Gość: joan IP: *.net / 192.168.5.* 13.05.03, 19:49 co najlepiej zrobic na wypadajace wlosy???? Juz mam tego dosyc, ciagnie sie to juz 2 lata, a wlosow na glowie coraz mniej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yorick Re: wlosy - ;) IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.03, 00:03 Trzeba dużo, bardzo dużo ćwiczyć - konkretne ćwiczenia znajdziesz na kulturystyka.pl. pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apila Re: wlosy - ;) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 08:32 Ja tez miałam ten sam problem - polecam Ci (do kupienia w aptece) leczniczy wosk do włosów uffffff zapomniałam nazwy ale panie w aptece powinny wiedziec o co chodzi - jest w dwóch wersjach do włosów blond i ciemnych -pudełko w kształcie walca dla blond białe zdaje się pomarańczowe i zielone napisy, dla cimnych na białym tle brązowe napisy. Mi bardzo pomógł-miedzy włosami zaczęła odrastać mi krótka "szczecinka". Nie polecam natomiat ampułek Vichy- drogir toto i mimo że zużyłam 2 opakowania, zero ekektu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apila Re: wlosy - ;) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 08:33 A ćwiczenia tez się przydadzą pewnie, ale nie na włosy. Prawda Yorick :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania zmiany hormonalne? IP: 217.8.186.* 15.05.03, 08:52 Moze to zwiazane ze zmianami hormonalnymi????? Po ciąży bardzo wypadają, może inne czynniki tez powodują zaburzenia w gospodarce hor.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joan Re: wlosy - ;)Do APPILI IP: *.net / 192.168.5.* 24.05.03, 14:28 a co maja cwiczenia wspolnego z wlosami???? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: wlosy 15.05.03, 18:44 Gość portalu: joan napisał(a): > co najlepiej zrobic na wypadajace wlosy???? Juz mam tego dosyc, ciagnie sie > to juz 2 lata, a wlosow na glowie coraz mniej... Zapewne brak krzemu - 'Wyciąg ze skrzypu z witaminami', no i do tego Vitapil (niegdyś miał dopisek - vitamine for hair) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madie Re: wlosy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 21:22 hejFaktycznie ten wosk leczniczy jest niezly,ale mnie najbardziej pomogly tabletki Revalid-musisz je brac minimum przez 3 m-ce.Ja bralam okolo 6 m-cy jakies dwa lata temu i problem nie powraca.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szymanka Re: wlosy 18.05.03, 15:22 Też polecam Vitapil, ma tę zaletę że bierze się jedną kapsułkę dziennie, dla zapominalskich takich jak ja to bardzo ważne:) Po około 2-3 tygodniach brania Vitapilu juz zauważyłam efekty. Wczesniej brałam Revalid, ale nie widziałam żadnych efektów, lecz moje zdanie nie może być tu miarodajne, bo brałam go nieregularnie. Jeśli chodzi o kapsułki Vichy, u mnie zdały egzamin połowicznie. W trakcie kuracji włosy faktycznie przestały wypadać, po zakończeniu niestety sytuacja ulegała pogorszeniu i ilość wypadających włosów znów wzrastała. Zaciekawił mnie ten wosk, jak go się stosuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minio Re: wlosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.03, 15:28 wosk nazywa sie Henna Treatment Wax :-) a to ze do blond to jak dla mnie sciema ;-p nie bylo zadnego efektu :-) na wlosy polecam revalid(o ile lykany regularnie), wyciag ze skrzypu polnego, vitapil. ja lykam teraz vitafem i tez jest ok :-) minio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wlosy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 09:56 Dla mnie wosk byl swietny. NIestety stosowanie moze byc klopotliwe, bo najlepiej trzymac go ok.15-30 min. na wlosach i to w cieplym. Ja siedze tyle w wannie albo zawijam w folie i nakladam czapke i tak sie snuje po domu, albo z tym wsiadam na rowerek stacjonarny :). Mozna kupic w aptece albo w sklepie zielarskim. Duzo bardziej oplacaja sie duze opakowania. 480g - troszke ponad 20zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: wlosy IP: 217.60.60.* 21.05.03, 16:25 dla mojego taty rewelacja okazala sie odzywka do wlosow z ziolem Aztekow firmy ATW.Klopotow nie ma z uzywaniem - bez splukiwania. Stosuje ja juz od ponad 2 lat, lysienie praktycznie ustapilo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: wlosy IP: 217.60.60.* 21.05.03, 16:27 Moze jeszcze dodam, ze wcale nie jest taka droga, ok 13 zl za opakowanie. Jest to kosmetyk homeopatyczny, nie uczula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: wlosy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 22:23 Spróbuj zrobić badania na poziom testosteronu i immunochemie - poziom DHEA-s. Przyczyna mogą być zmiany hormonalne. I jeśli pójdziesz do lekarza, to nigdy nie mów, że włosy wypadają Ci tak długo. Powiedz, że od ok. 1,5-2 miesiące. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: wlosy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 22:28 Dodam jeszcze, że jeśli przyczyna leży faktycznie w zmianach hormonalnych, to nic nie pomoże, zadne tabletki z drożdży, z minerałami, żadne szampony i odżywki. Szkoda pieniędzy. Lepiej zainwestować w badania i przekonać się czy w środku wszystko jest ok. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joan Re: wlosy IP: *.net / 192.168.5.* 24.05.03, 14:34 Jak dlugo stosowaliscie ten wosk na wlosy i czy on naprawde dziala???Revalid lykalam i nie pomoglo, a hormony i tarczyce sprawdzialam i wszystko w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: wlosy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 15:05 Ja stosowałam wosk przez kilka miesięcy i zupełnie nic nie pomógł na wypadanie włosów. Odpowiedz Link Zgłoś