Dodaj do ulubionych

IE w Europie cienko przędzie

• Gość: vaio Re: IE w Europie cienko przędzie IP: 91.193.160.* 27.12.08, 12:01
      @es podlinkuj testy z tych niezależnych czasopism, bo moim zdalnie lejesz wodę na maxa.
    • Gość: googlechrome Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.acn.waw.pl 27.12.08, 12:09
      Ja akurat używam google chrome i mam pytanie do fanów FF i opery: Czy sprawdzaliście chrome'a i czemu wg Was FF/opera są lepsze? Pytam, bo nie wiem, czy się nie przestawić na FF. Dzięki za info.
    • Gość: prorok Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.12.08, 12:13
      chrome odbierze użytkowników IE
    • Gość: googlechrome Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.acn.waw.pl 27.12.08, 12:18
      Prorok :)) W moim przypadku tak jest :)) Do tej pory używałem IE, ale po tym jak zobaczyłem jak szybko działa chrome to stwierdziłem, że mam w d.. IE :))
    • Gość: chrome Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.chello.pl 27.12.08, 12:26
      czy w google chrome jest opcja włączenia listy rozwijanej z adresami stron?
    • Gość: BIG Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.toya.net.pl 27.12.08, 12:28
      @A,buuu dziękuje za te obiektywne opnie.
    • Gość: xi0 Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.08, 12:30
      Używałem IE -przestałem wieki temu.
      Korzystałem z Opery -niby fajna, ale zawsze coś wkurzało.
      Długo korzystałem z FF i wciąż jestem z niego zadowolony.
      Pojawił się Chrome - mam go już na wszyskich komputerach, na których pracuję.
    • Gość: xi0 Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.08, 12:33
      @chrome - a po co Ci taka lista? Chrome podpowiada strony w bardzo przyjemny i intuicyjny sposób. Jeśli to Ci nie wystarcza, możesz zawsze dodać stronę do zakładek.
    • Gość: bolek Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.12.08, 12:35
      Ale i tak najszybsze jest Safari. Pozniej najblizej jest Google, a reszta daleko w tyle.
    • Gość: Shark Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.xdsl.centertel.pl 27.12.08, 12:46
      IE to już nie przegladarka, to komunikator internetowy.
    • Gość: gogo Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.217.146.194.generacja.pl 27.12.08, 12:47
      mam w pracy ff w domu opere chyba wole opere jakos takos ;)
    • Gość: gość Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.autocom.pl 27.12.08, 12:51
      @ja
      Prowadze stronę internetową, mam licznik z dokładnymi statystykami. W tej chwili IE i FF to niemal po 50 % wchodzących na strone, kiedyś FF zaczynał od +/- 5%. Pracuję w instytucji budżetowej i mamy FF z oszczędności, nie stac nas na drogiego IE,więc FF się rozprzestrzenia. Jesli IE bedzie gratis, dogoni FF. W domu używam głównie IE, bo jest dla mnie bardziej przyjazny, FF mi podskakuje. FF włączam do wchodzenia na gmail, bo nie moge wejść z IE, i do robakowania stron www. Nakładki na FF sa genialne!
    • Gość: michzio Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.244.156.185.ip4.tnp.pl 27.12.08, 13:00
      na moich stronach w statatystykach FF już dawno zdeklasowała IE - z IE korzystają już chyba tylko niedzielni kierowcy. Wśród osób poniżej 25 roku życia IE ma przerażające statystyki
    • Gość: googlechrome Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.acn.waw.pl 27.12.08, 13:00
      @gość "jeśli IE będzie gratis" ... a nie jest? Czy może ja o czymś nie wiem?
    • Gość: z Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.tpnet.pl 27.12.08, 13:08
      Tylko że to zestawienie serfujących a nie użytkowników komputerów.
      Są ludzie uzywajaćych komputera do przegladania stron np.5-8h/tydzień i do tego odwiedzajacych kilkanaście tych samych stron (moja żona) i tacy co używaja przegladarki 30-40h/tydzień, dziesiątki stron dziennie odwiedzam, często wielokrotnie tę samą stronę tego samego dnia, ciasteczka mi się nie zapisują, IP mam zmiennne albo korzystam z proxy (ja).
      To jak to jest liczone?
      Co z aktywnością użytkowników komputerów?
      Bo np. moja żona 10x w miesiacu odwiedzi "onet" a ja 200x.
      Wystarczy ze mamy inne przegladarki i już wynik jest fałszowany...
      Nie jest przypadkiem tak że Ci bardziej uświadomieni, więcej korzystający z sieci używają "lepszych" przeglądarek i to mocno fałszuje wyniki?
      50% ruchu sieciowego w Polsce to IE, a 50% inne przeglądarki.
      Tylko może jest tak że te 50% IE to generuje 90% komputerów a 50% innych przegadarek to pozostałe 10% komputerów?
    • Gość: pseudo Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 13:11
      a ja obecnie mam FF 2.0 ale zakonczy sie wsparcie to wracam do IE, FF 3.0 to jakas totalna pomylka
    • Gość: googlechrome Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.acn.waw.pl 27.12.08, 13:14
      @pseudo: Mógłbyś wyjaśnić, czemu FF 3.0 to pomyłka? Bo może nie powinienem jednak myśleć o przejściu na FF.
    • Gość: Gość Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 13:45
      ja mam IE7 i FF... ale korzystam tylko z FF...
    • ekiwok Re: IE w Europie cienko przędzie 27.12.08, 13:53
      ja mam IE8, więc nie mam IE7 :P korzystam z OPERY, a poza tym
      IE I TAK NIE ZNIKNIE! Bo niby jak wywalić przeglądarkę internetową?
      GG by padło wszystkim userom :P
    • Gość: Gość Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 14:11
      A ja na codzień używam google chrome i jestem bardzo zadowolony! firefox wraz z operką wg mnie dwiema najpopularniejszymi przeglądarkami ludzi świadomych. Z explorera korzystają głównie Ci, którzy nawet nie wiedzą że moża inaczej, np. moi rodzice, którze pewnie nie wiedzą nawet że jest coś poza onet'em i naszą-klasą ;) tak czy inaczej- oby zmierzch explorera pociągnął za sobą zmierzch wszystkich drogich bardziwnych microsowskich produków, z których niestety musimy korzystać bo dla nich- monopolistów zasady wolnego rynku się nie liczą! Trzymam kciuki za konkurencję pozdr
    • Gość: nightmare Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 14:12
      FF jest OK, ale Opera jak dla mnie ma jedną istotną przewagę... póki co goście z FF nie dogadali się za specjalnie na temat kodu Flash Playera z Adobe.. skutek jest taki, że na stronach z duża dawką flasha FF generuje prawie 100% obciążenie procesora... jednak jedno co trzeba przyznać Mozilli to niesamowita ilość usprawnień i dodatków... póki co korzystam z obu.. może Chrome kiedyś to zmieni
    • Gość: Voyt3c Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.lublin.mm.pl 27.12.08, 14:22
      Najważniejszą rzeczą odróżniającą Firefoxa jest Ad-Block Plus. Tego nie ma ani Opera, ani inna przeglądarki. Strony wyczyszczone z reklam wyglądają świetnie, dużo szybciej się wczytują, czytanych tekstów nie zasłania jakieś badziewie, nic nie wrzeszczy znienacka, miga, czy w inny sposób wnerwia. Polecam ten dodatek :-)
    • Gość: Tata-Dyrektor Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.aster.pl 27.12.08, 14:27
      Ja się na tym nie znam, ale mam FF. Bardzo ładnie się na nim drukuje; czasem jednak "fika" numery. Przechodzę wtedy na IE i święty spokój...
    • von.g Re: IE w Europie cienko przędzie 27.12.08, 14:43
      @googlechrome nie probowalem chroma ale słyszałem ,że ma dziwną licencje.
    • Gość: antek Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.acn.waw.pl 27.12.08, 14:48
      ja po wyprobowaniu praktycznie wszystkich przegladarek uzywam Avant browser,ktora jest ,o zgrozo-tu pole do popisu dla antyeksploreow,nakladka na IE
      dla mnie jest najbardziej zblona do idealu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka