08.02.11, 23:04
Czy kogoś kto pisze do was i chwali się że dostał propozycję dobrej pracy odbierzecie jako powiedzmy, buca?
Obserwuj wątek
    • kitek_maly Re: faux pas? 08.02.11, 23:09
      To zależy.
      • tanebo Re: faux pas? 08.02.11, 23:12
        Od czego?
    • akle2 Re: faux pas? 08.02.11, 23:11
      Jeśli to mój przyjaciel/dobry kolega (koleżanek u mnie niet), to będę się cieszyła razem z nim i trzymała kciuki. No, chyba że to mnie sprzątnął stanowisko sprzed nosa :]
    • hejterzyna Re: faux pas? 08.02.11, 23:12
      jesli to moj podwladny to tak
    • nagialeniedokonca Re: faux pas? 08.02.11, 23:13
      ale co, zazdrościsz?
      ---------------
      Ballare Rzewski con Natasha, a un certo punto dice:
      - Ma a voi collo .....
      - Ho un corpo! - Corrisponde civetteria Natasha.
    • maly.jasio na tym foro Placzu Rozpaczu 08.02.11, 23:18
      kazda pozytywna wiadomosc bedzie mile witana.
      ale dla rozpaczajacych napisz chociaz dla rownowagi, ze kochanka Cie przez to rzucila .:)
    • kora3 Dlaczego? 08.02.11, 23:20
      Dlaczego miałabym uznac takeigo kogos za buca? :)
      Przecież zależy od sytuacji, od wzajemnej relacji. Powiem tak: jesli dowiedziałabym się, ze pisze tak znajomy do znajomego, którzy nie mają z sobą jakiegos kontaltu blizszego - to zunałabym to za no raczej dziwne. Moze odebrałabym, jako chwalenie się, choc niekonieczme, moze to tak z zadowolenia, ale u tak niecodzienne, bo skoro ni z gruszki, ni z piertruszki. Jesli sprawa doyczyłaby człowieka, który pisze do kogoś, kto ma problem ze znalezieniem pracy i własnie dwa dni temu wylał do piszacego zal w tym temacie, a piszacy ma zawsze dobre zajęcie, to uznałabym to za niezrecznosc.
      Jesli przyjaciel pusze do przyjaciela - to normalne - chce sie podzoelic dobrą wiadomoscią. Jesli dobry znajomy, który miał ostatnio kłopoty z pracą do znajomego - tez normalne - cieszy się
    • happy_time Re: faux pas? 08.02.11, 23:25
      Co masz na myśli pisząc "chwali się"? Jak ktoś ze znajomych mówi mi, że dostał nową fajną pracę to mam uważać go za buca? Na pewno nie :)
    • ursyda Re: faux pas? 09.02.11, 09:48
      Faux pas - podana fraza nie została odnaleziona, czy chodziło Ci o Facepalm?
    • mrs.g Re: faux pas? 09.02.11, 09:52
      nie, o ile jest mi to osoba dobrze znana, gdyby jakis tam pierwszy lepszy znajomy to tak bylby bucem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka