Gość: wesoły romek IP: 212.67.149.* 08.04.09, 16:14 Prosi to się świnia... :-P Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jaded Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.hs-wismar.de 08.04.09, 18:00 "sprawdza się w 100%" o ile jedyne czego używasz to pakiet office... wywaliłam vistę z dysku po tym, jak próbowałam włączyć photoshopa- nie muszę chyba mówić, jak to się skończyło. Link Zgłoś
Gość: moped Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: 195.69.82.* 08.04.09, 18:10 jaded, koteczku sliczny, a powiedz mi, ile ty masz tych systemow operacyjnych (licencji!), ze tak je sobie instalujesz, wywalasz itd.? Kocham cie bardzo, buziaczki :* Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.ibd.gtsenergis.pl 08.04.09, 18:19 Do wesołego romka... 10/10 Link Zgłoś
Gość: miau Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.jjs-isp.pl 08.04.09, 18:59 Co chwila wrzutki sponsorowane :) Ale ciekawe są komentarze. Okazuje się że dla użytkowników windows reinstalowanie systemu to normalna procedura. Potem jeszcze ściąganie programów, ustawienia... SZOK! Od kiedy mam linuksa, instaluję system tylko gdy kupuję nowy komputer. Potem automatyczne aktualizacje, nie tylko systemu ale i programów. Nie mogę uwierzyć że to super-windows jest tak prymitywne. Nie ma repozytorium programów i trzeba je ściągać jeden po drugim... Link Zgłoś
Gość: slepiec Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: 82.146.248.* 08.04.09, 19:00 im chodzi tylko o to zeby podbic ranking... będą mogli pokazac ze na 80% komputerów jest Vista... i przemilczą ze była tam tylko na czas upgradu do 7 czy downgradu do XP Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.104.117.2.ptr.us.xo.net 08.04.09, 19:28 Vista jest dużo bardziej stabilna niż XP. Wszelakie opragrowania chodzą szybciej, Office 2007 połączony z Vistą daje niesamowite możliwości, o czym windows XP mógłby tylko pomoarzyć. Indexing jest super - wyszukiwanie w sekundy an nie w minuty. Wiele innych korzyści. Sytemu nie polecam jtym, którzy nie posiadają minimalnie 4 GB pamięci. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.09, 19:29 jaded - legalnego photoshopa? Link Zgłoś
Gość: Linux Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.pzeask.3s.pl 08.04.09, 19:30 Ubuntu albo Mint - polecam. Nie bojcie sie zmian, to nie boli, a jest o wiele lepsze dla zwyklego usera. Dla graczy moze nie, ale jak uzywacie kompa do filmow, www i poczty to tylko linux. Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.09, 19:34 miau - tego linuksa na ktorym nic nie ma i wszyscy i tak uzywaja wine ? O ile znajda po tygodniu stery w necie i odpowiedzi na pytania dlaczego 90% linucha na dziala. nie rozmieszaj ludzi bo zajadow dostana Link Zgłoś
Gość: Linux Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.pzeask.3s.pl 08.04.09, 19:36 no jak ktos jest sierotka to sorry :) mi tam wszystko hula, a uzywam go od niedawna i nie jestem jakims mega-mozgiem. Link Zgłoś
Gość: pawel48556 Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 19:47 Ja mam viste na laptopie i chodzi mi ok. gry również. 3gb pamięci zupełnie wystarczają;) Link Zgłoś
Gość: linux Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.acn.waw.pl 08.04.09, 19:49 blecharz - do biura / internetu Linux jest git - mam na 2 komputerach domowych (PC Linux na jednym a Ubuntu na drugim) , problemy sie zaczynaja jak chcesz podlaczyc skaner (xsane sie nie rozwija od 2 lat) lub drukarke (cups sie rozwija jak slimak). Bo producenci sprzetu maja w d... linux - Win wytarczy kazdemu (nawet na Mac czesto nie ma driverow). Z kartami video i sound nie ma problemow, ale to nie wszystko... niestety Mam nadzeje ze powtorzy sie temat FireFoxa - IE tez mial kazdemu wystarczac :-) Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.04.09, 20:00 Gosciu ... vista obsluguje max 4GB wiec pisanie ze conajmniej minimum tyle to niewiedza z twojej strony ... tym niemniej trzeba przyznac ze po poczatkowych bolach vista jest o niebo lepsza od xp-ka a minimum ramu zeby dzialala w miare przyzwoicie to 2GB ... pracuje na viscie z koniecznosci (soft) uzywam poza tym debianka ... gadanie o wyzszosci jednego systemu nad drugim to kolejny stek bzdor ... a tak na marginesie wlasnie photoshopa, moim zdaniem windows 7 tak szybko wchodzi na rynek z powodu zbyt restrykcyjnej visty - w ktorej to wiekszosc softu musi miec potwierdzenie by sie zainstalowalo i co wazna polaczylo po instalaci (a z kim to roznie bywa) zainstalowalem - przyznam sie szczerze kilka "kupionych" na necie programow jak wlasnie np photoshop i za kazdym razem kiedy go odpalam probuje sie polaczyc z witryna adobe ... rzecz jasna nie zezwalam mu i to wg mnie wlasnie jest glowna przyczyna tak szybkiej wymiany visty - w sumie calkiem dobrego systemu Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 20:03 Upgrade z XP do Visty nie będzie w ogóle możliwy, dlatego też tego scenariusza nie testują po prostu. Link Zgłoś
evija87 Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc 08.04.09, 20:15 @jaded Tak się składa, że ja mam Vistę i Photoshop (trial) chodził (niestety past tense) jak przecinak. Vista Home Premium, Ram 3GB, 2ghz IntelCentrino Duo nie wiem na jakim złomie musiałaś z niego korzystać, albo jak zasyfiony masz komp Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.chello.pl 08.04.09, 20:19 vista wio, habeta batem !!! testowac latem www.eurobank.pl Link Zgłoś
ekiwok Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc 08.04.09, 20:21 Widać autor żyje naprawdę w innym świecie. W m$ upgradeuje się tylko do kolejnej wersji systemu. Czyli z XP na Vista, a w przyszłości z Vista na Seven. Gratuluję niezrozumienia intencji m$. Autor dał plamę. Link Zgłoś
Gość: Gosciu Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.chello.pl 08.04.09, 20:43 Gosciu, jak twierdzisz ze Vista obsluguje max 4GB RAM, to poczytaj sobie o wersjach x64, a potem pisz swoje farmazony na forach.... Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.cable.ubr14.brad.blueyonder.co.uk 08.04.09, 20:44 Vista x32 obsluguje max 3gb pamieri RAM (a wlasnie x32 jest najpopularniejsza) wiec LoL Sam korzystam z Visty tylko dlatego, ze MUSZE. Zasobozernosc tego systemu, jego nagle spowolnienia, godzinne wlaczanie sie mnie niesamowicie denerwuja. Powylaczalem co sie dalo VistaManagerem, ale to dalej syfiasty system. Ah, Vista ktora byla dostarczona z moim kompem i te jej programy preinstalowane to byla kompletna patologia, chodzila wolniej niz PII 350 z 256mb ramu pod XP. Wrzucilem x64 bez smieci (x32 i x64 dzialaja na tych samych kluczach, wiec mam legal), jakos to jeszcze dziala. Ale daleko komputerowi do porzadnej wydajnosci. Link Zgłoś
Gość: ubuntu Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.csk.pl 08.04.09, 20:45 Oooooo Widzę, że linuxowe trollo-jechowi już pojawili się na forum :) Teraz posłuchamy pieśni pochwalnej ubuntu... Zastanawiam się kiedy linuxiarze zaczną wysadzać się w tramwajach, dokonywać samospalenia pod siedzibą ms czy podkładać bomby w sklepach z windowsem? Ale to raczej już kwestia dni... Link Zgłoś
Gość: tato Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.acn.waw.pl 08.04.09, 20:46 "Naszym zdaniem większość ludzi przeskoczy na siódemkę z XP, a nie z Visty. A może żyjemy w innym realnym świecie?" Chyba tak. Ludzie majacy XP sa zadowoleni z systemu. Ludzie z Vista chca jak najszybciej czegos innego, lepszego. Link Zgłoś
Gość: t29n Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.limes.com.pl 08.04.09, 20:53 "Gosciu, jak twierdzisz ze Vista obsluguje max 4GB RAM, to poczytaj sobie o wersjach x64, a potem pisz swoje farmazony na forach...." Jak myślisz, ilu z użytkowników domowych ma Vistę x64? No, strzelaj. Ja dałbym tak z 1% najwyżej. Przy czym nie rozśmieszaj nas Vistą 64, bo kto widział ją w działaniu i próbował uruchomić pod nią jakiś sprzęt ten wie co to ból... Póki co czekamy aż MS zauważy na dobre, że na rynku panuje technologia x64. Może wtedy naprawdę dociągnie tam, gdzie wszystkie inne systemy są od lat 5... Link Zgłoś
Gość: slepiec Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: 82.146.248.* 08.04.09, 20:58 to XP łapie max 3.2 GB RAMU .... vista home basic 64 ma np. max 8 ramu ( odjąć mapowanie pamięci graficznej), a Ultimate nawet do 128 GB wyciągnie : www.realtime-vista.com/installation/2007/08/windows_vista_ram_limitations.htm Link Zgłoś
Gość: qwee Re: Microsoft prosi testerów Windows 7, żeby wróc IP: *.spray.net.pl 08.04.09, 21:00 "Oooooo Widzę, że linuxowe trollo-jechowi już pojawili się na forum :) Teraz posłuchamy pieśni pochwalnej ubuntu... Zastanawiam się kiedy linuxiarze zaczną wysadzać się w tramwajach, dokonywać samospalenia pod siedzibą ms czy podkładać bomby w sklepach z windowsem? Ale to raczej już kwestia dni..." Rozgryzles nas, skubancu..... :-) Mnie to tam wali co masz na dysku, chcesz placic za cos co mozesz miec za darmo, twoj wolny, kurde wybor. Buziaki. Link Zgłoś