Dodaj do ulubionych

CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent)

IP: 195.94.222.* 23.01.02, 12:19
Wszystkie ustawienia Dial up , sieci i opcji internetowych mam w porządku (jak
sądzę).
Modem nowy i dobry.
Łączę się z Internetem, ale nie mogę ściągnąć żadnej strony. Biała plama na
ekranie.
Zepsuło się to z dnia na dzień.
Na czym może polegać problem? Czy na tym , że łączę się przez TPSA?

Obserwuj wątek
    • Gość: Hackerka niepoważna IP: *.*.*.* 23.01.02, 13:05
      Czy uważasz, że jedynie CHŁOPCY mogą ci pomóc?
      Jesteś niepoważna z twoim wołaniem o pomoc.
      • Gość: elle Re: IP: 195.94.222.* 23.01.02, 13:11
        skoro tak to może Ty odpowiesz mi merytorycznie?
        zamiast robic takie uwagi
    • Gość: X Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: 10.17.10.* 23.01.02, 16:43
      Nie wyskakuje zaden komunikat?
      o bledzie, albo inny?

a moze...
      sprobuj wpisac w ustawieniach TCP/IP numerki serwerow nazw:
      podst DNS: 194.204.152.34
      zapas DNS: 194.204.159.1

jezeli to nie pomoze, w dialup networking utworz nowe polaczenie i jeszcze raz
      ustaw wszystko pod tpsa.

jak nic z tego nie wyjdzie daj znac.
      • Gość: zyg Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 17:26

hehehe , haxorzy :> a moze poprostu zjebal sie Internet Explorer... hehe bo sie
        zdaza - polecam IE 5.5 PL jest najstabliniejszy...

Pozdr.
        • nbozena Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) 23.01.02, 17:37
          Nie ma ŻADNEGO komunikatu o błędzie. Nic, kompletnie.
          Otwiera, otwiera, jeszcze raz otwiera i na koniec mówi, że nie może otworzyć.

elle
          • Gość: X Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: 10.17.10.* 23.01.02, 19:05
            czy jest komunikat w przegladarce:
            page cannot be found?
            czy tak jest z KAZDA strona, czy tylko z jedna?
          • Gość: X Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: 10.17.10.* 23.01.02, 19:07
            albo cos w tym rodzaju?:

The requested URL could not be retrieved

--------------------------------------------------------------------------------

While trying to retrieve the URL: www.qpax.com/

The following error was encountered:

Unable to determine IP address from host name for www.qpax.com
            The dnsserver returned:

DNS Domain 'www.qpax.com' is invalid: Host not found (authoritative).
            This means that...blablablabla
      • Gość: android Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 22:33
        Gość portalu: X napisał(a):

> Nie wyskakuje zaden komunikat?
        > o bledzie, albo inny?
        >
        > a moze...
        > sprobuj wpisac w ustawieniach TCP/IP numerki serwerow nazw:
        > podst DNS: 194.204.152.34
        > zapas DNS: 194.204.159.1

Ja proponuje wpisac inne DNS-y a mianowicie:
        148.81.16.51 (NASK)
        195.187.245.51 (nie wiem co, może jakaś jednostka wojskowa ;)
        Generlanie sprawdź czy po uruchomieniu modemu masz połączenie z Internetem,
        puszczając ping na któryś z powyższych IP, czyli:
        PING 148.81.16.51
        Jeżeli otrzymasz odpowiedź, to oznacza, że wszystko jest OK a jedynie w opcjach
        przeglądarki musisz ustalić za pomocą jakiego połączenia uzyskujesz dostęp do
        Internetu.

andek

PS.I tak oto okazało się, że nawet android może być chłopakiem...Rick Deckart by
        się uśmiał...
        • nbozena Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) 24.01.02, 08:39
          no wię tak:
          ustawiłam jeszcze raz dial up. i nic.
          wszystkie ids-y są wpisane i włączone. i nic.
          pojawia się komunikat, że nie może znaleźć strony.Tak jest z wszystkimi
          stronami. Czasem pojawiają się strony z off - line, z którymi nie da się nic
          zrobić.
          mam Internet Explorer 5.5, wiec raczej ok?

elle

• ganelon Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) 24.01.02, 10:30
            nbozena napisał(a):

> no wię tak:
            > ustawiłam jeszcze raz dial up. i nic.
            > wszystkie ids-y są wpisane i włączone. i nic.
            > pojawia się komunikat, że nie może znaleźć strony.Tak jest z wszystkimi
            > stronami. Czasem pojawiają się strony z off - line, z którymi nie da się nic
            > zrobić.
            > mam Internet Explorer 5.5, wiec raczej ok?
            >
            > elle
            >
            Po uzyskaniu polaczenia z Internetem powinna sie pojawic mala ikonka przy
            zegarze. Jesli jest to zaobserwuj jej rekcje przez kilka minut albo kliknij
            double-click na nia i zobacz czy jest jakis przeplyw danych w activity :sent-
            received. Jesli jest przesyl bajtow to znaczy ze polaczenie jest i to moze byc
            problem z IE. Sprawdz tez czy dzialaja inne programy korzystajace z internetu:
            czy jestes w stanie sprawdzic swoja poczte, czy dziala FTP. Mozesz tez sprawdzic
            modem przez zadzwonienie przez Hyperterminal. Nie wiem jakie tam macie
            polaczenia w Polsce, i jakbys napisala wiecej szczegolow to mozna by cos wiecej
            doradzic;)
            • nbozena Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) 24.01.02, 11:19

dzieki.
              Mam przepływ danych sent-recieved. Tu nic się nie zmieniło. Natomiast nie mogę
              odbierać poczty, przez jakiś czas działał jeszcze ICQ, ale ostatecznie i on padł
              i w końcu nie moge go nawet uruchomić.
              Jeśli problem w IE, to co mam z tym zrobić? :'-(
              • Gość: Doki Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: *.turboline.skynet.be 24.01.02, 11:32
                Na tym etapie sklanialbym sie do przeinstalowania Windowsow. Nie wyglada to na
                problem w IE 5,5, skoro problem dotyczy rowniez POP/SMTP (nie podalas, czy
                chodzi o wysylanie, czy odbieranie poczty) i ICQ.
                Pingowalas do jakiegos hosta? Dostajesz odpowiedz?
                • nbozena Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) 24.01.02, 12:24
                  W tej chwili nie odpowiem, bo nie siedzę przy tamtym komputerze.
                  Nie przerażaj mnie perspektywą przeinstalowywania czegokolwiek...
                  Wytłumacz mi jeszcze jak się pinguje, bo może wiem o co chodzi, ale chyba nie
                  do końca.
                  elle
                  • Gość: Doki Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: *.turboline.skynet.be 24.01.02, 12:33
                    Koledzy juz o tym pisali, patrz wyzej. Otworz okno dosowe i wpisz (na przyklad):
                    ping 193.42.231.16
                    i naciskasz enter. Powyzszy adres jest do tego serwera, z ktorego mnie wlasnie
                    czytasz. Komputer powinien szybko i sprawnie odpowiedziec, ze wyslal 32 bajty
                    danych, a nastepnie podac po jakim czasie dostal odpowiedz. Standardowo sa 4
                    proby.
                    Mozna tez wpisac
                    ping www.gazeta.pl
                    co ma te przewage, ze rowniez testuje, czy masz polaczenie do DNS. Jesli jeden
                    test dziala, a drugi nie, to chociaz troche zawezilas gdzie jest problem.
                    Na pewno zaden wirus nie pochrzanil Ci plikow systemowych?
                    • nbozena Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) 24.01.02, 12:51
                      Ok, zrobie to i zreferuje jutro (z pracy).
                      Jeśli chodzi o wirus to mam niby jakieś programy antywirusowe. Ale czy jest
                      możliwe, żeby ktoś mi to zrobił złośliwie (co jest niestety prawdopodobne z
                      pewnym ex) i ja o tym nie wiem? Może to głupie pytanie, ale coś takiego chodzi mi
                      po głowie.
                      elle
                      • Gość: Doki Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: *.turboline.skynet.be 24.01.02, 13:02
                        Wszystko jest mozliwe. A co do programow antywirusowych: kiedy byly
                        uaktualniane? Jesli wiecej niz 2 tygodnie temu, to czas na pilna aktualizacje.
          • Gość: android Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 14:20
            No to sie wyjasnilo - masz Windows.W takim razie po odpaleniu modemu wejdz do
            trybu MS-DOS (okienkowego) i wpisz:
            PING 148.81.16.51
            Jesli otrzymasz odpowiedz, to wejdz do panelu sterowania
            (start>ustawienia>panel) a nastepnie otworz opcje internetowe i w nich wybierz
            zakladke polaczenia a nastepnie kliknij na kreatora polaczen internetowych i
            jeszcze raz wskaz przegladarce sposob polaczenia.
            Jesli jednak nie uzyskasz odpowiedzi na ping podanego wyzej IP, to sprawdz
            modem we wlasciwosciach 'mojego komputera" )menadzer urzadzen).Wejdz rowniez do
            opcji modemu i znajdz w nich tester modemu.Sprawdz rowniez kabelki - moze
            ktorys jest off?
            Jak nic nie pomoze, to odinstaluj modem, wyczysc rejestr np. za pomoca programu
            regcleaner i po restarcie zainstaluj ponownie modem.

andek
            • valdeque Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) 24.01.02, 19:17
              > opcji modemu i znajdz w nich tester modemu.Sprawdz rowniez kabelki - moze
              > ktorys jest off?

Jak kabelek moze byc off skoro laczy sie z internetem (wnioskuje ze sie laczy
              skoro moze odczytac sent/received). Jak dla mnie to byc moze chodzi o sposob
              laczenia z internetem (ktos juz o tym pisal). Byc moze, zupelnie niepotrzebnie,
              ktos wpisal adres serwera proxy ktory nie istnieje i efekt jest taki jak widac.
              • Gość: android Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 19:51
                valdeque napisał(a):

> > opcji modemu i znajdz w nich tester modemu.Sprawdz rowniez kabelki - moze
                > > ktorys jest off?
                >
                > Jak kabelek moze byc off skoro laczy sie z internetem

A skad mam wiedziec ze jest transmisja skoro na pytanie czy pingi wywoluja
                odpowiedz nie otrzymuje odpowiedzi?

andek
                • nbozena Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) 25.01.02, 08:23
                  Moi drodzy no więc tak: Nie mam wpisanego servera proxy. Przy pingowaniu mnie
                  odrzuca: tak na 193.42.231.16, jak ping www.gazeta.pl. Nie zna takiego hosta
                  czy coś takiego.
                  Wszystkie ustawienia dial up mam ok. – ustawiałam z osobą, której wszystko
                  działa tych ustawieniach.
                  Może to modem?
                  Ale ja już nie mam siły.
                  • Gość: Doki Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: *.turboline.skynet.be 25.01.02, 10:21
                    Po kolei. Modem dzwoni, tak (rozne dzwieki i szelesty, potem cisza, a potem w
                    pasku zadan pojawia sie ikonka z dwoch nalozonych na siebie komputerkow, ktore
                    migaja ekranami na niebiesko gdy przesylane sa dane)? Zakladam, ze korzystasz z
                    0-202122?
                  • Gość: X Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: 10.17.10.* 25.01.02, 10:43
                    A mi sie zdaje ze...

Chyba czas na ponowna konfiguracje sieci (musisz miec plytke z windows i
                    najlepiej kogos kto sie w tym orientuje)

W ustawieniach sieci (prawy przycisk myszki na otoczeniu sieci i wlasciwosci)
                    powinien istniec tylko protokol TCP/IP. wszystkie IPX/SPX i inne powinny zostac
                    usuniete.
                    w ustawieniach sieci poza protokolem tcp/ip powinien istniec oczywiscie dialup
                    adapter (lub karta dialup w WIN PL) jako urzadzenie.

Jezeli masz tylko TCP/IP to:

usun protokol TCP/IP. zrestartuj system i po starcie ponownie dodaj w
                    ustawieniach sieci protokol TCP/IP.
                    We wlasciwosciach tcp/ip w zakladce powiazania musi istniec powiazanie z dailup
                    networking.

...
                  • Gość: android Re: CHŁOPCY POMOCY !!! (chodzi o interent) IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 17:46
                    nbozena napisał(a):

> Moi drodzy no więc tak: Nie mam wpisanego servera proxy. Przy pingowaniu mnie
                    > odrzuca: tak na 193.42.231.16, jak ping www.gazeta.pl. Nie zna takiego hosta
                    > czy coś takiego.

No to do roboty...

W takim razie odinstaluj modem, wyrzuć wszelkie ustawienia sieci i zrestartuj
                    system.
                    Następnie przeczyśc rejestr.
                    Zrestartuj jeszcze raz maszynę i zainstaluj modem oraz ponoweni zestaw
                    połączenie, zwracając baczna uwagę na numery.
                    Zaznaczw przeglądarce z jakiego rodzaju połączenia korzystasz.
                    Jak nie pomoże sprawdź kabel - po prostu podepnij modem na nowym kabelku i
                    pingiem sprawdź czy działa.

andek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka