bratjakuba 13.07.10, 12:49 17 lipca zaś RAŚ maszyruje w sprawie "Europy Regionow" i autonomii Ślonska. marszautonomii.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: 17 lipca. 14.07.10, 22:18 Od nos napewno tysz ftos maszerowac bydzie nioe boj se, ale jou nie mogam za tych co maszerowac bydom a se nie meldujom, - godac ! Odpowiedz Link
ballest Re: 17 lipca. 15.07.10, 06:14 Jou nie bydam nigdy, jak dugo Ty tam z Twojom NIEWIEDZOM maszerowac bydziesz! Odpowiedz Link
meg_s Re: 17 lipca. 15.07.10, 06:38 coś ty taki dobitny od świtu ;) - pogrubione, podkreślone, jeszcze wielkimi literami - spoko i tak cię wszyscy słyszą :) Odpowiedz Link
ballest Re: 17 lipca. 15.07.10, 09:24 Meg, jak mnie ftos z powodu swej NIEWIEDZY uobrazi, a potem se jeszcze jako niby wielki „SLONZOK“ zbratou z niejakim Braidem, yno zeby mnie dokopac, tego nie zapomnam nigdy do konca zycia. Po drugie nienawidzam JUDASZOW i z JUDASZEM, czytej ze zdrajcom, - nie pudam nigdy w jakis procesyji, obojyntnie jakymu celowi uona suuzy! Kazdy normalny czlowiek mou swoj HONOR! Yno „Scierwa“ go nie majom! Odpowiedz Link
meg_s Re: 17 lipca. 15.07.10, 10:26 i dlatego skleroza ma czasem dobre strony - ja się też obrażam, tylko później czasami o tym zapominam ;) organizm jest zdrowszy jak się żółć nie wylewa :D Odpowiedz Link
ballest Re: 17 lipca. 15.07.10, 12:30 meg_s napisała: > i dlatego skleroza ma czasem dobre strony - ja się też obrażam, tylko później > czasami o tym zapominam ;) > organizm jest zdrowszy jak się żółć nie wylewa :D Meg, znosz ten wic: Babcia do wnuka: Wiesiu, przypomnij mi, jak sie znowu ten Niemiec zwie, co mi wszystko kradnie Wiesiek: Alzheimer, babciu, Alzheimer ;) Odpowiedz Link
arnold7 Re: 17 lipca. 15.07.10, 13:07 Powtarzasz klamstwo o zbrataniu z Braidem po raz kolejny. A prawda jest taka, ze jak jeden uwaza ze 2+2=5, a drugi ze =4, to ja zawsze przyznam racje temu drugiemu, nawet jak to Gorol jest. Takie szowinistyczne kreatury jak ty z cala pewnoscia nie sa nam na Marszu do niczego potrzebne. Odpowiedz Link
ballest Re: 17 lipca. 15.07.10, 13:25 Tylko nie bylo polskiego prawa lokacyjnego miast i nie ma ani jednego miasta zalozonego na prawie polskim we sredniowieczu, tak wiec Ty i Braid tylko ze GUPOTY slyniecie ! Nie chwol se also, ze Twoja szara komoreczka nie wie ile jest 2+2 ! Nie boj sie nigdy nie pudam w rzyndzie z GUPOTOM, obojetnie czy polskom, slonskom czy niemieckom! Odpowiedz Link
arnold7 Re: 17 lipca. 15.07.10, 13:32 W twojej wyroczni pisza inaczej: W 1237 roku Płock otrzymał prawa miejskie. Akt ten, zawierający elementy prawa polskiego i obcego, zachował się do naszych czasów w dokumencie biskupa płockiego Piotra I. pl.wikipedia.org/wiki/Historia_P%C5%82ocka Ale to nie jest tematem watku. Odpowiedz Link
ballest Re: 17 lipca. 15.07.10, 14:05 www.archiwum.plock.com/spapp.php?select=aktual "użyczył plac między kościołem Wojsławy i kościołem św. Dominika ze starym miastem prawem dziedzicznym płockim gościom i ich następcom na wieczne posiadanie z tą formą wolności i z naszym poświadczeniem. Wszyscy goście ogólnie mają mieć pięć lat wolności ważenia piwa w karczmach, po upływie których, miasto będzie płacić księciu 15 grzywien " Zaznaczom, ze "GOSCIE" to kolonisci "Granice miasta są zaś od grobów, które są wzdłuż drogi prowadzącej do Czerwińska, aż do studni kościoła Wojsławy i drugiej studni żydowskiej i całego ogrodzenia, które prowadzi do wspólnej drogi znajdującej się obok kościoła dominikanów. Wszystkich mieszkańców miasta, tak Niemców, jak i Polaków sądzi [u]wójt,[/u] jeśli sprawa nie jest tak trudna, że (powinna być) zaniesiona przed księcia, mianowicie za walkę mieczem, za pobicie na drodze lub w domu. Za sprawę między dwoma gośćmi księciu nic opłaty się nie należy. Zaś za sprawę wielką, księciu należą się dwie części, trzecia wójtowi. Jakakolwiek opłata gościowi będzie zasądzona, tym samym prawem będzie karany gość, jak i rycerz. Żadnych innych opłat nie ma być w mieście," Odpowiedz Link
bratjakuba Re: 17 lipca. 15.07.10, 15:39 Teraz już oba nie musicie iść na pochod. To co mieliście załatwić już załatwiyliście. Odpowiedz Link
ballest Re: 17 lipca. 15.07.10, 22:48 Ja, jou wiym, nie lubiam UOBUDOW i tela, ani osob co se komus do dupy cisnom! Odpowiedz Link
bratjakuba Re: 17 lipca. 15.07.10, 23:07 sloneczko1 napisała: > a Ty Bracie tysz pójdziesz? ------------------------------------ Ja,ale 1 listopada na marsz pamiyńci. Odpowiedz Link