Gość: ana IP: *.net.autocom.pl 17.01.02, 22:28 polaczenie z internetem mam przez usb,w kompie zamontowana karta sieciowa,czy jest ona potrzebna do laczenia sie z siecia?moge ja wyjac? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Scan Re: karta sieciowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 23:07 A po co wyjmować? Żeby ja wkładać kiedy bedziesz chciała do sieci ( domowej na przykład) przyłączyć drugi komputer? Bo do tego służy karta sieciowa! Scan Gość portalu: ana napisał(a): > polaczenie z internetem mam przez usb,w kompie zamontowana karta sieciowa,czy > jest ona potrzebna do laczenia sie z siecia?moge ja wyjac? Link Zgłoś
Gość: ana Re: karta sieciowa IP: *.net.autocom.pl 17.01.02, 23:35 Gość portalu: Scan napisał(a): Scan,dzieki za odpowiedz.To znaczy,ze dopoki nie mam przynajmniej dwoch komputerow,to karty sieciowej nie potrzebuje?Chce ja komus dac,znajomi robia siec. > A po co wyjmować? Żeby ja wkładać kiedy bedziesz chciała do sieci ( domowej na > przykład) przyłączyć drugi komputer? Bo do tego służy karta sieciowa! > Scan > > Gość portalu: ana napisał(a): > > > polaczenie z internetem mam przez usb,w kompie zamontowana karta sieciowa, > czy > > jest ona potrzebna do laczenia sie z siecia?moge ja wyjac? > Link Zgłoś
Gość: PsuBrat Re: karta sieciowa IP: 10.129.136.* 18.01.02, 00:48 A ja słyszałem (zaznaczam, ze jestem amatorem), że połączenie z Internetem poprzez stałe łącze szerokopasmowe, za pomocą USB, powoduje perturbacje w pracy systemu Windows (jeżeli chwilowa prędkość transmisji zbliży się lub przekroczy ok. 80 kb/s). Komp po prostu paskudnie sie zawiesza. Wyjściem jest zastosowanie karty sieciowej i rezygnacja z USB. Co wy na to? Azaliż byłaby to prawda? Czy też przewrotne i kłamliwe wieści przez producentów kart sieciowych są (ku otumanieniu ludu) rozpuszczane??? Pozdr. Link Zgłoś
Gość: ana Re: karta sieciowa IP: *.net.autocom.pl 18.01.02, 01:34 mnie sie nie zawiesza,albo raczej rzadko,detali technicznych nie objasnie,bo sie na tym nie znam:)),pozdr. Link Zgłoś
Gość: Doki Re: karta sieciowa IP: *.unknown.uunet.be 18.01.02, 07:46 Nieprawda. Wiekszosc ludzi tutaj uzywa modemu ADSL USB produkcji Alcatel, maja polaczenie 100 kb/s i nie slychac skarg. Link Zgłoś
armstrong Re: karta sieciowa 20.01.02, 06:49 Przy korzystaniu z internetu w domowych zastosowaniach - przepustowość USB wystarcza w zupełności! Kartę wyjmij, zwolnisz w ten sposób zasoby komputera. Pozdr. :) Link Zgłoś