Dodaj do ulubionych

promocja imigracji

• 1fatum Re: promocja imigracji 06.09.18, 22:36
      iksis się nie odezwał. Szkoda.
      Mam jednak wisienkę na torcie. PiSuary namawiają Polaków do powrotu z emigracji na łono ojczyzny.
      Oto jedna z odpowiedzi:

No więc tak....Pracuje w DAIMLER czyli Mercedes.Pracuję na dwie zmiany.Pierwsza od 6:10 do 14:07,druga 13:53 do 21:35.W tym czasie mam na pierwszej zmianie dwie przerwy,jedna 15,druga 30 minut.Na drugiej zmianie jedną przerwę 30 minut.Praca jest od poniedziałku do piątku.Jeśli idę do pracy (jak chcę) w sobotę to mam plus 50% stawki.Pracuję jako mechanik,mam lekką pracę,ciepło,spokojnie i miłą atmosferę.Za to miesięcznie dostaję 3650 euro brutto co jest wg mojej stawki podatkowej 2520 e netto.Do tego co roku w marcu dostaję nagrodę w kwocie ok 3500 euro.W lipcu dostaję tzw. Urlaubgeld czyli kasę na urlop,tj jest kwota równa jednej całej wypłacie,czyli tak jakbym w tym miesiącu dostał dwie wypłaty.Potem w listopadzie dostaję tzw. Weinachtsgeld czyli kasę na święta.Jest to kwota ok 2000 tys euro.I chciałem zapytać tą kobitę i Premiera czy są w stanie zaoferować mi 3/4 tego co mam tu w Niemczech???Pisząc to już się śmieję i dziękuję jak mi chcą zaoferować tańszy ZUS,a ja mam przez resztę życia uganiać się jak wariat za chlebem.O czymś takim jak emerytura już nie wspomnę.W czerwcu w tym roku ZUS mi przysłał pismo,bo w Polsce przez 19 lat miałem warsztat i płaciłem bandyckie stawki.No więc jeśli będę nadal płacił do 65 roku życia to mi wyliczyli 205 zł emerytury.Tak nie pomyłka są wszystkie cyferki,natomiast jakbym teraz poszedł na emeryturę co jest fikcją to mi wyliczyli coś koło 80 zł.Oceńcie to sami.

Według mnie są marne szanse - jak mawiają żabojady, by ktoś powrócił.
      • iksis Re: promocja imigracji 07.09.18, 16:02
        Prawdziwi Polacy to są w Polsce. Zdrajcy są poza Polską.
        • 1fatum Re: promocja imigracji 07.09.18, 21:49
          W takim razie jak iksis nazwiesz tzw. "Wielką emigrację" do której zaliczali się:
          Adam Mickiewicz, Juliusz Słowacki, Józef Bem, książę Adam Jerzy Czartoryski, Bonawentura Niemojowski, Teodor Morawski, Ernest Malinowski, Zygmunt Krasiński, Fryderyk Chopin, Maurycy Mochnacki i inni.
          To też zdrajcy?
          Czy zdrajcą był generał Kazimierz Pułaski?

Kolejne pytanie - kim jesteś, że możesz bez poznania przyczyn emigracji szufladkować ludzi?
          • socer-schlesier Re: Imigracja - powody 17.11.18, 09:10
            1fatum 07.09.18, 21:49
            W takim razie jak iksis nazwiesz tzw. "Wielką emigrację" do której zaliczali się:
            Adam Mickiewicz, Juliusz Słowacki, Józef Bem, książę Adam Jerzy Czartoryski, Bonawentura Niemojowski, Teodor Morawski, Ernest Malinowski, Zygmunt Krasiński, Fryderyk Chopin, Maurycy Mochnacki i inni.
            To też zdrajcy?
            Czy zdrajcą był generał Kazimierz Pułaski?

Kolejne pytanie - kim jesteś, że możesz bez poznania przyczyn emigracji szufladkować ludzi?
            --

iksis czekamy na odpowiedz.
            • 1fatum Re: Imigracja - powody 17.11.18, 13:09
              Nie doczekamy się, bo napisze coś w stylu: "Polska się nie zgadza", albo wklei niepochlebną informacje z Niemiec, czy coś w tym rodzaju.

Ubolewam, że mimo długiego czasu spędzania na forum jeszcze nie nauczył się normalnie dyskutować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka