13.01.09, 10:49
jak w wordzie zrobić by spacja miała odstęp 1,5 cm ?
Obserwuj wątek
    • dipolzg Re: word 13.01.09, 12:56
      może kliknij TAB :)
      • dania_86 Re: word 13.01.09, 15:39
        pytam poważnie :)
        • tiges_wiz Re: word 13.01.09, 15:40
          on ci naprawde powaznie odpowiedzial
          • dania_86 Re: word 13.01.09, 17:07
            jak będę pisać pracę licencjacką to muszę mieć odstep 1,5 cm i na pewno
            naciskanie taba nei da tego odstępu. wyobraź sobie pisać i naciskac tab zamiast
            spacji - bez komentarza.
            podobno robi się to jakoś w ustawieniach w wordzie, więc pytam, jeśli wiecie to
            udzielcie odpowiedzi
            • Gość: ort Re: word IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 17:39
              Odstęp wyraz od wyrazu 1,5 cm czy odstęp pomiędzy wierszami?
              Bo napisałaś mało klarownie.
              • dania_86 Re: word 13.01.09, 17:49
                odstep wyraz od wyrazu, tak jak pisze się w pracach licencjackich czy
                magisterskich.
                sorry, ze pisze tak chaotycznie ale na kompach nie znam się nic a nic
                • Gość: ort Re: word IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 17:59
                  Weź centymetr i zobacz ile to jest 1,5 cm :-) jak na odstęp międzywyrazowy to
                  cholernie dużo. Jak wyglądałoby zdanie z każdym wyrazem oddalonym od innego o
                  1,5 cm. Może źle zrozumiałaś wskazówki promotora? Może chodziło o wielkość
                  marginesu na stronie albo odstęp 1,5 między wierszami (ctrl + 5). Dopytaj się :-)
                  Pozdrawiam.
            • tiges_wiz Re: word 13.01.09, 17:59
              > jak będę pisać pracę licencjacką to muszę mieć odstep 1,5 cm i na pewno
              > naciskanie taba nei da tego odstępu. wyobraź sobie pisać i naciskac tab zamiast
              > spacji - bez komentarza.

tak sie napieklilas i moglbym ci napisac ze jestes glupia :P
              i ci napisze: jestes glupia ...

klawisz tab moze ci dac dowolnie ustawiony odstęp dokladniej niz spacja, bo
              fonty są nieproporcjonalne ..
              co ciekawe mozna wyrownywać do początku wyrazu lub do kropki czy przecinka
              (tabulacja dziesiętna) .. mozna ustawić ma gornej listwie dodatkowo miejsce
              gdzie ma sie tab zatrzymywac ... pisame juz ze jesteś glupia i ze ci dobrze radza?
              • Gość: 0,7 Re: word IP: *.stk.vectranet.pl 13.01.09, 19:09
                A potem w CV napisze "znajomość pakietu Microsoft Office - bardzo dobra"
                • dania_86 Re: word 13.01.09, 19:51
                  przepraszam bardzo, napisałam, że nie znam się na komputerach. dlatego piszę, na
                  tym forum. napisanie pracy nie jest dla mnie ogólnie problemem, problemem jest
                  strona komputerowa :( jestem załamana.
                  wiem, że 1,5 cm to dużo, ale dobrze usłyszałam, też się zdziwiłam, ale myslałam,
                  że w wordzie to nie będzie taka odległość jak normalnie jest 1,5 cm tylko będzie
                  ona odpowiednia.

Gość portalu: 0,7 napisał(a):

> A potem w CV napisze "znajomość pakietu Microsoft Office - bardzo dobra"

na pewno bym tak nie napisała, zawsze miałam problem z komputerami, ale nie mam
                  problemu z prawdomównością i przyznaniem się do swych słabości. kłamstwa w cv to
                  najwieksza głupota - jestem pewna, że prawie zawsze wyjdą na jaw. gdybym ja
                  skłamała o dobrej znajomości komputera, wyleciałabym już pierwszego dnia. więc
                  nie mów mi 0,7 co bym napisała, tymbardziej że Twoje stwierdzenie nie ma nic
                  wspólnego z prawdą
                  • dania_86 Re: word 13.01.09, 19:53
                    dopytam jeszcze jaka to dokładnie ma być odległość, najlepiej tych co już pracę
                    napisali, a nie mojego promotora który lubi się mylić i gubić. dzięki za
                    odpowiedzi. pozdrawiam
                    • tiges_wiz Re: word 13.01.09, 20:32
                      informatycy to taki ludek, ktory lubiu precyzyjne pytania i odpowiada
                      precyzyjnie ...

nie ma regul na ostawienie tekstu ...
                      rozumiem, ze to chodzi o odstep pomiedzy wierszami ? tak? to sie nazywa
                      interlinia ...
                      office.microsoft.com/pl-pl/word/HP051894831045.aspx
                      po za tym nie jest centymentr a punkt. Czcionka 10 nie ma 10 cm a 10 punktow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka