Dodaj do ulubionych

Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi

IP: *.net.inotel.pl 01.06.09, 09:43
Asus to shit więc czym się tu podniecać... jedna gó...ana firma wspiera drugą gó...aną firmę...
Obserwuj wątek
    • Gość: lck Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 11:55
      Windows Windowsem, ale, żeby dziś nie było wybory dla Kowalskiego, to jest masakra ;/

Trochę w tym prawdy jest, ale jeden i drugi sys. ma swoje plusy i minusy.
    • Gość: a Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: 193.201.137.* 01.06.09, 13:48
      zaraz sie zacznie
    • Gość: mic Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 14:52
      google: tak, a jakby wspieral linuksa to bys pial z zachwytu :> jestes trupem
    • Gość: HPkowiec Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:10
      Mam HP netbook i miał fabrycznie zainstalowany Win XP więc zrobiłem obraz dysku i zainstalowałem Linuxa (trzy różne wydania) żaden nie wykrył kamery. mikrofonów, karty Wi-Fi, więc szukałem w necie pomocy.
      Na wszystkich forach ta sama odpowiedź - musisz pokombinować i 0 pomocy.
      Szukałem driverów do linuxa, instalowałem windowsowe i nic.
      Człowiek ma jakieś granice opanowania, więc zadałem sobie pytanie co będę na tym netbuczku robił i po podsumowaniu wyszło że list do cioci lub urzędu, przegladarka, Skype, poczta - normalne działania (reaktorem jądrowym steruje z innego komputera).
      Dla poparcia swojej decyzji wsadzilem Pena z dziewiczym Win XP ze starego laptopa > zainstalował się > wszystko znalazł i działa.
      Wiem - jestem za głupi na Linuxa.
    • Gość: piyoter Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.pub.krusz-lan.pl 01.06.09, 16:31
      @ HPkowiec - jesteś zbyt madry żeby używac linuksa. Nie po to kupiłeś netbooka, zeby teraz godzinami ślączec przy nim przewracając linucha do góry nogami, żeby cokolwiek "jakoś" zadziałało, tylko zeby używac. W linucha mogą sie bawic gimnazjalni "spece" od informatyki, zamiast umówić się z dziewczyną na spacer ( przeciez na "tych" stronach nie złapią żadnego syfa)
    • Gość: czepol Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: 79.162.158.* 01.06.09, 17:46
      Nie spodziewałem się tego po Asusie, tak jak większość ludzi, co można przeczytać w komentarzach w jednym z serwisów
    • Gość: pieprz Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: 195.69.82.* 01.06.09, 18:10
      czepol: chyba malo kogo obchodza komentarze pingwiniarskich popaprancow. idz sie poplacz gdzie indziej.
    • furry Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi 01.06.09, 18:12
      I weź tu spróbuj kupić notebooka/netbooka bez os-u.

Przecież z MS Windows dobrze działa. Po co ci inny system?

A jak chcesz inny, to zapłać za Windows i potem instaluj sobie co chcesz.
    • Gość: x Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.09, 18:52
      Wpychanie klientowi wraz z komputerem tego badziewia o nazwie windows , to łajdactwo i kompromitacja urzędów niby walczących z monopolem Microsoftu.
    • Gość: czepol Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: 79.162.158.* 01.06.09, 19:01
      @x popieram.
      @pieprz wyzywanie mnie od pingwiniarskich popaprańców dowodzi tylko twojej głupoty, nie płaczę nad tym, tylko mówię że takim firmom jak Asus podziękuję już, a szkoda, bo Asus jako pierwszy odważył się sprzedawać netbooki z Linuksem na pokładzie
    • Gość: czepol Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: 79.162.158.* 01.06.09, 19:03
      Aha, i nic do Windowsa nie mam, tylko mówię że to zły krok bo nie ma teraz wyboru, czyli mamy monopol. W takich przypadkach uważam, że ustawa antymonopolowa to dobra rzecz
    • Gość: pieprz Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: 195.69.82.* 01.06.09, 19:30
      czepol: twojej glupoty nie trzeba nawet dowodzic. przestan spamowac ta pedalska strona ty durniu.
    • Gość: czepol Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: 79.162.158.* 01.06.09, 19:41
      @pieprz
      Po samym poziomie twoich wypowiedzi można wywnioskować jaki masz mały zasób słów, który ogranicza się tylko do wyzwisk w stronę innych. Uraz z dzieciństwa? Nie wnikam...
    • Gość: demon Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 19:47
      Jeb... Microshit :/ od dzis nienawidze firmy Asus !!!
    • Gość: kar-cia-cze Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: 94.254.199.* 01.06.09, 21:00
      Wzruszyła mnie ta rzewna historia...
      Ale nie przekonała mnie. Na moim netbooku będzie Linux.
    • Gość: czubek Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 23:13
      Drogie pingwinki, rok temu proporcje były dokładnie odwrotne, ale to klient zadecydował i Linux poległ. Poległ bo klienci masowo zwracali netbooki z Linuxem żądając czegoś, co działa. Nie wiem, czy w ciągu najbliższych 5 lat Pingwin będzie miał drugą taką szansę. Netbooki wydawały się idealnym przyczółkiem dla Linuxa. A kiedy przyszło do co do czego, to lud wybrał windę. Jeśli drogie pingwinki odpowiecie sobie szczerze dlaczego, to Linux ma jakąś przyszłość. Jeśli dalej będziecie lizać się po tyłkach i śpiewać mantrę "zły MS strasznie zły" to Linux nadal będzie marginalnym OS wspieranym głównie przez pryszczatych onanistów.
    • Gość: aaaaa Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.acn.waw.pl 01.06.09, 23:56
      Oh rofl piekne. Pogadamy jak to przyjazne srodowisko przestanie rzucac bluescreenami na prawo i lewo przy co drugim sterowniku. ;)
      Oni wszyscy sa siebie warci. :>
    • Gość: ith Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 08:54
      No bez przesady, wcale az tak czesto nie rzuca. Mam w pracy pod opieka 50 stacji, na ktorych zdarza sie czesto jakas reinstalka i koniecznosc dogrywania sterownikow. Baaardzo rzadko zdaza sie jakis BS.

I zeby nie bylo, to windy uywam w domu jedynie do grania, do pracy Archa. Mimo to uwazam, ze linux to jeszcze nie jest OS dla zwyklego uzytkownika chcacego odpalic komp, wsadzic w port kabel od drukarki, kliknac ze 3 razy dalej i drukowac. Ja akurat mam to szczescie ze potrafie pingwina ogarnac.
    • Gość: pieprz Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 09:28
      czepol: smieszne te twoje proby pojechania po ambicji i odwolania do "poziomu", nie zgrywaj psychoanalityka, bo jestes zbyt marny, tylko skoncz spamowac, baranie.
    • Gość: krzysiekw Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.171.29.154.static.crowley.pl 02.06.09, 10:05
      generalnie jestem zwolennikiem Linuksa i caly czas twierdze, ze zaczyna miec przewage nad Windowsem, moze nie we wszystkich kwestiach, ale juz w bardzo wielu. sytuacja kompatybilnosci i multimedialnosci jest po stokroc lepsza niz jakies poltora roku temu.
      jednak wracajac do tematu newsa.
      Mam Asusa 1000H i ogolnie jestem z niego bardzo zadowolony. Oryginalnie byl zainstalowany windows xp home, ktory ku mojemu zdziwieniu dzialal nadzwyczaj sprawnie i szybko. jednak chcialem przetestowac dystrybucje linuksa pod ten komputerek pisana (EasyPeasy). Niestety, ale nie bylo to do konca to czego oczekiwalem. Pracuje jako informatyk i nie mam ochoty po pracy bawic sie ze sprzetem, szkoda mi czasu. I pomimo calej sympatii do linuksa, wracam do WinXP.
      pozdrawiam
    • Gość: barańczyk Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 15:20
      > caly czas twierdze, ze zaczyna miec przewage nad Windowsem

I co, stalo sie prawda gdy stwierdziles to po raz tysieczny? hehe!
    • Gość: m Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 02.06.09, 15:35
      Cad, pryszczaty, spocony Linuksiarz, znowu nie może przeżyć, że MS jest lepszy od tego jego ukochanego Linuksa LOL
    • Gość: cad to piep***ony Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 02.06.09, 15:39
      I co Cadzie, piep***ony linuksiarzu, łyso ci, ze nawet do netbooków nie dają tego chłamu, jakim jest Linux???
    • Gość: lukas Re: Asus i Microsoft - razem przeciwko Linuksowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 17:42
      Ja chyba też tak jak @cad jestem jakiś nienormalny. Mam na drugiej partycji oryginalny Win XP Pro, ale go nie używam. Brak wirusów i powłoka, to coś czego Win nigdy się nie dorobi. Dlatego oferta M$ mnie osobiście nie przekonuje. A, że moje PC oparte są na podzespołach Intela i NV + podzespoły od HP, to wszystko zawsze działa bez problemów. W pracy (jeśli mogę) też używam Linuksa, ponieważ nie stać mnie, żeby płacić za każda soft.

Dziś dostałem rysunek w formacie dwg i wiece co zrobiłem? Nie mogłem go wydrukować, ponieważ funkcja było dostępna dopiero po wykupieniu licencji, więc zrobiłem screena pulpitu, przyciąłem obraz, zrobiłem redukcje kolorów (czarno-biały) po czym odwróciłem kolory i wydrukowałem ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka