Dodaj do ulubionych

ktory laptop wybrac?

IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.06.09, 12:32
Laptopa bede uzywac do internetu, ogladania filmow i prostych aplikacji w
word, excel.

ASUS K50IJ 15,6"
4 GB/250 GB/DVDRW/VHB
Intel® Pentium® Dual Core T4200 : 2.0 GHz FSB 800MHz, 1M L2 Cache

15.6" HD (1366x768) panel LCD WXGA z podświetleniem LED,Color-Shine
(Błyszczący),Technologia Asus Splendid Video Intelligent

czy

DELL VOSTRO 1510
15,4'' 3.6/4/250/INTEL/CAM/BT/534
Pamięć RAM: 4GB (4096MB) DDR2 667 Mhz
Dysk twardy: 250 GB SATA 5400 RPM
Rodzaj matrycy: Matowa
Rozdzielczość: 1280x800

Ktory jest nowoczesniejszy, ma lepsza matryce, ktory jest solidniejszy i
bardzej trwaly?
Obserwuj wątek
    • Gość: kryśśka Re: ktory laptop wybrac? IP: *.aster.pl 07.06.09, 17:49
      Brałbym asusa widziałem go w vobisie, ma dobre ma parametry i do tego naprawde elegancko wygląda...
      • Gość: ewa Re: ktory laptop wybrac? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.06.09, 18:15
        wiem, gdzie moge kupic te laptopy, wiec daruj sobie ukryta reklame kiepawego vobisu
        • kosmowski22 Re: ktory laptop wybrac? 14.06.09, 18:20
          Dokładnie, jada z vobisem i robia im reklame na forach.
          dlatego ja nie wybieram takich sklepów tylko kupuje np. tutaj

lapkowo.pl/index.php?cPath=19
          • Gość: kryśśka Re: ktory laptop wybrac? IP: *.aster.pl 15.06.09, 10:05
            Za dużo powiedziane... rozumiem że wasza bujna wyobraźnia i wyczulone podejście do każdej wypowiedzi, która może sugerować coś czym nie jest, działa na was jak owca na stado wygłodniałych wilków, ja powiedziałem tylko że "widziałem go w tym sklepie" i to wszystko:)... pozdrawiam,
            bez urazy
            • Gość: ładowarka Re: ktory laptop wybrac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 16:59
              Litaratura dla ekspertów i nie tylko:
              rapidshare.com/files/219531678/Laptops_for_Dummies_3rd_Ed_tqw__darksiderg.rar
          • lukefair Re: ktory laptop wybrac? 21.06.09, 17:35
            vobis sklep jak sklep,ja kupuje czasem tam bo maja dobre opcje ratalne, czasem w
            komputroniku czy tez u siebie w miescie w mniejszych sklepikach - wszystko
            zalezy czego potrzebuje i jakiej oferty szukam. nie rozumiem tego zasciankowego
            podejscia..
            • Gość: X Re: ktory laptop wybrac? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.06.09, 23:32
              Skoro vobis to taki dobry sklep i tak swietnie mu idzie, to ciekawe czemu naganiacze w co drugim poscie polecaja sprzet od nich
              • lukefair Re: ktory laptop wybrac? 27.06.09, 23:06
                Gość portalu: X napisał(a):

> Skoro vobis to taki dobry sklep i tak swietnie mu idzie, to ciekawe czemu nagan
                > iacze w co drugim poscie polecaja sprzet od nich

jacy znow naganiacze? prosze cie, mysle, ze ludzie maja na tyle mozgu, ze
                potrafia wybrac sklep sami, a to ze czesto wybieraja vobis to chyba juz zasluga
                oferty
                • yrdylay Re: ktory laptop wybrac? 28.06.09, 10:56
                  każdy ma swój rozum i sklep powinien wybrać świadomie wg. najlepszej oferty...
                  • lukefair Re: ktory laptop wybrac? 06.07.09, 01:32
                    no dokladnie, jest teraz masa typkow, ktorzy gadaja bzdury i psiocza na dobre
                    sklepy choc tak naprawde nigdy tam nic nie kupili. jest promocja ktora mnie
                    interesuje w vobisie to tam kupuje, jest promocja w mediamarkt to tez kupuje, w
                    kurde tesco tez czasem cos kupie. tak samo kupuje produkty na rynku od zaufanych
                    panow.. ludzie ogarnijcie sie i przestancie widziec wszedzie oszustwo..
    • Gość: . Re: ktory laptop wybrac? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.06.09, 23:36
      Ja bym bral della: matowa matryca - nie widac na niej sladow po palcach i
      drobnych rysek. Asus ma inne proporcje ekranu w matrycy - lepiej sie oglada
      filmy(brak czarnych paskow pod i nad filmem) ale takie proporcje sa mniej
      ergonomiczne jesli chodzi o prace w aplikacjach biurowycj lub internet. Dell to
      solidniejsza marka niz Asus.
      • Gość: kryśśka Re: ktory laptop wybrac? IP: 85.222.87.* 28.06.09, 17:46
        ja posiadam asusa tyle czasu i nic się z nim nie dzieje, znam dużo osób korzystających tylko z tej marki i nigdy się nie zawiedli, więc nie ma podstaw twierdzić że dell to lepsza marka...
        • Gość: kobein Re: ktory laptop wybrac? IP: *.chello.pl 28.06.09, 20:14
          Ja polecam HP. Znana i lubiana marka przez prawie wszystkich :)
          Co do Vobisu, to sklep generalnie jest drogi, dlatego warto polować na
          promocje- jak w wielu innych sklepach tego pokroju.
          • Gość: lesk Re: ktory laptop wybrac? IP: *.chello.pl 28.06.09, 21:44
            Hp też mam i sprawdzony sprzęt, ale ja raczej rozgladam się za asusami.Co do
            samego vobisu to raz tam tylko kupiłem drobiazg wiec nie mam wielkich
            dosiwadczen, a już napewno niemiłych. A czy drogo to się sam przekonam
            przegladajaac jego oferte i porownujac samemu do innych sklepow.pzdr
    • djmas Re: ktory laptop wybrac? 29.06.09, 09:22
      ASUS ma szybsze pamięci oraz lepszą zintegrowaną grafikę
      DELL ma za to lepszy procesor.
      matryca błyszcząca trochę lepiej odwzorowuje kolory natomiast jest bardziej
      podatna na ubrudzenia oraz jest dość kłopotliwa jeśli użytkujemy laptopa pod słońce.
      Dell prezentuje też trochę lepszą jakość wykonania, choć sam mam ASUSa i jak na
      razie wszystko jest OK.
      • Gość: task Re: ktory laptop wybrac? IP: *.acn.waw.pl 05.07.09, 21:18
        Zgadzam się z przedmówcą, ale trzeba dodać koniecznie że jest mniej
        "kontuzjogenny". Mało z nimi problemów a to myślę że potężny argument dla
        większości klientów. Kiedyś wyczytałem akie statystyki i sprzedawcy czy to na
        gieldzie czy w vobisie o ktorym tu piszecie potwierdzaja moje zdanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka