Dodaj do ulubionych

Czerwona herbata?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 16:25
Slyszalam, ze picie tej herbaty, chyba w kostakach, sprzyja traceniu
kilogramow. Kiedy nalezy ja pic, przed czy po jedzeniu i ile dziennie?

Czy ktos pije i jakie efekty?
Obserwuj wątek
    • Gość: agata Re: Czerwona herbata? IP: 62.233.173.* 11.04.03, 23:24
      ja pije czerwona herbatke juz od jakiegos czasu, nie zauwazylam aby wplywala na
      moja wage, pije ją od rana do wieczora ale tylko w pracy i tylko tę w
      saszetkach ,
      pije czerwoną herbate , bo nie pije kawy , czarnej herbaty, zileonej herabty,
      ziolka mnie uczulaja a owocowki juz mi sie znudzily
      • Gość: minio Re: Czerwona herbata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.03, 23:47
        ja tez pije juz okolo roku lisciasta(duzo) i nie zauwazylam straty wagi, ale
        sadze, ze pomaga w utrzymaniu wagi na jednym poziomie, jesli nie jest sie na
        diecie odchudzajacej. ostatnio przerzucilam sie na ogromne ilosci zielonej
        herbaty(czas na zmiane nadszedl) i jakos mi lepiej, tzn czuje, ze cos tam
        reguluje w brzuszku ;-) albo chce to czuc hiehie
        pozdrawiam :-)
    • Gość: Dzidka Re: Czerwona herbata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.03, 09:45
      Gość portalu: joanna napisał(a):

> Slyszalam, ze picie tej herbaty, chyba w kostakach, sprzyja traceniu
      > kilogramow. Kiedy nalezy ja pic, przed czy po jedzeniu i ile dziennie?

Służę informacją :-)
      Piję czerwoną, liściastą herbatę, nie "złamaną" zadnym aromatem. Smak ma
      specyficzny, ale można się bardzo szybko przyzwyczaić. Tak jak ktoś zauważył,
      ona sama w sobie nie odchudza, natomiast moim zdaniem wspomaga odchudzanie.
      Piję zawsze po jedzeniu (zaparzaną w kubeczku z porcelanowym wkładem do
      zaparzania), średnio dwa kubki dziennie. Spostrzegłam, ze herbata daje
      mi "pałer" - mam znacznie wiecej energii i bardzo dobry nastrój. Oczywiście
      nie skladam tego wyłącznie na karb działania herbaty, niemniej jednak jakiś
      związek zapewne istnieje.
      • Gość: Ania Re: Czerwona herbata? IP: 217.8.186.* 14.04.03, 09:01
        Też piję pu-erha, najczesciej zurawinowego albo czysta. Tylko jedna uwaga,
        kupuje ja w sklepach z harbatami , bo nie wierze w te pakowane w szszetkach.No
        bo dlaczego jedna kosztuje 3zł za pudelko a druga 10zl za 5dag?
        A efektów oszałamiających w odchudzaniu nie zauwazyłam.
        • the_dzidka Re: Czerwona herbata? 14.04.03, 09:23
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Też piję pu-erha, najczesciej zurawinowego albo czysta. Tylko jedna uwaga,
          > kupuje ja w sklepach z harbatami , bo nie wierze w te pakowane w szszetkach.

Absolutnie żadnych saszetek!!!! Ja tez kupuję w sklepach herbacianych. Z ta
          róznicą, że do 100 g "oryginalnej" dosypuję czasem 50 g sklepowej "Astry Pu
          Erh" i mieszam. Ale też nie saszetkową, tylko sypaną.
          • Gość: aga Re: Czerwona herbata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.03, 09:09
            ja takze pije czerwona herbate i nic ale nie ma sie co łudzić bo tak naprawde
            to nic nie skutkuje za wyjątkiem dobrej diety i ćwiczeń hi hi hi :-))))
            • Gość: Dzidka Re: Czerwona herbata? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.04.03, 14:36
              Gość portalu: aga napisał(a):

> ja takze pije czerwona herbate i nic ale nie ma sie co łudzić bo tak naprawde
              > to nic nie skutkuje za wyjątkiem dobrej diety i ćwiczeń hi hi hi :-))))

No bo ona nie odchudza, tylko dobrze robi na trawienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka