Gość: uczen IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 13:55 Xp po instalacji tworzy przy pierwszym uruchomieniu konto z prawami administratora jest jakis sposob zeby tego nie robil Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: krm Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 14:36 Z tego co mi wiadomo jest to wbudowane konto administracyjne, nawet nie widzisz go na liście użytkowników na ekranie logowania nie ma możliwości aby nie zostało utworzone Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 17:35 konto ktore tworze przy pierwszym uruchomieniu po zainstalowaniu systemu ma uprawnienia administratorskie i nie chce tego konta Link Zgłoś
stypendysta Re: Dodatkowe konto administratora 30.11.08, 19:12 Tego nie da się chyba ominąć. Niestety installer Widnows dopuszcza - w przeciwieństwie do installerów Linuksa - kontynuowanie instalacji bez podania hasła konta z uprawnieniami administratora, które trzeba założyć. Załóż więc to konto, zabezpiecz je hasłem i utwórz kolejne konto (profil) bez hasła, któremu potem nadasz status konta (profilu) z ograniczonymi uprawnieniami (nawet jeśli jestes jedynym użytkownikiem komputera). Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 19:25 Chce tylko konto ktore tworze na samym pocztku instalacji Link Zgłoś
serenita123 Re: Dodatkowe konto administratora 30.11.08, 20:43 pisz tutaj: microsoft.com/poland/cok/ Link Zgłoś
Gość: adminek Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.173.27.192.tesatnet.pl 30.11.08, 21:02 Jeśli nie utworzysz tego profilu, nie utworzysz żadnego innego, bo do konta administratora nie dostaniesz się. Myślę, że niepotrzebnie szukasz problemu, gdzie go nie ma, a jeśli nawet jakimś cudem go rozwiążesz, dopiero stworzysz sobie problem. Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 21:20 Gość portalu: adminek napisał(a): > Jeśli nie utworzysz tego profilu, nie utworzysz żadnego innego, bo do konta > administratora nie dostaniesz się. Myślę, że niepotrzebnie szukasz problemu, > gdzie go nie ma, a jeśli nawet jakimś cudem go rozwiążesz, dopiero stworzysz > sobie problem. > jak sie nie dostane (przeciez tworze konto na poczatku instalacji) Link Zgłoś
Gość: adminek Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.173.27.192.tesatnet.pl 30.11.08, 21:40 Mylisz się - to nie jest konto administratora, a konto z uprawnieniami administratora. Jeśli tego nie wiesz, lepiej nie 'gmeraj' przy kontach (profilach). Wierz mi - dobrze i z serca radzę! Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 21:50 czego nie moze konto z uprawnieniami administratora? Link Zgłoś
Gość: adminek Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.173.27.192.tesatnet.pl 30.11.08, 21:53 Po co ci to wiedzieć, skoro ... nie chcesz, by to konto było zakładane? - zapętliłeś się idealnie!!! Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 22:02 pruboje dociec po co mi konta z takimi samymi uprawnieniami Link Zgłoś
Gość: krm Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 22:19 konto administrator jest tworzone, tak samo jak tworzone jest konto gośc, którego też pewnie nie chcesz i byc może nawet nie zdjesz sobie sprawy, że je masz, potem możesz założyc sobie dowolną ilośc kont z różnymi uprawnieniami, ale konto Administrator i tak będziesz miał, a nawet go nie zobaczysz w Control Panel -> User Accounts (konto guest tak) Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 01.12.08, 15:50 sumujac konto ktore tworze na poczatku instalacji jest jedynym czy tworzy sie jeszcze jedno na ktore nie mam wplywu P.S Jeden dom jedno wejscie do niego,wiem ze moge utworzyc konto i nastepnie je usunac ale nie o to chodzi ma byc tylko jedno jasniej nie umiem Link Zgłoś
Gość: adminek Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.centertel.pl 01.12.08, 18:01 Do czasu aż stworzysz inne, jest jedynym uruchamialnym przez użytkownika. Link Zgłoś
Gość: adminek Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.centertel.pl 01.12.08, 18:06 Nie usuwaj - w systemie oprócz profilu 'administrator' zakładanego przez instalator, musi być jeden profil załozony przez użytkownika. Link Zgłoś
Gość: ronin Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.aster.pl 01.12.08, 21:11 Gdzie ustawia się informację, które konto ma uruchamiać się przy starcie komputera? Link Zgłoś
Gość: zdzchu_cz_wa Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.clw.metro.digiweb.ie 01.12.08, 21:25 a ja proponuje uruchomić xp w trybie awaryjnym tam dopiero się dzieje Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 01.12.08, 22:23 no w koncu mamto co chcialem po prostu nie tworzylem zadnego konta(ten ekran kiedy mozna wpisac bodajze 4 uzytkownikow)tylko reset i po restarcie mam tylko to konto ktore zakladalem na poczatku instalki Link Zgłoś