ballest 06.12.05, 22:02 Watek, zalozony dl tych, co tylko krotko wchodza na chwila i nie majom czasu co skryslic! Niech se co najmni psziwitajom! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan_ems Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.12.05, 22:03 ballest napisał: > Watek, zalozony dl tych, co tylko krotko wchodza na chwila i nie majom czasu > co skryslic! > Niech se co najmni psziwitajom! Ooo, to do mje! ;-) Hallo Wszystkim! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.12.05, 22:07 stefan_ems napisał: > ballest napisał: > > > Watek, zalozony dl tych, co tylko krotko wchodza na chwila i nie majom cz > asu > > co skryslic! > > Niech se co najmni psziwitajom! > > Ooo, to do mje! ;-) > Hallo Wszystkim! Hallo Stefan---a być sam choć chwila a niy yno jak po sol...... Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.12.05, 22:09 Dziynki Stefan, widzisz, to przynajmni wiymy, zes nos uodwiedziou! :)) Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.12.05, 22:09 ballest napisał: > Watek, zalozony dl tych, co tylko krotko wchodza na chwila i nie majom czasu > co skryslic! > Niech se co najmni psziwitajom! Ooo, to do mje! ;-) Hallo Wszystkim! I do mie tysz ... :))))))))) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.12.05, 22:10 Do wszystkich co jak Suoneczko napisalo, soli pozyczac przysli! ;) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.12.05, 06:58 No to jou wom dziesiej powiym , Moin, Moin! Jou juz tu je i zyczam wszystkim fajnego dnia i duzo slonca! Odpowiedz Link
dede99 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.12.05, 08:32 Halli,Hallo! Tyz zycza wszystkim przepiyknygo dnia.Niy zawsze styknie czasu zeby wszystke Wasze Posty przeczytac,a co dopiyro cos napisac.Pozdrowionko do wszystkich!dali tak! L.G.dede Odpowiedz Link
olandi1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.12.05, 08:59 Moin, moin. Jo tu tyż siedza, ale niy wiym jak długo :)) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.12.05, 11:59 richtik dobry pomys - bo prziznom sie ize niy zawsze mom tela czasu coby wszyske wszkryfnincia na tym forum od deski do deski poczytac - bezto take cos aby trocha pomoze nom we zorintowaniu sie ,kery nos odwiedzo i ino pozdrowio :)) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.12.05, 18:12 muraszka1 napisała: > pozdrawiam :) Muraszka,oczywiście pozdrawiam,kaj som te hanyske kawalyry?,dzioucha sam tak gryfnie posdrowio wos,wszyckych,wy niyc?!,Zaś mi keryś sam pieron prziklamoci - babski lojtnant -,bo ftoś mosiy to za wos robiyć,Gizdy!!! Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.12.05, 18:34 o matko!gdzie ten slaski slownik ;-) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.12.05, 18:38 No chyba to nie jest trudne,Muraszko? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.12.05, 19:52 jo je usprawiedliwiony! jo bou z mojom w kinie :)) Piyknie Cie Witom Muraszko :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.12.05, 22:43 a jou Wom powiym Gute Nacht, za duzo mnie tu ktos wkurzou! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.12.05, 05:55 Słoneczny pocałunek myśli dzisiaj obudził a tu wąsaty zegar bielą wskazówkę studził. Lecz uśmiech lotem marzeń, przeciął nieba przestrzeń, powędrował ku Tobie ciepłym pasmem westchnień… Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.12.05, 05:58 ten śliczny wierszyk napisała Maryla,a ja witam wszystkich milutko :) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.12.05, 06:50 witam :) Sloneczko wstaje jeszcze przed sloncem ;-) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.12.05, 06:59 Takze witam, a mroweczki juz tez aktywne ;) Odpowiedz Link
olandi1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.12.05, 10:39 I jo wos witom tom mojom witaczkom :)) Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.12.05, 10:40 Po małyj przerwie, witom wszyskich bardzo serdecznie i życzam miłego dnia ;) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.12.05, 06:59 dzisiaj przewracam dom do gory nogami, szukam miejsca na choinke ;-) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.12.05, 07:08 Dzien Dobry, Muraszka, moze przyslesz nom fotka z twojego Christbaumu (czytej choinki) myslam ze uon na szpicy stou nie bydzie, jak juz dom do gory nogami przewrocosz ? Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.12.05, 09:25 Witam ,kolejny ponury dzień:(.Druga kawa wskazana:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.12.05, 09:27 zrob se tyju z rumym :)) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.12.05, 09:28 Jou juz 4 kawa pijam! ;) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.12.05, 04:13 witam, za oknem snieg,przymrozek,zaraz kawa,milej soboty :) Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.12.05, 08:24 Witam:) Muraszka ,co tak wcześnie w sobotę wstajesz! Gliwice bez śniegu ,ale z przymrozkiem. Odpowiedz Link
olandi1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.12.05, 09:38 I jo Wos witom gryfne frele i frechowne kacpry i życza Wom miłyj soboty Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.12.05, 09:50 Jou wom Tysz fajny soboty zyczam i zeby wom zymua przy sniodaniu z marmeladom na dylowka nie sleciaua ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.12.05, 21:35 uciekam dobranoc wszystkim Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.12.05, 21:39 Gute Nacht Rita ! Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 08:41 Witam w ten mrożny niedzielny poranek. Miłego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 09:21 a my mamy deszcz ze sniegiem,okropna chlapa:( chociaz po pierogach z serem na sniadanie,swiat wyglada weselej:) Odpowiedz Link
olandi1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 09:55 Witom w tyn niydzielny dzionek wszystkich kierzy sam zawitajom Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 10:08 hej ho hej ho do pracy by sie szło mimo niedzieli :) witam Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 10:13 W prześwitach poranka świetliste promienie ciepłem chcą malować każde nasze tchnienie. Utulać chcą smutki wypłaszać zamrtwienia, z błysku barwnej tęczy utkać nam marzenia… Czy im się to uda? Od nas to zależy, no, bo w takie „cuda” nie każdy z nas wierzy… Maryla Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 11:02 Guten Morgen! Dziesiej idam na spowiedz ogolnou, bo na ucho nie idam. Kedys uech ksiyndzu na ucho pedziou, ze grzyszam w internecie, to mi pedziou takiego grzychu niyma ;) A muis byc, bo jak uech na spowiedzi ogolny bou i uech to Ponboczkowi pedziou i ze mou mi za tyn grzych zeby mioe ukarac prond wyuonyczyc! - i Buch, - w calym frankfurcie prondu ci nie bylo! Jou ale pedziou- Ponboczku, jou tera niy mom internetu zauonczonego, jou je w kosciele, no to juzas zauonczou;) Zyczam wom tysz fajny niedzieli! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 11:13 hehe, czasy sie zmieniają , lada dzień , czy nawet już są spowiedzi internetowe :) mijamy się w przejściu , ciężko pracować jest w pracy :) Na piwo zapraszam ;))) uciekam Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 12:00 Witoom wos z koscioua! Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 12:36 Ballest toś musiou grzeszyć a grzeszyć.Powinien żeś wlyść w tym kościele na ambona i przeprosić tych ludzi za to że ten prąd w całym Frankfurcie za Twoje grzychy Pon Boczek wyłonczoł. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 12:51 mosz na mysli Hanysa? Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 13:01 Mosz recht, wlezam na Ambona i im kozanie zrobiam, tym grzysznikom. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 13:12 A jo byda z koszyczkym od tych grzesznikow na ofiara zbierou. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 13:14 a Suoneczko wszyskich przeswiynci :))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.05, 23:17 udało mi sie dziś dłużej być teraz czas na legnięcie ;) dobranoc wszystkim Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 08:17 juz 18.000 na liczniku,gratulacje :) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 08:18 Dobry rano;)) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 08:19 Moin, moin- zyczam wszystkim forumowiczom fajnego tygodnia no i myslam ze w tym tydniu, bydzie Ruda nasze plecy widziaua ;) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 08:22 Wszyckym i Ciebie tysz fajny tydziyń,pierońsko kanono. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.10.09, 19:44 rita100 napisała: > hehe, czasy sie zmieniają , lada dzień , czy nawet już są spowiedzi > internetowe :) Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 08:32 Witam wszystkich przy porannej kawie,no i "prasie":) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 08:35 annak12 napisała: > Witam wszystkich przy porannej kawie,no i "prasie":) A co "prasujesz"?;) Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 08:54 rico-chorzow napisał: > > > A co "prasujesz"?;) ..no właśnie to;),ale co dobre ,to szybko się kończy:(.Do pracy,hej ho..., Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 09:08 Weś siy to poleku,a niy przerob siy:)) Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 09:49 annak12 napisała: > Witam wszystkich przy porannej kawie,no i "prasie":) A jol witom wszystkich przy porannym teju i flaszce z mlykym. Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 10:03 Witom Betelko, cieszam se zes juz je! Ty ale rano wczas stowosz!!!! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 11:01 Witejcie w krainie Glywic To jeszcze są u Was flaszki z mlykym ? Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 12:37 rita100 napisała: > Witejcie w krainie Glywic > To jeszcze są u Was flaszki z mlykym ? Moja cera jeszcze mlyko z flaszki pije!!! Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 13:00 Betelko, moja zona to do dzisiej robi, tysz rano wstowou i mi sniodanie rychtuje, za to w sobota i w niedziela jou po swierze bouki jadam i kaffee robiam. No to se Twoj chop Ciebie chwoli, a mou za co! Jou tysz moja zona tapetowac nauczou, tera juz nawet umiy sama szaltry uodkryncac! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 21:42 betelka napisała: > rita100 napisała: > > > Witejcie w krainie Glywic > > To jeszcze są u Was flaszki z mlykym ? > > > Moja cera jeszcze mlyko z flaszki pije!!! Teraz rozumię :) Ja pamietam jeszcze takich co wozili mleko w butelce i stawiali pod drzwiami, a na dodatek strasznie się tłukli tymi butelkami ;)))samiutkiego raniutka pozdrawiam Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 21:02 rita100 napisała: > Witejcie w krainie Glywic > To jeszcze są u Was flaszki z mlykym ? u nos idzie se nawet u bauera mlyko obsztalowac i bouki - i codziynnie mosz je przed drzwioma :)) Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 21:38 rita100 napisała: > Witejcie w krainie Glywic > To jeszcze są u Was flaszki z mlykym ? Ja som jeszcze, plastikowe, o pojemnosci 300 ml, z nuplem Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 12:36 ballest napisał: > Witom Betelko, cieszam se zes juz je! > Ty ale rano wczas stowosz!!!! > Widzisz ballest, tu mo dede pierwszy prziklad, ze sa jeszcze dobre, pozadne i kochajace swoich chopow kobity. Jol o 3:55 wstowom. Cza rano chopowi snioldanie zrobic do roboty, obudzic i kusika na pozegnanie dac. A moja cera kolo 9 wstowo, to potem sie zaczynol action. Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 17:08 betelka napisała: Jol o 3:55 wstowom. Cza rano chopowi snioldanie > > zrobic do roboty, obudzic i kusika na pozegnanie dac Beatko,myślałam ,żeś już.....Możesz chopowi w łożku dać kusika,i co tylko chcesz .Ale wstawać tak wcześnie ,żeby mu do pracy śniadanie zrobić ,to przesada.Tyle razy ci klarowałach!I nic!Po kimś to erbła!Kaleka se chowiesz!Ty nie pracujesz ,ale to nie znaczy ,że mu musisz tak wcześnie wstać i go wyszykować. Tylko mi nie powiedz ,że to tak z miłości! Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 20:32 annak12 napisała: > betelka napisała: > > Jol o 3:55 wstowom. Cza rano chopowi snioldanie > > > > zrobic do roboty, obudzic i kusika na pozegnanie dac > > Beatko,myślałam ,żeś już.....Możesz chopowi w łożku dać kusika,i co tylko chces > z > .Ale wstawać tak wcześnie ,żeby mu do pracy śniadanie zrobić ,to przesada.Tyle > razy ci klarowałach!I nic!Po kimś to erbła!Kaleka se chowiesz!Ty nie pracujesz > ,ale to nie znaczy ,że mu musisz tak wcześnie wstać i go wyszykować. Tylko mi > nie powiedz ,że to tak z miłości! Z milosc Anienko, z milosci. A co ty myslisz ze z obowiazku? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 21:03 miuosc je obowionzkym :)) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 21:21 Anienkom Anienko, nie psuj mi Betelki, bo ci narznam ;) Tego napewno po Ciebie nie erbua! Betelka wiy co sie chopowi nalezy! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 21:23 jak niy?, po potce sie mo wszysko co je "naj" :)) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 21:27 U bauera se tysz mogam mleko obsztalowac;) Dobre, jou tysz prawie jak na wsi miszkom (dzielnica same domki jednorodzinne) ale do frankfurtu na lotnisko mom 10 minut a dp Centrum tysz a wlasciwie to w lesie na polanie mieszkom;)ale kaj nastepny bauer krowy mou tego nie wiem! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 21:44 Ja się właśnie jeszcze dziwię , ze w Polsce w takich dużych miastach jeszcze nikt nie wpadł na pomysł o bułeczkach i mleku pod drzwiami. Ciagle rano trzeba biegać , a okolicznych sklepów coraz mniej. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 21:57 witam na chwilę wieczorową porą :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.05, 21:59 Witam suoneczko wieczorem! Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.05, 06:12 Guten Morgen wszystkim! U nos dzisiej 1°C- ale nie czuc tego zimna. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.05, 07:18 no to tak jak i u nos :)) ale wczora na wieczor musiouech szkrobac szyby we aucie :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.05, 07:25 Jou nigdy nie szkrobiam, uoblejam szyby goroncom wodom i zauonczom wycieraczki i zaroz ruszom! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.05, 07:33 jo zowdy tysz, jak je wiynksze zimno, polywo ajnfach puynym do rozmrazania i zgowy :)) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.05, 07:28 mleko pod drzwiami... nadal tak jest w miescie,gdzie mieszkala moja mama,mleko "prosto od krowy", ja mam inna wygode,pod dom codziennie przyjezdzaja rolnicy az z Mazowsza, nie musze chodzic do sklepu po jajka,owoce i warzywa :) Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.05, 08:04 betelka napisała: > > Z milosc Anienko, z milosci. A co ty myslisz ze z obowiazku? Ja to tu więcej męki widzę,aniżeli miłości.Kto o 4 rano wstaje z uśmiechem ? Yno mży i mży,co za pogoda! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.05, 08:05 to niy usmiych to je grymas :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.05, 08:22 "mleko pod drzwiami... nadal tak jest w miescie,gdzie mieszkala moja mama,mleko "prosto od krowy", ja mam inna wygode,pod dom codziennie przyjezdzaja rolnicy az z Mazowsza, nie musze chodzic do sklepu po jajka,owoce i warzywa :)" U nos to mozesz 3 razy w tygodniu na Markcie kupic, tam stojom te Bauery z Hesji! Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.05, 08:21 annak12 napisała: > betelka napisała: > > > > Z milosc Anienko, z milosci. A co ty myslisz ze z obowiazku? > > Ja to tu więcej męki widzę,aniżeli miłości.Kto o 4 rano wstaje z uśmiechem ? > > Yno mży i mży,co za pogoda! Umis siy wyobrazić świat bez pogody?,chyba ciynszko?;) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.05, 08:23 No i wyuazi te chamstwo(moje),szykownego,gryfnego dnia Wom wszyckym rzyca;),niy przejmojcie sie - pogoda boua,je,no i chyba bydzie:-) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.05, 08:24 ANIU, PRZESTAN, zostaw Betelke, jest wspaniala zona! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.05, 08:35 miłego dnia Hej ha kolejke nalej, Hej ha kielichy wzniescie To zrobi doskonale glywickim opowieściom. szczególnie w taką pogodę ;) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 06:43 No to GUTEN MORGEN, stowac zgniyluchy, rano bydom zymuy pieczone ! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 06:58 jo dopiyro mom zamiar isc spac a wy sam o wstowaniu godocie :)) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 07:57 dzisiaj nie pogadam,komputer chodzi jak żółw, chyba juz zaczne kroic kapuste na bigos, robie taki ze slodkiej i kiszonej kapusty Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 08:00 MOIN Muraszko, wlasnie, prawdziwy Bigos je ze slodki i kiszony kapusty;) Widzam, ze gotowac umiysz! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 08:01 bigos je nojlepszy na drugi dziyn! i dodej suszonych grzibow!!! :) Odpowiedz Link
reden6 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 08:08 Witom piyknie ze Amelóngu. Wy sam uosprowiocie i bigosie a mie z rana durchfal jek pieron mynczy. Pozdrowiom! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 08:13 mioe dzisej do roboty o czeciyj kumpel zadzwoniou ze niy przindzie na piyrszo szichta bo wszyske majom jakes zatrucie i couko familia muszom jechac zaroz do krankynhauzu Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 08:14 Bigos je dobry na durchfall, mosz recht! Laband suszone grziby, zeby bou arooooooma ;) Muraszka nie rob mi sam smaku! Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 10:02 reden6 napisał: > Witom piyknie ze Amelóngu. Wy sam uosprowiocie i bigosie a mie z rana durchfal > jek pieron mynczy. > Pozdrowiom! Cola i paluszki pomogajom. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 10:09 Ja,cola i paluszki,abo lepi uolyj rycynowy,co richich przyńdzie;)) Reden,kaj Ciy sam przinosuo? Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 10:22 betelka 14.12.05, 09:58 + odpowiedz Jol go jeszcze nigdy do roboty nie wybieralach!!! HA HA HA NO WIYSZ, a My Cie tu se nachwolic nie umiymy, to cos robioua uo 4.00 rano? Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 13:27 Schlafwandern, warscheinlich!!! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 21:22 witam wszystkich :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 22:29 Suoneczko jeszcze se nie przywitauo, to juz se pozegnauo! Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 22:28 ach ja, tos nos za bouzna robioua, pra abo yno tak naskwoll zrobioua! Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 09:47 Morgen, zgniyluch przed chwilom stanol, cera jeszcze spi. A ziewol mi sie jeszcze, a ziewol. Idam se teju uwarzyc! Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 09:52 A ta flaszka ze mlykym?;) Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 09:54 rico-chorzow napisał: > A ta flaszka ze mlykym?;) Dyc pisalach ze cera jeszcze spi, a woda na mlyko juz chudzam (mlyko w proszku). Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 09:53 Baetko, powiydz, zes ty richtig Anienki posuchala i dzisiej chopa do roboty nie wybrala? Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.05, 09:58 ballest napisał: > Baetko, powiydz, zes ty richtig Anienki posuchala i dzisiej chopa do roboty > nie wybrala? Jol go jeszcze nigdy do roboty nie wybieralach!!! HA HA HA Odpowiedz Link
gostek22 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 05:07 Czy jest tutaj jakis fuhrer? Jezeli nie, to dlaczego? Domagamy sie fuhrera,ja i kolezanka. Inaczej, nie bedziemy pisac co sie u nas dzieje, na lekcjach W-F. Odpowiedz Link
gostek22 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 05:47 Nie przejmujcie sie co Dora pisze,prosze. Chce miec duzo, bez nauki. Osobiscie jestem skromna i nie wierze w zabijanie Zydow, a mam juz 11-lat. Fuhrer z W-F powiedzial,ze jestem dobra i tez wysle mnie do obozu dla sportowcow-niepelnosprawnych.Czekam z niecierpliwoscia. Moj tatus,czesto przychodzi do klubu, aby jeszcze inne Mistrzynie stwarzac. Powiedzial mi tez,ze za pare lat, beda tylko Mistrzostwa Germanii,nie bedzie Europy.Teraz cwicze na Mistrzostwa Swiata.Moj fuhrer od W-f lubi mnie. Glaszcze mnie po glowie i mowi,ze juz sie zakfalifikowalam na oboz,gdzies nawet w Niemczech.Lzy szczescia...tylko 11 lat. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 05:54 słoneczko dziś raniusieńko wstało chociaż mogło jeszcze spać--witam wszystkich :) Odpowiedz Link
gostek22 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 06:48 Witam Sloneczko1. Czy Twoj fuhrer jeszcze spi? Tak wlasnie zapytam sie... Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 07:00 a Ty mosz wszyskich w doma? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 07:06 szwager_z_laband napisał: > a Ty mosz wszyskich w doma? Ooma dooma ale nyno! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 07:07 :) jo to znom "ouma w doma ino nyno" Odpowiedz Link
gostek22 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 07:16 Tatus, kiedys nawet do slonca strzelal. Tez lubial takie poranki. Kiedy sportowcy w obozie sie ruszali niemrawo,to tatus strzelal w powietrze.Ze to niby taki start....Ci ktorzy nie chcieli,byli wykluczani z zawodow.Sama widzialam. Mam juz Zloty Medal Europejski,pomimo,ze mam zeza i skrecam zawsze na wprost. Bedziesz Sloneczko1 do mnie pisac? Tak bym chciala.Nazywam sie Hanrietta Goldbels. Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 07:24 Witom wszystkich z rana, Moin, Moin! Tych co jeszcze se byczom i tych po Nachschichcie Odpowiedz Link
gostek22 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 07:26 Nie przejmuj sie tymi chamami. Tatus zawsze powtarzal: jezeli cham..to polak. Bedzie Pani pisac? Odpowiedz Link
gostek22 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 07:36 Pan Ballest bedzie wiedzial.Mam 11-lat i wiem co mowie.Nie bylo zaglady Zydow w latach 40-tych.Panie Ballest,prosze...Pan tyle wie. Byla ta zaglada czy nie? Panie Ballest.... Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 07:51 Wiem dziecko, ze nie masz 11, ale zapytaj Twego tatusia on sie erkundowou w Iranie ;) a nie na tym Forum! i pod Tym wontiem dziecino. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 09:05 Kafyj czy tyj? Oto jest pytanie Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 09:13 jou pijam to i to! Kamaya tee i kaffee Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 09:35 Kawa bez cukru, kamaya z miodem lesnym Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 09:51 może być bez cukru kafyj ale kołoczek i bombony do tego ;) milego dnia Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 10:00 Witaj Rita:),gdybyś nie wiedziała co jest - kamyja tyj(w różnych odmianach kamelka) -tyj= herbata;kamelka,kamyja=rumianek;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 10:16 Witaj Rico, właśnie nie wiedziałam co to jest ta kamyjka , ależ miałes nosa ;))) Z pracy klikam i jest mi bardzo nie wygodnie ;))) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 10:34 Ja,jo siy zaros tak pomyślou,kaj my Šonski kajnedy kajś ciepnymy,kaj rzodyn niy wiy,kaj to je;))),kawa Ci smakuje? Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 10:38 Niy Rico, KAMAYA to je Süßholz -Orange Tee, w ogole Süßholz nalezy do najzdrowszych "roslin" na swiecie, zawsze wymieniany jest kolo Czosnka, cebule i dziurawca! Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 10:40 www.ciao.de/Mesmer_Kamaya_Tee_Susholz_Orange__Test_2778805 Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 10:42 Entdecke den orangigsüßen Geschmack... Erfahrungsbericht von Lucky_Lion über Meßmer Kamaya-Tee Süßholz-Orange 18. Februar 2004 Produktbewertung des Autors: Geruch/Duft: gut Pro: Keine Metallklammern, sehr lecker Kontra: - - - Empfehlenswert? ja Kompletter Erfahrungsbericht -------------------------------------------------------------------------------- Heute schreibe ich mal etwas über eine interessante Meßmer-Teekreation. Die Sorte „Kamaya-Tee Süßholz-Orange“ schmeckt mir persönlich recht gut. Der süßlich fruchtige Geschmack ist wirklich etwas Besonderes und ist kaum mit anderen Tees zu vergleichen. Die Verpackung: ************** Eine Packung „Kamaya-Tee Süßholz-Orange“ kostet 1,55 €. In ihr sind 20 einzelne Teebeutel enthalten. Die rechteckige Verpackung ist sehr aufwendig gestaltet. Links auf der Vorderseite ist das Meßmerlogo zu sehen. In der unteren rechten Ecke befindet sich eine weiße Blüte, die mit einem runden Kreis, welcher mit blattartigen Strukturen umzogen wird, unterlegt ist. Der Hintergrund der Verpackung ist oben hellgelb / grün und unten orange. Insgesamt ist die Verpackung sehr auffällig gestaltet. Der Teebeutel: ************* Das Teegemisch ist in einem Zweikammerbeutel eingepackt. Die Teebeutel wurden ohne klammern verschlossen (sie werden mit dem Faden des Teebeutels zusammengehalten) und sind noch mal in einem Einzelkuvert verpackt. Das Teegemisch hat eine schwarze Farbe mit einigen weißen und braunen Punkten. In einem Beutel sind 2g des Teegemischs enthalten. Laut der Verpackung sind folgende Zutaten im Tee enthalten: Orangenschalen (20 %), Süßholzwurzel (17 %), Kamille Äpfel, Fenchel, Zimt, Aroma, Kardamom, Ingwer, Hagebutten. Die Zubereitung: *************** Die Zubereitung ist sehr einfach. Ein Teebeutel wird heißem Wasser in eine Tasse gegeben. Nun muss er 6 Minuten ziehen. Fertig! Der Geruch / Geschmack: ************************ Der Tee hat einen leichten Geruch nach Orange, der aber auch nicht klar definierbar ist. Geschmacklich ist der Tee sehr ausgewogen. Er hat einen leichten Geschmack nach Orange die auch etwas süßlich schmeckt. Zum Glück ist der Tee nicht zu süß. Den süßlichen Geschmack führe ich auf die Süßholzwurzel zurück. Ich bin mir da aber nicht sicher, weil ich nicht weiss, wie die Süßholzwurzel alleine schmeckt. Insgesamt eine milde Komposition aus Orange und Süßholz, die gut schmeckt. Fazit: ****** Dieser Tee ist sein Geld auf jeden fall wert! Ein leichter und milder Tee, mit einem schönen süßlichen Geschmack nach Orange, an dem es nichts auszusetzen gibt. Daher gibt es auch volle 5 Punkte! Vielen Dank fürs durchlesen, bewerten und kommentieren! Written by Lucky_Lion Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 10:44 No to'ch siy pomylou,niy wiedziou'ch,co Šlonsk je tys we Azje;)) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 10:51 hej, hej , może pomyślicie o nowym watku, ten coś długi sie robi :) ja uciekam do pracy acha brałza - to jest oręzada A ja se dalej bede rozmyslać ;-))) Kafyj czy tyj? A moze tak halbe ;))) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 10:58 Rita--jak idziesz do roboty to popiyrom--halbe mlyka;) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 11:04 Ballest mo recht,yelygacki tyj ale yno ze halbom!,co na zdar wyńdzie;))) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 11:14 miłego dnia Wom życza :) komu w droga tymu czas ;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 20:58 :) witom piynknie wieczorową porą Panie i Panów Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 21:10 A jou se zegnom, bo mom Nachtschichtbetreuung i chcam se trocha legnonc ! Wom ale dedykujam cos fajnego! mirpralat.republika.pl/ Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 21:13 dobranoc Ballest--wyśpij sie;) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.05, 04:09 Guten Morgen wszystkim spiochom! :) Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.05, 08:11 ballest napisał: > Guten Morgen wszystkim spiochom! > :) A Ty Ballest ,co tak wcześnie. Śniadanie komuś zrobić:)) Miłego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 10:52 Rico, nie dostaniesz go wszyndzie jest tylko od Meßmera, ale w Hicie czasami je! Skosztuje, je richtig dobry, Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.05, 10:57 no Ballest--ale sie dogodzosz,a ,że znosz nos wszytkich to czekomy na pakietek na świynta z tym tyjym--zgodzocie sie zy mnom Panie i Panowie? Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.05, 07:29 Zgłoszom sie, podpisuja lista obecności i ... życza wszystkym miłego piątkowego dnia ;) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.05, 07:41 Guten Morgen Evko, fajnie ze tak czynsto tu zaglondosz! Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.05, 07:49 Jo tysz sztechuja karta,dobry rano;))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.05, 07:50 a jo ida nynac - pyrsk :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.05, 09:16 I z samego rana do pracy się zabieram Miłych rozmów :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.05, 09:39 witam pięknie mimo mokrej :( pogody Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.05, 09:48 Nie, Anno, to juz z pracy, za to wczesniej ide do domu! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.05, 09:54 bawcie sie dobrze , komu w drogę temu czas :) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.05, 07:07 I zaś sztechna karta:) Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.05, 09:38 Witam z" przewianych"i trochu białych Gliwic.:)) Miłego.... Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.05, 09:52 > Guten Morgen, guten Morgen seid ihr auch schon alle wach? A jou wos witom z zasypanygo Dortmundu. > Zaroz z cerom na sanki idymy. Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.05, 11:53 Moin, moin, u nos tysz trocha sniegu, ale jak u Wos wiyncy je to wciepnicie to tu: schlesien.nwgw.de/board/viewtopic.php?t=33 chyntnie se pouoglondomy. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.05, 13:19 u nos couko nocka suo, tak ze synka ze disco dopiyro o pou piontyj prziwiouo do dom :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.05, 16:47 witam pięknie i życzę przyjemnego wieczoru :) onephoto.net/uploads/piekarz23/1134830756_gal_choinka.jpg Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.05, 17:19 Suoneczko mou moc roboty, prouwda, bo jakos rzadko tukej zaglondou! Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.12.05, 09:56 Guten Morgen, zaroz idam do koscioua pomodlic sie za grzysznice i grzysznikow ! Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.12.05, 10:35 A jo prziszłach z końcioła już ponad 2 godziny tymu I życzam wszystkym miłyj 4 niedzieli adwyntu :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.12.05, 10:47 Moin Evka, a jou prawie wychodzam na 11.00 ! Porzykom i za Ciebie ;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.12.05, 12:53 witom piynknie :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.12.05, 21:47 i zaś jestym:) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.12.05, 06:04 witam w pięknej zimowej scenerii ,żeby tylko tak się utrzymało do świąt--wyobrażacie sobie pójście o połnocy na jutrznia? w tym śniegu? Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.12.05, 06:59 Guten Morgen i jou Tysz wszystkich Witom w tym uostatnim Adwncie. U nos snieg padou, ale wszystko topnieje, byc moze ale se to zmiyni do soboty i tysz bydymy miec bioue Weihnachten, ale ze stromem czytej swiatlym ;) Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.12.05, 07:28 A tutej to chyba zima zadomowioła sie na dłuższy czas Wszyndzie biało a drogi ... no cóż tysz białe i jeździ sie fatalnie ... No ale wszystkym życzam fajnego ostatniego tygodnia adwyntu :) Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.12.05, 08:10 Za oknem fantastycznie ,wszystko okryte białą kołderką:) Miłego wszystkim dnia ,tygodnia...:) Odpowiedz Link
ramon6 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.12.05, 08:22 a u mie piyrszy dziyn po urlopie:-( przedymnom biurkowe Alpy - no ja to do roboty! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.12.05, 09:59 dołączam do sympatyków białego puchu i zabieram sie energicznie do odśniezania milego dnia Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.12.05, 10:01 No to jo tysz sztechna we końcu karta;)) Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.12.05, 10:26 > Witom wszystkich pieknie w tyn poniedzialkowy ranek. > U nos tyz padze, ale niestety yno dyszcz. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.12.05, 10:32 deszcz to przykra sprawa na Święta Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.12.05, 10:53 a u nos tera nie padze, ale pochmurnio je! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.05, 09:28 z raniutka witam w śniezny czas :) Sypie dalej śnieg, ale juz robi się chlapa, chyba idzie odwilż. Ballest , a gdzie Olandi i reszta się zapodziała ? Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.05, 09:40 Olandi napewno zawiouo ! Witaj Pani Rito, dzisiej my som sami! :) Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.05, 09:47 ballest napisał: > Olandi napewno zawiouo ! > Witaj Pani Rito, dzisiej my som sami! > :) > Witom wszystkich w tyn ponury dzien. > :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.05, 09:49 A błyszczą już u Was światełka choinkowe ? Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.05, 09:52 rita100 napisała: > A błyszczą już u Was światełka choinkowe ? > My juz w 2. niedziele adwentu choinke postroili. > A coreczka zachwycona. To bede jej drugie Swieta. Odpowiedz Link
alojs Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.05, 09:49 ballest napisał: > Olandi napewno zawiouo ! > Witaj Pani Rito, dzisiej my som sami! > :)Grüss Gottlle!!! Alojz tysch je Tu!! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.05, 09:57 Alojs, bardzo sie cieszymy za towarzystwo :) Beatko, ta dwulatka to najpieknieszy wiek dla dziecka, wszystkim się interesuje pewnie. Ja w pracy , to odchodzie i przychodze do komputera Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.05, 10:01 Ballest, ten wątek jest już długawy , czy nie da rady założyć inny do takich romów ? :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.05, 10:05 witam pięknie,życzę miłego dnia,a ja do pracy :( muszę---i zapowiadają jeszcze,że może byś gołoledź wieczorem--brrrrrrrr,ale muszę być dobrej myśli,że to mnie ominie--no to wieczorkiem sie spotkamy :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.05, 10:07 właśnie dziś odwołałam wieczorny wyjazd, ze wzgledu na gołoleź, zapowiadaja odwilż, to czekam :) pozdrawiam Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.05, 20:01 sloneczko1 napisała: > witam pięknie,życzę miłego dnia,a ja do pracy :( muszę---i zapowiadają > jeszcze,że może byś gołoledź wieczorem--brrrrrrrr,ale muszę być dobrej myśli,że > to mnie ominie--no to wieczorkiem sie spotkamy :) Najważniejsze te dobre myśli:)) ,skończyło się na "może".Deszcz pada,pewno do świąt śnieg zniknie:( Odpowiedz Link
eugenia54 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.12.05, 05:52 > Dobry, dobry. Milygo dnia zyczam wszystkim. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.12.05, 07:11 słonecznego dnia Wam życzę :)))))) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.12.05, 07:18 Jeronie tele lodziow jus na nogach,no to gryfnego dnia wszyckym i wjyskymu gupkowi. Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.12.05, 07:26 I jo podpisuja lista obecności i fajnego dnia wszyskym życza ;) Odpowiedz Link
ramon6 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.12.05, 07:36 a jou taksamo, Bele jyno do soboty;-) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.12.05, 09:50 Guten Morgen wom tysz powiym, mom trocha roboty, ale bydam tu zaglondou! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.12.05, 07:21 słonecznego dnia życzę wszystkim i pamiyntejcie--jak przeżyjecie jutrzejszy dziyń tak bydzie w całym prziszłym roku :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.12.05, 07:28 Guten Morgen i uodymnie! Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.12.05, 07:31 No i jo sztechna zaś ta karta,Glywicoki,☺☺☺ Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.12.05, 08:53 Witam wszystkich w ten wigilijny poranek. Deszczowo niestety. Jeszcze raz wszystkim forumowiczom spokojnych ,takich ciepłych rodzinnych świąt ps. Jeślim kiedykolwiek kogoś uraziła ,to sorki:)) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.12.05, 09:47 Guten Morgen, u nos nie padze bo tak nie grzeszymy jak kajyndzi, ale zachmurzono. Wszystkim tysz zyczam fajny i smaczny wigilii i spokojnych wesolych Swiat Bozego Narodzenia. Szczegolnie niech se te uodpocznom co dalekou rajza mieli. Uobrazic, kogos, to chyba nie moja domena, ale jak se ktos z jakiegos powodu uobrazony poczul, to go tu przeproszom! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.12.05, 10:46 Wszystkiego najlepszego życza Wszystkim--www.marhan.pl/Christmas_12.html Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.12.05, 11:07 Zdrowych i pogdnych Świąt życza Wszystkim ... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.12.05, 12:04 :)))) słonecznego dnia życza choć bez śniegu :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.12.05, 12:23 Guten Tag- U nos dyszcz, jakos nie bouo biouych Weinachten! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.12.05, 12:31 Witoom wos z koscioua Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.12.05, 13:13 I jo również witom wszystkich w tyn drugi świonteczny dziyń. U mos tysz niy jest biało ale za to jest mały mrozik i świyci słoneczko :) Pozdrowiom Wszyskich Odpowiedz Link
maksik9 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.12.05, 13:37 ja, jou tyż witoom wszystkich piynknie. U nous słońce świyci i je trocham mrozu. Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.12.05, 08:49 Guten Morgen a u nos sniegu napadalo! Muszam pora Bildow zrobic;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.12.05, 09:13 Witam słonecznie:)))) te trocha mroziku to yno na zdrowie nom wyjdzie :) Kocham cię życie Kiedy sen kończy się kończy się kończy się o świcie A ja się rzucam Z nadzieją nową na budzący się dzień.............. Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.12.05, 09:52 > Morgen, witom wszystkich serdecznie. > U nos tyz sniegu trocha napadalo, dalej lekko sypie. > Mozno w koncu bydam mogla isc z cerom na sanki. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.12.05, 10:18 witom słonecznie i śnieżnie :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.12.05, 11:45 Jou tysz witom a u nos juzas sypie! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.12.05, 09:11 i zaś zaczynomy nowy dziyń w śniegu--no to idymy dziś na sonki:) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.12.05, 10:18 Guten Morgen! - u nos juzas trocha nasypauo, a jou musza po Orchidea jechac! Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.12.05, 12:15 Pozdrowiom Wszystkich serdecznie i życza miłego dzionka U nos jest biało i słońce świyci Akurat pogoda na urlop ;) Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.12.05, 07:50 Sypie i sypie,wstawać śpiochy,w nocy się szalało:),a teraz do góry kuferkiem:) Witam wszystkich, zwłaszcza solenizantkę:) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.12.05, 07:56 NO TO ZOBACZ, Ania wstala i uoszalaua? Moin, moin! Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.12.05, 10:41 Dobry,dobry:)) z rana,i bes couki dziyń. Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.12.05, 12:06 Witom Wszystkich w to zimowe południe U noc od samego rana (a może i nocy) sypie śniyg Jak tak dali byndzie to mie tu jeszcze zasypie ;) Miłego dzonka Wszyskym życza Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.12.05, 12:13 No tys se richtig dzisiej wyb......, oj przepraszam, wyspala. U nos dzisiej snieg nie padou, a jutro bydzie pluta! Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.12.05, 12:28 ballest napisał: > No tys se richtig dzisiej wyb......, oj przepraszam, wyspala. Jak sie jest na urlopie to dyć można sie i wyspać ;)))) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.12.05, 15:04 witaaammmmm wszystkichhhh ledwo mi sie spod śniega udało wylyź :))))) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 31.12.05, 10:31 no to witam w tym ostatnim dniu tego roku----- Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 31.12.05, 10:35 I jo witom w ostatni dziyń roku i podpisuja lista obecności A teroz zabiyrom sie za odgarnianie sniegu bo richtig stond nikaj niy wyjada ;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 31.12.05, 10:44 U nos dyszcz odgarnio Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.06, 09:52 Witam Noworocznie wszystkich:) mówiłam z umiarem :) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.06, 10:02 Witam Noworocznie wszystkich:) mówiłam z umiarem :) Z umiarym? Takigo suowa niy znajoom chachary! Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.06, 10:13 Hehehe,to jo tysz z umiarym, bo'ch kejś bou chacharym;)) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.06, 18:55 witom Wszystkich--he,he Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.06, 18:57 Dobrze Ci tak,mom litoś ze Cia;))) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.06, 19:00 rico-chorzow napisał: > Dobrze Ci tak,mom litoś ze Cia;))) a kajś to boł żeś mi rynka niy przitrzimou?? Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.06, 19:20 Suoneczko, wybaczomy CI Jak to roz abo dwa razy w roku je, abo jak jou przijadam, - to ci uodpuszczymy ;) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.06, 19:26 sloneczko1 napisała: > rico-chorzow napisał: > > > Dobrze Ci tak,mom litoś ze Cia;))) > > a kajś to boł żeś mi rynka niy przitrzimou?? Kebych mog,niy yno rynka;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.06, 05:56 witom piynknie i cieplutko :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.06, 06:17 Suoneczko, Ty ale wczas stowosz! Tysz Witom, u nos sniyg stajou i momy rano + 2°C. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.06, 10:54 Guten Morgen! Ausgeschlafen? Odpowiedz Link
ramon6 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.06, 11:03 Ruhe!!!!!! Rür zu!!!!!!! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.06, 11:06 Guten Morgen alle Sorgen Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.06, 18:46 sloneczko1 napisała: > Guten Morgen alle Sorgen Sorgen für Sorgen jeden Morgen;)) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.06, 19:25 Gute Nacht! Uobiecou uech, ze bydam myni w Internecie , na dzisiej starczy! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.01.06, 05:53 witam,witam....................;) Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.01.06, 07:29 I jo witom w tyn zimowy śniyżny poranek ;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.01.06, 09:26 chodźmy na saneczki,chłopcy i dzieweczki........... Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.01.06, 11:32 Dobry bes pouednie;) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 05.01.06, 06:27 Jou dzisiej przez tego lisa pierwszy je, no to GUTEN MORGEN, liebe Sorgen ! ;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 05.01.06, 08:13 dzień dobry wszystkim :) Odpowiedz Link
ramon6 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 05.01.06, 08:18 u Ballesta lis a u mie sarny - zblizomy sie juzajs do naturalnego trybu zycia. Choc dni spokojne, to roboty niy brak - cza pozondki na i we biurku porobic;-) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 05.01.06, 12:43 Dobry bes pouednie,dyć wciepni te sarny na foto-forom:)),gryfne som. Odpowiedz Link
ramon6 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 05.01.06, 13:04 Hallo Rico, sprobuja pod wieczor. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.01.06, 07:31 Tja,tera moga pedzieć -dobry rano :-)),i karta zaś sztechońć. Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.01.06, 08:29 To jou tysz ciepnam moje Moin, Moin. Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.01.06, 09:24 ballest napisał: > To jou tysz ciepnam moje Moin, Moin. Morgen. Witom wszystkich. Ballest jak tam po nocy? Wyspou zes sie, abo zes na tygo lisa czekol? :)) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.01.06, 10:05 Dzień Dobry i miłego dnia zyczę :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.01.06, 11:30 Witam pięknie wszystkich :) Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.01.06, 08:23 Witam Większość pewno z was ma wolne. Dla tych co lubią ;)pracować w sobotę,uśmiechnij się,jutro my też będziemy odpoczywać:)) Miłego Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.01.06, 09:56 witam w ten piękny ,słoneczny dzień :) Odpowiedz Link
olandi1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.01.06, 09:57 Piyknie witom i o zdrowie pytom :)) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.01.06, 14:18 Dobry bes dziyń:)) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.01.06, 14:28 To jou wom powiym dzisiej - Mahlzeit ! Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.01.06, 09:26 Witom Wszyskich w tyn mroźny niedzielny poranek U nos rano, zresztom teroz to jeszcze tysz, jest na termometrze minus 15 stopni Kaj to widzieli takoł mroźnoł zima ?? Najlepi to nikaj niy wychodzić jyno w doma siedzieć ... :))) Brrrr .... Odpowiedz Link
olandi1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.01.06, 10:29 evka78 napisała: > Witom Wszyskich w tyn mroźny niedzielny poranek > U nos rano, zresztom teroz to jeszcze tysz, jest na termometrze minus 15 stopni > Kaj to widzieli takoł mroźnoł zima ?? > Najlepi to nikaj niy wychodzić jyno w doma siedzieć ... :))) > > > Brrrr .... Co? Miyszkosz na Syberii? U nos jest teroz 5°C we plusie. Pochmurno, ale w sercu radośnie. Pozdrowiom wszystkich w tyn niydzielny poranek. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.01.06, 10:54 klezmer.com.ua/repetoire/mus22.php Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.01.06, 10:58 Guten Morgen, U nos tysz w plusie +4°C ! Ewka -15°C to nie nic, my na Slonsku mieli i - 30 ^C a zoudyn nie skwiynczou! Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.01.06, 13:31 ballest napisał: > Guten Morgen, > > U nos tysz w plusie +4°C ! > > Ewka -15°C to nie nic, my na Slonsku mieli i - 30 ^C a zoudyn nie skwiynczou! Ja ja, ale kedy to boło. Możno w tym roku jak żech sie urodzioła ;) Teroz to momy jyno -7 ;)) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.01.06, 11:01 www.gutenmorgen.li/1/downloads.html Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.01.06, 11:12 postamtxxl.de/images/gutenmorgen/pic_2005-08-14_213839.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.01.06, 11:13 postamtxxl.de/images/gutenmorgen/pic_2005-08-14_213724.gif Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.01.06, 12:04 witam w samo południe:) no,może te 5 min.po;) ale zimnoooooooooooo jest Odpowiedz Link
evka78 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.01.06, 07:27 Witom wszyskich w tyn zimny (-18st.) poranek i przesyłom z Glywic serdeczne pozdrowiynia i życzynia miłego nowego tydnia ;))) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.01.06, 07:34 COOOOOOOOOOOOOO, Ewka ;) No to jou tysz wszystkich tych z przemarzniyntymi dupami witom i tych z jeszcze cieplymi ;) U nos -6/-7 °C -- pyrsk Ballest Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.01.06, 09:17 Witom wszystkich piyknie. U nos tysz zimno, tera jeszcze -4,6°C. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.01.06, 09:25 betelka napisała: > Witom wszystkich piyknie. U nos tysz zimno, tera jeszcze -4,6°C. Dobry;),a kaj niy ma dzisioj zimy? Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.01.06, 09:27 rico-chorzow napisał: > betelka napisała: > > > Witom wszystkich piyknie. U nos tysz zimno, tera jeszcze -4,6°C. > > Dobry;),a kaj niy ma dzisioj zimy? > > Mie chodziouo uo to, ze w Niymcach jak je -4,6 to juz je duzo. :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.01.06, 09:29 I to Cie tak cieszy?:),co ludziom zima je?;)) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.01.06, 11:49 witom piynknie w tyn słoneczny i zimny dziyń :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.01.06, 11:49 rico-chorzow napisał: > betelka napisała: > > > Witom wszystkich piyknie. U nos tysz zimno, tera jeszcze -4,6°C. > > Dobry;),a kaj niy ma dzisioj zimy? tam kaj dzisiej jest lato;) Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.01.06, 12:25 sloneczko1 napisała: > rico-chorzow napisał: > > > betelka napisała: > > > > > Witom wszystkich piyknie. U nos tysz zimno, tera jeszcze -4,6°C. > > > > Dobry;),a kaj niy ma dzisioj zimy? > > tam kaj dzisiej jest lato;) Genau :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.01.06, 12:43 postamtxxl.de/images/wochenanfang/pic_2005-07-07_090722.gif Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 07:19 postamtxxl.de/images/gutenmorgen/pic_2005-09-10_084003.gif Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 09:50 betelka napisała: > sloneczko1 napisała: > > > rico-chorzow napisał: > > > Dobry;),a kaj niy ma dzisioj zimy? > > > > > tam kaj dzisiej jest lato;) > > > Genau :))))))))))))))))))) Ja,gynau,yno kaj gynau?:)) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 09:51 Zacyno mi siy sam niy podobać,dobry rano. Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 10:16 Guten Morgen wszystkim. Rico sam mosz lektura kaj tera lato je: Wenn die Nordhalbkugel der Sonne zugewandt ist, dann haben wir Sommer, wenn dagegen die Südhalbkugel der Sonne zugewandt ist, ist bei uns auf der Nordhalbkugel Winter. Die beiden Zwischenpositionen, an denen Nord- und Südhalbkugel etwa gleich viel Licht von der Sonne erhalten, nennen wir Frühling bzw. Herbst (dem Frühling auf der Nordhalbkugel entspricht der Herbst auf der Südhalbkugel, und umgekehrt). astrologix.de/nie_2004.htm Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 10:23 Gryfny podziynk Betelka;)),tera wiym,tak'bych niy wiedziou;)) Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 10:30 rico-chorzow napisał: > Gryfny podziynk Betelka;)),tera wiym,tak'bych niy wiedziou;)) Niy ma za co. :)))))) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 11:16 Betelko,styknie dolecieć do Hiero,abo cza dali?;)) Odpowiedz Link
walezka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 17:57 dobry wieczor i dobranoc Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 18:03 postamtxxl.de/images/gutenacht/pic_2005-08-14_204523.jpg Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 18:06 Danke walezka, zes se uodezwala ;) Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 18:11 ballest napisał: > Danke walezka, zes se uodezwala ;) Tak na Twoje wezwanie :)Tyś jest jakiś mag:))czy e-mail(mag) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 20:16 Dobry wieczor:) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.06, 20:33 Dobry wieczor Suoneczko, a pani Anna, niech za duzo nie mysli, bo moze guowiczka rozbolec ;) Odpowiedz Link
walezka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.01.06, 10:16 piekne dzyin dobry wszystkim i milego dnia zycza Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.01.06, 10:19 No dobry s rana:) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.01.06, 11:10 Moin! sä de Buur, wenn he in'ne Stadt kummt! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.01.06, 11:34 a kto rano wstaje tymu Pan Bog daje....................................... ale co ,to od Wos zależy;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.01.06, 12:00 witam pięknie;) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.01.06, 12:02 Witej SUONECZKO ! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.01.06, 12:12 w samo południe:) udało mi się,co? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.01.06, 12:00 witam wszytkich i życzę miłego dnia:) Odpowiedz Link
frelka1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.06, 16:20 Toż na dzisioj szlus! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.06, 18:31 witom piynknie ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.06, 21:25 Dobry Wieczór, aż sie prosi na kolejną seteczkę ;) Miłego wieczoru Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.06, 23:18 Guten Abend, witom wszystkich! Odpowiedz Link
ramon6 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.06, 23:25 Serwus Ballest, to Tyjs tysz dzisiej spuzniony gojsc? Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.06, 23:31 Serwus panowie, ja też spóżnialska:)) Odpowiedz Link
ramon6 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.06, 23:40 bylisma wlasnie w operetce -"Fledermaus" (Nietopiesz) w bardzo nowoczesnej wersi. Muzyka bardzo znana, ale choreografja bardzo "inna". Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.06, 23:41 Anienko, kajs Ty se SMYKALA! Niy, nie chcam wiedziec !!! Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.06, 23:40 Ja,Ramon, mozna tysz se spoznic, ale i tak uech fajnie wieczor spedziou! Jutro idam , na ta Africa, Africa uot Andree Hellera, miauo to byc przedstawione na otwarcie MS w Berlinie, ale Heller chciou 25 milionow, to im bouo za drogo! No, ja jou to bydam jutro widziou ! ;) Odpowiedz Link
ramon6 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.06, 23:43 jo je ciekaw eli to by bouo te 400,- € za wstymp warte? Powie ci szczerze, jou bych tela niydou. Odpowiedz Link
ramon6 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.06, 23:44 tosz dobryj nocy i bezgrzysznach snow;-) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.06, 23:58 Ramon, a jou zyczam grzysznych snow! Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.01.06, 05:24 Dobry:)),fajnygo dnia wszyckym rzyca:)) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.01.06, 07:07 Moin, moin, fajnego tygodnia Wom zyczam! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.01.06, 16:59 witom piynknie:) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.01.06, 06:41 witom cieplutko w tyn zimowy ranek:) Słońce z lekka się już budzi, grzeje i weseli ludzi. Ja już wstałam, Ty też wstawaj, uśmiech swój światu rozdawaj! Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.01.06, 07:35 Dej Bozia,co i dzisioj wszyckym dobrze poleci:)) Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.01.06, 10:13 Dobry, witom wszystkich. U nos je -6°C, w nocy bouo -8. brrr ale zima. :)) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.01.06, 11:44 witom wszystkich,u mie było -27 a tera je -24,a jo musza do roboty wyjść :( Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.01.06, 10:46 a komu jeszcze ciepło to powiym Wom ,że u mie je tera -31 Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.01.06, 12:16 miłego dnia życza wszystkim :) a najwiyncyj słoneczka,słoneczka cieplutkiego;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.01.06, 11:18 witom wszystkich,jusz pora stanyć:) słoneczko jusz je wysoko na niebie;) (niy godom o siebie;)) Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.01.06, 09:28 Witam wszystkich z zaśnieżonych Gliwic:).Białego puchu przybyło i to nie mało.można mazać,nacierać do woli:)) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.01.06, 10:55 Szkoda, ze nie mieszkom kolo Ciebie, bys ale te lica czerwone miala:;) Guten Tag! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.02.06, 09:32 Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend Miłej pracy z poniedziałku :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.02.06, 10:19 Wtorkowego miłego dnia i szykujmy łopaty, ma duzo śniegu nasypać . Odpowiedz Link
istnyslonzok Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.02.06, 18:56 Serwus! Witom wos piyknie! Chciolech wos slonzokow zaprosic na nowe forum kere leci ganz po slonsku! to je tako izba kero sie zwie Slonske Hollywood. Zapraszom wos wszystkich! Bis zaś! www.slonskieklachy.fora.pl/index.php Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.02.06, 20:49 Dziynki za zaproszenie, moze bydzie czas to tam wejrzym, ale myslam, ze nasze suoneczko juz tam r..c wraziouo ;) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.02.06, 20:52 miou uech napisac ze suoneczko tam swuja .... zatonkauo! Acha, istny ta nazwa mi se nie widzi, jakos mi hamerykom smierdzi, na takim forum nie skryslom! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.02.06, 21:25 ja,jusz tam byłach,poczytałach,zalogowałach sie:) i ,no.... niykiere tymaty to mi sie nic niy widzom ,chyba jeżech staroświycko,czy co;)----a tak po prowdzie,skond Ty wiysz ,że jo tam jusz sie to obejrzała?ha? Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.02.06, 21:32 Bos je wrazidlatou ;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.02.06, 21:34 musza w końcu obejrzeć co sam reklamujom niykiere;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.02.06, 13:23 i w środę znów udaje mi się przywitać, to nic , że w porze obuadowej , a przed drugą kawą :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.02.06, 11:22 Bardzo szczęśliwego czwartku zycze - jak powiada Kubus Puchatek :) Ciekawe kiedy zostanie przetłumaczona ksiązka na gwarę śląską ? Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.02.06, 11:32 No to na te - maue co niy co :-)),Dobry:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.02.06, 12:06 maue co niy co :-)), kupuje ten dzień ;))) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.02.06, 12:09 rita100 napisała: > maue co niy co :-)), > > kupuje ten dzień ;))) Sonecko świyci,tyn dziyń je za darmo;)) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.02.06, 11:13 I wspaniałego piątku życzę. Idzie wiosna, wreszcie słoneczko świeci , lody płyna z nurtem :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.02.06, 11:26 a u nios piyrsze powodzie widac. no ale jo juz tysz na wiosna sie richtuja, nawet we suowacji nakupiouch piykne malowane i abzurowe wydmuszki :)) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.02.06, 11:30 Czyli na Wielkanoc się szykujecie. I juz są tam w sprzedaży ? A jakie malowidła namalowane na wydmuszkach ? Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.02.06, 11:34 a co to som wydmuszki? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.02.06, 12:09 :))) Ballest niy wieza ze niywiysz:) Rita wciepna je w swoim czasie na galeria:) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.02.06, 12:15 muszam se zony spytac, to napewno jakies wydmuchane jajko, mogam se tylko domyslac! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.02.06, 13:15 takie wydmuchane dekoracyjne jajko :) A dziś co by nie mówić kolejny poniedziałek naszego zycia :) Żle się zaczyna , pochmurnie i śniezno i znów z szuflą w ręku. Tej zimy napeno będzie przyrost mięsni kończyn górnych ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.02.06, 10:16 Serwusik, no i mamy ulubione słoneczko, oj, będzie dziś odwilż, będzie się lało, a snieg tylko iskrzy, bo czuje , że nadchodzi ciapa, maź i blotko, ale z każdym dniem bliżej do wiosny Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.02.06, 10:24 ;) Mózia wama , mamy tyle śniegu na Śójsku, że rance łopadajó :) Calutką noc sypało. Żeby tak ktoś chciał kupic ten snieg bylibysmy potentatami światowymi ;))) Dziś mnóstwo pracy, więc podwijam ogon i zmykam gdzie chleb pieką lub drwa robią ;) Miłego dnia życzę Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.02.06, 10:33 we Bajerach oguosiyli okryngami nawet niydowno stan klynski - tela sniegu niykere ludzie w zyciu niy widzieli na dachach ... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.02.06, 10:55 u nos tysz napadało zaś:( Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.02.06, 11:48 W bajerach i austrii se podobno fotografy z calego swiata zakwarerowaly, zeby fajne bildy robic! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.02.06, 12:27 ach , zapomnialaby się przywitać Dzień dobry bardzo w ten słoneczny i bardzo chlapliwy dzień. Śnieg tają , a samochody pryskaja przechodniów ile się da - kierowcy frajdę maja i uciechę ;))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.02.06, 12:30 to ci dopiyro pyrskocze:)) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.02.06, 14:09 Rita, to musisz po nagu na ulica wylysc, to cie zodyn nie popyrskou, bo bydom caukiem powolutku kouo Ciebie przejezdzac;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.02.06, 08:43 Słoneczne dzień dobry, bo sloneczko dziś mocno swieci i pryskocze maja znów raj pryskania przechodniów. Kupa sniegu u nas i zaczym to spłynie do Wisełki to musimy pocierpieć :) hehe, Ballest , Tobie taki zimny prysznic by się przydał, nie należę do klubu morsów ;))) Gorąca kapiel uspakaja, zimna może tylko wzniecić agresję ;))) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.02.06, 09:14 słonecznego dnia życzę wszyskim :) i spyndzynia go w miłym towarzystwie Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.02.06, 09:16 u nas świeci to słoneczko jakby mu dobrze zapłacili ;)))) Piekny dzień Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.02.06, 09:41 u nos tysz Klara prawie blynduje wszyskim po oknach:)) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.02.06, 11:04 witom wszystkich slonecznie i cieplutko;) foto.onet.pl/upload/99/94/_20483.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.02.06, 10:45 i ja witam z poniedziałku, ze słonecznego miejsca na ziemi, gdzie ptaszki za oknem świerkają Chyba zaczyna się okres przedwiosenny, a Ballest zapada w sen zimowy ;))))hehe Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.02.06, 10:25 wtorek cole nie gorszy witam w pochmurny i cieply dzień Czas zacząć pomysleć o pączkach i to nie tych na krzewach, ale o uczcie żoładkowej :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.02.06, 11:44 pyrsk! u nios sniyg z dyszczym drugi dziyn leci:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.02.06, 19:22 No i po halnym już i my teraz mamy snieg z deszczem , a nawet gorzej mróz i slizgawkę :) Dziś pieczemy , a jutro będzie wejście do przewodu pokarmowego smacznego, pulchnego i lukrowanego pączusia. Smacznego :) Łoj, coś nie mam czasu na nic ostatnio Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.02.06, 08:59 Smacznego pączkowania i objadania się tym wspaniałym owalnym rarytasem, który ma białą obwódkę i jest polany lukrem :) Miłego dnia Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.02.06, 09:11 Jak tak można!!!,rzucać koloriami pączkami,chrustami i kreplami dzisiaj tłusto Wam zluzuję czwartku tłustego gratuluję:)) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.02.06, 14:16 I już po tłuściutkim czwartku piekłam i jadłam jadłam i pieklam a dziś sie juz przejadłam Dzień Dobry w ten fantastyczny dzień dla Polski Mamy medal ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.02.06, 10:54 Witam w kolejnym medalowy dniu Srebro ! Jest , jest , jest ! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.02.06, 12:25 miłego i słonecznego dnia życzę wszystkim:) Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.02.06, 07:32 Witam wszystchich:) Po weekendowym odpoczynku,pełni sił(może nie wszyscy)zaczynamy nowy tydzień:) Za oknem sypie,och ta zima....,mimo wszystko, piękna jest:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.02.06, 10:03 I ja witam w tym radosnym słonecznym dniu. Uratować jednego człowieka to tak jakby uratować cały świat. Zapraszam na piwo ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.02.06, 14:07 ze słonecznego i zapracowanego miejsca na ziemi przesyłam dzień dobry :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.03.06, 09:27 miłego dnia życzę--u mnie słonecznie i mroźnie:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.03.06, 10:31 I ja życze milego dnia. Mimo, że jest słonecznie mnóstwo pracy, bo to się i miesiąc skończył i następny zaczął Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.03.06, 10:01 miłego i słonecznego dnia życza:) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.03.06, 11:38 Tysz fajnego dnia zyczam! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.03.06, 11:58 Miłego weekendu zyczę Ptaszki już śpiewaja swoje tralala a słoneczko coraz cieplejsze po wczorajszym pięknym księzycu pogoda nie może być inna jak tylko pogodna :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.03.06, 10:21 Dzień Dobry Dzień jak dzień , nie ma co marudzić I na mleczko zapraszam , na takie delikatne Malibu ;) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.03.06, 10:45 Hm, nie znom! ale tysz wszystkich Witom! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.03.06, 10:18 Jak możesz znać jak to kobiecy napój :) Witam w dniu Święta Willego Niech nam zyje 100 lat Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.03.06, 09:49 Dzień Dobry w Dniu Kobiet Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.03.06, 11:26 Życze bardzo milego czwartkowego dnia dość pracowitego :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.03.06, 10:26 Dzień Dobry Wiecie jak jest pochmurno, żadnych objawów wiosny. Trzeba będzie pokochać zimę, nie ma innego wyjscia ;))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.03.06, 10:44 Dzień dobry weekendowo i pracowicie , dlatego już zmykam. Dobra kawa stawia na nogi ! Kto nie zasmakuje ten nie poczuje :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.03.06, 14:46 i znów poniedziałek Wszystkim Krystynom Wszystkiego Najlepszego Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.03.06, 14:47 z tego wszystkiego zapomniałam poziedzieć Dzień Dobry :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.03.06, 10:27 Dzień Dobry i spójrzcie na to piekne zdjęcie kiedyś ta wiosenka przyjdzie schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=82&pos=9 Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.03.06, 10:24 Jak dobrze wstać skoro świt jutrzenki blask duszkiem pić niestety , chlapa wita nas jak Wars wita Was ;))) hehe poranną kawą Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.03.06, 10:31 trochę mi przybylo pracy więc miłego dnia zyczę i uciekam pozdrawiam Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.03.06, 13:17 łoj jejku, jak ma dzsioj głowicka boli miłego popułudnia Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.03.06, 13:25 a czymu Cie boli Riciuniu ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.03.06, 09:41 Trochę problemów mi się naskładało, ale juz ok Witam pięknie wszystkich w ten poranny niedzielny dzionek Ptaszki juz śpiewają o wiośnie Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.03.06, 10:01 Witam pianknie i poniedziałkowo i oczywiscie wiosennie Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.03.06, 10:40 dobrego, dobrego dnia życzę :) Dzis wtorek , zachumerzenie umiarkowane, cisnienie spadające i międzynarodowy dzień śpiewającego ptaszka ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.03.06, 10:06 Witam swoim wierszykiem, bo snieg dalej pada A śnieg pada nadal mimo, że zima poszła w dal Ubierzemy rękawiczki wsadzimy kwiatki do doniczki Zima niestrudzona zobaczy kwiatki .... i skona ;))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.03.06, 10:30 Dzień dobry w słoneczny dzień Miłego dnia ...ach jak przyjemnie kolysać sie wśród fal, gdy szumi , szumi woda i płynie sobie w dal i tak radosnie , tak ochoczo wstaje nowy dzień :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.03.06, 10:18 Tlidy tlidy tlidy di Tlidy tlidy tlidy di Czas relaksu, relaksu, relaksu to czas Tlidy tlidy... Napewno to znacie - relaksowe Dzień Dobry :) Odpowiedz Link
frelka1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.03.06, 09:57 - Hanys ty niy wiysz po jakymu my tak dugo jadymy bez tyn tunel? - Tymu ize siedzymy we ostotnim wagonie. pyrsk Frelka1 Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.03.06, 10:21 uuu, to ja znam lepszy :) Wstawajcie , wstawajcie moi mili, bo pociąg odjedzie - a czy my lezymy na torach, że mamy wstawać ;))) dzień dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.03.06, 11:20 Zapomniałaby się przywitać :) Jak ten czas leci dzień dobry i przypominam o zmianie czasu. Żyjemy juz w innej strefie czasowej. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.03.06, 12:19 witam z wieloma kłopotami na głowie. Tak się czasmi składa , ze jak nie urok to .... wszystkiego najlepszego życzę :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.03.06, 13:14 Witam z deszczem , leje jak scebra , kot spi , a pogoda pod psem. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.04.06, 15:27 Tołwarzise i łobywatele! Jescy rołz! Panusie i panołckowie! Miyli sochace! Bo joł nołprzod pedzioł „tołwarzise i łobywatele”, bo joł chodziol w 60-tych latach do skoły, jak myng tang ludowoł bodowali. Wtedy tyn świat boł ajnfachowy, byli yno tołwarzise i łobywatele, a ci inksi to byli sekretarze i to boło wszystko. Ta roźnica boła, ze sekretarz boł tołwarzisyng i łobywatelyng, ale łobywatel i byle jaki tołwarzis nie boł sekretarzyng. Tak boło. A panusiow i panołckow nie boło, yno w miejście abo w Londynie. dobre popołudnie Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.04.06, 15:32 Alsoł, jescy rołz: Panusie i panołckowie! Miyli sochace! Widzang, zejście sie tes tyn srogi werk kopiyli, co sie to nazywoł „Alfrejda z Wesołej monologi po ślonsku”. Alfrejd to je joł, Wesołoł to je, dzie joł sie boł narodzioł, a monolog to je, jak ftoś som ze sobong gołdoł. Piyrwej myng monologow nie znali, choć i u nołs jus zawse ludzie byli, co sami ze sobong gołdali, ale myng nie wiedzieli, ze to sie nazywoł monolog, myng myśleli, ze taki cowiek to je świyrtninty. Ale potyn przisła ta kultura łod grołfow i urzyndnikow as do nołs i prziniosła nong monolog. Alzoł: „monolog” to je jak ftoś ze sobong samyng gołdoł, „dialog” to je jak dwoch ze sobong gołdoł, a jak trzech, abo wiyncej ludzi ze sobong gołdajong, to to je „larmo” abo „per”. to jeszcze roz dobrego popołudnia Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.04.06, 15:23 Geśichta trzinołstoł, coch jong w łostatnich dniach oktołbra jescy wartko napisoł, bo w Ugianach zrobili konkurs, ło ftoryng joł sie prawie ze za nieskoro dowiedzioł, ale jescy koniecnie na łostatni driker udział wźonś chcioł, zeby inksyng ludziong te fajne prajze przed jejich gambuśkoma sprzontnonć, boch tez przecang je snadny a snadny, choć to jes niefajnie. Na pewno sie beta, zołcne panusie i zołcni panołckowie, bardzo nad tyng dziwać, ize joł tosang ta śkryflanina „geśichta trzinołstoł” nazwoł. Joł jong bez to tak nazwoł, nie, boch je pizniynty w kalanicang - choć niewtorzi juz i takoł bomba ło mie puściyli, a to nie na prima aprilis - ani bo mi fto naaoł do tej mojej siwej gowicki a zapomnioł pomiynsać, ni; joł jong tak nazwoł, bo joł je srogi pisołrz, co to juz niejedno, choć nie zawse tang bez fejlerow, napisoł, a takich tosang łozprołwkow, jak ta co przed wami lezy, juz aze dwanołście - to znacy, hnet prawie cołki mondel. Alfreda z Wesołej monologi po ślonnsku milego popołudnia Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 05.04.06, 13:10 "Co padołs? Ize, kych tela juz tych geśichtow napisoł, toch mog jednang s tych gotowych posłać, a sie nie tela tej roboty robić ze napisaniyng nowej? Karlusie, za kogo ty mie mołs? Toz joł za modu i do Ugion na łodpust i do Dombrowki na zabawy jejździoł, a tera by mi konkurs we wasej wsi nie boł blank nowej geśichty wert?! To ty mie ale źle znołs! Dyć joł nie je zołdyn rysawy chachołr spod lasa, yno nas cowiek, choć juz tera dołwno w Miymcach miynskong, i wiang genał, co sie nołlezy, bo mie doporzondku mamulka i tatulek wychowali, choć zejch jyng mama i papa gołdoł. Choć ejch je taki richtig prawy Łaskowik z Wesołej, toch tez je ździebko łaskowski Jyłowik, boch te dwa i pu roku przed wyjazdyng do rajchu we Jyłowej miynskoł, a gmina majong Jyłowiki w Ugianach; za to majong Ugianiołki wojta we Jyłowej. Z ciebie musi być leber, jak ty myślis, ize tacy ludzie jak joł song na to ałs, zeby sie zyciy leky zrobić!" Alfreda z Wesołej monologi po ślonnsku miłego dnia Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.04.06, 11:17 Alfredku z Wesołej oj dana, dana flaszeczka sprzedana ze szewskiego poniedziałku witam :) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.04.06, 06:26 schlesien.nwgw.de/m/k/Ton%20Steine%20Scherben%20-%20Wenn%20die%20Nacht%20am%20tiefsten%20...%20%20-%20CD%201%20-%2003%20-%20Guten%20Morgen.mp3 Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.04.06, 10:18 Guten Morgen w Wielkim Tygodniu Słuchałam tej piosenki , pobudzająca , rychtycznie :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.04.06, 22:34 Guten Abend:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.04.06, 10:32 Dzien Dobry świąteczne i mokre Witam wszystkich i pozdrawiam Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.04.06, 08:46 Świenta, swienta i juz po ... Witam z pracy :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.04.06, 10:08 I znów mamy na Forum Święto :) Dziś są Twoje urodziny... jak w piosence Rynkowskiego Dzień Dobry Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.04.06, 19:23 witom piynknie wszystkich:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.04.06, 13:59 i jo witam z samiuśkiego popołudnia, nie za dużo poklikam , bo mam klopoty , bo kto ich nie ma ... Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.04.06, 20:45 Dobry Wieczór :) "Czlowiek bez mysli umiera z nadmiarem myśli szaleje" Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.04.06, 10:32 Dzień Dobry w ten sliczny spacerowy i niedzielny dzień. Żyć nie umierać, taka pogoda na zewnątrz i we wnątrz Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.04.06, 12:05 Tylko zagram Hejnał Krakowski z wieży mariackiej i znikam jak hejnalista - bo pogoda jest tak gorąca, że zimne piwo leje się strugani ;))) To jest praca Miłego dnia Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.04.06, 21:31 Dzień Dobry,Dobry Wieczór i Dobranoc:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.04.06, 11:06 Tylko na chwilę, na chwileczkę , na taką chwilunię ;) Dzień Dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.04.06, 09:05 w piękny, słoneczny dzień pozdrawiam i szklaneczka chłodnego piwka nikomu nie zaszkodzi dzień dobry Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.04.06, 09:17 a u nos zachmurzono, i katar siynny :)) ale bydzie dobry:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.04.06, 09:38 z tą alergią to macie przekichane ;))) nie ma na to chyba lekarstwa , trzeba kichać non stop ;))) Ja w taki upalny dzień mam ruch i co chwileczkę musze odchodzić od klawiaturki Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.04.06, 10:36 Dzień Dobry wszystkim,miłego i słonecznego dnia życzę:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.04.06, 08:40 Z samiutkiego poranka witam wszystkich Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.04.06, 08:58 Riciuniu, to i ja spod Taunusu witam wszystkich, Sloneczko u nos juz grzeje. Widzam, ze wczoraj sloneczko se do Compa dorwalo! ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.04.06, 09:03 hehe, to po przywitaniu trzeba się brać do pracy. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.04.06, 13:32 Z dużej chmury mały deszcz, taki jest stan pogody gdzieś na koncu świata ;))) dzień dobry Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.05.06, 17:05 no to na razie ,miłego dnia jeszcze życza:) i pięknej nocki;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.05.06, 19:33 Radwańska pokonała Myskinę! Dobry dzień sportowy :) Odpowiedz Link
maksik9 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.05.06, 20:53 ale za to Dmochowska przegrała Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.05.06, 21:32 Domachowskiej kariera się kończy. Idzie młodość. 17 letnia Krakowianka wygrała z Rosjanką, a pokonać Rosjankę to sztuka nad sztuką, dlatego sukces jest podwójny - szkoda , że nie transmitowano tego meczu. No ale nikt sie nie spodziewał zwycięstwa Polki. Tej Radwańskiej wróżę dużą przyszlośc tenisową. Zresztą jej ojciec też tenisista. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:43 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag01.jpg Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:46 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag02.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:46 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag02.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:46 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag03.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:47 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag04.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:48 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag05.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:48 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag06.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:48 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag07.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:49 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag08.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:51 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag09.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:51 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag10.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:51 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag11.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:52 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag12.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 11:53 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag13.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:01 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag14.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:01 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag15.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:02 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag16.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:02 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag17.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:02 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag18.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:03 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag19.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:03 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag20.gif Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:03 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag21.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:04 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag22.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:04 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag23.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:04 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag24.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:05 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag25.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:07 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag27.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:07 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag26.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:08 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag28.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:08 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag29.gif Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:09 www.digital-postcard.ch/files/gutentag/gutentag30.jpg Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 12:10 Hanys Ty dzisiej stowosz i stowosz, zaro bydzie obiod:)) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 13:57 po obejrzyniu tych wszystkich kartek to jusz całkiym wstałach:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.06.06, 23:51 Na najbliższy tydzień planuje się pogodę standardową. Jedynie w południowej części Glywic poranne opady będą nieco dłuższe, ale z pewnością nie przeciągną się poza godzinę dwunastą. Sytuacja wodna na Kanale Glywickim jest w normie, co jednak nie powinno zwalniać was z nawyku oszczędzania. Bilans handlu zagranicznego z Niemcami jest napięty i każda konieczność wydłużenia opadów porannych to uszczerbek w budżecie Glywic. Dla przykładu podaję, że przedłużenie opadów o kwadrans kosztuje tyle ile dobowe dostawy energii dla mieszkańców tego zacnego miasta. Wiatry umiarkowane, wschodnie. Jedynie na południu Glywic - zmienne, od siódmej rany aż do zmierzchu z rosnącą przewagą zachodnich. W ciągu dnia brak zachmurzenia. I to jest najlepsza prognoza dla terytorium Glywic ;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.06.06, 07:14 kto rano wstowo tyn mo dużo roboty;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.06.06, 07:14 abo sie wrocić nazot do łożka? Odpowiedz Link
maksik9 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.06.06, 07:55 tak fajnie suońce świyci że leżeć w uoożku to grzych, szczególnie samymu Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.06.06, 09:48 No a co byscie chcieli z grzychym dziyn zaczynac? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.06.06, 18:15 ballest napisał: > No a co byscie chcieli z grzychym dziyn zaczynac? a co? chciołbyś yno z niym dziyń kończyć;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.06.06, 08:16 zapowiada się piękny dzień, no to idziemy do roboty:) tup,tup,tup....... Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.06.06, 09:40 a suoneczko mondruje a mondruje ! U nos pogoda cudo! www.wetteronline.de/Hessen/Frankfurt.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.06.06, 18:14 maksik9 napisał: > tak fajnie suońce świyci że leżeć w uoożku to grzych, szczególnie samymu prziznowom Ci recht;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.09.06, 12:37 www.pop.ac/2004-11-06.html Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.09.06, 19:47 www.pop.ac/2006-01-01.html Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.09.06, 21:05 www.ostbeat.de/Fotos/theoschumanncarolina.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.09.06, 21:20 ballest napisał: > ;) Co to mrurzysz tak to oko? Wpaduo ci tam co abo ki pieroon? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.09.06, 00:09 www.pop.ac/2004-11-07.html Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.09.06, 07:22 www.dobryden.nl/cms/templates/dobryden/images/logo.gif Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.09.06, 09:13 No to jou wos tysz w tyn suoneczny poranek witom! ;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.09.06, 09:42 pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link
betelka Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.09.06, 09:59 Guten Morgen, :)) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.09.06, 08:58 blogsimages.skynet.be/images/000/426/804_goede%20morgen-warm.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.09.06, 19:40 Melduję , że posłusznie melduję sie ;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.09.06, 10:10 Słoneczka Wom życza i Babiego Lata ;))))))))) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.09.06, 14:09 www.youtube.com/watch?v=kvsQYoM3gpA&NR Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.09.06, 19:33 kłaniam się nisko :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.09.06, 08:52 jedne do roboty,inksze z roboty Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.09.06, 19:45 witam optymistycznie z samiutkiego poniedziałku :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.09.06, 19:39 Witam i o zdrowie pytam dziś się tylko przywitam, bo duzo pracy mnie czeka a czas płynie jak rzeka :) powodzenia Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.09.06, 21:00 ic.chiliserver.de/images/de/artikel/5040.gif Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.09.06, 23:03 zawsze som dwa wyjścia;) Łojciec, a dyć rzyknijcie mi co je lepszij: mom się żynić lebo niy? Synek to je tak. Zawdy mosz dwa ałsgangi (wyjścio, kiej fto niy wiy). Terozki tyż. Abo się łożynisz, abo pońdziesz do wojska i łostaniesz wojokiym. I zaś mosz dwa ałsgangi. Kiej się łożynisz to mosz na zicher przedrzistane. A kiej pońdziesz do wojokow zasik mosz dwa ałsgangi.. Abo bydzie krucafuks wojna, abo jeji niy bydzie. Kiej wojny niy bydzie to mosz przedrzistane. Nale, kiej wojna bydzie zaś mosz dwa ałsgangi. Abo cie weznom do lazarytu haźliki pucować, lebo cie prziflostrujom do kanonow. Kiej cie weznom do lazarytu to mosz przedrzistane. Nale, kiej cie prziwachuko do kanony to tyż mosz dwa ałsgangi. Abo cie zatrzasnom, abo bydziesz jesce żoł. Kiej bydziesz żoł to mosz zołwizoł przedrzistane. A kieby cie zatrzaśli, to zaś mosz dwa ałsgangi. Abo cie pochowajom we piochu, abo we lesie. Eźli cie pochowajom we piochu to mosz przedrzistane, nale kiejby cie pochowali we lesie zasik mosz tuplowane ałsgangi. Abo wyrosnom na cia blumy, abo jakiesik drzewo, jakisik strom. Kiej wyrosnom blumy, to mosz przedrzistane. Nale, kiej zaflancuje i wyrośnie strom, dubelt mosz dwa ałsgangi. Abo cie przełonacom na bigelbrety abo przemelajom na szajspapior. Ło wiela ze cia zbajstlujom bigelbrety, to mosz na zicher przedrzistane. Nale, pokiel cie przełonacom na szjspapior, zasik mosz dwa ałsgangi. Abo cie łobieszom we chopskim haźliku abo we babskim. Eźli cie wciepnom do chopskigo aptrytu, to mosz juzaś przedrzistane, a eźli do babskigfo haźlika, to mosz zaś dwa ałsgangi. ..... Niy chichrać się mi tam we winklu! Abo cie wychechlajom ze zadku, abo wyszkyrtnom ze przodku. Kiej cie wyłonacom ze zadku, to mosz przedrzistane. Nale, ... kiej cie wymelajom ze przodku to ... dej się pozor, to tak nikiej byś się chopie przodzij łożynioł !!! Ojgyn z Pniokow (na podstawie skeczu prezentowanego przez Andrzeja Grabowskiego) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.09.06, 06:25 jeszcze słoneczko niy wstało i zimno jest---ale piynknie witom wszystkich :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.09.06, 06:36 Jak nie wstauo????????????? Jou tysz wszystkich Witom w ta bezchmurnou sroda! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.09.06, 19:18 Chłopecku złoty wstoń do roboty wstoń, bo już czas na "Kleofas". i tak podspiewując zdrowo witam :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.09.06, 19:25 Kto długo lygo, chlyb go odbiygo wstoń, bo już czas na "Kleofas" witam Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.09.06, 19:43 www.abcsvatych.com/gallery.php?akce=obrazek_ukaz&media_id=435 Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.09.06, 19:52 No popatrz , tyle się natłumaczyli, a Kleofasie nic. To jest napewno nazwa kopalni. Kto długo lygo, chlyb go odbiygo wstoń, bo już czas na "Kleofas" Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.09.06, 09:14 no to idymy do roboty;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.09.06, 23:18 lepiej później niz wcale :) Witam Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.09.06, 19:04 Witam w biegu ;))) Wysiadam wreszcie rozglądam się Lecz na końcowej stacji nikt nie czeka mnie Podróże kształcą konduktor rzekł Powrotny pociąg złapie pan o ósmej dwie. Pośpieszny pociąg ... Miłego wieczoru Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.09.06, 19:10 dobry dobry....................... Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.09.06, 19:11 ale zły dla Gliwic, Ballest tam buszuje ;))))))))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.09.06, 20:00 Z okiazji Świeta Piwa w Niemczech - smacznego piwa życzę , dużo piany i dużej pojemności w bełku ;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.09.06, 22:51 Potkoł krolik liszka ponyntno i rudo Zagodoł: - Chcesz staro, naucza cie dżudo? Beztoż terozki tyn krolik płaci alimynta Na sztyry fajnacke, małe, tłuste krolisiynta Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.09.06, 10:48 jak dobrze wstać skoro świt.... jutrzenki blask duszkiem pić Choć na horyzoncie zbierają się cięzkie i czarne chmury milej niedzieli Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.09.06, 11:38 images.google.de/images?q=tbn:zdtFMdwBqXH-mM:http://www.jeverszeugen.de/werbung/internet/platz.JPG Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.09.06, 19:21 Dzień dobry.... prychy ! - No to prost , prychy ! Na dobre powodzenie sprawy ! ;))) zycie jest piekne choć tak kruche jest Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.09.06, 19:25 kamelopedia.mormo.org/images/a/aa/Moin_moin.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.09.06, 19:28 to na tą cześć seteczke i piwkiem zapiję ;) witajcie prychy choc nie wiem co to znaczy Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.09.06, 19:30 prychy? a kajś to znodła takie słowo? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.09.06, 19:37 w dialogu między Ślązakiem a Mazurem No to prost , prychy ! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.09.06, 19:50 rita100 napisała: > to na tą cześć seteczke i piwkiem zapiję ;) > witajcie prychy > choc nie wiem co to znaczy Wiślane słychać już fale I końskie prychy i parski, A ponad murem wieczności Śpiewa nam jeszcze Kaczmarski. Wisła wolno wciąż płynie I nic się nigdy nie zmienia; Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.09.06, 20:01 czyli nie wiadomo co to są te prychy,bo chyba niy końskie parskanie;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.09.06, 20:03 mogom to być jeszcze pryszcze na nosie;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.09.06, 19:32 napisałach maila i niy ma go;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.09.06, 19:49 rita100 napisała: > to na tą cześć seteczke i piwkiem zapiję ;) > witajcie prychy > choc nie wiem co to znaczy Wiślane słychać już fale I końskie prychy i parski, A ponad murem wieczności Śpiewa nam jeszcze Kaczmarski. Wisła wolno wciąż płynie I nic się nigdy nie zmienia; Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.09.06, 20:07 Jak skarpy nurt nie podmyje Tak nigdy nie wyjdę z cienia Z wiecznym poczuciem bzdury. no to dobrego wieczoru zycze :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.09.06, 20:11 ale kajs to spotkała? te słowo,dej aby link Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.09.06, 19:17 Dobry dzeń ....Hawliczki i zapraszam do opróżnienia butelczyny kornusu - jako , ze slowo 'prychy' Hanys nam w imponujący i poetyczny sposób wytłumaczył. Prych , prychają jak konie, czyli konie prychają, a dzień dobry prychy to dzień dobry koniom ;))) Link nie posiadam , bo dialog taki jest z książki. To pod tego prycha kornusa wzniosę, nie mylić z karniakiem ;))). Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.09.06, 19:21 Rita a tys jus dzisiej rajtowaua? - ze uo koniach skryslosz Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.09.06, 23:09 Wroco zajonc po balu w dość nietrzyźwym stanie Patrzy, a zajęczyca z niedźwiedziym na sianie! Skoczył zajonc, nale zaroz z wściekłości ochłonoł: -Mosz szczynście padoł - niedźwiedzie u nas pod ochronom. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.09.06, 19:49 Panie ober ! Dajcie mi tu jedną lagę sznapsa i psiwa ! ;))) Tradycyjne Guten Tag Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.09.06, 18:50 Moin! ist ein universeller Gruß. Er kann in fast ganz Norddeutschland zu jeder beliebigen Tageszeit und fast jeder Situation angewendet werden, in manchen Gebieten Norddeutschlands wird er nur am Morgen angewandt. Durch seine gemeingermanische Verwandtheit und unabhängig von allen weiteren Theorien über die Etymologie des heute verwendeten Grußes, könnte man vermuten, dass Moin nichts anderes als Morgen bedeutet. Allerdings nehmen die meisten Linguisten an, dass die einsilbige Form tatsächlich dem Angeredeten sprachökonomisch „einen Guten“ (moien) wünscht, was dann wiederum erklärt, dass Moin! zu jeder Tageszeit gebraucht wird. Gegen die Herleitung von Moin aus dem ostfriesisch-niederdeutschen mōj spricht allerdings die Tatsache, dass Moin das einzige Wort dieser Sprache ist, das den kurzen oi-Diphthong aufweist, der aufgrund phonologischer Gesetzmäßigkeiten nicht aus -ōj- hergeleitet werden kann. Im Übrigen scheint Moin eine relativ junge Sprachschöpfung zu sein, und manches spricht für die Annahme, dass es sich hier um die Übernahme und später eigenwillige Umformung eines Morjen (Guten Morgen!) preußischer Verwaltungsbeamter in Ostfriesland handelt. Für eine Herkunft aus dem Friesischen spricht hingegen die Tatsache, dass Moin Moin als Grußformel bis in die 1970er Jahre nur in Ostfriesland, dem Emsland, im Oldenburgischen und in den nordfriesischen Regionen Schleswig-Holsteins sowie in Flensburg verbreitet war, während in den anderen Regionen Schleswig-Holsteins die übliche informelle Grußformel „Tach!“ war. Moin, Moin! ist vielleicht direkt aus dem friesischen moi morn entstanden. Der letzte Teil morn (Morgen) bekommt in dieser Verwendung dann also die Bedeutung Tag, oder wie der Norddeutsche gerne zu grüßen pflegt: Tach!. Vielfach wird wie gesagt argumentiert, dass - anders als viele zunächst vermuten - das Wort nicht von Morgen oder Guten Morgen abstamme, es wird aber von Nicht-Friesen meist als Bildung aus Guten Morgen (> Morgen > Morjen > Mojen > Mojn > Moin) empfunden. Die meisten (älteren) Ostfriesen selbst sind jedoch von folgender Variante überzeugt: "Moin" ist die abgekürzte bzw. zusammengezogene Form von dem Gruß: "Moi´n Dag!" = "Schönen/guten Tag!" , zumal das "Moi", für: schön bzw. gut - ein oft und gern gebrauchtes Wort im ostfriesischem Platt ist und mit derselben Bedeutung auch in den Niederlanden gebraucht wird, mit deren Sprache - zumal im Groningerland - zumindest das ostfriesische Platt sehr eng verbunden ist. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.09.06, 06:24 www.moinmoin.at/images/moinmoin.jpg Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.09.06, 12:45 Toż powitoł żech już Gdynia Bestoż śla tu pozdrowiynia Słonko blyszczy - piyknie jest Sie raduje dusza fest. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.09.06, 19:24 Przedwcoraj to było zybcen de vyr, A dzisia nie stanie na flaske byr. witam Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.09.06, 07:44 www.routes.de/moin.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.09.06, 19:31 Francik wymiyn´ mi sztyry zywiouy s´wiata.- Ogyn´, woda, wojna i...karczma panie rechtoor!- Karczma? Po jakimu karczma?- Noo wiedzoom, jak tatulka dugo niy ma z szychty i siedzoom w karczmie to mama rzadzoom: - "Tyn juzajs´ we swojim zywiole". Tak juzajs´am we swojim zywiole ;) Kłaniam się pięknie Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.09.06, 11:12 tak coby było swojsko - witam :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.09.06, 11:14 Witomy cie Tysz ze suonecznych Glywic, Riciuniu. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.09.06, 19:20 Witam pięknym wieczornym zachodem słońca Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.09.06, 19:20 A więc seteczka i na zdrowie Witam was, panie i panowie Jedna flaszka, druga flaszka i też trzecia, kurde bele Bier wird im Laden nicht getrunken ;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.09.06, 20:10 www.grusskartenversand24.de/images/ecards/fullsize/img_383179c5gutenmorgen05.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.09.06, 06:12 www.harald-harders.de/bilder/moin_ohne.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.09.06, 19:25 www.harald-harders.de/bilder/moin_ohne.jpg ;))) chruum , chruum , kwik , kwik - dobry wieczór Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.09.06, 19:16 "Ręka drży, anioł spi, nocny diabeł hi, hi, hi, Czarna się zaczyna gra, łap za flaszkę - i do dna." dobry dzień :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.09.06, 19:23 A więc wino z tych tańszych i na zdrowie Witam w czynie i w mowie ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.09.06, 19:17 Witam , w pięknym , słonecznym i weekendowym dniu . Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.09.06, 22:02 A jou wom Powiym GUTE NACHT! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.09.06, 22:14 To ja powiem , DO RANA ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.09.06, 19:33 Już płynie melodia, więc poddaj się fali. Zaufaj piosence wędrownej gitary. dobry wieczór Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.10.06, 19:51 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=284&pos=8 Pięknie jesiennie witam i zgłaszam powolnośc internetu, nie jest mi łatwo wejśc w wątki. Tymbardziej ciepło pozdrawiam. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.10.06, 19:23 W poniedziałek rano kosiliśmy siano, kosił ojciec , kosił ja, kosiliśmy obydwa. dzień dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.10.06, 19:41 A we wtorek rano suszylismy siano, suszył ojciec, suszył ja, suszyliśmy obydwa. Dobry Wieczór w ten sliczny i pogodny wieczór Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.10.06, 19:28 A we środe rano grabiliśmy siano, grabił ojciec, grabił ja, grabiliśmy obydwa. Witam niespokojnie , bo cisza wokoło i na dodatek pochmurnie, co nie sprzyja psychice. W sobotę mają być ogromne denostracje w Warszawie - strach sie bać , co może być ? Wszyscy w podnieceniu. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 05.10.06, 19:30 A we czwartek rano zwozoliśmy siano, zwoził ojciec, zwoził ja, zwoziliśmy obydwa. A że do polskiego gorącego sobotniego poranka demonstracyjnego jeszcze trochę czasu więc miło mi spokojnie i bez trwogi powiedzieć dzień dobry. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.10.06, 19:20 A zaś w piątek rano sprzedaliśmy siano, sprzedał ojciec, sprzedał ja, sprzedaliśmy obydwa. Witam, jeszcze jedna nocka i demonstracje. Czy będzie spokojnie ? Dlaczego musimy demonstrować swoje siły na ulicach? Czy w dobie XXI wieku, niesamowitej techniki nie można znaleź innego sposobu ? Czy nie wystarczają już wolne demokratyczne wybory w wolnym demokratycznym kraju ? Czy ciagle musimy żyć w bagnie gdzie wylewa się szambo tak z jednej strony jak i drugiej ? Ile jeszcze to może trwać ? Czy Polak Polakowi wiecznie musi być wrogiem ? Czy tłumy muszą być manipulowane przez media ? Kiedy ktokolwiek pomyśli o ludziach, tak po ludzku, nie jako zwierzeta wyborcze i maszynka do głosowania ? Takie rozważania i inne rozważania miotają ludzmi XXI wieku. Póki co jutro marsz marszem będzie poganiał. W Polskę idziemy mości panowie w Polskę idziemy nim.........zaszumi w głowie do siebie lgniemy. A potem... Zdrówko ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.10.06, 19:22 A w sobotę rano przepiliśmy siano, przepił ojciec, przepił ja, przepiliśmy obydwa. Dzień Dobry Motto dnia: Spieszmy się kochac demonstrantów, oni tak szybko odchodzą. ps. Marcinkiewicz się spisał Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.10.06, 10:43 Na chwileczkę - dzień dobry i miłej niedzieli Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.10.06, 10:47 Tysz fajnej niedzieli zyczam, u nos dzisiej fajnou pogoda, choc na razie 11°C to je richtig zimno. Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.10.06, 10:50 Guten morgen 11°C i tak u nos dzisiej wyglondou! www.messefrankfurt.com/corporate/de/images/c003.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.10.06, 10:54 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=32&pos=3 Pogoda zachęcająca do spacerów Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.10.06, 11:09 Tys se dzisiej kajs przelecymy Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.10.06, 11:40 ballest napisał: > Tys se dzisiej kajs przelecymy samolotym abo piechty? Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.10.06, 11:47 Piechty, w kosciele my wczora byli, to se przelecymy trocha piechty! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.10.06, 19:14 schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=289 Pochwalę się swoim dzisiaj spacerkiem :) A w niedzielę rano już nie było siana, płakał ojciec, płakał ja, płakaliśmy obydwa. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.10.06, 19:27 Wczoraj była niedzieliczka dzisiaj wypoczęta jest głowiczka. Witam cały świat. Witam, piosenką, która dziś zmienia barwę. Hop , hop , hop szklankę piwa hop , hop , hop szklankę piwa hop , hop , hop szklankę piwa hop szklankę piwa hop ! ważę ciężary o jakich nie myślał żaden cezar świata a wszystko ulata , ulata jak wata , ulata jak wata hop szklankę piwa hop Niepowtarzalny Marek Grechuta Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.10.06, 11:47 La la la, lalalala, lalalalalalalala laaa.... Dzień dobry To dziś zaśpiewam tą piosenkę. Ciekawe czy po refrenie poznajecie jaka to będzie, coś dla starchy koneserów muzyki :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.10.06, 19:14 Oj, jenu, jenu jek ma głowiczka boli kto pomoże mej niedoli ;) Umarł Maciek, umarł, już leży na desce ... Gdyby mu zagrali, podskoczyłby jeszcze, Bo w Mazurze taka dusza, Gdy zagrają to się rusza. Oj da dana ... ;) Ledwo dziś zyje Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.10.06, 19:29 Łoj dana, łoj dana duze chłody z rana. Tradycyjnie witajcie. Włączam ogrzewanie na rozgrzewkę. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.10.06, 21:14 a moja somsiadka we bistynhaltrze jeszcze dzisiej sie na tarasie opalaua:))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.10.06, 23:12 Na blizablajterze ? Dobrze że piorunów nie było , oj dobrze Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.10.06, 19:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=33100385&a=39792035 Tołwarzyse i łobywatele! Eszcze roz ! Panusie i panockowie ! Mnili suchace ! niy, eszcze roz Guten Tag :) Tak wygląda dzień trzynastego w piątek Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.10.06, 19:59 Guten Abend, meine Damen und Herren, liebe Neger;) Tak przywitou kedys niemiecki Prezydent murzynow;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.10.06, 09:36 moje posty sam sie kajś tracom to byda nowe wontki zakłodać--wyboczcie:) ale miłego dnia zycza bo a nuż sie jaki znejdzie;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.10.06, 09:33 szwager_z_laband napisał: > a moja somsiadka we bistynhaltrze jeszcze dzisiej sie na tarasie opalaua:))) a woloubyś żeby bez;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.10.06, 09:34 szwager_z_laband napisał: > a moja somsiadka we bistynhaltrze jeszcze dzisiej sie na tarasie opalaua:))) a woloubyś żeby bez;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.10.06, 18:35 > a woloubyś żeby bez;) Bez tylko na wiosnę kwitnie ;) Deszcze niespokojne dzisiaj południową Polske obudziły, tak niespokojne , że nie padało ale miało zamiar Miłego wieczora Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.10.06, 19:11 schlesien.nwgw.de/p/Bedziemy_piwo_pic.mp3 Żeby z uderzenia nie wypaśc jak to mowią sportowcy to tradycyjne Guten Tag Dzisiaj niedziela , spotkamy się w kościele i kase mamy i będziemy piwo pić A od poniedziałku każdy robotę ma na karku ja Rysiek i Ela, Janek I Krrzyś przez sześć dni nie bEdziem piwa pić Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.10.06, 19:39 I znow poniedziałek Miłego Dzień Dobry a internet jak w szewski poniedziałek idzie jak żółw pozdrawiam Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.10.06, 19:22 Jak zwykle wpadam i wypadam chociaż dołków nie kopie ;) Energicznego zdrówczka Wam życzę. i witam Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.10.06, 19:28 najzwyklejsze, zapracowane dzisiaj Dzień Dobry i milego wieczoru wszystkim życzę Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.10.06, 19:43 Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend kłaniam się pięknie prosto ze zmiennego frontu atmosferycznego gdzies spadło 250 m2 deszczu Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.10.06, 19:36 Wieczorem, o zmroku z blaskiem w oku z otwartego okienka klika jaśnie panienka ;))) Guten Tag Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.10.06, 18:51 Dziś sobota, pić , uzywać Choćby nawet w szklance pływać.... dobry wieczór Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.10.06, 20:27 Rita, a co dzisiaj pijesz? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.10.06, 21:29 To tylko fraszki igraszki, słowna zabawa Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.11.06, 19:28 Guten, Guten fejn tag ;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.11.06, 21:24 www.um.siemianowice.pl/wydaw/wydaw26.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.11.06, 17:35 Niech przebacą, ale ja to nie umię po niemiecku ;))) Witam świątecznie z biało czerwoną flagą, ktora na wietrze wolno powiewa, mając nadzieję , że i Wasza , sląska flaga powiewa na tym pięknym świecie. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.11.06, 11:06 DZIYNDBRY Psziszla rous nowo nauczycielka do szkouy. Jedyn naucziciel i godo: Pani wiycie co, ale scie dostali klasa samych chacharoow. Niyszkodzi, jo po psychologji, jo to opanuja.Wchodzi i godo: Dziyndobry dzieci! A tam take: Czejs staro motyko!!! Jak lona startnyua do dyrektora ; Panie derektorze teras mi tak brzitko powiedzieli te chopcy w ty klasie ! Dyrektor godo , spokojnie pani pudzie zymnom . Wchodzi i godo: Czesc chachary pieronske !!! A tam: Dziyndobry panie derektorze, dziyndobry. Co mocie tera za lekcja. No teras momy geografia. To suchejcie, tymatym naszy lekcji jest: nacionganie olika na globus , ajedyn pado: Dyrektorze a co to jest globus. On godo: Widzi pani tak cza bylo zacznoc. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.11.06, 18:10 Dziyndobry dzieci! A tam take: Czejs staro motyko!!! Siadać, pały ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.11.06, 19:11 Witjcie w ósmym dniu tygodnia trzynastego dnia tego roku Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.11.06, 19:21 Melduje obecność :) Czołem ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.11.06, 19:15 kurde bele dzień dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.11.06, 19:18 Na chwileczkę wpadam dzień dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.11.06, 19:19 www.harald-harders.de/bilder/moin_ohne.jpg Płynie Wołga płynie po polskiej krainie zobaczyła Glywice , pewnie ją nie minie zdrastwujtie ;)))))) Odpowiedz Link
pimpuszek6 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.11.06, 19:23 przejdziem Wisłę ,przejdziem Wartę ,będziem Polakami:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.11.06, 18:52 Potem Odre przejdziem, będziem Polakami ;) Dzień Dobry Pimpuszku Dzień Dobry wszystkim Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.11.06, 19:00 rita100 napisała: > Potem Odre przejdziem, będziem Polakami ;) > > Dzień Dobry Pimpuszku > Dzień Dobry wszystkim Psziszua baba do dochtora z bajtlym.Dochtoor bado te dziecko i pyto sie: czy dziecko pszechodziyuo jusz Odre. A baba na to: "Panie kochany gdzie tam, my zza Buga!!!! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.11.06, 19:21 > Psziszua baba do dochtora z bajtlym.Dochtoor bado > te dziecko i pyto sie: czy dziecko pszechodziyuo jusz Odre. > A baba na to: "Panie kochany gdzie tam, my zza Buga!!!! A wszystko przez Wisełkę. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.11.06, 09:19 Wiersz nieaktualny "Ten sam co na Śląsku, w Warszawie i Łodzi w Glywicach zielonym roboczy dzień wschodzi; już dzwonią tramwaje w ulicy Stalina, już dzień sie zaczyna, już dzień sie zaczyna" 1952 Guten Tag Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.11.06, 09:21 ;) Guten Morgen! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.11.06, 09:49 Po porannej kawie Miłej niedzieli Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.11.06, 09:52 DOBRY, DOBRY! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.11.06, 06:26 www.erlebnisblog.de/etc/img/guten-morgen.jpg Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.11.06, 08:21 W izolatce rozlega się dzwonek telefonu komórkowego. Mężczyzna podnosi > > się z łóżka i sięga do szafki. > > - Czy pan Kowalski ? - rozlega się głos w słuchawce > > - Tak. > > - Mówi ordynator oddziału zakaźnego prof. Kwiatkowski. Drogi panie mam > > już wyniki pańskich badań. Jest pan chory na błonicę, boreliozę, > > cholerę, dur brzuszny, czerwonkę bakteryjną, gruźlicę, kampylobakteriozę, > > kiłę, krwotoczne zapalenie jelit, ospę wietrzną, chlamydiozę, krztusiec, > > promienicę, pryszczycę, nosaciznę, odrę, tularemię, rzeżączkę, wąglik, > > włośnicę, wszawicę, wściekliznę i AIDS. > > - O Boże - krzyczy pacjent - ale chyba będziecie mnie leczyć ? > > - Aaa ? Tak, tak, oczywiście, będziemy. Już nawet wyznaczyliśmy panu > > specjalną dietę naleśnikową. > > - A ta dieta mi pomoże ? > > - Pomoże albo nie. Skąd mam wiedzieć ? - odpowiada zły jak diabli > > profesor - ale naleśniki to jedyna potrawa, która zmieści się w szparę > pod > > drzwiami. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.11.06, 19:14 Wczora była niedzielicka dzisioj boli mni głowicka www.erlebnisblog.de/etc/img/guten-morgen.jpg To pod ten szewski poniedziałeczek ;)) Niemcy kochają takie zdrobienia;) Guten Tagniczek ;) czyli dobry dzioneczek Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.11.06, 19:20 Nie Niemcy nie maja takich zdrobnienm a to zdjecie to chyba z Podlasia?;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.11.06, 19:22 Gdziez by, na Podlasiu pije się, ale nie tak - to zdjęcie z krainy przemysłowej, nie będę wskazywać palcem ;))))) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.11.06, 20:04 To nie jest Slonsk! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.11.06, 19:30 rita100 napisała: > Niemcy kochają takie zdrobienia;) > Guten Tagniczek ;) > czyli dobry dzioneczek Jak jusz to 'Tagelein' Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.11.06, 19:51 Jak jusz to 'Tagelein' Śliczniutkie to, takie ciepluteńkie pozdrowionka Tagelein No widzisz Ballest, a jednak sa zdrobnienia :) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.11.06, 19:58 rita100 napisała: > Jak jusz to 'Tagelein' > > Śliczniutkie to, takie ciepluteńkie pozdrowionka > > Tagelein > > No widzisz Ballest, a jednak sa zdrobnienia :) Ino ze 'Tagelein' to mowa potoczna, żargon. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.11.06, 20:02 Ino ze 'Tagelein' to mowa potoczna, żargon. To znaczy , że takie nasze 'Cześć' Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.11.06, 19:15 dzień dobry, dzień dobry, dzień mgielny Czas kupować kartofle na zimę Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.11.06, 19:17 Witamy nasza Riciunie, czas na ciepue zoki! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.11.06, 19:17 W Rudzie Ślaskiej znów katastrofa , wybuch metanu, górnicy uwięzieni - a tu Barbórka sie zbliża Trzymajmy kciuki za ludzi. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.11.06, 19:12 Dzień Dobry, oby był dobry Nadzieja umiera ostatnia Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.11.06, 19:14 Oby bou dobry, ale jou juz nadzieja straciou! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.11.06, 19:21 Niemozliwie żebyć był bez wiary - pamiętasz Alojzego Piątka ? To w takim razie trzymaj kciuki Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.11.06, 19:26 nadzieja będzie z nami do końca Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.11.06, 19:29 Tak jest , czekamy wszyscy na dobre wieści. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.11.06, 19:24 spodziewalismy się takiej wieśći życie toczy się dalej dzień dobry nie nie mozna powiedzieć, ale witajcie ! Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.11.06, 19:39 Dlo nos Slonzokow, dziyn straszny, jesli wejrzysz wela ludzi tam zginouoa to tylko z tego powodu, ze dlo Polokow se tylko Kasa liczy! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.11.06, 20:21 No i ten metanomierz cos nie tak działał. Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.11.06, 21:29 dzialal, dzialal, bo byuo ich wiencej, ale nie pozwolili mu dzialac, bo by za zlecenie zaplacono nie dostali! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.11.06, 19:15 hej , hej sokoły , hej ! Tak kłopoty Polskę kochają Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.11.06, 19:37 Dobry wieczór. Zbliżaja się Święta, więc i pracy gwałt, alem zdążyła się przywitać Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.11.06, 22:26 - Dzien dobry, jestem Skobry. - No i co z tego, ja jestem z Dziennika Telewizyjnego. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.11.06, 22:32 A dobrze się czujesz że tak żartujesz ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.11.06, 10:09 media.putfile.com/Jesli-to-nie-ja Słoneczko wysoko czas wstać dzień dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.11.06, 19:24 Z poza gór i mgieł - dzień dobry :) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.11.06, 07:04 www.forumf.de/bilder/tag.jpg Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.11.06, 07:05 www.youtube.com/watch?v=tNQ0URlNl5U&mode=related&search= Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.11.06, 19:16 Dzień Dobry w dniu wielkiego sportowego zwycięstwa. Ach , co to był za mecz :) Długo będę go pamiętać. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.11.06, 19:11 Wszystkim Andrzejom, Jędrzejom, Jędrusiom Wszystkiego Najlepszego Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.12.06, 19:13 Jasność wszędzie jesność była wczoraj. Tak działał portal gazety pl. Służylismy swoimi IP jako tarcza antyhakerowa. Dzielnie walczyliśmy, dzielnie cierpieliśmy, broniliśmy portalu niby lwy. Teraz swobodnie możemy wchodzić, chodz widać , że część towarzystwa jeszcze albo słuzy za tarczę, albo jest na tarczy , albo jest pod tarczą - tak trzymajcie się i polecam jakieś dobre piwko z pianka na rozluźnienie. ps. Gdyby atak hakerów był jeszcze bardziej intensywny, proponuje wyłaczyć wtyczke z kontaktu ;)))))) :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.12.06, 19:19 Dobry Wieczór To juz po wszystkich diabelskich siłach jakie zapanowały na gazecie.pl Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.12.06, 09:11 Miłej niedzielki Tak zaczynamy rozgrzewkę przed finałem. Góra, dół, dół góra i skłon w przód, w bok i w tył (a może lepiej nie) ;))) Podskoki i wyskoki, przysiady i biesiady i bieg na śniadanie. Dzień pełen emocji, miejsc w pabach brakuje, piwa juz tez...... Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.12.06, 19:15 Dzień Dobry w Dzień Górnika, bez orkiestry i w milczeniu. Wszystkim Barbarom mocka życzeń Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 05.12.06, 19:14 Wszystkiego Najlepszego pogody ducha i co sobie zyczycie w tym dzisiejszym szczególnym dniu Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.12.06, 19:22 Dobry wieczów w następnym szczególnym dniu. Spójrzcie przez okno - księzyc świeci jak słoneczko - takiego prezentu Mikołajowego jeszcze nie widzieliści. Nadzwyczaj piękny okaz księzyca. Uczta wzrokowa. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.12.06, 19:07 Leci wilk bardzo zły leci, leci i ma kły jak ugryzie będziesz zły ;)))) auuuuuuuuu ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.12.06, 19:21 Siemacie ;) Wstawać szkoda dnia Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.12.06, 18:52 Co Wam mówi Trylogia Śląska ? Dzieńdoberek Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.12.06, 18:56 Guten Abend "Jak było , tak było i jakoś to będzie" Deszczowy dzień dzisiaj - prawda ? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.06, 19:01 www.coolphotos.de/bilder2/05/0422_4741_1.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.12.06, 19:12 (78999) + 1 = 79000 moje ! dzień dobry :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.06, 19:23 Dzień dobry, miłego pucowania przedświatecznego. Obnizki ,okazje, promocje w hipermarketach - miłych zakupów Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.06, 19:27 Witam mila Krakowianke, co nas ostatnio krytykowac probuje!? Dlaczego? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.12.06, 19:30 E, gdzie tam krytykować - nie, nigdy. Tylko czasmi mam inne zdanie , tak jak każdy ma swoje ja ! :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.12.06, 19:20 Idzie sobie malutki Ballest i ciągnie na sznurku zegarek. - A co to Ballest zegraek na sznurku ciagniesz ? - Ja go wreszcie naucze chodzić !!!! Dzień Dobry ;)))))) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.06, 07:18 Guten Morgen Silesia! ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.12.06, 19:20 Jaskółeczki rozprawiały między sobą: - Bydzie dysz'cz. - Skąd wiesz ? - Bo ludzie na nas patrzą :) Jutro będzie dobry deszcz tylko parasol sobie weź ;))) dobry wieczór Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.06, 06:19 Guten Morgen, ich bin wieder hier;) Dzisiej u nos pierwszy roz mroz - 2 °C Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.06, 09:16 a u nos słoneczko :))))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.12.06, 19:33 hehe :) "Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał." Klik, klik, klik i dzień dobry Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.06, 12:40 PYRSK LUDKOWIE! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.06, 13:26 a jo sie rozczapiyłach na kałuży:( Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.12.06, 20:27 Dzień Dobry Oto przyczyna mojego opóźnienia :) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=90&pos=16 Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.06, 10:18 img376.imageshack.us/img376/9426/tapetamiesiacaczerwiec4yy.jpg Milutkie dzień dobry Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.06, 10:29 www.ruch.chorzow.pl/forum/images/smiles/piwo.gif PYRSK! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.06, 10:33 www.ruch.chorzow.pl/forum/images/smiles/super.gif i zabieram się do wieszania bombek Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.06, 10:36 witom i o słońce pytom--kaj sie zaś skryło? ;))))) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.06, 10:37 rita100 napisała: > > i zabieram się do wieszania bombek ????????????????????????????????????????????????????????????? www.ruch.chorzow.pl/forum/images/smiles/szubienica.gif ????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.06, 16:05 ponuro ,sennie, brrrrrr tak na rozbudzenie www.superlaugh.com/1/behappy.swf Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.12.06, 17:19 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=322&pos=11 bombki czy bańki ? A jak u Was się na to mówi ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.12.06, 19:21 Siedzi Prezydent Kaczyński nad bombkami i maluje na nich napisy: Wesołych Świat, mówiąc: - jedna bombka dla Iraku, druga do Afganistanu, a ta trzecia na Tuska ;) dzień dobry i jedna dla ..... ? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.12.06, 20:13 rita100 napisała: > Siedzi Prezydent Kaczyński nad bombkami i maluje na nich napisy: Wesołych > Świat, mówiąc: > > - jedna bombka dla Iraku, druga do Afganistanu, a ta trzecia na Tuska ;) > > dzień dobry > > i jedna dla ..... ? kogo !!????????????????????!! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.12.06, 20:43 Czekam na propozycje ;)))))) Jedna jest niezagospodarowana Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.12.06, 19:34 Nie martw się Hanys zaniosę tą bombkę w odpowiednie miejsce, zobaczysz. Bądź spokojny. A tymczasem gdzieś w Prusach gra muzyka, powtarzając raz jeszcze piosenkę o jaskółce, która leci na wyspę Helgoland, by tylko oddać pozdrowienia. dzień dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.06, 19:16 "Śpiew raduje serce człowieka, wzmacnia płuca, wzmaga pragnienie" "Dziękujcie więc wszyscy Bogu..." spiewali podoficerowie Kirst Dzień Dobry Miłego wieczorka Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.06, 20:00 Rita Jaskolka albo mewa fzrgou nach Helgoland?? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.12.06, 20:17 dzisio u nos zleciało 1 mm śniega i wiadro wody;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.12.06, 19:17 "O sole mio...." DzIeŃ dObRy Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.12.06, 19:12 Dzień Dobry w bardzo pracujący dzień jeden z przedświątecznych Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.12.06, 19:22 rita100 napisała: > Dzień Dobry w bardzo pracujący dzień jeden z przedświątecznych jo bypadou Dobry Wieczoor Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.12.06, 22:59 Dobry wieczor wszystkim:) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.12.06, 23:34 img220.imageshack.us/img220/3184/dzieciontkogifzaniolkiyry3.gif Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.12.06, 17:39 Dobry Wieczór Czas zapalić świato ;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.12.06, 20:14 pyrsk ludkowie! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.12.06, 21:15 jeszcze chwila i jusz Wilija:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.12.06, 12:31 Dzień Dobry i nie przejedźcie się dzisiaj i jutro i ...... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.12.06, 09:15 witom i na spacyr zaproszom--jest taki cieplutki ranek:) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.12.06, 09:18 sloneczko1 napisała: > witom i na spacyr zaproszom........... .......do koscioua Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.12.06, 09:30 www.um.siemianowice.pl/wydaw/wydaw26.jpg Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.12.06, 09:45 a u nos dzisiej mroz :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.12.06, 19:24 Witejcie, zołcne Panusie i zołcni Panołckowie! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.12.06, 19:38 Dzień Dobry trzy dni przed końcem..... Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.12.06, 20:38 rita100 napisała: > Dzień Dobry trzy dni przed końcem..... chyba niy S'WIATA Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.12.06, 20:48 Rita szykuje wielki FAJER! ;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.12.06, 20:50 to je ale za dwa dni:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.12.06, 19:19 Witam , jeszcze dwa dni do końca..... Hanys nie zgadł, nie świata :) To będzie bomba szampanowa Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.12.06, 23:23 Dobry Wieczór Wam Jeszcze jedna nocka i ......wystrzały będą. Zdążyłam :) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 31.12.06, 00:51 DZIYNDOBRY SILVESTER! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 31.12.06, 09:52 Witam w szałowego Sylwestra Szampany się mrożą ? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 31.12.06, 10:23 scapulaalata.blox.pl/resource/sylwester.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.07, 02:08 Na zdrowie ! Jeszcze Szampańska zabawa trwa. Inni już padli, cos na kaca koniecznie będzie potrzebne Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.07, 02:10 Baczność ! padnij ! itd Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.07, 04:12 witom wszystkich w tyn Nowy Roczek--nożki bolom od tańczynio,w gowie sie jeszcze bombelki szampana kulajom:)))......i zaś my som o rok starsze :( Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.07, 08:58 Moin, Guten Tag, Dzien Dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.07, 09:37 Ostro witam ;) komendą Gwizd: przysiad ! Gwizd: powstań, biegiem marsz ! Dwa gwizdki: w tył zwrot ! Trzy gwizdki: baczność ! Długi gwizd oznacza: spocznij ! Uwaga gwizd Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.07, 09:57 rita100 napisała: > Ostro witam ;) > komendą > Gwizd: przysiad ! > Gwizd: powstań, biegiem marsz ! > Dwa gwizdki: w tył zwrot ! > Trzy gwizdki: baczność ! > Długi gwizd oznacza: spocznij ! > > Uwaga gwizd images.google.de/images?q=tbn:rxuOUyRgmg2cBM:http://republika.pl/blog_qv_1285865/2651368/sz/gwizd.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.01.07, 18:40 Czyli cisza nocna obowiązuje ;)))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.07, 19:25 Prawdziwy Dobry Wieczór "Prawda, szanowne panie i moi panowie, prawda, traktując rzecz filozoficznie, jest pojęciem bodaj najbardziej zagadkowym, jakie kiedykolwiek stworzyła ludzka myśl" ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.07, 19:36 Glywice - Gleiwitz - Gliwice (82000) Hehe yes ! Hanys i dedykacja dla Ciebie: "Nawet najgorszy plebiscyt może być przydatny. Choćby jako zły przykład..." ;))))) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.07, 19:51 Rita, sztudiowalas tysz filozofia? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.07, 19:53 To w książce Kirsta pisze, łoj gwołt tam pisze Ballest. Daj adres to wyśle. Warto nawet dla relaksu przeczytac. Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.07, 19:56 ;) Chetnie przeczytam Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.07, 19:59 Wasle ci adres poczta Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.07, 19:53 Rita , sztudiowalas tys tysz filozofia. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.07, 20:02 Dobra, a potem miedzy sobą możecie rozprowadzac. Jedna z książek od których ciężko się oderwać. Ni, nic z folozofią nie mam. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.07, 20:18 a mie sie slypiy dzisiej juz zawiyrajom ....... Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.01.07, 20:35 Jou tysz idam chnet nynac, jeszcze chcam artykul w Sternie poczytac, a nie mom czasu! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.01.07, 11:08 www.dva.cz/ostatni/Dobry%20den.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.01.07, 19:14 Wieczór Dobry Co Wy tak usypiacie na Guten Tag ? chyba halny wieje ;) Jaki deszczowy dzień i cięzki, a wilgotne powietrze wpycha się w każdy zakamarek. Mimo tego skoko wróbelecek ....;) Skoko wróbel po desce, szyje buty Teresce Tereska się raduje, iże butki obuje. ps. jak wyśle ksiązkę dam znać. Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.01.07, 20:09 Rita wrobelecek u nos nie skokou yno wyrcy ;) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.01.07, 20:10 Dobrze, daj znac! Ja ja dalej przesle, jak przeczytam;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.01.07, 21:49 www.preisvergleich.org/pimages/Schoenen-Abend_181__1460782_20.jpg Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.01.07, 09:23 Hallo Hanys, jakos Arnoldzik, nie uodpedziou na co uon IP Adresy zbierou, ale to nie temat na tym watku;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.01.07, 19:17 Dzień, dzień, dzień dobry Znów kłopoty z internetem, nich to kule biją ;)))) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.01.07, 19:30 ale nie dzisiaj? przeca je wszystko in Ordnung. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.01.07, 19:30 Zapomniałam powiedzieć, ze komputer się rozchulał, może przez te 'adielanda jaboli';))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 05.01.07, 19:21 Przyleciał ptaszek z Krakowa dzień dobry szepnął asa tadarasa, asa tadarasa przyleciał ptaszek z Krakowa ps Melduję, ze rozkaz 18/42 został wysłany ;))))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 05.01.07, 20:46 A rozkaz 18/42 brzmi - obowiazkowe noszenie masek przeciwgazowych ;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.01.07, 00:17 witom gospodorza tak wczesnom porom;)co to? odbywać idziecie? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.01.07, 19:00 Nieśmiało powiem dzień dobry. Rewolte widze na Forum , a dokładnie nie wiem o co chodzi. Będzie lepiej jak nie będę przeszkadzać. Gorzałeczka najlepsza na dziś ;) Polecam 'witraż kościelny' to taki napój z rumu, z araku i czerwonego wina po równej ilości, bo i święto i okazja ku temu. Na zdrowie ! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.01.07, 21:58 www.smog.pl/wideo/6736/wiersz_dla_optymist%F3w/ Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.01.07, 19:24 Dzień Dobry No tak, przegapić taką okazję, podwójne gratuluje. czy kto wierzy czy nie wierzy urlop wypoczynkowy mi sie należy Niech moc będzie z Wami :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.01.07, 21:51 a śniegu jak niy ma tak niy ma :( Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.07, 19:15 200 :) Dzień Dobry Pan Ludwik jest bardzo wesoły Ale go gryzą pscoły Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.01.07, 19:27 Ksionszka dzisiej zawitala a radosc boua nie mala;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.01.07, 19:25 Dzień Dobry bobry ;)))) Prosiłem ją raz w agreście żeby dała mi nareszcie ale była za wesoła i usiadła na niej pscoła ps. Ballest jak przeczytasz poślij ją dalej. Drugi tom już prawie przeczytałam. Wspaniała, wspaniała niemiecka ksiązka. A tłumaczenie doskonałe. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.01.07, 22:20 w sumie to jest 20 :) dwadzieścia lat, a może mniej ...... Jacek Lech Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.01.07, 19:09 ależ wiatr prędko wieje gałęzie z drzew lecą w dół ;) dzień dobry jeszcze szybsze lecę bo chcę , lecę bo wiatr goni mnie.... Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.01.07, 19:32 83400 Dzyn, dzyn, dzyn, dzyn, dzyn , dzyn, dzyn Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.01.07, 09:26 rita100 napisała: > 83400 > > Dzyn, dzyn, dzyn, dzyn, dzyn , dzyn, dzyn DOBRY dzyn Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.01.07, 16:50 Przy sobocie po robocie dalej robota dzień dobry :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.01.07, 10:15 a w niedziele tele mele dzień dobry Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.01.07, 09:03 a u nos dzisiej mrozik;) www.ewa.bicom.pl/karaokedz/kd11.htm Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.01.07, 19:17 Jeden Ślązak - to po prostu Ślązak, dwóch to już autonomia, trzech Ślązaków - nie istnieje, gdyż jeden z nich to albo Niemiec, albo Polak. ;)))) Dobry wieczór w poniedziałkowy wieczór Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.01.07, 19:16 Dzień dobry Gramoli się nowy, zmęczony dzień, gramoli :) A do mojej pracy przypłynął wojenny niemiecki okręt podwodny. dobrze, ze miałam ze sobą aparat Całkiem poważnie mówie, całkiem Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.01.07, 19:24 84 000 - hip hip hura ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.01.07, 19:46 schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=353 I obiecany wojenny okręt podwodny w całej okazałości. A model tylko po piwo wstąpił :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.01.07, 19:16 Przyleciała, gruchotała jemalija, gromelija - buf ! DoBrY wIeCzÓr Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.01.07, 19:20 z wiatrem i pod wiatr witam :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.01.07, 19:24 U nos wieje wpierony, nawet na Autobahnie se Tiry przewrocajom. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.01.07, 19:22 Iki,biki, dwa szpandliki Aja baja wek. Tak się wiatr zabawiał ostatniej nocy i w Niemczech i w Polsce. Razem cierpieliśmy wobec takiego zywiołu:) Dobry Wieczór Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.01.07, 19:37 Ans, sam, dram Pike, pike, kuligram. Bure, bure, a ta tam As, sran, pikaran. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.01.07, 19:39 Szua pchua, Spotkaua joom wsza. Kaj to idziesz? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.01.07, 15:11 Edum,dedum, didum, dala Ecum, cecum, cicum, cala Edum, dedum, chouki, pouki Idz´ do szewca strugac´ kouki. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.01.07, 18:59 Jyna , myna, cuki, caki Para grafy nie tabaki Kwinata, kwanta, zajónc, psies. kokosz gibko dziobzie owies przy sobocie po robocie i mamy skoki narciarskie i taki niefortunny upadek , strasznie........... Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.01.07, 09:52 Dzień Dobry razem z czarną kawą praca kobiety nigdy sie nie konczy , nawet w tak miłą niedziele Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.01.07, 09:56 a jo mom kaca i cyckom tera prawie tyj ze cytrynom:) dobrydziyn! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.01.07, 19:20 na kaca najlepsza jest gorzałeczka :) "Będę sączyć co do kropelki .... ze swej murzyńskiej pierwszej butelki" ;)))) dzień dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.01.07, 19:22 Witam w tym szczególnym dniu konkursowym Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.01.07, 08:35 Dzień Dobry Posypało śniegiem , ledwo się odkopałam Miłego dina życzę Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.01.07, 19:23 Dobry Wieczór "Być pisarzem to wielkie nieszczęście" Ryszard Kapuściński - umarł przedwczoraj - wielki pisarz, podróżnik, reporter, znany we wszystkich krajach. Jego książki przetłumaczone były na ponad 30 języków. Drugi po Lemie tak wielki pisarz. Nauczyć się żyć mądrze - oto przesłanie, które nam zostawił. Książka to najlepszy przyjaciel. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.01.07, 19:28 mIłEGO wIECZORKA żYCZę :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.01.07, 20:12 Tobie Tysz Riciuniu! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.01.07, 20:21 jak to w piontek - szlustydziyn juz leci:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.01.07, 21:00 i nikt czasu nie zatrzyma, codziennie rano i wieczór, tydzień za tygodniem, miesiąc za miesiącem .... Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.01.07, 17:47 Dzień Dobry Dziś mam niespodzianeczke na Galerii :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.01.07, 18:27 Zapomniałam o niespodziance. Już jest. schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=76&pos=16 Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.01.07, 09:49 Miłej i spokojnej niedzieli Tym co po karnawale, z samego rana proponuje szybką seteczkę. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.01.07, 09:26 Edydy, medydy, cycymer Afel, bafer, dominer Al zgot, wryna wrot Aja, baja, myka, wunr. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.01.07, 09:33 czary mary fokus pokus - bach Tak jest slisko na trotuarach uwazajcie Dzień Dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.01.07, 19:11 Dobry wieczór w ten bardzo śliski dzień Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.01.07, 12:32 Dzień Dobry Hejnał krakowski własnie się skończył wygrywany dla Smoka Wawelskiego ;) oj, paskudna dzisiaj pogoda najlepiej to zabrać się do cerowania skatpetek w ciepełku Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.01.07, 13:00 Entele, pentele Czijam, czis Rapele, capele, knot. (Glywice 1972) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 30.01.07, 19:28 Fantastyczne są te wyliczanki, a ta jest z 1972 roku - trochę podstarzała ;) Dobry Wieczór Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 31.01.07, 08:55 Witam w ostatnim dniu miesiaca. Jutro powiemy , był styczeń, ale się zmył , tak czas leci Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 31.01.07, 19:18 Dobry Wieczór z końcem miesiąca. Czas wystawić miesięczne świadectwo pracy ;) "Pracowała bo musiała nie kradła bo nie mogła" Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.02.07, 19:15 Gratulacje ! Tak się zaczął pierwszy dzień miesiąca Służę seteczką ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.02.07, 19:25 OK Panama On odjeżdza Ona zostaje sama przyspiewka typu "Alkohol szkodzi zdrowiu" Miłego Wieczorka i głowa do góry ;))))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.02.07, 18:57 Dobry Wieczór mówi dziś Aleksander Fredro ;) Małpa w kapieli Rada małpa, że się śmieli, Kiedy mogła udać człeka, Widząc panią raz w kąpieli, Wlazła pod stół - cicho czeka. Pani wyszła, drzwi zamknęła; Małpa figlarz - nuż do dzieła! Wziąwszy pański czepek ranny, Prześcieradło I zwierciadło - Szust do wanny! Dalej kurki kręcić żwawo! W lewo, w prawo, Z dołu, z góry, Aż się ukrop puścił z rury. Ciepło - miło - niebo - raj! Małpa myśli: "W to mi graj!" Hajże! Kozły, nurki, zwroty, Figle, psoty, Aż się wody pod nią mącą! Ale ciepła coś za wiele... Trochę nadto.. Ba, gorąco!... Fraszka! małpa nie cielę, Sobie poradzi: Skąd ukrop ciecze, Tam palec wsadzi. - Aj, gwałtu! Piecze! Nie ma co czekać, Trzeba uciekać! Małpa w nogi, Ukrop za nią - tuż, tuż w tropy, Aż pod progi. To nie żarty - parzy stopy... Dalej w okno!... Brzęk! - Uciekła! Że tylko palce popiekła, Nader szczęśliwa. Tak to zwykle małpom bywa. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.02.07, 19:10 Ententino sabaraktino Sabaraka i tabaka Rabibus ententus. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.02.07, 09:22 Ole, ole, ole nie damy się nie damy się witam w ta szczególną sportową niedzielę :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.02.07, 19:25 (86500) Witam nowy licznik :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 05.02.07, 19:11 Beczy koza beczy bo ją bolą plecy grypa się wdziera i po plecach szmera Dobry Wieczór Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.02.07, 19:23 Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend MIłEGO WIECZORU ¸¸.><((((o> ><((((o> .•´—`•.¸¸.•´—`•.¸¸. ><((((o> —`•.¸¸.><((((o> —`•.¸¸. ><((((o>—`•.¸¸. ><((((o> Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.02.07, 19:26 Dobry Wieczór hihi, w nagłym impulsie Paweł Piotrowicz , syn Kasi II wydał taka komendę do swojego pułku: - W prawo zwrot, na Sybir marsz ! Jak to impulsy mogą być groźne ;)))) Tym czasem życzę dobrego żeglowania ¸.><((((o> ><((((o> .•´—`•.¸¸.•´—`•.¸¸. ><((((o> —`•.¸¸.><((((o> ><((((o>—`•.¸¸. ><((((o> Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.02.07, 07:16 Iki, piki, dwa krooliki Kuku ruku wek. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.02.07, 19:12 Brawo , brawo, jeszcze raz Brawo ! Jesteśmy jak Cesarstwo Hanysowe - Dalej, dalej panowie, obudźmy się , jest dopiero godzina 19.12, musimy zarobić pieniądze, które nam daje naród niemiecki. ;)))))) wesołe i z humorem Poranne Dzień Dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.02.07, 19:30 Dobry wieczór piątkowo strasznie, strasznie pada to jest tego dnia wada. Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.02.07, 19:35 A jou tysz Guten Abend godom ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 09.02.07, 20:12 Dobrze się zaczyna nowa seteczka :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.02.07, 16:15 Dzień Dobry www.zosia.piasta.pl/usmiechnij-sie.htm Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 10.02.07, 22:25 (87666) jak zwykle moje..... magia liczb Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 11.02.07, 09:38 Kuku-ryku - pieje kogut kokoko - rzecze kura Dzień Dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 12.02.07, 19:21 Hej ! Witam w ten mglisty, mroźny dzionek. Dwa tygodnie płakana za Labandem. Pożeglował pewnie..... Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.02.07, 14:15 No ja to je nic, jou je ciekawy fto 100 000 trefi, jou typujam na Rita! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 13.02.07, 19:18 Jeśli to będzie w godzinach wieczornych to na pewno będę walczyć Gratuluje wejścia na kolejny schodek Dobry Wieczór i melduje , ze wysłuchałam nowy przebój Maćka Maleńczuka, jest dobry i łatwo wpada w ucho, nie mówiąc o podrygach :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.02.07, 15:17 Dzień świętego Walentego To dzień dobry dla każdego! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 14.02.07, 21:39 ksiezniczkadoskonala.fm.interia.pl/walentyna.gif Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.02.07, 08:16 Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła Hej łasuchy,smacznego:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.02.07, 19:10 przeoczyłam (88418) To dzisiaj mamy Tłusty Czwartek Jakby to powiedzieć ? Słodkiego miłego życia bez głodu chłodu i picia Słodkiego miłego życia jest tyle gór do zdobycia Miłego "zamperna" Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.02.07, 19:47 Rita, ty przeoczylas co? Tusty czwortek? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 15.02.07, 19:50 Nie przeoczyłam. Stoję sobie na górce i śmigami furkocę. Mąkę mielę, maki wiele na faworki i na pączki, dużo białej mączki! Bo to dzisiaj tłusty czwartek. Mąki Wojtek chce i Bartek. Trochę Kasi, trochę Zosi. Smacznego ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.02.07, 19:13 Mocna liczba Hanys ;))) Jest taki dzień tygodnia, w którym pada i nie pada. Tym dniem jest dzisiejszy dzień piąteczek. Pada i nie pada. O czym to mówimy ? ;) Dobry Wieczór Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.02.07, 19:56 a fto zdobyje 88888? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.02.07, 20:37 zobaczymy :) wyliczanka Rymowanka amerykańska Jeden poleciał na wschód na zachód poleciał drugi a jeden poleciał nad gniazdo kukułki Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 16.02.07, 22:00 (88666) moje :)hehe Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.02.07, 22:14 Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend W karnawałowy wieczóe r witm łożar5ta jek mops. Ale zdążyłam się przywitać Na zdrowie! Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 17.02.07, 23:43 Dziś jest Światowy Dzień Kota.święto mające podkreślić znaczenie kotów w życiu człowieka.Wszelkie uczucia,odczucia trzeba teraz ..podkreślać! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.02.07, 01:10 D Z I Y N D O B R Y Odpowiedz Link
annak12 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.02.07, 02:46 hanys_hans napisał: > D Z I Y N D O B R Y > Dziś to se powie- POCHWOLONY:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.02.07, 09:32 Dzień Dobry Dzień Kota ? Ale kot chodzi swoimi drogami i nie widać by specjalnie się przejmował tym dniem ;))) Może dzień właściciela kota ? ;))) A w niedziele, a w niedziele a w niedziele po kościele...... Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.02.07, 18:00 widze walkę ogromną o liczbę 8888 powodzenia Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.02.07, 18:37 (88900) Cała pula moja ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.02.07, 19:26 Jula, Bob ma mambo - baluj ! Jula, mambo Bob ma - maluj ! Dobry Wieczór Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.02.07, 19:28 Guten Morgen, obejrze wiadomosci i bede dalej 08/15 czytal;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.02.07, 19:29 www.skeeknejde.dk/rob_1_mojn.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.02.07, 19:27 Dobry Wieczór Wszystkim pyk , pyk , pyk fajeczkę, duś , duś , duś gołąbeczkę ;)))) Ballest, do Ciebie kieruje te słowa. Nie morduj się tak. Wejdź na Silesiana. To co, że opuściłeś z własnej woli, nie tacy opuszczali i wracali. Nie będę wskazywać palcem, ale wysłuchasz kilka uwag i wszystko będzie dalej normalnie. Bo normalnie to tam nie może być normalnie. Tak już jest, nie jest to złe tylko po prostu inne. Wchodź i się niczym nie przejmuj, nic szpetnego w tym nie będzie. Tęsknota to rzecz pozytywna. :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.02.07, 19:31 ale ja wcale nie tesknie Za Silesiana, ani ich tam nie czytam! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.02.07, 19:14 Ale gdybyś kiedyś ...... :) Dobry Wieczór w pusta środę inaczej w popielcową Gris Gott Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.02.07, 19:19 Dobry Wieczów, choć leje jak scebra z nieba. Co za pogoda ! Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.02.07, 19:54 a u nos suonecznie bouo Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.02.07, 19:32 A u nas mrozy. W domku siedzieć to dziś najlepiej , a jeszcze tak gorąca herbatka z truskaweczek to już raj. Dobry Wieczór w mroźny wieczór Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 24.02.07, 18:32 W mroźny wieczór witam. - 10 stopni to zadawalająca temperatura tęskniących za zimą chyba :) chyba ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.02.07, 20:02 Witam w niedzielnym spacerowo-rozrywkowym dniu. Zwiedzanie , goście, kominek i winko powinno usprawiedliwić moje spóźnienie :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.02.07, 19:16 Ach jak przyjemnie kołysać się wśród fal gdy szumi , szumi woda i płynie sobie w dal i tak ochoczo, tak uroczo......witam :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.02.07, 19:14 ćwir, ćwir ekologiczne dzieńdoberek ;))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.03.07, 19:33 Dobry Wieczur z chalnym. ;)))) Tak wieje, jak polityka, nie wiadomo z której striony, nie idzie dobrze mysleć. Troche relaksu nie zaszkodzi. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 02.03.07, 19:28 Księzycowe Dobry Wieczór Spójrzcie w okna , kto tam świeci w pełni ? Cudownie jest Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 03.03.07, 18:43 Wyjątkowy, wspaniały dzień Dobry Wieczór z dwoma złotymi medalami Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.03.07, 11:01 Dzień Dobry Pogoda się klaruje, może na spacerek zaprosze :) Miłego dnia Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.03.07, 11:03 u nos tysz klara fajnie blynduje:) no to Szczynsc Boze! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 04.03.07, 19:16 A no szczajść Boże (90400) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 05.03.07, 09:56 Dzień Dobry Wiosno Słońce, słońce na niebie.... Wreszczie, dni stają się słoneczne. Hej, głowy do góry :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 06.03.07, 19:37 "Wilkomen im Grunen ! Der Lenz ist erschienen" Powitanie w zieleni ! Wiosna się zjawiła. To jest fragment wierszyka, ktorego uczyły sie dzieci pruskie. Nie znam dalszej części. Ale ten uryweczek wystarczy na piękne wiosenne powitanie. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.03.07, 09:15 Z centrum Ossolineum - witam goraco :) Odpowiedz Link
ballest Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.03.07, 09:36 Nie wierze? Jestes we Wroclawiu? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 07.03.07, 19:20 nie, jestem nosem w książce :) A jest też 25 stopni ciepła w słońcu. Coś mnie przemęczenie wiosenne męczy. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 08.03.07, 19:27 Witam w Dniu K.... kwiatów :) Odpowiedz Link
ramen5 Ballest wrocil na silesiane 09.03.07, 20:48 rita100 napisała: > Dobry Wieczór Wszystkim > pyk , pyk , pyk fajeczkę, duś , duś , duś gołąbeczkę ;)))) > > Ballest, do Ciebie kieruje te słowa. Nie morduj się tak. Wejdź na Silesiana. > To co, że opuściłeś z własnej woli, nie tacy opuszczali i wracali. Nie będę > wskazywać palcem, ale wysłuchasz kilka uwag i wszystko będzie dalej normalnie. > Bo normalnie to tam nie może być normalnie. Tak już jest, nie jest to złe tylko > po prostu inne. > Wchodź i się niczym nie przejmuj, nic szpetnego w tym nie będzie. Tęsknota to > rzecz pozytywna. > :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Ballest wrocil na silesiane 09.03.07, 21:34 Widzę Ramen, że nam to zgłaszasz, miłe to jest z Twojej strony. Opiekuj nim się dobrze. Odpowiedz Link
rita100 Re: Willkomen im Grunen 10.03.07, 19:38 "Willkomen im Grunen ! Der Lenz ist erschienen" ( Powitanie w zieleni! Wiosna sie zjawiła) Witam Odpowiedz Link
rita100 Re: Willkomen im Grunen 11.03.07, 10:47 Witam i wszystkim życzę miłej niedzieli. Tak pięknej jeszcze nie było w tym roku. Słońce wysoko świecie i zachęca do niedzielnych spacerów A krokusy już kwitną Odpowiedz Link
rita100 Re: Willkomen im Grunen 13.03.07, 19:18 Witam jeszcze zpracy. Kuchnia zalana, a w niej hydraulik tonie Oj, roboty a roboty Odpowiedz Link
rita100 Re: Willkomen im Grunen 14.03.07, 19:27 Dobry wieczór Przyznam , że bez humoru siadam za klawiaturką - klik klik :) Tak bywa ale tylko czasami Odpowiedz Link
rita100 Re: Willkomen im Grunen 15.03.07, 19:17 Czule wieją wiatry wieczoru. Już widać jasny żar gwiazd, I księżyc zanurza swój okrąg W niebieski przypływ fal. Dzień Dobry Leise wehen Abendlufte Und die Sterne gluhn, die hellen, Und es taucht der Mond sein Antlitz In die blaue Flut der Wellen. Guten Tag Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Willkomen im Grunen 15.03.07, 19:20 dobrywieczer przi dobrym drinku:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Willkomen im Grunen 16.03.07, 19:18 A jaki to drink ? Słynna nikolaszka ? Dzień Dobry i Pani Markel też :) Wokół cicho: głęboki spokój Roztacza sie nisko ku ziemi I tylko wśród krzewów bzu Dźwięczą słowicze pieśni. Rings ist's still; und tiefer Friede Senkte sich zur Erde nieder, Und nur aus den Fliederbuschen Schallen Nachtigallenlieder. Odpowiedz Link
rita100 Re: Willkomen im Grunen 17.03.07, 18:55 Witam Noc jest piękna. Dawno nie było tak pięknej nocy. Małysz Mistrzem Swiat - Król skoczni w Oslo Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 18.03.07, 09:41 Miłej niedzieli W Krakowie słoneczko wysoko na niebie, czas na relaks niedzielny. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 19.03.07, 19:22 witam Niech to psiorun morowy, wiosna uciekła i nastaje zima. Pogoda pod psem , ale uśmiech na twarzy, bo za tydzień następny poniedziałek ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.03.07, 19:25 Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend tup, tup, tup tupot białych mew słychać ;))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.03.07, 19:48 Muszę Wam powiedzieć, że ostatnio zmienił mi się styl pracy w domu, przybyło więcej obowiązków, więc wchodzę wieczorem o nieuregulowanych porach. Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 20.03.07, 23:03 Dzisiaj szczęśliwym numerkiem jest ........ (92400) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 21.03.07, 22:09 Und auf einmal ward es Fruhling Und die Sonne lachte wieder Und es schmolz das Eis des Herzens Und es klingt der Strom der Lieder Oto nagle znów jest wiosna Słońce znowu się uśmiecha Lód mi z serca stopniał, spłynął Pieśńi nurt rozbrzmiewa echem. Witam , opóźnionha, bo opóżniona, ale cała i wiosenna Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.03.07, 19:23 Und es jauchzt mein Herz und jubelt, Uberlasst sich kuhnen Traumen, Denn es herrscht Dein schones Antlitz Bild wiosenki doskonały Serce cieszy się, raduje Całe pełne śmiałych marzeń Bo nim włada niepodzielnie Obraz wiosny doskonały. Jak zdrówko ? Witam z grypą, a psikkk Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.03.07, 19:26 pyrsk, widziouch ze ta frelka na schodkach juzas siedzi:) ps a tyj mauyj dziouszki ze tom minom buntowniczki niyma:( Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.03.07, 19:50 hehe, nie buntowniczki , nie jakżeby tęsknota była buntem ? :) Dziś nasz szczęśliwy numerek to ? To ten numerek: (92600) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 22.03.07, 19:51 bingo! :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.03.07, 19:14 Guten Abend Hej zajechał szwagier dyskoteką kombi hej troche se zaswieci,troche se zatrombi. ;)))))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.03.07, 19:24 Dziś szczęśliwy numerek to : (92700) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 23.03.07, 19:28 trefiouas ze lepiyj niyszuo:) sam tyn wontek tysz niydugo bydzie miec fajny jubileusz! Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.03.07, 10:15 Witam w pięknym słonecznym dniu niedzielnym i kolejnej frajdzie małyszomania. Dzień dobry Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.03.07, 12:12 Dobry, dobry! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.03.07, 18:43 Dobry pane "Hawranek", kajscie to byli jak wos niybouo? Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.03.07, 22:33 Uciekł szczęśliwy numerek (93000) Ktos mi sprzątnął ;))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 25.03.07, 22:35 to bou chyba Ballest:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 26.03.07, 19:19 Dzień Dobry - duzo pracy mam przy kserowaniu - będę później Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 27.03.07, 19:12 Dzień Dobry Dziś szczęśliwy numerek to....... (93180) hehe Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 28.03.07, 19:23 "Tkamy i tkamy szaty ubogich ludzi...." ponoć łagodna i smutna piosenka śląska. Dobry wieczów Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 29.03.07, 19:13 numa numa jeeej, numa numa jeeej, mariiija hiii mariija huuu, marijaaa ha, mariija haha Guten Tag Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 31.03.07, 18:52 Nie biegnij, nie biegnij i tak nie prześcigniesz losu jak mówią G u t e n T a g Odpowiedz Link
rita100 Re: Moin, Guten Tag, Dzien Dobry, Guten Abend 01.04.07, 10:06 on chciał swoja zapłata, tak majantkarz sobzie na dupa pod buksy podłożył psierzynka, a jek un ranka podniós, to psierzynka sfurnuła, i on go trzas bez dupa, i go zbziuł. 1 kwiecień Guten Abend Odpowiedz Link
rita100 Re: Wilkomme alle schlesiesche Frau . 08.03.07, 23:05 Hell prangt am Himmel die Sonne, Leis flustert die Fohre im Hain, Und Zephyr mit rauschenden Schwingen Schwatzt mit dem Wandrer allein. Odpowiedz Link
rita100 Re: Wilkomme alle schlesiesche Frau . 09.03.07, 19:22 Guten Tag Wandrer, der an leichtem Stabe Durch diese Fluren eilt Bleibe stehn und giess den Trank der Labe, Der alle Schmerzen heilt von Winkler Odpowiedz Link
ramen5 Re: Wilkomme alle schlesiesche Frau . 09.03.07, 20:52 rita100 napisała: > Guten Tag Wandrer, der an leichtem Stabe > Durch diese Fluren eilt > Bleibe stehn und giess den Trank der Labe, > Der alle Schmerzen heilt > > von Winkler Odpowiedz Link
rita100 Re: Wilkomme alle schlesiesche Frau . 09.03.07, 21:32 ramen5 napisał: > rita100 napisała: > > > Guten Tag Wandrer, der an leichtem Stabe > > Durch diese Fluren eilt > > Bleibe stehn und giess den Trank der Labe, > > Der alle Schmerzen heilt > > > > von Winkler end Kętrzyński Pobożny wędrowcze, który o lekkiej lasce Przez tę oto sień spieszysz, Pozostań tu i nalej trunku rozkoszy, Co wszystkie bóle uleczy. Odpowiedz Link
rita100 Re: Morgenstund hat Gold im Mund 12.03.07, 19:16 Morgenstund hat Gold im Mund "Poranna godzina ma złoto w ustach" - powiedziała óma do Hansa i wyszyła na makatce taką sentencję. ale i wieczorna godzina hat Gold im Mund :) ja ? ;) Odpowiedz Link