Dodaj do ulubionych

MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą

IP: *.limes.com.pl 17.04.09, 14:29
Ciekawe czy gwarancja obejmuje nieprzewidzianą katastrofę samolotu. ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.cable.smsnet.pl 17.04.09, 14:40
      @autor - zapomniałeś dodać że był garażowany, ma mały przebieg, a właściciel to kobieta - lekarz xD
    • Gość: Sal Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.petroinform.com 17.04.09, 20:23
      Upadek "z wysokości kilku kilometrów na ziemię" - dobre sobie. Autor mógłby sobie darować takie bzdury - chyba, że liczy na to że czytelnicy nie wiedzą co znaczy słowo upadek albo ile to jest kilka kilometrów.

W przeciwnym wypadku, na podstawie dalszej części artykułu i zakładając, że na pokładzie samolotu było tylko 130 osób (czyli wszyscy zabici i ranni - ponieważ nie znajduję wzmianki o osobach które nie odniosły obrażeń) - SZANSA NA ŚMIERĆ PO UPADKU Z KILKU KILOMETRÓW WYNOSI NIECAŁE 7%

Mam nadzieję, że przed napisaniem następnego tekstu "mim" najpierw pomyśli trzy razy, zanim dotknie klawiatury.
    • Gość: lol Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.bredband.comhem.se 17.04.09, 23:46
      Tylko 7 szansy na zabicie się%? Będę skakać bez spadochronu! :D
    • Gość: Sal Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.petroinform.com 18.04.09, 09:39
      Tak jest - prowadząc logiczne rozumowanie oparte na faktach przedstawionych w artykule - w uproszczeniu wygląda to tak:

1) "laptop upada ... z kilku kilometrów na ziemię"
      2) razem z laptopem w tym samym samolocie który "upada z kilku kilometrów na ziemię" jest co najmniej 130 osób (zabici+ranni)
      3) tylko 9 osób spośród tych, którzy upadają z laptopem z kilku kilometrów na ziemię, ponosi śmierć

4) z 1 i 2 wynika, że co najmniej 130 osób upadło z kilku kilometrów na ziemię

5) z 4 i 3 wynika, że jeśli co najmniej 130 osób upadło z kilku kilometrów na ziemię i 9 z nich poniosło śmierć, to zginęło mniej niż 7% spośród osób które upadły z kilku kilometrów na ziemię.

cbdo ("co było do okazania" - jeśli ktoś nie pamięta tego skrótu z podstawówki)
    • Gość: Gość:aaa Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 18.04.09, 09:49
      Samolot w Amsterdamie nie spadł z kilku kilometrów tylko z kilkuset metrów...
    • Gość: rightbrain Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 09:50
      flanelka z politechniki sie jara logika nielogiczna. -wal sie szmaciarzu. Poczytaj w psychologii o prawej i lewej polkuli
    • Gość: Vor Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: 217.98.20.* 18.04.09, 09:51
      @Sal,
      Daj spokój: Agora nie płaci za myślenie, tylko za generowanie kliknięć. Nie wymagaj zbyt wiele od takich generatorów...
    • Gość: l9owe Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.halls.manchester.ac.uk 18.04.09, 10:00
      @lol

tylko nie zapomnij wziac laptopa, w koncu to MacBook AIR ;)
    • Gość: kolit Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: 88.220.127.* 18.04.09, 10:47
      e tam, kicha, pol ekranu uszkodzone, idac tym torem myslenia co "zero techniczne" ktore napisalo ten artykul powiem ze moj ibm przetrwal upadek z 10000m i nic mu sie nie stalo, mi tez. po prostu lecialem samolotem na tej wysokosci ktory spadl na lotnisko /przy ladowaniu byly turbulencje i grzmotnelismy niezle w pas/
    • Gość: kr Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: 84.9.58.* 18.04.09, 11:07
      Parę dni temu mój kolega z pracy odesłał MacBooka do serwisu bo mu się resetował non stop. Odesłali z powrotem bo było rzekomo OK. Zadzwonił więc tam. Zapytali w jakiej sytuacji się to dzieje bo oni nie stwierdzili usterki. Powiedział, że jak pisze coś trzymając go na kolanach. Na to oni: o nie, nie, nie może go pan trzymać na kolanach ale jedynie na płaskiej powierzchni. No to on: przecież to jest laptop (ang. na kolanach, udach - rozmowa odbywała się po angielsku). A oni na to: nie, to jest Portable Computer (PC - sic!). Obśmiałem się jak norka :)
    • Gość: hmm Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.acn.waw.pl 18.04.09, 11:32
      Dobrze mu doradzili - trzymanie MacBooków na udach grozi bezpłodnością, tak grzeją.
    • Gość: weqwe Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 11:43
      MacBooków jako sterylizator? :)
    • Gość: MacBookowicz Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.ip.netia.com.pl 18.04.09, 11:48
      Ue tam, nie wiem jak tam z upadkami innych klaptoków - mój Maciuś przeżył upadek do muszli klozetowej... Ktoś mi mówił, że jabłka nie toną? xD
    • Gość: stiw dżobs Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: 89.127.170.* 18.04.09, 12:39
      "Ue tam, nie wiem jak tam z upadkami innych klaptoków - mój Maciuś przeżył upadek do muszli klozetowej... Ktoś mi mówił, że jabłka nie toną? xD"

a co mial nie przezyc? to jego naturalne srodowisko!
    • Gość: pinq Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 17:36
      Miałem to samo, tylko że pamiętałem o tym, żeby dopchać szczotką do kibla i spuścić wodę. Na przyszłość nie zapominaj!
    • Gość: Gog Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.tvk.torun.pl 18.04.09, 19:44
      Całkiem interesujące. Ja tam wole jednak swego HP.

---------------------------------------
      strony internetowe Toruń
    • Gość: Gość Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.security.pl 19.04.09, 16:15
      Phwe.. grożą bezpłodnością, to i dobrze.., że zacytuję pewnego gościa z pewnego filmu "nigdy nie miej dzieci.. dobrze ci radzę".

Natomiast co do propagandy w tym tekście - auor bardzo dobrze pomyślał, bardzo New Age, że tak powiem.. mieszanie faktu z wypowiedziami pozorowanymi na autorytatywne i prawdziwe stwierdzenia - maestria dla pewnej części populacji. Tak właśnie robi się propagandę.

A to, że nie z kilku kilometrów itd... to są mało istotne detale.. jakieś tam fakty, kogo dziś obchodzą tzw. fakty? Dobranoc Państwu.
    • Gość: mim Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.autocom.pl 19.04.09, 17:45
      mim mim mim mim mim mim mim mim mim
      cad
    • Gość: Gość Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.chello.pl 19.04.09, 22:55
      faktycznie, artykuł na niezbyt wysokim poziomie. Jeszcze można wybaczyć chwytliwy tytuł, ale zakończenia już nie!
    • Gość: Maciek Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.colc.cable.ntl.com 20.04.09, 18:22
      Chlopaczki od blaszakow leja jadem ostro haha
    • Gość: Gość: noon Re: MacBook Air przetrwał katastrofę lotniczą IP: *.net.azartsat.pl 02.05.09, 18:29
      Bezsensu ta cała dyskusja, moze rzeczywiscie laptop przeżył "katastrofe lotniczą" i tylko go pogięło ;DD A Wy rozkminiacie ile osob zgienęło i z jakiej wysokości spadł...
      pozdrawiam ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka