dialektolog 19.01.06, 18:19 Widzieliście już? pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:G%C3%B3rno%C5%9Bl%C4%85ska_Wikipedia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanys_hans Re: Górnośląska Wikipedia 19.01.06, 19:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=35249839 Odpowiedz Link
dialektolog Re: Górnośląska Wikipedia 19.01.06, 19:08 hanys_hans napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=35249839 Temat był taki metaforyczny. Przepraszam za brak spostrzegawczości. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Górnośląska Wikipedia 19.01.06, 19:29 >>>Jak škryflać pô našymu >>> >>>W šlôunzki goudce (řôűndzyni, prawjyni) >>> >>> * ńy ma "ł" yno je "ű" >>> * ńy ma "sz", "cz", "rz", "ż" yno je "š", "č", "ř", "ž" >>> * tam kaj idźe škryflômy "h" a ńy "ch" >>> >>>Mômy tyž űostuda s "ô". >>> >>>Šlônzoűki, co sôm we Hameryce na Florydzie, wynojdűy se internecowy šrajbông, >>>we kjerym škryflajôm je "oo" Niy pszepraszej tela bo niyma za co! Lepi ciepnij sam swoja opinia co do tych egzotycznych literoow. pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link
dialektolog Re: Górnośląska Wikipedia 19.01.06, 19:49 hanys_hans napisał: > >>>Jak škryflać pô našymu > >>> > >>>W šlôunzki goudce (řôűndzyni, prawjyni) > >>> > >>> * ńy ma "ł" yno je "ű" > >>> * ńy ma "sz", "cz", "rz", "ż" yno je "š", "č", "ř", "ž" > >>> * tam kaj idźe škryflômy "h" a ńy "ch" > >>> > >>>Mômy tyž űostuda s "ô". > >>> > >>>Šlônzoűki, co sôm we Hameryce na Florydzie, wynojdűy se internec > owy šrajbông, > >>>we kjerym škryflajôm je "oo" > > Niy pszepraszej tela bo niyma za co! Lepi ciepnij sam swoja opinia co do tych > egzotycznych literoow. > > pyrsk_hanys_hans Samy litery mie nie dziwióm, nawet-ech godoł o nich z hermannem5 i szwagrym forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14682&w=34181032&a=34181107 i okolice. Nale to powiym, że: 1) řôűndz... - za nic mi sie nie spodobo; czymu niy (napisza po mojymu: rzóndz-)? 2) o "oo" i "ó" i "ô" to już szkoda godać; czy w tyj Wikipedji tyż bydóm ty samy chaje co na forum Gazety i na inkszych placach? Iście ostuda, a mono i gańba. Ale już-ech jes bezstrónny obserwator. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Górnośląska Wikipedia 19.01.06, 22:23 dialektolog napisał: > Samy litery mie nie dziwióm, nawet-ech godoł o nich z hermannem5 i szwagrym > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14682&w=34181032&a=34181107 Czytouech tyn woontek > Nale to powiym, że: > 1) řôűndz... - za nic mi sie nie spodobo; czymu niy (napisza po mojymu: > rzóndz-)? Jo by padou : Rzoondzyni(e) > 2) o "oo" i "ó" i "ô" to już szkoda godać; czy w tyj Wikipedji tyż bydóm ty sam > y > chaje co na forum Gazety i na inkszych placach? Iście ostuda, a mono i gańba. > Ale już-ech jes bezstrónny obserwator. Cojs´ mi sie zdo ze te co chcoom sztynglowac´te nosze szkryflanie niy majoom anoongu kaj tyn umlaut "ô" mo richtich byc´! We zdaniu "Jak škryflać pô našymu" jo by padou 'Jak szkryflac´ po naszymu' Ale moga sie mylic´ bo jedna wies´ dali to jusz dziebko inakszy godali. Skwuli tego nojlepi cza by uostaic´ te "o" bes jakis´ tam wichajstroow i fertig! pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link
jaborygyn Re: Górnośląska Wikipedia 20.01.06, 08:29 Uo to sie przeca rozuazi, coby korzdyn, i tyn ze ty jedny wsie dali, co to jusz z'dziebko inakszy godou, boou ze tego rod. Bo tak po prowdzie, trza sie spytac', cy to co widzi ... pojmuje? PS Tak cosik Mi sie poleku zdowo, co "sztynglorze" same wlazuy we zastawjoono szuapka? Odpowiedz Link
jaborygyn Re: Górnośląska Wikipedia 20.01.06, 08:32 Pojakymu Wous to tropi? Przeca Wy soomes'cie uode poloonizowanio Naszy Goudki, pra? A to se niy vrati! Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Górnośląska Wikipedia 20.01.06, 10:38 Dialektolog: -a mono i gańba.- Dlaczego?,a nie było i nie jest hańbą,wmawianie nam Šlązakom -modlicie się po polsku,to jesteście Polakami-,może Pan się zastanowi,mono to Waša polsko gańba? Odpowiedz Link
willi2 Re: Górnośląska Wikipedia 20.01.06, 11:31 rico ty tam narazie zdrowas mario sie naucz na pamiec .a potem pisz o modlitwach poslonsku Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Górnośląska Wikipedia 20.01.06, 11:38 willi2 napisał: > rico ty tam narazie zdrowas mario sie naucz na pamiec .a potem pisz o modlitwac > h > poslonsku Ja Willi,ponok uostanie ponokym,choby Ty. Odpowiedz Link
maksik9 Re: Górnośląska Wikipedia 20.01.06, 12:05 z takym szrajboongym jaki teraz jest w Wilipedi to my daleko nie zajadymy. Koomu se baje chciauo pisac i czytac z tymi wszystkymi kryskami, nie dejmy se zwarijowc. Tu na tym forum jakojs mauo wto uzywou tych krysek, i bardzo dobrze, idzie to bez problymu czytac. Nie wiam koomu może przeszkadzc np " oo" przeca to jest tak naturalne ze aż se projsi zeby tak pisać. Jak zech pierszy rouz to ujrzou w internecie, to mi se to wydouwauo tak naturalne, zech niy miou zoudnych problymoow zebuy se do tygo przyzwyczajic. Nie wiam co zrobić z "ż ć" ale to nie je wielki problym. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Górnośląska Wikipedia 20.01.06, 17:15 > 1) řôűndz... - za nic mi sie nie spodobo; czymu niy (napisza po mojymu: rzóndz- > Dialektolog co do tego rzondzynia to ino dowom ci recht, chyba sie chopcy szajsli, bo to sie sie wiyncyj ze ajchlom idzie pomylic Odpowiedz Link