Dodaj do ulubionych

TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:07
zuwazylem u siebie ze w ciagudni amam zawsze temperature ok 37,4 a w nocy gdy
mierze w lozku mam 36,5, czy to normaln esa takie wachania temperatury? bo
slyszalem ze czlowiek powiniem miec 36,6, a jak jest wasza temperatura?
moglibyscie zmierzyc rano , w poludnie wieczorem?
Obserwuj wątek
    • Gość: eugenia Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:52
      W pierwszej połowie cyklu 36,1-36,2 w drugiej 36,4 mierzone termometrem
      elektronicznym.Najpierw byłam lekko zdziwiona,teraz przyzwyczaiłam sie do tej
      świadomości.Dzis wróćiłam z wycieczki rowerowej -70 km,po powrocie lekko
      wystygłam,ubrałam się w ciepły dres-po kilku minutach wypieki itp.Mierze temp
      36,1 a czułam sie jakbym miała 38.
      • nchyb Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna 26.09.05, 14:16
        U mnie norma to 35-36. Źle się czuję, gdy wzrasta powyżej 37 oraz gdy spada
        poniżej 35. A w podanym wyżej przedziale jest ok. Najniższa bywa rano.
        • Gość: mika Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 26.09.05, 21:04
          tez zawsze taką niską mam, nawet się zastanawiałam czy to normalne
          • nchyb Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna 27.09.05, 10:02
            U wielu osób normalne. Wiele osób nawett nie wie, że taką ma, bo w końcu mierzy
            się temperaturę zazwyczaj wtedy, gdy coś jest nie tak, np. przy chorobie, gdy
            temperatura wzrasta.
            A niska temperatura często występuje u niskociśnieniowców. Ale co ciekawe,
            zaobserwowałam w mojej rodzinie, że to kobiety częściej mają niższą temperaturę
            od mężczyzn.
            Pozdrawiam
            • Gość: mika Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 27.09.05, 13:16
              no rzeczywiscie ja mam niskie ciśnienie (średnio 93/65) no ale dobrze mi z tym
              :)
              • nchyb Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna 27.09.05, 14:09
                Witam w klubie, też oscyluję wokół 90/50 I również specjalnie nie narzekam :-))
                No, chyba, że na pensję, która w stosunku do moich potrzeb zawsze jest za
                mała :-))
                • drg3 Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna 29.09.05, 15:09
                  temperatura ponizej 36 swiadczy o zaburzeniach w organizmie
                  • nchyb Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna 30.09.05, 14:07
                    Jeżeli jest taka zawsze, to nie zawsze świadczy o zaburzeniach.
                    • jogger Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna 02.10.05, 20:48
                      Im niższa temp. ciała tym niższy metabolizm spoczynkowy -> częste problemy z
                      nadwagą
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=29619665&a=29863683
                      • nchyb Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna 04.10.05, 07:11
                        Oczywiie, to może się zdarzyć, ale nie jest wcale normą. Wystarczy ćwiczyć i
                        uważać na to co się je
                        • Gość: mika aleście mnie pocieszyli :/ IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 04.10.05, 12:37

ale cos w tym jest bo cwiczę i sie dietuję a waga stoi w miejscu. gdzies 2
                          miesiące jestem na diecie 1000 kcal i schudłam w tym czasie tylko 1 kg.
                          jezdze na rowerze 3 razy w tygodniu po 2 godziny, gimnastykuje sie, do tego
                          pilates i różne zestawy z płyt z vity i shape. no niby trochę lepiej wyglądam
                          ale to tylko iluzja, bo spodni z zeszłego roku nadal nie wcisnę :/
    • Gość: aa Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 15:38
      a ja mam o dziwo w dzien temperature 37,4 i nie moge schudnac i mam wolny
      metabolizm
      • jogger Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna 05.10.05, 17:15
        Pytanie standardowe: bierzesz pigułkę anty?
    • Gość: aa Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:37
      jestem facetem wiec jak moge brac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
      • blondyna2005 Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna 06.10.05, 20:29
        zrobili tabletki anty też dla facetów :P
        zresztą nigdzie nie ma że jesteś facet :)
      • jogger Re: TEMPERATURA CIALA jaka jest normalna 11.10.05, 15:27
        zrób badania na przeciwciała tarczycowe (to może być hashimoto, choć częstsze
        jest u kobiet)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka