Gość: Czujny Korektor IP: *.limes.com.pl 24.03.09, 09:17 Batmania -> Batmanie, Alladyn -> Aladyn. :) Same opcje natomiast całkiem pomysłowe - a że się nie sprawdzały? Zawsze można wyłączyć. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Autor Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.as.kn.pl 24.03.09, 09:24 ukłony dla pana Czujnego, literówki poprawione ;) Link Zgłoś
Gość: Lmr Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: 212.67.149.* 24.03.09, 10:56 Kaszana pozostanie kaszaną... żadne wodotryski tu nie pomogą...ha, ha, ha... Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.cable.smsnet.pl 24.03.09, 12:17 nawet Maryla Rodowicz nie pomoże dziadowskiej melodii Link Zgłoś
Gość: uyy Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: 86.47.47.* 24.03.09, 12:50 pasek na 1/2 ekranu Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.e-wro.net.pl 24.03.09, 13:17 czy to rodem z Batmana nie jest przez przypadek rodem z Opery - taka funkcja chyba już tam z 4 rok jest Link Zgłoś
Gość: andy Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.ds14.agh.edu.pl 24.03.09, 13:26 "czy to rodem z Batmana nie jest przez przypadek rodem z Opery - taka funkcja chyba już tam z 4 rok jest" raczej rodem z MACOSX Link Zgłoś
Gość: zX Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:36 @andy a gdzie taka funkcja w MAC OS? bo nie zauwazylem od 2 lat. a co do wyglady windowsa to z batmanami czy bez wyglada okropnie. jak amerykanski nowobogacki dom. wszystko sie swieci, podswietla, przenika, zamazuje. wow blink i czadzik. Link Zgłoś
Gość: rec Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: 212.67.149.* 24.03.09, 14:07 Gówo pozostanie gównem... nic tego nie zmieni... Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: 89.148.0.* 24.03.09, 14:08 do zX....a co z tego ze blink i czadzik? Wyglada fajnie i tak powinno...mozesz wolisz krede i tablice? Link Zgłoś
Gość: zX Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 14:26 'wygląda fajnie i tak powinno' dla mnie nie wygląda fajnie. Widzisz gusta są różne - jeden woli nowobogacki dom amerykański z fontanną na podjeździe, złotymi poręczami i innymi badziewiami w środku, a inny woli Loft z prostym wnętrzem, dużymi oknami i ciekawą fotografią na ścianach. Link Zgłoś
Gość: linuksiarz Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 15:08 twm i tak ładniejszy i ma większą funkcjonalność Link Zgłoś
bling.bling Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 24.03.09, 15:34 he he jak zwykle zrzynaja z Maca W Macu takie bazgroly dlugopisem byly od co najmniej 15 lat. Microsoft nie potrafi nic wymyslec Link Zgłoś
Gość: tom Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: 80.55.253.* 24.03.09, 15:38 A guzikow "delete" i "up" nie ma, choc byly od win 95 i od tego czasu ich uzywalem. Nie ma nawet opcji dostosowania w oknie folderu guzikow wedle uznania (w winxp moglem sobie "dorobic" to czego mi brakowalo). Shit. Link Zgłoś
Gość: Macuser Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 15:44 zX "...a gdzie taka funkcja w MAC OS? bo nie zauwazylem od 2 lat..." Niezupełnie tak to działa, ale jak masz karty w Safari, to kliknij na jedną z nich i przeciągnij poza pasek i będziesz miał taki malutki podglad strony wyświetlanej na karcie. Jak puścisz, to otworzy się w nowym oknie. Od bidy można to unać za pierwowzór jak się ktoś uprze. Ja to odkryłem po kilku miesiącach :0 Link Zgłoś
Gość: dzd Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.chello.pl 24.03.09, 15:54 przeciez to juz dawno jest w compizie w ubuntu... ameryki nie odkryli Link Zgłoś
Gość: mizia Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.09, 16:07 Proszę, błagam!!! Piszcie po polsku! Co za nieudolne tłumaczenie... Link Zgłoś
Gość: M. Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.tieto.com 24.03.09, 16:58 Kogo obchodzi jak "mógł wyglądać" Windows 7? Ważne, jak wygląda. Jeśli lepiej, to dobrze, jeśli gorzej, to źle. MS często sporo zapowiada a wychodzi jak zwykle. Vista miała zawierać nowy system plików, a nawet 7 nie będzie tego miał. 7 miał być na mikrojądrze i w ogóle rewolucyjny a wyszła nowa Vista która ma być niby to lepsza od poprzedniczki, choć mało kto potrafi wymienić jakieś różnice. Link Zgłoś
Gość: robur Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.ticom.pl 24.03.09, 17:43 ...ja tam zadowolony jestem z tego ze MS zrzyna od OSX i Linuxow , poniewaz daje im to wieksze szanse na to ze ich system bedzie dzialac. Tak dlugo na rynku...ale uczyc sie od innych musza. Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.chello.pl 24.03.09, 18:55 Wymienię różnicę: chodzi (przynajmniej na moim kompie) jakieś 10x szybciej od Visty i z 4x szybciej od XP. Styka? Dodatkowo nie udało mi się go w żaden sposób powiesić, nawet katując gry które wieszały mi kompa pod XP raz na pół godziny grania (Stalker, Fallout 3). Cholerni frustraci. Tylko obrzucać gównem potraficie. Wszystko się nie podoba. Przez takich tak długo trzeba czekać, aż cokolwiek drgnie w interfejsach i grafice. Kiedyś takie bajery były kosztem wydajności, ale już od wielu lat nie. Ale najłatwiej napisać że badziew, bez żadnego uzasadnienia, nie wnikając, komentarze dzieci neostrady które nawet nie zadadzą sobie trudu żeby cokolwiek sprawdzić. Udają hackerów, bo tatuś kupił Maca, albo udało się zainstalować Ubuntu, ale realnego pojęcia o OS-ach żadnego. Chyba jestem za stary na takie dyskusje. Link Zgłoś
Gość: Luni Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 24.03.09, 19:11 Też sie zachwycają. Compiz ( a może gnome lub KDE) umożliwiał to samo. Zasadniczo prosty bajerek graficzny i gdyby nie te światełka nie zaliczyłbym tego nawet do wodotrysku. Link Zgłoś
Gość: suniacz Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.acn.waw.pl 24.03.09, 19:14 @tom: brak przycisku "UP" jest jednym z głównych powodów dla których nadal pracuję na XP ;] @ Adam: W końcu głos rozsądku:D Ja tam lubię czasami pobawić się takimi graficznymi wynalazkami, im więcej tym lepiej - ale zawsze powinna być możliwość personalizacji takich funkcji. Link Zgłoś
Gość: M. Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: *.smsnet.pl 24.03.09, 22:30 Czy ja jestem frustratem? Nie sądzę. Po prostu MS nie oferuje w nowych wersjach nic ciekawego dla mnie, nic co by sprawiło, żebym powiedział "wow, nareszcie". Niestety. Para idzie w graficzny gwizdek, a i tak lepsze efekty ma Ubuntu. I nikogo nie obrzucam "g....", przypominam szumne zapowiedzi MS i co z tego wychodzi, ot co. A mówienie że 7 chodzi 10x szybciej niż Vista to dyletanctwo i kłamstwo, a nie rzetelna wypowiedź. Link Zgłoś
Gość: pr Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: 195.69.82.* 24.03.09, 22:37 Lmr: Slusznie prawisz: "Kaszana pozostanie kaszaną... żadne wodotryski tu nie pomogą...ha, ha, ha..." Te falujace okienka w Ubuntu to pic na wode. Zgadzam sie z toba w 100%. Link Zgłoś
Gość: Eli90 Re: Tak mógł wyglądać Windows 7 IP: 83.143.129.* 25.03.09, 05:50 Ciekawa jestem ile procentowo korzystacie z Windows (czy jakiegokolwiek innego systemu operacyjnego)? Tak naprawde korzysta się z programów , które nie są częścisią systemu operacyjnego, wiec czy ma wieksze znaczenie jak system operacyjny wygląda? jak szybko pracuje ? Link Zgłoś