Dodaj do ulubionych

Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 08:56
A cena?
Obserwuj wątek
    • Gość: Słonek Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: *.as.kn.pl 28.05.09, 09:05
      przecież napisali, ze chyba bedzie za free. pewnie tak jak z powertoys for winxp - dla legalnych userów było za darmo
    • Gość: lukas Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 11:20
      W Viście też miały być dodatki, ale tylko w tej najdroższej. Jak się skończyło wiadomo. Wiadomo też jak MS często zmienia zdanie.
    • furry Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania 28.05.09, 17:39
      Spoko, napewno będą dostępne w Marketplace w przystępnej cenie.
    • Gość: t29n Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: *.chem.pg.gda.pl 29.05.09, 11:22
      Jak Microsoft zachęca to może być to co najwyżej "zły dotyk"...
    • Gość: Czujny Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: 78.8.79.* 29.05.09, 12:15
      @t29n

te, pryszczaty sweterek, pryskaj stąd, idź macać swojego linucha
    • Gość: lol Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: 87.239.192.* 29.05.09, 12:19
      Myślę, że to będzie wielka porażka. Ekrany dotykowe, raczej w grach się nie sprawdzą. Myszka leży zaraz obok klawiatury poza tym ile można trzymać ręce przy ekranie. Nieefektywne i męczące. Na pewno nie do gier.

Natomiast mogą się one sprawdzić w czymś innym. np. żeby pozaznaczać jakieś różne fragmenty tekstu na szybko, lub z jakimiś bryłami rozciąganie, ściskanie za pomocą 2 palców na ekranie. To tylko hipotetyczne przykłady. W każdym razie jak skończy się to na grach to okaże się, że w życie wszedł wielki niewypał.
    • Gość: A1 Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: *.chello.pl 29.05.09, 12:33
      co windziarze panika???
      no niestety wasz łysy mesjasz znowu wam kit wciska
      i nic poza tym

a windows 8, będzie miał mysz w formie pedałów (jak w fortepianie)
    • Gość: Gość Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 12:40
      Jeśli chodzi o gry , to myślę że multitouch świetnie byłby wykorzystany w strategiach .. operowanie jednostkami odziałami itp. Napewno lepiej by się grało niż myszką ...
    • Gość: zet Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 12:53
      @A1 :
      nikt tak kitu jak linuksiarze
      system dla zielonego uzyszkodnika jest nieprzyjazny
      help na forach to czesto tragedia
      kilka lat temu mialem pod opieka7 serverow na linuchu i na pytania dlaczego nie odpala ohci lub uhci dostawalem odpowiedzi "wymien ram", "kup innego kompa" itp.
      linuch nadaje sie do odpalenia apache lub jakiego servera mailowego, do pracy biurkowej i zabawy to tragedia, jesli ktos nie chce placic "M$" jak to pisza ludzie "ql" , to polecam przeplacic w applu
    • Gość: asd Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: *.zabrze.net.pl 29.05.09, 13:07
      OCZYWSCIE ZE JEDYNYM SLUSZNYM WYBOREM JEST LINUX

KTOS KTO UWAZA INACZEJ TO JEST DEBIL

PO CO JA MAM PLACIC ZA COS CO MAM ZA DARMO

GRY MI DZIALAJA (DOOM3 , QUAKE 4, QUAKE WARS) , FILMY MI DZIALAJA, SLUCHAM MUZYKI. PRZEGLADAM INTERNET ,

PRACUJE JAKO GRAFIK NA GIMPIE I ZARABIAM DWA I PÓŁ TYSIAKA , WIEC DAJCIE SPOKOJ , NA CHOLERE MI PLATNY WINDOWS???? ALBO SUPER DEBILNY APPLE DLA IDIOTÓW CO LUBIA PRZEPLACAC
    • Gość: asd Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: *.zabrze.net.pl 29.05.09, 13:14
      PRYSZCZATE GÓWNIARZE W SWETERKACH = WINDOWS I APPLE

JA JESTEM DOROSLY MADRY PRZYSTOJNY FACET, DLA MNIE KOMPUTER TO NARZĘDZIE (GIMP!) A NIE ZABAWKA JAK DLA WAS OKULARNIKÓW

DLATEGO JA NIE POTRZEBUJEGO NICZEGO WIECEJ POZA LINUKSEM, NIE JESTEM DEBILEM ZEBY PLACIC ZA COS CZEGO NIE POTRZEBUJE I COS CO JEST WZGLEDNIE GORSZE

ZAMIAST 300 STÓW NA WINDOWS I ZNACZNIE WIECEJ NA PHOTOSHOP TO JA MAM SIŁOWNIE, BENZYNE DO AUTA I POKOIK W HOTELIKU DLA MNIE I NARZECZONEJ

ZACZNIJCIE DZIALAC PENISEM A NIE TYM PUSTYM MÓZGIEM BO WAM ZYCIE PRZELECI PRZED TYM WINDOWSEM I EKSTAZĄ JAKIMS APPLE
    • Gość: dsa Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: *.bas.roche.com 29.05.09, 13:17
      @asd synku, pracuję na maku w photoshopie i zarabiam 8 tysiaków ;) żal mi ciebie. nie dziwię się że tak słabo przędziesz, zapewne ciężko pracując, skoro pracodawca nie chce nawet zapewnić ci porządnych narzędzi pracy.
    • Gość: master Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: 81.26.8.* 29.05.09, 13:24
      probke mozliwosci "windy" i ekranow dotykowych macie w filmie The Day The Earth Stood Still :P
    • Gość: asd Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: *.zabrze.net.pl 29.05.09, 13:35
      DSA , ZMYŚLASZ. CHCIALBYS ZARABIAC 8 TYSIECY CO??

JA CIEZKO NIE PRACUJE, W TYM WLASNIE RZECZ. MAM PORZĄDNE NARZEDZIA PRACY I DLATEGO JESTEM ZADOWLONY. CZY PIENIADZE SA TO DUZE, CZY JA WIEM. ZA SIEDZENIE NA DUPIE NA CZYSTO 2,5 MI WYSTARCZA.

PROSZE CIE W TAKIM RAZIE O KONTAKT , PODAJ NUMER TELEFONU , DAM CI ZLECENIE SKORO JESTES TAK DOBRY I ZARABIASZ 8 TYSIECY, UWIERZ MI ŻE STAĆ MNIE NA CIEBIE
    • Gość: asd Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: *.zabrze.net.pl 29.05.09, 13:50
      OCZYWISCIE JESZCZE JAK NAJBARDZIEJ POLECAM PROGRAM BLENDER!

DO WYKORZYSTAŃ KOMERCYJNYCH TRZEBA TAM NIEWIELE ZAPLACIC, DWA LATA TEMU KUPILEM LICENCJE

PROBKA MOZLIWOSCI BLENDERA
      www.youtube.com/watch?v=WruTNnF6Ztg

JESLI KTOS PLANUJE ZYC Z GRAFIKI TO PROGRAM BLENDER POLECAM . POD LINUKSA CZY TEZ POD WINDOWSA I TEGO DRUGIEGO

W ZYCIU TRZEBA MIEC GLOWE NA KARKU. WIELKOSC PROGRAMOW TYPU PHOTOSHOP CZY MAYA (KTORA JEST DOSTEPNA TAKZE POD LINUKSEM) TO MIT, W WIEKSZOSCI W ZUPELNOSCI WAM WYSTARCZY GIMP CZY BLENDER.

NIE MOWIAC O LINUKSIE, PRACA ZRESZTA NA NIM JEST EFEKTYWNIEJSZA NIZ U KONKURENCJI . NP. TWORCY FILMU KRONIKI SPIDERWICK UZYWALI LINUKSA NA KOMPUTERACH APPLE

TO DZIEKI LINUKSOWI POWSTAL TAKI FILM JAK TITANIC , Z LINUKSA KORZYSTAJA MADRZY LUDZIE CO WIEDZA CO ROBIC Z PIENIEDZMI
    • Gość: bb Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: 86.47.138.* 29.05.09, 13:51
      @asd
      zal mi ciebie :D
    • Gość: Drake Re: Windows 7 - Microsoft zachęca do dotykania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:30
      Mi tez zal ludzi, ktorzy nawet probuja porownywac gimpa do photoshopa. Odpowiednikiem gimpa (a raczej na odwrot) dla windowsa wczesniej bedzie paint niz photoshop. A te Twoje 2.5k... Naprawde nie jestes swiadomy, ze to malo jak na grafika? A tym bardziej szanujacego sie grafika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka