Dodaj do ulubionych

Gorolow se nie werci ratowac

20.01.11, 18:13
Samobójca pozwał tych, którzy go uratowali. "To przykre"
Monika Adamowska
2011-01-20, ostatnia aktualizacja 2011-01-20 14:46

Niedoszły samobójca ze Szczecinka pozwał komendę powiatową policji. Uważa, że nieprofesjonalnie odcięli go ze stryczka, w efekcie czego odniósł poważne obrażenia. Domaga się 60 tys. odszkodowania.

policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,8974878,Samobojca_pozwal_tych__ktorzy_go_uratowali___To_przykre_.html
Obserwuj wątek
    • 1fatum Re: Gorolow se nie werci ratowac 20.01.11, 18:54
      Święta prawda.
      Nie rusz g. a nie będzie śmierdziało. Przecież policjant mógł wezwać straż pożarną, bo ma lęk wysokości, a praca w policji nie jest wykonywana w ekstremalnych warunkach, zaś straż posiada wszelki sprzęt niezbędny przy takich akcjach..

Jeżeli są oskarżeni o nieprofesjonalne odcięcie stryczka, to w odpowiedzi na pozew wystąpiłbym z pozwem wzajemnym o nieprofesjonalne założenie stryczka i nieprofesjonalną próbę samobójczą, która to prób naraziła policjantów na zagrożenie zdrowia i życia podczas odcinania nieudolnego samobójcy, jak również roztrój nerwowy i winszowałbym sobie po 100 tys. zł., odszkodowania na każdy policyjny ryj biorący udział w akcji.

B-J miał rację, że pospiech jest potrzebny przy łapaniu pcheł i przy pożarze.
      • rita100 Re: Gorolow se nie werci ratowac 20.01.11, 23:24
        Berncik, gratulacje za znalezienie niesamowitego tematu. W ferworze walk politycznych uciekłby taki fantastyczny rodzynek, który do łez mnie rozśmieszył. I na dodatek ten ostateczny wniosek:

- Mam nadzieję, że ta sprawa nie wpłynie negatywnie na policjantów, komentuje mecenas Czernicki. - Przecież, jakby się kilka minut spóźnili, pozwu by nie było.

Gratulacje za wspaniale trafny tytuł tego wątku:
        Gorolow se nie werci ratowac
        ;))))))))))))))))

Za zdrowie tych i tamtych ! :)
        • 1fatum Re: Gorolow se nie werci ratowac 20.01.11, 23:48
          rita100 napisała:

> Berncik, gratulacje za znalezienie niesamowitego tematu. W ferworze walk polity
          > cznych uciekłby taki fantastyczny rodzynek, który do łez mnie rozśmieszył. I n
          > a dodatek ten ostateczny wniosek:
          >
          > - Mam nadzieję, że ta sprawa nie wpłynie negatywnie na policjantów, komentuj
          > e mecenas Czernicki. - Przecież, jakby się kilka minut spóźnili, pozwu by nie b
          > yło.

>
          > Gratulacje za wspaniale trafny tytuł tego wątku:
          > Gorolow se nie werci ratowac
          > ;))))))))))))))))
          >
          > Za zdrowie tych i tamtych ! :)

Byłoby nawet śmieszne, tylko, że jest niezwykle realistyczne. Później ludzie się dziwią, że policja się nie śpieszy.
          Zamiast niedoszłe zwłoki postawić przed sądem, obciążyć kosztami całej akcji oraz internować w psychiatryku co najmniej pół roku, robią winnych z gliniarzy. Dobrze im tak nadgorliwcom.
          • rita100 Re: Gorolow se nie werci ratowac 21.01.11, 09:03
            1fatum napisał:
            Byłoby nawet śmieszne, tylko, że jest niezwykle realistyczne.

To jest śmieszne. I tylko w ten sposób patrzę. Nie dopatruję się złych emocji tak jak Ty. Nie bój się, sąd sobie poradzi. A po drugie Policjanci są ubezpieczeni od takich wypadków.

• kubiss Re: Ratujta mnie i moja wontrobe 21.01.11, 05:45
      Ja tez po wypiciu roznych trunkuf miouem rozne bedanki .
      Ale nicajs kajzajs bym siy nie targnal na swoje zycie .
      Mimo iz jestem biedny jak mysz polskieguo proboszcza i bardzo skromnie zyje .
      Poza tym kto by sie opiekowal moim kotem ?
      Ich liebe meine Kaze .

• hanys_hans Re: Ratujta mnie i moja wontrobe 21.01.11, 06:55
        kubiss napisał:

> Ich liebe meine Kaze .

Kazek czytej Kazimierz
        • hanys_hans Re: Ratujta mnie i moja wontrobe 21.01.11, 07:01
          kubiss napisał:

> Ich liebe meine Kazek.

https://statichg.demotywatory.pl/uploads/201008/1283258741_by_thor82_500.jpg
          • rico-chorzow Re: Ratujta mnie i moja wontrobe 21.01.11, 08:38
            Właśnie w ten sposób dochodzi do globalnego ocieplenia:)
            • rita100 Re: Gorolow se nie werci ratowac 21.01.11, 09:05
              To coś w rodzaju dobrego szpasu.
              Pamiętacie ten kawał o goraliku co pił wodę w kałuży ?

;))))
              Dobra kawa z rana nigdy nie jest zła.
              • berncik Re: Gorolow se nie werci ratowac 21.01.11, 12:11
                Jo z tego se richtig usmiou i to jest to przedewszystkim ta bezczelnosc.Przypuszczom ze to dlo Gorolskich cwaniakow je symptomatisch.Umia se przedstawic ze sond zaskarrzy go za ta akcja ratunkowa mo zaplacic 120,000 tys.zl.I boua by to nauczka na przyszlosc dla nastepnych kandydatow.Ten nastepny napewno 120000 tys.To jest bescheftigung masnahme dlo sondow.
                • socer-schlesier Re: Gorolow se nie werci ratowac 21.01.11, 13:47
                  A czymu tu sie dziwic. Chop jak sie wiyszol to musiol miec jakis powod ku tymu. Nalezy przypuszczac ze mu zle szlo, moze nawet kasy niy bylo a ze okazja sie nadarzyla i kumple przi kelichu wpadli na taki fajny pomys skond jom wzionc to chopina im prziznol racja bo pic sie chce a pinindzy niy ma.Te "obrazynia" to mu moze nawet sami pmogli "zrobic".
                  • rita100 Re: Gorolow se nie werci ratowac 21.01.11, 14:42
                    dobre , można by tak snuć i snuć dalsze przypuszczenia.....
                    ;))))

To wydarzenie nadaje się doskonale na dobry kawał w dobrym towarzystwie ;))))

• cirano Re: Gorolow se nie werci ratowac 21.01.11, 15:46
      Wiym jedne, że samobójcow w życiu ratować niy byda. Kto sie na taki krok porwie tyn jes życio niygodny i żyć richtig niy chce
      • kubiss Hanys Hanys Hanys Hanys 21.01.11, 18:06
        Wiem Hanys ze mi nie uwierzysz ale za te obrazki bardzo cie lubia :-)

Kiedys wkleiles linka z Youtube o bezdomnym Polaku z Anglii .
        Robili z nim wywiad mlode lebki .
        Jak bys mi znalozl linka to z szacunku odwale post dzekczynny
        • rita100 Re: Hanys Hanys Hanys Hanys 21.01.11, 21:44
          kubiss napisał:

> Wiem Hanys ze mi nie uwierzysz ale za te obrazki bardzo cie lubia :-)
          >
          > Kiedys wkleiles linka z Youtube o bezdomnym Polaku z Anglii .
          > Robili z nim wywiad mlode lebki .
          > Jak bys mi znalozl linka to z szacunku odwale post dzekczynny

Kubiss, za cicho wołasz, trzeba więcej
      • rita100 Re: Gorolow se nie werci ratowac 21.01.11, 21:44
        cirano napisał:

> Wiym jedne, że samobójcow w życiu ratować niy byda. Kto sie na taki krok porwie
        > tyn jes życio niygodny i żyć richtig niy chce

Cirano, nie zgadzam się z Twoim stwierdzeniem. Są różni samobójcy. Czasami , szczególnie w okresie buntu (młodzież) dostaje takiego bzika (nieszczęśliwa miłość, konflikt rodziny) i wtedy taka depresja, taka chęć skończenia..... warto pomóc. Warto pokazać, to życie z innej strony.

Ale też słyszałam o szantażu samobójczym. To dopiero zabawa.
        Slyszałam dialog: - ide się utopić
        - A utop się !
        No wiesz, to taka jesteś i wszystko wraca do normalności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka