sloneczko1 16.03.10, 20:23 www.posadzdrzewo.pl/#/strona-glowna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cirano Re: zasadź drzewko 17.03.10, 09:00 Jusz w latach 90-tych sadziłech drzewka na Ślonsku, z Eichli, Eckrow przezymie extra z Niymiec prziwiezionych. Wyszły prawie wszyske, przeżyło zaledwie pora, reszta zniszczyli lumpy "polskom młodzierzom" szumnie nazywane. Rynce uopadujom. Niy robia nic. Do Poloka niy idzie nic zrobić. Mylou sie Piłsudzki jak pedzioł "dla polaka możesz zrobić wszystko, ale z nim nic"? Tysz mioł recht, myślou ino w inkszym kontekscie Odpowiedz Link
berncik Re: zasadź drzewko 17.03.10, 15:14 Posadziolech 2 lata temu eierpflaumy zulte jeden poszedl a ta drugo zakwitla i przyszol mroz i tez nic nie bylo.kupiolzech jedna weida to tako wiezba co mo biole liscie i jeszcze zamowia dwie jablonki,chca czerwony Boskop jedyn Idared teraz juz mozno mrozu tak wielkiego nie bydzie. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: zasadź drzewko 17.03.10, 21:33 zasadziyłach na polu i jabłonka i gruszka i czorne porzeczki ale sorniki mi je zżarły,sosny tysz zasadziyłach i na wiosna pojda obejrzeć wela z tego mi zostało,w tym roku na zygrodzie zasadza jabłonka i gruszka yno bych typ chciała od Wos,jaki mi polecocie? Odpowiedz Link
anton_28 Re: zasadź drzewko 17.03.10, 21:50 Was??? sorniki Ciebie tak blisko haupy psziuazoom?? Mogam do Ciebie pszijechac na Ansitz (ambona mom swoja :) ?? Odpowiedz Link
berncik Re: zasadź drzewko 18.03.10, 01:09 sloneczko1 napisała: > zasadziyłach na polu i jabłonka i gruszka i czorne porzeczki ale sorniki mi je > zżarły,sosny tysz zasadziyłach i na wiosna pojda obejrzeć wela z tego mi > zostało,w tym roku na zygrodzie zasadza jabłonka i gruszka yno bych typ chciał > a > od Wos,jaki mi polecocie? Jotamtego roku probowou u somsiada ta Idared feine czerwone i smaczne jabko jo se zamowia.Te Boskopy tez sa smaczne ale wiency kwaskowate ,moja pedziala dobre na kolocz.Tak tyz idzie zjesc Odpowiedz Link
bratjakuba Re: zasadź drzewko 18.03.10, 15:58 sloneczko1 napisała: > zasadziyłach na polu i jabłonka i gruszka i czorne porzeczki ale sorniki mi je > zżarły,sosny tysz zasadziyłach i na wiosna pojda obejrzeć wela z tego mi > zostało,w tym roku na zygrodzie zasadza jabłonka i gruszka yno bych typ chciał - > a > od Wos,jaki mi polecocie? --------------------------------------------------------------------- Gruszka to bych Ci polycioł "Konferencja".Jest odmianom póżnom i zdrzeli dziepro jak te inksze gruszki,kierych pełno je na torgu sie kończom.Dobrze sie przechowuje a zdrzało mo smak jak nejlepsze,żołte melony Jak idzie o jabka to opłaci sie sadzić jedynie papiyrowka do bezpośredniego zjedzynio a i kompot jest bardzo dobry z całych papiyrowek ze skorkom. To som bardzo delikatne jabka i dobrych,zdrzałych nie kupisz. Z inkszych,pózniejszych zortow,jak nie opryskosz to bydziesz miała same parszywe. I drugo sprawa to opłacalność.Jak bydziesz sie starać to możno i zjysz pora własnych,szwarnych jabłek ale to wymago roboty. A dzisiej,w marcu kupisz u nos dorodne jabka za 1,90 zł kg a bez lato kosztujom 80 gr. A nejlepszy to se posadż Aprikosa -Morela wielkoowocowo.Jak mosz jakeś zaciszne miejsce chronione od połnocno-wschodnich wiatrow to bydziesz miała uciecha bez poranoście lot. Odpowiedz Link
bratjakuba Re:PS. zasadź drzewko 18.03.10, 17:07 Zapomnioł ech sam wyżyj dodać jedna ważno informacja. Jak byś kupowała taki szczep gruszki -Konferencja to wybier szczypiono na pigwie(Quita).Nie bije tak wysoko do gory jak to grusze najom w zwyczaju. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re:PS. zasadź drzewko 21.03.10, 18:11 dziynki za porada,jo te drzewka tak sadza do szpasu:) Anton,mogesz kedy chcesz przijechać ze tom swojom ambonom:) Odpowiedz Link
anton_28 Re:PS. zasadź drzewko 21.03.10, 18:31 sloneczko1 napisała: Anton,mogesz kedy chcesz przijechać ze tom swojom ambonom:) No to wielke dziynki za zaproszynie :)) to se kajs tam za haupoom siednam i byda na te sorniki czekou :) Odpowiedz Link
berncik Re:PS. zasadź drzewko 21.03.10, 18:40 Nie zapomcie mie zaprosic na sornika se späzlami sahnsossom i modrom kapustom to je muj leibgericht Odpowiedz Link
anton_28 Re:PS. zasadź drzewko 21.03.10, 18:47 ale jo go niy szczelam, Berncik, jo je Hobbyjäger ze fernglasym i kameroom - flynta je verboten ale som wirtschafty kaj gerichty ze sornika idzie zjejs ! Spätzle mit Sahnesauce - zajs zejs mie smaka zrobioou - gynau jutro mie se Tagung zaczyno z VW, to wiym co na wieczerzo zamoowiam Odpowiedz Link
sloneczko1 Re:PS. zasadź drzewko 21.03.10, 19:22 Anton:) za jakom chałupom? dyć jo mom pole pod lasym;)a niy kole domu:) i sam mogesz sie siedzieć w różnych miejscach jak mosz tako osobisto ambona Odpowiedz Link
anton_28 Re:PS. zasadź drzewko 21.03.10, 19:26 Ach soooooo !!! a jo se myjslou ze zaroski za haupoom mosz pole i potyn las :) Ale egal, wichtig je ze sorniki psziuazoom - mozno byki tysz tam szkubac idoom??? tera poleku je czas na kozuy - te hnet gupiec zacznoom - ale stroomy uostawioom w pokoju - swiyrzou trowa je lepszou Odpowiedz Link