paladin 29.12.03, 10:18 podaje pod dyskusje ja uwazam ze domowy pecet lepszy i tanszy. to tak na poczatek. :) pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: Co lepsze zwykly domowy PCet czy Notebook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 10:30 A co lepsze - kabriolet czy terenówka? Link Zgłoś
kell99 Re: Co lepsze zwykly domowy PCet czy Notebook 29.12.03, 19:56 taak:) nie ma to jak inteligentne pytania:) nie wiem czemu, ale ja wole czerwone szaliki od zielonych:) a moze tym o malych wymaganiach, dla ktorych liczy sie miejsce, wyglad, a nie wydajnosc, rozszerzalnosc i uniwersalnosc warto polecic: www.msicomputer.com/product/detail_spec/product_detail.asp?model=MEGA_651_w/DVD_Combo_Drive&search_text=MEGA dlugasny link pewnie sie zlamie;) mila zabawka, jako 2gi komputer w domu, czemu nie (chyba, ze mowimy o komputerze dla blondyna;) Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: Co lepsze zwykly domowy PCet czy Notebook 29.12.03, 21:20 A żebym już nie był niegrzeczny wobec Autora wątku odpowiem, że ja zdecydowanie wolę stacjonarnego peceta. I cena (akurat na korzyść) nie ma tu nic do rzeczy. Link Zgłoś
gray Re: Co lepsze zwykly domowy PCet czy Notebook 29.12.03, 23:17 oczywiście, że tak. laptop, z moich doświadczeń jest urządzeniem straszliwie niewygodnym. niewygodna klawiatura, niewygodne sterowanie myszą (szczególnie w laptopach z tzw. 'pryszczem' ;)) poza tym ciężkie, drogie i czas pracy na baterii jest ciągle mało satysfakcjonujący. wniosek - jeżeli mieć trzeba no to trzeba, jeżeli nie to unikać. Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Co lepsze zwykly domowy PCet czy Notebook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 23:33 Ciezko wybrac, stacjonarny komputer jest lepszy w domq ale ogranicza nas do siedzenia w jednym miejscu. Plusem jest moc obliczeniowa i graficzna za rozsadna cene (dobry do grania laptop to juz spore pieniadze). Z drugiej strony nic nie zastapi komfortu siedzenie sobie w wygodnym fotelu czy lezenia w lozku i chocby przegladania stronek w necie, czy dostep z kazdego miejsca do kompa i netu (np. via gprs). Odpowiadajac na pytanie najlepiej miec obydwa :D Pozdrowionka Link Zgłoś
gray Re: Co lepsze zwykly domowy PCet czy Notebook 29.12.03, 23:47 laptop do grania? to już chyba przesada. a odpowiadając na pytania autora wątku - cel uświęca środki a nie środki cel - należy mieć to co jest potrzebne. Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: Co lepsze zwykly domowy PCet czy Notebook 29.12.03, 23:50 A notebook to sprzęt dla biznesmena, który musi mieć "biurko" pod ręką. Póki biznesmenem nie jestem, nie chcę mieć do czynienia z tym "badziewiem"! ;-) Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: Co lepsze zwykly domowy PCet czy Notebook 29.12.03, 23:51 A notebook to sprzęt dla biznesmena, który musi mieć "biuro" pod ręką. Póki biznesmenem nie jestem, nie chcę mieć do czynienia z tym "badziewiem"! ;-) Link Zgłoś
Gość: kell Re: Co lepsze zwykly domowy PCet czy Notebook IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.12.03, 00:35 taaa.. laptop do grania.. sprzet za przerazliwa cene z mozliwosciami komputerow z dolnej polki.. poza tym nie przesadzasz z wolnoscia? to jest wolnosc na dlugosc kabla od zasilacza, bo nic tak nie zzera baterii jak granie:) a i gprs jest powolne porownujac z dostepnymi za rozsadna cene stalymi laczami ~1-3mbps Link Zgłoś