Dodaj do ulubionych

Kabel SCART - VGA

15.12.08, 20:59
Mam takie pytanie. Chce kupic na Allegro.pl taki kabel SCART - VGA i polaczyc
nim laptop (ktory ma gniazdo VGA) i telewizor.
Czy to bedzie dzialac ze bede mogl ogladac z laptopa filmy na telewizorze?

Jakub Klatka.
Obserwuj wątek
    • Gość: mufi Re: Kabel SCART - VGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 21:54
      Jeśli telewizor ma gniazdo SCART to odpowiedź brzmi tak.
    • Gość: bib Re: Kabel SCART - VGA IP: 217.96.70.* 16.12.08, 12:51
      NIE
      w opisie aukcji masz wyraźnie napisane: kierunek sygnału SCART -> VGA

• 33kuba Re: Kabel SCART - VGA (raz jeszcze) 19.12.08, 20:28
        To w takim razie jak mozna by podlaczyc laptop do telewizora zebym mogl ogladac
        filmy z laptopa na telewizorze?
        Jakie urządząko bym musial sobie sprawic zeby osiagnac ten cel?
        • Gość: edmut wajchowski Re: Kabel SCART - VGA (raz jeszcze) IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.08, 20:50
          a masz wyjscie svhs ?
          www.allegro.pl/item500931081_kabel_euro_scart_svhs_7_5m_fvat_tanio.html
          cztery zeta i dziala...
          • 3promile Re: Kabel SCART - VGA (raz jeszcze) 19.12.08, 20:57
            Nie zawsze. Miałem kiedyś to cudo i obraz na tv był b/w. Nie pomagały zadne
            kombinacje w ustawieniach karty.
            • Gość: ilvebeer Re: Kabel SCART - VGA (raz jeszcze) IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.08, 21:19
              no to cos zje--s,albo telepator byl z epoki rubinow wybuchajacych

w ogole pytanie debilne,kupujesz przejsciowke dvi na hdmi i ogladasz
              filmy,lepiej kupic dvd za 100 pln niz sie pier... ze starym telewizorem i
              laptopem na starym kineskopowym telewizorze

strata czasu i pieniedzy - kup sobie tanie dvd z mozliwoscia odtwarzania divix
              • 3promile Re: Kabel SCART - VGA (raz jeszcze) 19.12.08, 22:37
                Nie, to był całkiem nowy tv. Okazało się, że w scart trzeba przelutować dwa piny :P
              • 33kuba Re: Kabel SCART - VGA (raz jeszcze) odp. JK 21.12.08, 13:18
                Mam odtwarzacz DVD ELTA 8844 MPEG4 ale chcac ogladac filmy sciagniete z
                internetu (ze strony www.torrenty.org) to nie zawsze mozna na tym odtwarzaczu
                DVD odtwarzac filmy z napisami, bo napisy ktore odtwarza ten odtwarzacz DVD sa
                zbyt drobne i nie zawsze rowno pojawiaja pod czas odtwarzania filmow, pol biedy
                kiedy film jest z polskim lektorem to wtedy jak najbardziej - TAK ale znowu jest
                na tej stronie za malo filmow z lektorem.
        • Gość: Romek Opis jak to zrobić IP: *.warszawa.mm.pl 20.12.08, 18:50
          33kuba napisał:
          > To w takim razie jak mozna by podlaczyc laptop do telewizora zebym mogl ogladac
          > filmy z laptopa na telewizorze?
          > Jakie urządząko bym musial sobie sprawic zeby osiagnac ten cel?

Spróbuj tego patentu z podanej strony... nie sugeruj się adresem "idiots"...
          opisany artykuł jest na prawdę ciekawy www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/
          • 33kuba Re: Opis jak to zrobić 21.12.08, 13:23
            Tylko ta strona ktora mi podales nie chce sie zalaczyc.
            • Gość: Romek Re: Opis jak to zrobić IP: *.warszawa.mm.pl 21.12.08, 14:21
              Parę dni temu jeszcze się otwierała... dobrze że mam zapisany schemat, niestety
              nie mam na tym komputerze co obecnie siedzę zapisanej strony w html-u, ale jak
              będę na drugim kompie, prześlę Ci na skrzynkę lub wrzucę na jakiś serwer i
              zapodam link. Na razie sam schemat.
              img301.imageshack.us/my.php?image=vga2euroyz1.jpg
            • Gość: Romek Re: Opis jak to zrobić IP: *.warszawa.mm.pl 21.12.08, 21:45
              Wrzuciłem na serwer upload, można pobrać stąd:
              wrzucacz.pl/file/7761229895506 . Plik zip, po pobraniu chyba poradzicie
              sobie z tym, jak to otworzyć. Schemat trochę inny niż tego który podałem
              wcześniej, ale na tej stronie napisane jest, że jest to schemat do Radka... w
              tym co dałem wcześniej, na stronie skąd go ściągnąłem, nie było napisane do
              jakiej karty jest, jakby nie chciało iść na jednym, może drugiego spróbować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka