Gość: Gość Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.ntlworld.ie 20.05.09, 16:50 Skoczta mi. Cały ten idiotyczny software jest jest do scrackowania w 3 sekundy. Dzięki torrentom :) Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.mc2.chalmers.se 20.05.09, 16:55 do HHH Nie rozumiesz mnie. Chodzi mi o to, ze ludzie oczekuja, ze Linux bedzie dla nich takim darmowym Windowsem, ze bedzie identyczny. Potem okazuje sie ze Linux jest inny i zaczyna sie placz. Linux ma byc otwartym Unixem a nie darmowym zamiennikiem Windowsa, wielu ludzi jednak tego nie rozumie. Wine po czesci ponosza za to nadgroliwi adwokaci Linuxa. Linux po prostu jest inny i koniec. Jesli chcesz miec cos co dziala jak Windows i wylgada jak Windows to kup Windows. Jesli chcesz miec cos co jest INNE niz Windows, sproboj Linuxa. Poza tym, uwazam Windows za calkiem niezly system dla przecietnego uzytkownika. Przecietnemu uzytkownikowi tak naprawde zwisa jaki ma system. Link Zgłoś
Gość: Eon Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.acn.waw.pl 20.05.09, 16:59 Tzw. świadomy pirat nie pozwoli sobie na to, żeby mu system zablokowali. Problem mogą mieć tylko zieloni userzy, którzy zainstalują sobie pirata bez odpwiednich "łatek", do tego zostawiają Windows Update na automatyczne pobieranie i instalowanie poprawek. Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.toya.net.pl 20.05.09, 17:08 Nie przerzucajcie się na Linux tylko dlatego, ze chcecie coś za darmo. Linux to nie Windows. Linux nigdy nie będzie Windowsem. Słusznie. A poza tym już widzę jak z windowsa ktoś wskakuje na Linuxa i śmiga jakby nigdy nic. Buaaahahaha Link Zgłoś
Gość: Danielek Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: 81.15.241.* 20.05.09, 17:13 nie wiem w czym tu problem trzeba wiedzieć co intalować praktyka 98 Me 2000 XP Vitsa robi swoje hehehe i ,,kopia'' pieknie chodzi Link Zgłoś
logan210 Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer 20.05.09, 17:16 Najlepsze jest to aby ten numer microsoftu działał trzeba kliknąć "dalej" albo "anuluj" chyba wiadomo co się klika jak mamy pirackiego windowsa P.S. Piraci pewnie już pracują nad swoimi poprawkami do tej poprawki. Pozdrawiamy Microsoft :D Link Zgłoś
Gość: gensek Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: 195.205.210.* 20.05.09, 17:29 Jacy wy jesteście śmieszni! Całe forum złodziei. Ciekawe czy gdyby wam wasi szefowie nagle przestali płacić, bo postanowią sobie mieć waszą pracę za darmo - to też będziecie tak cieszyć michy? Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 17:30 To jest odwieczna walka, ale piraci zawsze będą, chociaż koncerny będą się starać orgraniczyć skalę nielegalnego oprogramowania. Nowe sztuczki uniemozliwią korzystanie z systemu mniej zorienotawnym. Ja sosbiści dopóki mogę to nie kupuję, ale gdybym nie potrafił oszukac MS to na pewno kupię Windows, bo jest niezastapiony. To jest najlepszy system i praktycznie nie ma żadnej alternatywy. Linux jest dla dłubaczy i fascynatów, którzy zajmują się komputerem hobbystycznie. Nikt nie pokaże mi człowieka, który PRACUJE i zarabia pieniądze dzięki linuxowi. Link Zgłoś
Gość: Drabiniasty Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 17:33 Na serwisach aukcyjnych można zalegalizować XP za ok 100zł. Tyle też wam żal wyłożyć? Link Zgłoś
Gość: Komputerowiec Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 17:43 Znam mnóstwo ludzi, którzy pracują i zarabiają dzięki Linuksowi. A co do piratów to MS nie walczy z nimi zbyt mocno bo doskonale wiedzą, że gdyby nie piraci to ich drogi bubel nigdy nie zdobył by takiej popularności. A tak to mają rozpowszechnianie i reklamę za darmo... Dotarło? Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer 20.05.09, 17:51 Krasc nie nalezy. Licencja jest licencja i placic za nia trzeba czy sie chce czy nie chce. Patent, sz. Autorze, obowiazuje natomiast w USA. U.S. Patent nie jest egzekwowalny na terytorium autonomicznego panstwa jakim jest Polska. Proponowalbym zapisac sie na zajecia z prawa patentowego na uczelniach technicznych w Polsce. Kiedys one byly obowiazkowe dla nas absolwentow roznych wydzialow politechnik. Prawo patentowe jest prawem danego kraju. Jesli umowy miedzynarodowe o handlu sa podpisywane wbrew prawu ich uczestnika to cos jest nie tak z wiedza i kompetencjami tych ktorzy te umowy parafuja. Prawo patentowe w krajach Unii Eropejskiej jest znacznie rozne od prawa patentowego Stanow Zjednoczonych. Proponuje ignorowac prawo patentowe USA... co sam zamiertzam robic zaraz po powrocie do Europy. Z USA... polski inzynier. Link Zgłoś
Gość: sandino Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: 80.48.2.* 20.05.09, 17:54 @gensek. słuchaj frajerze, nie całe bo ja nie podpie...łem M$ ze sklepu tylko legalnie pobrałem z torrenta. a tak na serio - uzywam linuxa, więc mnie twoja głupia uwaga nie dotyczy. a ty? płać dalej frajerze, za dupczenie pewnie też płacisz. Link Zgłoś
Gość: antyantypirat Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.09, 17:56 @gensek "Jacy wy jesteście śmieszni! Całe forum złodziei. Ciekawe czy gdyby wam wasi szefowie nagle przestali płacić, bo postanowią sobie mieć waszą pracę za darmo - to też będziecie tak cieszyć michy?" Zawsze znajdą się frajerzy, którzy kupią oryginał, więc firma nie padnie. Piraci nie zabierają nikomu żadnych pieniędzy ani przedmiotów. Mówicie, że "to tak jakbyś ukradł czyjś samochód!"? Bzdura! Powinno być: to tak, jakbym popatrzył na czyjś samochód i 'stworzył' sobie taki sam w mgnieniu oka. :) Pozdrawiam! :D Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.05.09, 17:56 Czy Gazeta została kupiona przez Microsoft? Ostatnio odnoszę takie dziwne wrażenie. Może to jakiś układ? Scalony? Link Zgłoś
Gość: Henryk Waleczny Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: 94.254.253.* 20.05.09, 18:02 a niech sobie blokuje, mam nowe Ubu 9.04, wszystkie potrzebne narzedzia za darmo i wszystko smiga, bez wirusow, kodow, licencji, innych-pierdow z ktorymi uzeraja sie widowsiarze :) ...a niech sie uzeraja :)) Link Zgłoś
Gość: Gill B. Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.09, 18:04 Przecież oni od dawna dysponują technologia wytwarzania bezużytecznych systemów operacyjnych. Gdzie ta nowość? Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: 156.17.60.* 20.05.09, 18:08 Do sandino: Współczuję Twojej rodzinie. Link Zgłoś
Gość: Anty Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.zone8.bethere.co.uk 20.05.09, 18:22 "legalnym użytkownikom nic nie grozi" Taaa... akurat uwierzę w te bajeczki, już to przerabialiśmy... Link Zgłoś
Gość: b Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 18:28 @Robi HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.cable.casema.nl 20.05.09, 18:35 Przerzuce sie na Linuxa, tylko wczesniej poczytam co i jak. Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.09, 18:38 Od używania linuksa wacek nie rośnie. Linuks to system dla onanistów w rozciągniętych sweterkach i chodzących w sandałach. Żadna babka ich nie chce więc odreagowują swoje frustracje trzepiąc wacka i dłubiąc w oprogramowaniu kompa. Prawdziwy men użuwa tylko W I N D O W S A Link Zgłoś
Gość: pepek_z gumy Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 18:52 Mam win 2k i moga mi skoczyc :P Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.chello.pl 20.05.09, 19:17 @Czujny ... jesteś pajac, w Linux'ie masz dostęp do jądra systemu dlatego Linux jest dużooooooooo lepszy od Win tyle że Windows jest bardziej przejrzysty i dlatego go tyle ludzi używa Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.chello.pl 20.05.09, 19:18 @Czujny ... jesteś pajac, w Linux'ie masz dostęp do jądra systemu dlatego Linux jest dużooooooooo lepszy od Win tyle że Windows jest bardziej przejrzysty i dlatego go tyle ludzi używa... Link Zgłoś
Gość: przecinek Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 19:35 Kiedy wszyscy wreszcie zrozumiecie, że microsoft nie jest właścicielem mojego komputera, tylko ja nim jestem, bo go kupiłem. Microsoft jest właścicielem zaledwie jakiegoś dennego programiku, który sam nazywa systemem operacyjnym. I niech się wreszcie od...li od praw do mojego kompa. Link Zgłoś