33kuba 15.12.08, 20:59 Mam takie pytanie. Chce kupic na Allegro.pl taki kabel SCART - VGA i polaczyc nim laptop (ktory ma gniazdo VGA) i telewizor. Czy to bedzie dzialac ze bede mogl ogladac z laptopa filmy na telewizorze? Jakub Klatka. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mufi Re: Kabel SCART - VGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 21:54 Jeśli telewizor ma gniazdo SCART to odpowiedź brzmi tak. Link Zgłoś
Gość: bib Re: Kabel SCART - VGA IP: 217.96.70.* 16.12.08, 12:51 NIE w opisie aukcji masz wyraźnie napisane: kierunek sygnału SCART -> VGA Link Zgłoś
33kuba Re: Kabel SCART - VGA (raz jeszcze) 19.12.08, 20:28 To w takim razie jak mozna by podlaczyc laptop do telewizora zebym mogl ogladac filmy z laptopa na telewizorze? Jakie urządząko bym musial sobie sprawic zeby osiagnac ten cel? Link Zgłoś
Gość: edmut wajchowski Re: Kabel SCART - VGA (raz jeszcze) IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.08, 20:50 a masz wyjscie svhs ? www.allegro.pl/item500931081_kabel_euro_scart_svhs_7_5m_fvat_tanio.html cztery zeta i dziala... Link Zgłoś
3promile Re: Kabel SCART - VGA (raz jeszcze) 19.12.08, 20:57 Nie zawsze. Miałem kiedyś to cudo i obraz na tv był b/w. Nie pomagały zadne kombinacje w ustawieniach karty. Link Zgłoś
Gość: ilvebeer Re: Kabel SCART - VGA (raz jeszcze) IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.08, 21:19 no to cos zje--s,albo telepator byl z epoki rubinow wybuchajacych w ogole pytanie debilne,kupujesz przejsciowke dvi na hdmi i ogladasz filmy,lepiej kupic dvd za 100 pln niz sie pier... ze starym telewizorem i laptopem na starym kineskopowym telewizorze strata czasu i pieniedzy - kup sobie tanie dvd z mozliwoscia odtwarzania divix Link Zgłoś
3promile Re: Kabel SCART - VGA (raz jeszcze) 19.12.08, 22:37 Nie, to był całkiem nowy tv. Okazało się, że w scart trzeba przelutować dwa piny :P Link Zgłoś
33kuba Re: Kabel SCART - VGA (raz jeszcze) odp. JK 21.12.08, 13:18 Mam odtwarzacz DVD ELTA 8844 MPEG4 ale chcac ogladac filmy sciagniete z internetu (ze strony www.torrenty.org) to nie zawsze mozna na tym odtwarzaczu DVD odtwarzac filmy z napisami, bo napisy ktore odtwarza ten odtwarzacz DVD sa zbyt drobne i nie zawsze rowno pojawiaja pod czas odtwarzania filmow, pol biedy kiedy film jest z polskim lektorem to wtedy jak najbardziej - TAK ale znowu jest na tej stronie za malo filmow z lektorem. Link Zgłoś
Gość: Romek Opis jak to zrobić IP: *.warszawa.mm.pl 20.12.08, 18:50 33kuba napisał: > To w takim razie jak mozna by podlaczyc laptop do telewizora zebym mogl ogladac > filmy z laptopa na telewizorze? > Jakie urządząko bym musial sobie sprawic zeby osiagnac ten cel? Spróbuj tego patentu z podanej strony... nie sugeruj się adresem "idiots"... opisany artykuł jest na prawdę ciekawy www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/ Link Zgłoś
33kuba Re: Opis jak to zrobić 21.12.08, 13:23 Tylko ta strona ktora mi podales nie chce sie zalaczyc. Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Opis jak to zrobić IP: *.warszawa.mm.pl 21.12.08, 14:21 Parę dni temu jeszcze się otwierała... dobrze że mam zapisany schemat, niestety nie mam na tym komputerze co obecnie siedzę zapisanej strony w html-u, ale jak będę na drugim kompie, prześlę Ci na skrzynkę lub wrzucę na jakiś serwer i zapodam link. Na razie sam schemat. img301.imageshack.us/my.php?image=vga2euroyz1.jpg Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Opis jak to zrobić IP: *.warszawa.mm.pl 21.12.08, 21:45 Wrzuciłem na serwer upload, można pobrać stąd: wrzucacz.pl/file/7761229895506 . Plik zip, po pobraniu chyba poradzicie sobie z tym, jak to otworzyć. Schemat trochę inny niż tego który podałem wcześniej, ale na tej stronie napisane jest, że jest to schemat do Radka... w tym co dałem wcześniej, na stronie skąd go ściągnąłem, nie było napisane do jakiej karty jest, jakby nie chciało iść na jednym, może drugiego spróbować? Link Zgłoś