puciacz 30.10.03, 21:34 Napisalem prosty program w C pod Linuxem i skompilowalem go g++ Plik wykonawczy powstal i kiedy chce go uruchomic bash mowi, ze nie ma takiego pliku czy polecenia. Link Zgłoś Obserwuj wątek
puciacz Re: C i Linux 30.10.03, 21:36 A i jeszcze jedno. Jak usunac plik czy katalog? rm nie chce zabardzo dzialac. Link Zgłoś
Gość: kell Re: C i Linux IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.10.03, 21:40 bo pewnie sciezka z ktorej uruchamiasz plik nie jest dopisana jako sciezka z wykonywalnymi programami. najlatwiej jest dodac ./ do programu np majac plik a.out uruchom go ./a.out plik usuwasz rm nazwa, caly katalog, lacznie z podkatalogami rm -rf nazwa_katalogu. uwazaj by nie wpisac rm -rf / bo wtedy pozbedziesz sie systemu:) chociaZ najczesciej ta komedna jest zablokowana w profilu:) Link Zgłoś
al-ki Re: C i Linux 30.10.03, 22:13 Gość portalu: kell napisał(a): ) uwazaj by nie wpisac rm -rf / bo wtedy pozbedziesz sie systemu:) chociaZ ) najczesciej ta komedna jest zablokowana w profilu:) -- Hehe, tzn. mówisz, żeby przez przypadek lepiej się "/" nie wcisnęło? :P Ale jako root można to zrobić? Pytam, bo nie chcę sprawdzać :) Link Zgłoś
pollak Re: C i Linux 30.10.03, 22:33 al-ki napisał: > Hehe, tzn. mówisz, żeby przez przypadek lepiej się "/" nie wcisnęło? :P > Ale jako root można to zrobić? Pytam, bo nie chcę sprawdzać :) Zasadniczo można spokojnie, a najlepiej działa jak jeszcze dodasz & na końcu ;) Link Zgłoś
Gość: kell Re: C i Linux IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.10.03, 22:34 hmm, tzn nie sprawdzaj lepiej, ale wydaje mi sie, ze usunie tylko te pliki do ktorych masz dostep, np te z /home/ :) Link Zgłoś