Dodaj do ulubionych

Domowa siłownia a motywacja

09.01.20, 07:42
Pytanie do osób, które uprawiają sport w domu. Zanim zabiorę się za kompletownie osprzętu do pomieszczenia który planuję przeznaczyć na siłownię, fajnie byłoby przedyskutować nad motywać. Czy np w zewnętrznej siłowni jest ona większa? Jak to oceniacie? Istotna jest w końcu regularność.
Obserwuj wątek
    • kozamat Re: Domowa siłownia a motywacja 09.01.20, 12:41
      Domowa siłownia, to przede wszystkim oszczędność czasu. Moim zdaniem, jest to ciekawy pomysł.
    • Gość: kasiaaa99 Re: Domowa siłownia a motywacja IP: *.play-internet.pl 02.07.21, 18:23
      Najważniejsza jest regularność i to, aby czuć się komfortowo w domowej siłowni. Nie chodzi o ilość sprzętu. Możesz ćwiczyć z gumami, hantlami, ze skakanką...
      Ważne, aby czuć się dobrze :)

Podsyłam 10 powodów, dlaczego watro ćwiczyć w domu oraz w jaki sprzęt możesz się zaopatrzyć :)

www.arcycialo.pl/index.php/2021/05/12/czy-wiesz-dlaczego-warto-cwiczyc-w-domu/
      www.arcycialo.pl/index.php/2021/05/19/sprzet-do-cwiczen-w-domu-co-warto-kupic/
    • olo1998olo Re: Domowa siłownia a motywacja 09.07.21, 11:03
      Ja osobiście swoją przygodę ze sportem w domu zacząłem od lekkich i krótkich ćwiczeń. Potem kolega polecil mi żebym kupił jakieś małe odważniki plus bieżnie. To zamówiłem sobie mały sprzęt do ćwiczeń z geekbuying.pl . Całkiem spory i przydatny asortyment mają do zaczęcia ćwiczeń. Głównie też chodzi żebyś miał jakąś motywacje sam dla siebie. Jeśli chcesz schudnąć bądź się wyrzeźbić to to już jest dobra podstawa. Pozdrawiam i życzę powodzenia. ;)
    • med_friend Re: Domowa siłownia a motywacja 12.07.21, 22:56
      Jest wiele ćwiczeń które można wykonywać w domu.
      Można wykorzystywać nawet dostępne w domu sprzęty lub niewielkim kosztem wyposażać domową siłownie.
      Na rynku jest naprawdę dużo rozwiązań.
      Ja znalazłem ostatnio nawet sprzęt do jogi a dokładnie do aerial jogi

Można zamontować chustę we własnym domu - do ćwiczeń i do wypoczynku (czasem fajnie tak poleżeć w powietrzu)

Chusta Aerial Joga + zestaw montażowy
    • Gość: dramstan Re: Domowa siłownia a motywacja IP: *.itpsysteme.de 16.12.21, 13:38
      Witam, nigdy nie miałem styczności z jakimikolwiek preparatami na zwiększenie masy, a takowe chcę zakupić. Możecie coś polecić?
    • Gość: Ascetyczny Re: Domowa siłownia a motywacja IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.21, 13:12
      Innowacyjne i nowoczesne metody treningowe w warunkach domowych !!!
      Co można napisać na temat ćwiczeń kulturystycznych i odnieść się do różnego rodzaju wypowiedzi i teorii zamieszczonych w mediach. Proszę zawsze wychodzić z założenia, że kulturystyka to zestaw ćwiczeń rehabilitacyjnych i ogólnorozwojowych, które mają na celu poprawić wydolność naszego organizmu, kondycję fizyczną, wytrzymałość, zdolności oddechowe i zbudować masę mięśniową z idealnymi proporcjami struktury włókien mięśniowych i polepszyć zdolności psychoruchowe i w ten sposób ukształtować naturalną sylwetkę ciała.Człowiek nie może sobie aplikować zbyt dużej ilości masy mięśniowej, ponieważ można nabawić się problemów z koordynacją ruchową i w ogólnym sposobie poruszania się. Człowiek musi tak dobrać treningi fizyczne, aby nie być w przyszłości inwalidą. Moja propozycja na budowę masy mięśniowej w sposób bezpieczny dla zdrowia i życia człowieka, ćwiczymy 3 dni w tygodniu, powiedzmy-poniedziałek, środa i piątek, ponieważ organizm ludzki jest tak skonstruowany, że potrzebuje również trochę czasu na regenerację,a częste treningi zazwyczaj przynoszą odwrotny skutek. Chciałbym również zaznaczyć, że ćwiczymy na bardzo małych obciążeniach i z większą intensywnością i liczbą powtórzeń i serii i jak najbardziej jest wskazane dodać ćwiczenia izometryczne, ale robimy to z głową. Ćwicząc proszę pamiętać, aby nie przemęczać się, trening musi być przyjemny i lekki.Ćwiczymy około godziny,lub maksymalnie do dwóch godzin,a kwestia budowania masy mięśniowej, lub redukcja tkanki tłuszczowej, jest to kwestia regulacji węglowodanów, która ma tu kluczowe i bardzo istotne znaczenie. Ćwicząc w ten określony sposób budujemy lepszą strukturę tkanki mięśniowej, również będziemy mieli lepszą wydolność organizmu, wytrzymałość, kondycję, lepszą wydolność tlenową i co najważniejsze, to że ochroni nas to przed wszelkiego rodzaju kontuzjami i urazami, które często występują na dużych obciążeniach.Chciałbym również zaznaczyć, ponieważ ta kwestia jest również bardzo istotna, aby skupić swoją uwagę podczas ćwiczeń na technice i poprawności wykonywania ćwiczeń, co do poprawnego zakresu ruchu. Chciałbym również wypowiedzieć się w kwestii suplementacji,te preparaty nie mają statusu leku, tylko mają status żywności i producent nie ponosi żadnej odpowiedzialności i w tym również odpowiedzialności karnej ,za skutki uboczne tychże mankamentów,a ich działanie i korzyści są nieznaczne i źle przyswajane przez organizm ludzki.Działanie tychże suplementów może być niepożądane i inwazyjne dla człowieka i muszę z przykrością stwierdzić, że rynek suplementów to tylko biznes i sposób zarabiania dużych pieniędzy, korzystając również w ten sposób z niewiedzy klientów. Proszę również pamiętać, że trening kulturystyczny, to tylko-30% sukcesu, bardzo ważne jest również zdrowy sposób odżywiania się w produkty spożywcze bogate w mikroelementy i to w jak najlepszej jakości-40% sukcesu i również kolejna istotna rzecz, to odpoczynek, bezstresowe życie i dobrej jakości sen, proszę również unikać używek, to kolejne- 30% sukcesu. Proszę często robić badania kontrolne, aby unikać i korygować wszelkiego rodzaju nieprawidłowości. Ludzki organizm nie jest przystosowany do dużych i intensywnych przeciążeń, jedynie sport na płaszczyźnie amatorskiej,jest bezpieczny dla zdrowia i życia ludzkiego,a sport wyczynowy bywa niebezpieczny i bardzo kontuzjogenny, ale wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Ascetyczny 😁

• medime Re: Domowa siłownia a motywacja 04.02.22, 12:39
      Ja sobie siłownie zrobiłem w garażu hallonet.pl/sklepy-ze-sprzetem-fitness/ dużo mi nie trzeba.
    • Gość: Alabara Re: Domowa siłownia a motywacja IP: *.myslenice.net.pl 27.10.22, 10:28
      Jak ktoś jest laikiem to może warto kierować się tym z czego korzystają osoby, które promują zdrowy styl życia i trening tak jak fit.lovers. U nich na profilu w relacjach z treningów dużo sprzętu K-Sport - K-sport.com.pl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka