Gość: Kika IP: 66.158.35.* 04.09.02, 20:41 Moze ktos wie jak najlepiej cwiczyc na silowni,lepiej codziennie czy co drugi dzien.Czy jak po 40minutach cwiczen miesnie nie bola,czy to znaczy,ze nie ma efektu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gevas Re: Jak Czesto??? 05.09.02, 04:31 Gość portalu: Kika napisał(a): Witam > Moze ktos wie jak najlepiej cwiczyc na silowni,lepiej codziennie czy co drugi > dzien. Jezel do tej pory silownie omijalas szerokim lukiem, to nie ma sie co goraczkowac i biegac tam codziennie. 2, 3 razy powinny wystarczyc. >Czy jak po 40minutach cwiczen miesnie nie bola,czy to znaczy,ze nie ma > efektu? Dobrze, ze nie bola!!!!!!! A czy bylo efektywnie, powinnas poczuc nastepnego dnia. Miesnie wyraznie dadza ci znac, ze napracowaly sie i teraz chca poodpoczywac. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokret Re: Jak Czesto??? 05.09.02, 10:04 2-3 razy w tygodniu powinno wystarczyc, choc sa i tacy co mieszkaja w silowni:-) pzdr, srub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwaszka Re: Jak Czesto??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 12:11 Tak czesto jak chcesz! Ja chodze od miesiaca co drugi dzien. Zadnych zakwasow, super sie czuje. Cwiczysz 40 min? Jesli masz dobrego instruktora to powinnas cwiczyc dluzej i on powinien ci powiedziec jak czesto, wszystko zalezy od ciebie. Bo nie ma takiej drugiej jak TY! wiec sprawdz co mowi twoje cialo jk jestes zmeczona po 40 min to spoko. Jak na drugi dzien nie masz zakwasow to biegnij na silownie. Wszystko zalezy od ciebie. Ja bardzo to polubilam moj trening trwa ok 2 godzin, ale wiesz zawsze trzeba z kim pogadac no i przerwy miedzy seriami. Fajna rzecz ta silownia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwaszka Re: Jak Czesto??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 12:13 Aha zakwasy nie sa pozadane. Moj instruktor powiedzial ze kwas mlekowy powoduje mikro urazy i nie trzeba sie przetrenowywac. Cwicz ile mozesz nic na sile. Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Jak Czesto??? 05.09.02, 18:21 Zobacz wątek 'Zakwasy'. Można mieć zakwasy i mikrourazy, zakwasy bez mikrourazów, nie mieć zakwasów a mieć mikrourazy. Wszystko zależy od aktualnego stanu mięśni i sposobu ćwiczenia. 'Zaleczanie' mikrourazów jest drogą do wzrostu mięśni - 'no pain - no gain'. Fakt, że na bólu się nie ćwiczy, dlatego każdego dnia powinno się ćwiczyć inne grupy mięsniowe. Przy odpowiednim układzie można ćwiczyć codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Jak Czesto??? IP: 66.158.35.* 06.09.02, 01:38 Przedtem mialam troche ruch[rower ok 4km,spacer ze 3km],ale teraz nie mam innej mozliwosci tylko silownia,nie ma tam instruktora.Moze ktos mi powie jakie cwiczenia sa najlepsze,albo gdzie moge o tym poczytac.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś