Dodaj do ulubionych

Dodatkowe konto administratora

IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 13:55
Xp po instalacji tworzy przy pierwszym uruchomieniu konto z prawami administratora jest jakis sposob zeby tego nie robil
Obserwuj wątek
    • Gość: krm Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 14:36
      Z tego co mi wiadomo jest to wbudowane konto administracyjne, nawet nie widzisz
      go na liście użytkowników na ekranie logowania nie ma możliwości aby nie zostało
      utworzone
      • Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 17:35
        konto ktore tworze przy pierwszym uruchomieniu po zainstalowaniu systemu ma uprawnienia administratorskie i nie chce tego konta
        • stypendysta Re: Dodatkowe konto administratora 30.11.08, 19:12
          Tego nie da się chyba ominąć. Niestety installer Widnows dopuszcza - w
          przeciwieństwie do installerów Linuksa - kontynuowanie instalacji bez podania
          hasła konta z uprawnieniami administratora, które trzeba założyć. Załóż więc to
          konto, zabezpiecz je hasłem i utwórz kolejne konto (profil) bez hasła, któremu
          potem nadasz status konta (profilu) z ograniczonymi uprawnieniami (nawet jeśli
          jestes jedynym użytkownikiem komputera).

• Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 19:25
            Chce tylko konto ktore tworze na samym pocztku instalacji
            • serenita123 Re: Dodatkowe konto administratora 30.11.08, 20:43
              pisz tutaj:
              microsoft.com/poland/cok/
            • Gość: adminek Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.173.27.192.tesatnet.pl 30.11.08, 21:02
              Jeśli nie utworzysz tego profilu, nie utworzysz żadnego innego, bo do konta
              administratora nie dostaniesz się. Myślę, że niepotrzebnie szukasz problemu,
              gdzie go nie ma, a jeśli nawet jakimś cudem go rozwiążesz, dopiero stworzysz
              sobie problem.

• Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 21:20
                Gość portalu: adminek napisał(a):

> Jeśli nie utworzysz tego profilu, nie utworzysz żadnego innego, bo do konta
                > administratora nie dostaniesz się. Myślę, że niepotrzebnie szukasz problemu,
                > gdzie go nie ma, a jeśli nawet jakimś cudem go rozwiążesz, dopiero stworzysz
                > sobie problem.
                >

jak sie nie dostane (przeciez tworze konto na poczatku instalacji)
                • Gość: adminek Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.173.27.192.tesatnet.pl 30.11.08, 21:40
                  Mylisz się - to nie jest konto administratora, a konto z uprawnieniami
                  administratora. Jeśli tego nie wiesz, lepiej nie 'gmeraj' przy kontach
                  (profilach). Wierz mi - dobrze i z serca radzę!
                  • Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 21:50
                    czego nie moze konto z uprawnieniami administratora?
                    • Gość: adminek Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.173.27.192.tesatnet.pl 30.11.08, 21:53
                      Po co ci to wiedzieć, skoro ... nie chcesz, by to konto było zakładane? -
                      zapętliłeś się idealnie!!!
                      • Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 22:02
                        pruboje dociec po co mi konta z takimi samymi uprawnieniami
                        • Gość: krm Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 30.11.08, 22:19
                          konto administrator jest tworzone, tak samo jak tworzone jest konto gośc,
                          którego też pewnie nie chcesz i byc może nawet nie zdjesz sobie sprawy, że je
                          masz, potem możesz założyc sobie dowolną ilośc kont z różnymi uprawnieniami, ale
                          konto Administrator i tak będziesz miał, a nawet go nie zobaczysz w Control
                          Panel -> User Accounts (konto guest tak)
                          • Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 01.12.08, 15:50
                            sumujac konto ktore tworze na poczatku instalacji jest jedynym czy tworzy sie jeszcze jedno na ktore nie mam wplywu
                            P.S Jeden dom jedno wejscie do niego,wiem ze moge utworzyc konto i nastepnie je usunac ale nie o to chodzi ma byc tylko jedno jasniej nie umiem
                            • Gość: adminek Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.centertel.pl 01.12.08, 18:01
                              Do czasu aż stworzysz inne, jest jedynym uruchamialnym przez użytkownika.
                            • Gość: adminek Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.centertel.pl 01.12.08, 18:06
                              Nie usuwaj - w systemie oprócz profilu 'administrator' zakładanego przez instalator, musi być jeden profil załozony przez użytkownika.
    • Gość: ronin Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.aster.pl 01.12.08, 21:11
      Gdzie ustawia się informację, które konto ma uruchamiać się przy starcie komputera?
      • Gość: zdzchu_cz_wa Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.clw.metro.digiweb.ie 01.12.08, 21:25
        a ja proponuje uruchomić xp w trybie awaryjnym tam dopiero się dzieje
        • Gość: uczen Re: Dodatkowe konto administratora IP: *.toya.net.pl 01.12.08, 22:23
          no w koncu mamto co chcialem po prostu nie tworzylem zadnego konta(ten ekran kiedy mozna wpisac bodajze 4 uzytkownikow)tylko reset i po restarcie mam tylko to konto ktore zakladalem na poczatku instalki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka