Dodaj do ulubionych

Ile wazycie?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.02, 01:46
Powiedzcie mi moje drogie tak naprawde szczerze, ile wazycie. Jestem w szoku,
bo kolezanka powiedziala, ze wazy 52 kg i ma 170 cm. Rzeczywiscie, jest
szczupla...ale ja waze 10 kg wiecej i mam 173 cm wzrostu i tez zawsze
sadzilam, ze jestem szczupla. Moze nie chuda, ale z pewnoscia szczupla...
Jestem tez ciekawa, jakie jest zdanie facetow o pieknie kobiecego ciala...
Czy istotnie powinny byc chudzielcami...
Obserwuj wątek
    • nokia28 Re: Ile wazycie? 27.08.02, 06:27
      To wszystko zalezy od kosci... ja mam 179cm i waze 67kg. Chcialabym pozbyc sie
      tych 4 conajmniej. Na dodatek tluszcz glownie odklada mi sie n tylku i udach a
      to wyglada fatalnie!
      • Gość: WMI Re: Ile wazycie? IP: 195.112.95.* 31.08.02, 18:40
        nokia28 napisał(a):

> To wszystko zalezy od kosci... ja mam 179cm i waze 67kg. Chcialabym pozbyc
        sie
        > tych 4 conajmniej. Na dodatek tluszcz glownie odklada mi sie n tylku i udach
        a
        > to wyglada fatalnie!

Jezeli odklada sie na tylku i na udach, to zgaduje, ze jestes kobieta ;)
        • fiona4 wolnosc od..... 05.09.02, 10:25
          zrobilo mi sie smutno jak przeczytalam wasze wypowiedzi - wiekszosc z was jest
          szczupla i ciagle z siebie nie zadowolona. Ja mam 168 i 62 kilo, pewnie
          moglabym miec 58, 57 ale wtedy mam chuda buzie i maly biust i wygladam mniej
          sympatycznie. Odchudzalam sie ( przynajmniej w teorii i w sumieniu) pare lat,
          rezultaty dala kopenhaska. Ale tak naprawde zaczelam byc z siebie zadowolona
          jak sie zaakceptowalam, nie schudlam, ale zaczelam dobrze sie czuc ze soba i
          sie lubic i wszyscy twierdza ze swietnie wygladam. Ma sie jedno zycie i szkoda
          czasu na odchudzanie jak sie ma BIM w porzadku to trzeba cwiczyc i umiec
          zachowac umiar ze slodyczami. A jesli ktos ma problem typu " jak schude to
          zaczne sie podobac facetom, albo kochanie moglabys mieć plaski brzuch..." to
          problem nie tkwi w wadze, tylko w tobie albo w zlym facecie, bo jak cie kocha
          to nie ma dla niego znaczenia 5 kilo wiecej czy mniej. To co bedzie jak
          zaczniecie sie starzec? Pozdrawiam wszystkich. wolna od odchudzania.
    • malgossia Re: Ile wazycie? 27.08.02, 08:35
      Ja mam 180cm wzrostu i waze 60kg(chcialabym mniej). Jednak wydaje mi sie, ze
      waga nie jest 'odpowiednikem' szczuplosci,...(bo zalezy od budowy kosci), chyba
      w tym wypadka miara moga byc wymiary,obwodziki itp itd.
    • Gość: Monika Re: Ile wazycie? IP: *.abx.fr / 192.168.25.* 27.08.02, 08:39
      Czesc Dziewczyny:)
      To ja Was pociesze:)
      mam 156cm wzrostu i waze 60kg:( staram sie zrzucic jakies 10kg ale srednio mi
      to wychodzi
      Pozdrawiam
    • erin2 Re: Ile wazycie? 27.08.02, 08:40
      A wiec wyjde na odmieńca , bo przy wzroście 169 cm, ważę od 65 do 67 kg i nie
      marzę o zrzuceniu 10 kg! Dla mnie odpowiednia wagą jest 64-65. Aha, inni mówią
      o mnie, ze jestem "kawał baby".
      Pozdrawiam :-)
      • Gość: nika10 Re: Ile wazycie? IP: *.waw.cdp.pl 27.08.02, 09:07
        Ja mam 1,78 i ważę 78 kg. Moje marzenie, którego nie spelnię bo gdy spełnilam
        to miesiączka zatrzymala mi się na ponad pół roku, a czułam się tak że lepiej
        nie mówić - to 62 kg. Marzenie nr 2, bardziej realne to 67 kg lub 65. Hej
        koleżnako z 1,80 i 60 kg. Chcesz ważyć mniej? A byłaś już u psychologa?
        Pozdrawiam.
        • malgossia Re: Ile wazycie? 27.08.02, 10:25
          Hej! Mi nie chodzi o to zeby schudnac 10 kg, tylko 2 kg... przy wadze 58kg
          lepiej sie czuje.
          • fuga27 Re: Ile wazycie? 27.08.02, 13:48
            Nie przesadzasz???? Chyba tylko psychicznie lepiej się czujesz, bo nie mówisz
            sześćdziesiat kilo, tylko pięćdziesiąt osiem, zawsze mniej i lepiej brzmi. Gdyż
            wagowo 2 kilogramy, to żadna różnica.
        • Gość: iwaszka Re: Ile wazycie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 11:56
          Nika mam ten sam wzrost i waze 61i cos tam. Mozna schudnac! Ale z tego co
          napisalas to twoja dieta nie byla odpowiednia. W diecie nie chodzi o to zeby
          sie glodzic. A brak miesiaczki rzeczywiscie nie jest dobry!! Pewnie czulas sie
          oslabiona. Czy probowalas pojsc na silownie? MNie pomaga bardzo, wcale nie jest
          tak ciezko trzeba sie tylko przelamac no i stereotypy tez. Ja chodze od
          miesiaca, widze efekty, czuje sie swietnie zadnego cellulitu, jest cool.
          Fajni instruktorzy i poprawia sie ogolnie wydolnosc organizmu. A przede
          wszystkim atmosfera. No i najwazniejsze poprawia sie samopoczucie. Z kazdym
          treningiem jest coraz lepiej. Czuje sie swietnie i wszystkim polecam. A
          zakwasow to nie mialam nawet na poczatku. Polecam
    • martunia11 Re: Ile wazycie? 27.08.02, 09:04
      czesc

ja mam 1.70 cm i ważę 60 kg. Własnie jestem w trakcie diety i probuje zgubić 10
      kg (juz mi sie udało pozbyć 1.5 kg) Wygląd zalezy od grubości kości, dlatego
      można ważyć więcej ale wyglądac szczupło własnie dzieki drobnej budowie. Ja
      niestety tego nie mam i dlatego stosuje diete.

Pozdrawiam
      martunia
      • charissa Re: Ile wazycie? 27.08.02, 09:22
        166 cm wzrostu, 55 kg
        porazka. Musze zrzucic 5 kg
        • qassja Re: Ile wazycie? 27.08.02, 09:32
          Podobny problem: 165 cm, 57 kg, do zrzucenia 7 kg. Ciężka sprawa...
          • charissa Re: Ile wazycie? 27.08.02, 09:36
            hmmmmm ja teraz probuje nielaczenia, a Ty??
            • qassja Re: Ile wazycie? 27.08.02, 10:27
              Montignac, troszkę zmodyfikowany, gdyż jestem wegetarianką. Do tego
              aquaaerobik, pływanie i sauna, klasyczny trening aerobowo-siłowy.
              Oby to coś dało...

Trzymam kciuki za Twoje niełączenie :-)))
              PZDR

• charissa Re: Ile wazycie? 27.08.02, 11:11
                u mnie plywanie + codziennie cwiczenia izometryczne ;-)
                • qassja Re: Ile wazycie? 27.08.02, 11:48
                  Doskonałe efekty dają kuracje i masaże pojędrniające. Szczerze polecam, mimo że
                  nie są to zabiegi stricte wyszczuplające, ale skórze też coś się należy.
                  Dlatego biegam do gabinetu kosmetycznego.

Serdeczne pozdrówka
                  • charissa Re: Ile wazycie? 27.08.02, 12:23
                    ja sie masuje sama szczotka podczas kapieli. Na kosmetyczke mnie nie stac :((
                    ale tyle ile moge wlasnym sumptem, robie
            • Gość: piri Re: Ile wazycie? IP: *.ht.pl 27.08.02, 10:40
              176 cm wzrostu, 58 kg. Do przytycia jakies 3 kg.
    • Gość: Ona Re: Ile wazycie? IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 27.08.02, 10:12
      Przy 171 cm ważę 53 kg i jestem bardzo drobnej budowy, mogłabym (chciałabym)
      trochę przytyć ale mi to nie wychodzi. Wydaje mi sie że jem dużo ale prowadzę
      aktywny tryb życia i to jest chyba wyjaśnienie mojej szczupłej sylwetki no i
      geny, moi rodzice też są szczupli. Poza tym w okresie świąt udaje mi się
      przytyć (przemieszczanie się od jednej rodziny do drugiej i ciągłe
      biesiadowanie :-) ) ale tłuszczyk gromadzi mi się na brzuchu czego chciałabym
      uniknąć to jest jedna sprawa a druga to to że stanik noszę w rozmiarze 70 E i
      za rzadnę skarby nie chcę go zmieniać na większy. Pozostaje mi trwać przy
      swojej wadze. A może jest sposób aby nadprogramowe kilogramy rozmieszczały się
      równomiernie?
      • Gość: iwaszka Re: Ile wazycie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 12:01
        Ona stanik w takim rozmiarze......hmm ja nosze 75D i tez nie chcialabym nosic
        wiekszego;] Pozdrowionka!!!
        • Gość: Ona Re: Ile wazycie? IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 05.09.02, 20:50
          Iwaszka, a wiesz jak ciężko dostać taki rozmiar. Koszmar. Pozdrawiam :-)
    • johana13 Re: Ile wazycie? 27.08.02, 11:19
      Wiesz Dorotko-z ust mi wyjęłaś ten wątek :).Też się nad tym zastanawiam, ja
      mierze 163 cm, waże 58 kg ...i też jestem szczupła- nie chuda ale szczupła.
      Może dlatego że ćwiczę i trochę jeżdżę na rowerze i to mięśnie ważą?
      A może Wy dziewczyny naprawdę przesadzacie przecież jak ktoś ma 173 cm wzrostu
      i waż 54 kg ijeszcze się odchudza to chyba źle się postrzega-anoreksja ?
      • Gość: Agnieszka Re: Ile wazycie? IP: *.plbyd.pl.int / 161.90.234.* 27.08.02, 11:25
        Ja mam 163 cm, waze 60 kilo, wazylam 55 i uwazam, ze to bylo tak akurat. Z tymi
        piecioma kilosami na gorke jakos musze sie pogodzic, gdyz okazalo sie ze jestem
        w ciazy!!! Nici z diety...
      • kdys Re: Ile wazycie? 27.08.02, 11:33
        Ja mam 166 cm wzrostu, waze jakies 58-60 kg i uwazam, ze jestem szczupla.
        Mieszcze sie w rozmiar 38, czasami 36 (poza biustem - pozdrawiam kolezanke z
        70E). Raz w zyciu wazylam 52 kg i wszyscy pytali sie czy jestem chora, brrr...
        nigdy wiecej...
      • qassja Re: Ile wazycie? 27.08.02, 11:33
        johana13 napisała:

> Wiesz Dorotko-z ust mi wyjęłaś ten wątek :).Też się nad tym zastanawiam, ja
        > mierze 163 cm, waże 58 kg ...i też jestem szczupła- nie chuda ale szczupła.
        > Może dlatego że ćwiczę i trochę jeżdżę na rowerze i to mięśnie ważą?
        > A może Wy dziewczyny naprawdę przesadzacie przecież jak ktoś ma 173 cm
        wzrostu
        > i waż 54 kg ijeszcze się odchudza to chyba źle się postrzega-anoreksja ?

Jaka znowu anoreksja? Czy ktoś tutaj się głodzi? Ja po prostu ŹLE się czuję z
        tymi kilogramami, mimo że BMI wskazuje wagę prawidłową. A chyba mam prawo czuć
        się dobrze...
        PZDR
        • Gość: magdalena26 Re: Ile wazycie? IP: *.ltk.com.pl 27.08.02, 13:42
          jakieś na oko 51-52 przy 164 cm. normalna moja waga to 49 kg, bo mam drobną
          budowę. moja siostra waży 46 kg (25 lat, 162 cm) i nikt nie mówi że jest chuda,
          tylko że wygląda normalnie. tyle w tej kwestii. a jak ktoś uważa sie za
          szczupłą osobę bez względu na wagę to super!
          w ocenie tego jak wygladamy dużą rolę odgrywają nasze odczucia, typ budowy i
          tryb życia.
        • Gość: magdalena26 Re: Ile wazycie? IP: *.ltk.com.pl 27.08.02, 13:46
          qassja! ja cie dokładnie rozumiem! mamy prawo do tego by czuć sie ze sobą
          dobrze.
          pozdrowienia
          magdalenka
          • qassja Re: Ile wazycie? 27.08.02, 13:57
            Bardzo ci dziękuję za to, co napisałaś. To dla mnie bardzo ważne.
            • magdalena26 Re: Ile wazycie? 27.08.02, 14:32
              nie ma sprawy. zazwyczaj nie odpowiadam na takie pytania bo podając tylko
              wzrost i wagę łatwo o jakies uogólnienia (podejrzenia o anoreksję :P itp)
              przy takich danych trudno określić gdzie sie odkłada tłuszczyk, czy jak wygląda
              sylwetka... np. u mnie między moim obwodem biustu a bioder jest jakieś 12 cm
              różnicy, (na niekorzyśc tego pierwszego oczywiscie) :( bo tyje głównie w
              pośladkach i udach. wygląda to nieproporcjonalnie a przy wadze 48-49 te róznice
              nie sa aż tak widoczne...
              • qassja Re: Ile wazycie? 27.08.02, 14:51
                magdalena26 napisał:

> nie ma sprawy. zazwyczaj nie odpowiadam na takie pytania bo podając tylko
                > wzrost i wagę łatwo o jakies uogólnienia (podejrzenia o anoreksję :P itp)
                > przy takich danych trudno określić gdzie sie odkłada tłuszczyk, czy jak
                wygląda
                >
                > sylwetka... np. u mnie między moim obwodem biustu a bioder jest jakieś 12 cm
                > różnicy, (na niekorzyśc tego pierwszego oczywiscie) :( bo tyje głównie w
                > pośladkach i udach. wygląda to nieproporcjonalnie a przy wadze 48-49 te
                róznice
                >
                > nie sa aż tak widoczne...
                >
    • Gość: onlyme Re: Ile wazycie? IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.08.02, 14:44
      Witam serdecznie!!!
      Ja przy wzroście 170 ważę 49kg, no i jeszcze kilograma mi brakuje do wagi w
      której czuję się dobrze, ale i tak wciąź słyszę jaka to ja chudziutka, a babcia
      co rusz przynosi mi jagodzianki (na to akurat nie narzekam:-))
      Pozdrawiam i życzę wytrwałości zarówno tym, którzy chcą schudnąć jak i tym,
      którzy starają się o dodatkowe kilogramy!!!
    • Gość: Anni Re: Ile wazycie? IP: 217.11.141.* 27.08.02, 16:48
      170/67 kg/27 lat, ostatnio schudlam z 71 a wiec 4 kilo w 3 miesiace bez diety
      tylko na zasadzie zryj mniej i cwiczenia i nadal trzymam chociaz mialam 2
      wakacyjne miesiace przerwy
      ideal to 60 ale to raczej nie mozliwe (ostatni raz mialam taka wage 8 lat
      temu ... a poza tym biust opadlby mi do pepka
      chce schudnac jeszcze 4 kilo.
      Z wiekiem tluszczyk sie zageszcza i waga wcale nie oddaje prawdy o ciele i
      figurze.

• Gość: Baxie Re: Ile wazycie? IP: *.rtk.net.pl / 192.168.104.* 30.08.02, 20:45
        169 wzrost i 64kg. Moje marzenie to 60 ( spełnione tylko raz niestety - stres)a
        najgorsze jest to że figura greckiej amfory.
        Pozdrawiam wszystkich nie wymiarowych, nas też świat potrzebuje.
        • Gość: ania Re: Ile wazycie? IP: 217.98.124.* 06.09.02, 11:12
          Baxie ,chyba wyglądamy tak samo hihihihhi....nie zamierzasz czegoś z tym
          zrobić???mi brak WIELKIEGO KOPA(czyt.ważnego bodźca)...odbicie w lustrze nie
          wystarcza !!!!
    • Gość: osesek Re: Ile wazycie? IP: *.chello.pl 30.08.02, 20:57
      154 cm
      74 kg
      I nic nie chce mi się z tym robić. Może ktoś mną potrząśnie?
      • Gość: Ola Re: Ile wazycie? IP: 195.94.219.* 30.08.02, 22:39
        Ja waze 55-56 przy 163/25 lat. Nie jestem gruba, ale oczywiscie troche
        tluszczyku mam za duzo na biodrach i udach. Natomiast duzo cwicze (3-4 razy
        w tygodniu aerobic po dwie godziny, raz w tygodniu basen). Kiedys wazylam
        48 kg ale nie cwiczylam (mniejszy ciezar - wiadomo miesnie ;>), bylam troche za
        chuda. Moja wymarzona waga tak powiedzmy 52 kg.

Pozdrawiam,

Ola
        • Gość: Yorick Re: Ile wazycie? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.02, 18:25
          odpowiem, bo co mam zrobić? :):) 179cm, niecałe 70kg. niedużo jak na faceta :) -
          a jeszcze by się przydało parę deko z brzuszka spalić...

moja dziewczyna: 179cm, około 65kg, 22l. wygląda dość szczupło, ale udka i
          brzuszek... do anoreksji to jeszcze dłuuuuuuuga droga. wszelkiego rodzaju dieta
          czy cwiczenia to dla niej udreka ponad siły niemal - najbardziej lubi dużo się
          najeść i marudzić mi potem, że jest gruba :):):)
          pzdrv
        • Gość: Manna Re: Ile wazycie? IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 20:07
          65 kilo o zgrozo 168 - 45 lat. Nagle przybrałam 10 kg - może tego nie widać?
          ale to sa wydumane problemy kilo w tą czy w tamtą. Mąż mojej kol. ma Alzheimera
          i to jest problem PA PA
          • Gość: Yorick dodatkowo IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 03:10
            to nie są wydumane problemy. Alheimer? Głód na świecie - to jest problem...

tak więc wszystko jest relatywne.

wracajć do pytania w temacie - ja lubię bardzo szczupłe dziewczyny.
            pzdrv
            • Gość: magdalenka26 :P IP: *.ltk.com.pl 05.09.02, 11:11
              "bardzo szczupłe" hehehehehehe!
              tylko broń boże nie mów tego swojej lubej.
    • Gość: millka26 Re: Ile wazycie? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 13:35
      Ja przy wzroscie 168 waze 50kg i uwierzcie mi jestem pulchna, dlatego
      postanowilam sie odchudzac nie na kg ale na centymetry, choc nie bardzo mi to
      wychodzi, bo moge tracic wage ale nie trace nic w obwodzie i to jest
      koszmarne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka