Dodaj do ulubionych

win2k - kilka pytan

IP: *.dial.yorku.ca 07.12.03, 05:20
mam zainstalowane na laptopie win2k, laptop glownie sluzy do vc++ gdy jest
taka potrzeba i mam pytania.
1. nie slychac wybierania numeru przez modem (3com megahertz pcmcia), opcja
wlaczona, line in na karcie dzwiekowej tez, modem sprawny (dziala pod mdk9).
co jeszcze moze byc nie tak, cos przeoczylem?
2. jak ustawic emulacje 3ciego klawisza "myszki", poprzez nacisniecie lewego i
prawego klawisza jednoczesnie? bardzo bardzo potrzebne, bo nie moge bez tego
doslownie zyc uzywaja np mozilli.. co sie z tym wiaze, jak w windows ustawic
czulosc touchpada? czasem wybieram rzeczy ktorych nie chce.. och, chyba brak
mi troche delikatnosci:>
dzieki za pomoc;)
Obserwuj wątek
    • Gość: pomoc Re: win2k - kilka pytan IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 07.12.03, 08:45
      Network Connections - prawy przcycisk na wybranym dialup connection i z menu
      Properties - zakladka Advanced - przycik Configure... Zahacz, Enable modem
      speaker.
      • Gość: kell Re: win2k - kilka pytan IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.12.03, 08:53
        hmm, modem nie ma glosnika, on wykorzystuje karte dzwiekowa do tego (raczej malo
        miejsca na pcmcia:) dzwiek zalaczony, line in tez, we wlasciwosciach glosnosc
        odpowiednia, a zamiast piskow cisza.. eh magiczny system i tyle
        • Gość: pomocnik Re: win2k - kilka pytan IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 07.12.03, 09:27
          zrobiles to co pisalem?
          • Gość: kell Re: win2k - kilka pytan IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.12.03, 09:52
            hmm, po 1sze w opcjach polaczenia nie ma zakladki, za to jest przycisk
            configure.. wiec chyba o to chodzilo. i tak w modem configuration jest enable
            modem speake, w sound mam unimodem half duplex audio device - on 3com megaherthz
            lan+56k ..
            na razie win2k - reszta swiata - 2:0
            co dalej moze byc zle?
            • Gość: dominik666 Re: win2k - kilka pytan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 10:09
              coś mi się wydaje że im bardziej ten modem ci nie chodzi pod windows tym
              bardziej cię to bawi.

może to ci pomoże -
              Can't hear modem or speaker Make sure your computer's speaker is turned on
              (ATM1).
              Turn your speaker volume on (ATL3).

support.ap.dell.com/docs/network/4810d/trouble.htm
              ps. "pomocnik" to JP ?? hmm :)
              • Gość: pomocnik Re: win2k - kilka pytan IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 07.12.03, 10:34
                Brawo dominik! :)

Czy ten modem dziala? Czy ma driver do Win2000?
                • Gość: pomocnik Re: win2k - kilka pytan IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 07.12.03, 10:37
                  I jeszcze jedna uwaga. Zmiana w rejestrze moze byc idoczna po restarcie.
                  • Gość: kell Re: win2k - kilka pytan IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.12.03, 19:21
                    wiecie co, bo rozmawialismy juz kilka razy i za kazdym razem byl argument jakie
                    to w windows jest proste w konfiguracji..
                    modem dziala, dzwiek dziala, wszystkie opcje sa zalaczone, modem jest w 100% ok
                    (dziala i pod windows i pod linuksem), z tym, ze pod windows nie slychac
                    wybierania numeru, co jest wkurzajace, bo nie wiem gdy linia jest np zajeta,
                    albo modem zerwal transmisje.
                    i nie zamierzam grzebac w rejestrze, predzej przekompilowalbym 3/4 systemu niz
                    grzebal w czyms tak nieintuicyjnym jak rejestr:)
                    wiec mam rozumiec, ze sie nie da bez grzebania w rejestrze, reinstalacji czegos
                    tam i podobnych zabiegow nie gwarantujacych sukcesu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka