ale chyba nie styka zasilacz. kiedy chcę go włączyć zapalają się kontrolki i po kilku sekundach gasną i nic się nie dzieje. kwestia naprawy, nawet gdyby kosztowała dużo i tak bardziej mi się chyba opłaca, bo sprzęt kosztuje ok 10000 (w komputroniku 9780pln). Link Zgłoś
Gość: Sławek62 Re: proszę o pomoc IP: *.klaudyny.waw.pl 25.10.08, 14:02 Wyłącz, odłącz akumulator, jeśli potrawisz zdemontuj obudowę i usuń wodę. Miejsca zalane oczyść spirytusem(może być izopropyl) i wysusz np suszarką do włosów. Wymontuj dysk,gdy był zalany - osusz i podłącz do innego komputera aby skopiować dane. Czy i co zostało uszkodzone zobaczysz przy próbie włączenia po dokladnym osuszeniu, lub wizyta w serwisie. Skopiuj dysk przed wizytą w serwisie. Link Zgłoś
Gość: 3210 Re: proszę o pomoc IP: *.stk.vectranet.pl 25.10.08, 17:10 Czy posiadanie komputera zwalnia od myślenia? Jeszcze mi się nie zdarzyło zalanie czegokolwiek, no ale do żarcia i picia mam inne miejsca. Link Zgłoś