Dodaj do ulubionych

Pojedynek Rita - Willi

26.04.06, 10:51
Rita wykonala ruch G-7 na G-6
to moj ruch D-2 na D-4
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: A-7 na A-6 26.04.06, 11:11
      Drugi pioneczek idzie do boju ;)))
    • willi2 E2 na E4 26.04.06, 11:13

• rita100 Re: B-8 na C-6 26.04.06, 11:28
        WKRACZA KONIK DO AKCJI

Wio koniku , a jak się postarasz to zmieciemy Willego w pył ;)))))

Willi to oczyweiscie żartobliwa piosenka
        • willi2 D4 - D5 26.04.06, 11:31
          Witam konika :D
          • rita100 Re C-6 na E-5 26.04.06, 11:39
            Wio koniczku i się bardzo staraj, a pioneczki pod kopytka swoje weź ;))))
            Konik, zwykly konik na biegunach
            mała zabawka
            mała huśtawka
            a rozkolysze rozbawi lalala
    • willi2 F2-F4 26.04.06, 11:41

• rita100 Re: 26.04.06, 11:51
        Willi , to nie fair, taki fajny śpiewający konik na środku szachownicy , a ty
        go atakujesz swoimi pioneczkami, musze uciekac na piwo
        i pomysleć co znim zrobić

no cóż koniku, poszarżowałeś i do stajenki musisz wrócić ;)))
        to idę mysleć ;)))
        • willi2 Re: 26.04.06, 11:52
          OK :D
          Szkoda takiego konika :D
        • rita100 Re: E-5 na C-4 26.04.06, 11:57
          Dawaj koniczku- lakoniczku do przodu

Uważaj Willi , będzie atak ;))))
    • willi2 F1 - C4 26.04.06, 12:07
      papa koniku :D
      • rita100 Re: 26.04.06, 12:48
        Umar konik umar
        i se nie poskace ;)))
        Co jo biedna pocne
        Co jo biedna pocne ?

Szkoda takego kónika
        co se chcioł pobrykoć
        Lauferek przylecioł
        i kóniczka zmniecoł .
        • rita100 Re: B-7 na B-5 26.04.06, 12:50
          Koniec zabawy Willi , Tyś prawdziwy wilk, na konika bezbronnego się
          rzuciłeś ;))))))
          • willi2 C4 na B3 26.04.06, 12:54
            glodny jestem :D
            • rita100 Re: D-7 na D-6 26.04.06, 13:06
              i już leć na objad z kurczaka , a nie z koniny ;)))
              • willi2 A2 na A4 26.04.06, 13:09
                Musze porwac krolowom :D
                • rita100 Re: A-8 na B-8 26.04.06, 19:55
                  Muszę się zabarykadować wieżą, może nawet zaplanuję roszadę w swej osłabionej
                  armii. Trzeba zmienić szyki ;)))))
                  Czas do jutra. :)
                  • willi2 G1 na F3 26.04.06, 20:06
                    Teroz moj konik pojdzie w ruch
                    • rita100 Re: F-8 na G-7 27.04.06, 09:12
                      Lauferek idzie na koniczka ;)
                      • willi2 A4 - B5 27.04.06, 11:35

• rita100 Re: B-8 na B-5 27.04.06, 12:29
                          już po pioneczku , zabrała go wieża i do więzienia cisneła ;))))
                          • willi2 B3 - A4 27.04.06, 12:34
                            Chyba wieza zaraz zostanie rozebrana :D
                            • rita100 Re 27.04.06, 12:42
                              o kurka wodna, bedą zgliszcza z wieży i gdzie krolowa zamieszka ? ;)))
                              Idę myśleć wreszcie ;)))
                              A jak zaspiewam to wieżę mi zostawisz ? ;)))
                              Coś wymyślę, pogłówkuje, może mnie co natchnie hehe
                              • willi2 Re: Re 27.04.06, 12:48
                                Krolowa zostanie wzieta do niewoli :D
                                • rita100 Re E-7 na E-6 27.04.06, 12:57
                                  Spokojnie Willi , królowa ma się dobrze, gorzej z Twoja - już planuje ją
                                  zdobyć. Zaczynam cliwić pioneczkami ;)))))
                                  • willi2 C2 - C4 27.04.06, 13:06
                                    Ja szykuje sie do oblezenia i zdobycia wiezy.
                                    Mam nadzieje ,ze sie odda rychlo.
                                    Wejde do srodka i zwiedze jej gotyckie tajemnice :D
                                    • rita100 Re: G-7 na B-2 27.04.06, 13:46
                                      wojna Willi, to nie gotyckie mury to sredniowieczne lochy gdzie wpadłeś.
                                      Wybór nalezy do Ciebie - mamy potyczkę ;))))

Wież za wieżę abo ?
                                      • willi2 C1-B2 27.04.06, 13:54
                                        Rita ,wlasnie zauwazylem druga wieze na horyzoncie :D
                                        Jest ona juz oberwowana przez moje oddzialy :D
                                        • rita100 Re: C-8 na D-7 27.04.06, 14:36
                                          HEHE, oto dowód mojej głupoty, nawet laufer padł w boju przez przypadek. No cóż
                                          zajme się obroną swoje królowej , a wieżę mam jeszcze jedną, tam umiejcowię
                                          swoją armię ;))))

Alarm - proszę wszystkich o ewakuację z białej wieży
                                          żeby nie było , że nie ostrzegałam ;)))
                                          • willi2 C4 - B5 27.04.06, 14:51
                                            Zmechanizowane dywizje posuwaja sie naprzod :D
                                            • rita100 Re: F-7 na F-6 27.04.06, 15:22
                                              hehe, głupota nie zna granic możliwości - straciłam koniczka, wieżę , lauferka,
                                              a te pionki co pozostały to tylko mi blokują w natarciu reszty armii.
                                              Teraz , żeby było sprawiedliwie to usuń swoją królową na aut, poza pole
                                              szachowe ;))))))
                                              Moje pionki zaczynają się już trząść ze strachu przed Tobą , będę musiała coś
                                              na energię im dać , może jakiś Redbull.

Willi - wezmę Twoją armię na sprawdzenie czy jakiś doping im nie podałeś ;)))
                                              • willi2 B5 - A6 27.04.06, 15:29
                                                Widze,ze Rita mur z pionkow postawila :)
                                                A za murem sama elita :D
                                                • willi2 Pasuje 27.04.06, 19:23
                                                  Bo juz niemam pomyslow jak grac dalej,co Ty na to Rita ?
                                                • rita100 Re: D-8 na E-7 27.04.06, 19:24
                                                  Willi , król wkracza w akcje i obejmuje dowództwo ;)
                                                  Zacznij poważnie traktować teraz pojedynek ;)))
                                                  • willi2 A4 - D7 27.04.06, 19:31

• rita100 Re: 27.04.06, 19:36
                                                    zapisałam i przemysle atak przez noc - szachy mam w pracy :)
                                                  • ballest Re: 27.04.06, 23:04
                                                    Rita, jak bydzie zle, to I Dywizja Fallschirmjägrow stoji w pogotowiu!
                                                    ;)
                                                  • rita100 Re: E-8 na d-7 28.04.06, 08:47
                                                    i luferek jest mój - takie maleństwo a tak cieszy :)
                                                    Willi , żaden walkower, przegrać to nie hańba :)
                                                    Już niedługo mecz piłkarski Polska -Niemcy i chciałbyś , żeby walkower był ?
                                                    Nie , nie moze być , walczymy z radością i pieśnią na ustach ;)))

My nie , my nie , my nie poddamy się
                                                    hej !
                                                    Ballest , nie będzie źle, już nie raz przegrałam.

• ballest Re: E-8 na d-7 28.04.06, 08:52
                                                    Mosz racja, Rita, Polacy jeszcze nigdy z Niymcami nie wygraly;)
                                                  • rita100 Re: E-8 na d-7 28.04.06, 08:57
                                                    Nigdy nie mów nigdy, bo tym razem ....
                                                  • willi2 D1 - A4 28.04.06, 11:47

• willi2 RE 28.04.06, 11:50
      Rita staje sie coraz bardziej ciezkim przeciwnikiem = daje mi duzo do myslenia.
      Ale podobna technika co Rita gro,juz kiedys przegralem,chodz mialem przewage.
      • rita100 Re: RE 28.04.06, 12:35
        • Re: Pojedynek szachowy :)
        rita100 27.04.06, 09:08 + odpowiedz

Mam problem z królową
        Czy Twoja stoi na czarnym polu ?
        Moja królowa stoi na białym polu - to jest prawidłowe ustawienie ?

• Re: Pojedynek szachowy :)
        willi2 27.04.06, 11:33 + odpowiedz

Moja stoi na czarnym polu
        • willi2 Re: RE 28.04.06, 12:42
          Krol e1
          Hetmann a4
          • rita100 Re: RE 28.04.06, 12:57
            dobra, przyjmuje ustawienie
            Twój król jest na E-1
            Twoja królowa na D-1
            A Twój Hetmanek nie może być na A-4, bo nie jest koniczkiem i nie przeskoczy
            tylko, a stoi na B-2 i możesz go przesunąc tylko na A-3. Więc co robisz ze
            swoim Hetmankiem ?
            Miotasz nim jak ogniem z pancernika ;))))
            • willi2 Re: RE 28.04.06, 13:03
              Rita :
              Krol je na E-1
              Krolowa poszla z D1 - na A4
              Abo moja armia zauroczona Twoja krolowa szykuje spisek na mnie ?:)
        • willi2 Re: RE#2 28.04.06, 12:54
          Rita niewiem co on tam robi ,ale cos tam ma do zrobienia :D
          • rita100 Re: G-8 na H-6 28.04.06, 13:21
            To niech sobie królowe popatrzą głęboko w oczy , a ja tymczasem konika
            wypuszczam do walki
            no i wio koniczku , może się postarasz...
            a ja na sjestę się udaję ;)
            Czy ja wrócę zastanę królową przy zyciu ?
            • willi2 Re: G-8 na H-6 28.04.06, 13:23
              Rita ,ale chyba jest Szach ?
              • rita100 Re: G-8 na H-6 28.04.06, 19:32
                Zgadzam się , to jest szach królowej, tylko czy opłaca Ci się porwać moja
                królową kiedy mój król porwie Twoją. Chcesz to bierz ją, płakać nie będę, bo w
                jasyr wezmę Twoją - więc decyduj się na jakiś ruch :)
                Zabierasz ją czy nie ?
                • willi2 Re: G-8 na H-6 28.04.06, 20:12
                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=113&pos=0
                  Rita jest Szach i musisz Krolowom uciekac
                  • rita100 Re: G-8 na H-6 28.04.06, 20:25
                    hehe jest szach królowej, to jeszcze nie szach króla, on jest najważniejszy.
                    Moja królowa nie ucieknie , bo Twoja jest też zagrożona przez króla.
                    Król ją chap i złapie natychmiast. Nie musze uciekać moją królową, ona bedzie
                    stała przy królu do momentu porwania ;)))))A jak ty łapniesz moją królową to
                    król łapnie Twoja krolową i bedziemy bez królewien ;)))
                    Zacznie sie męska gra ;)))))
                    • willi2 Re: G-8 na H-6 28.04.06, 20:30
                      rita100 napisała:

> hehe jest szach królowej, to jeszcze nie szach króla, on jest najważniejszy.
                      > Moja królowa nie ucieknie , bo Twoja jest też zagrożona przez króla.
                      > Król ją chap i złapie natychmiast. Nie musze uciekać moją królową, ona bedzie
                      > stała przy królu do momentu porwania ;)))))A jak ty łapniesz moją królową to
                      > król łapnie Twoja krolową i bedziemy bez królewien ;)))
                      > Zacznie sie męska gra ;)))))

Rita to mamy popszestawiane pionki,ja sie pomylilem,
                      Prawidlowo szachuje mojom krolowom Twojego krola.
                      Nie moge ruchu zrobic,ani Ty konikiem.
                      zobacz na planszy
                      • rita100 Re: G-8 na H-6 28.04.06, 20:35
                        Dobrze jest, tylko szachujesz moją królową - wystarczy jak przestawisz u mnie
                        króla z królową i będzie dobrze.
                        Teraz musisz się zdecydować co robisz z królową ?
                        Bierzesz ja czy nie , tracąc swoją ?
                        No cóż zrobimy tylko zamianę. Nie będziesz juz ze swoją królową , tylko będzie
                        z moją królową, a ja zabiore Twoją królową.
                        • rita100 Re: 28.04.06, 20:43
                          Willi, włącz sobie Wesolego Hanysa i rozerwij się trochę przed porwaniem
                          królowej, może nawet podarujesz jej życie ;)))))
                          • ballest Re: 28.04.06, 21:31
                            Jou juz pisac nie poradzam, tam mi lzy ciekna ze smiechu !
                            • rita100 Re: 28.04.06, 21:36
                              No bo Willi zaatakował królową zamiast któla ;))))))
                              Myślę , że powróci do gry jak tylko zdecyduje co zrobić ze swoją i moją królową.
                              Czekam na ruch Willego
                              • willi2 Re: 28.04.06, 21:54
                                Rita zrob fotka Twojej szachownicy,bo cos mi sie pokićkało
                                • rita100 Re: 28.04.06, 21:57
                                  dobrze, lecz będzie dopiero jutro wieczór.
                                  A tymczasem chodźmy do pałacu z królewnami się zrelaksować ;)))

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=86&pos=31
                                  • willi2 Re: 28.04.06, 22:12
                                    uu zabrzmialo kuszaco :-)
                                    • rita100 Re: 28.04.06, 22:36
                                      obsłuż się Willi :)
                                      • willi2 Re: 28.04.06, 22:45
                                        Chetnie sie obsluze i usiade przed telewizorem w domowych papciach od Rity :)
                                        • rita100 Re: 29.04.06, 13:42
                                          Zdjęcia z pola bitwy zrobione, wsadze do albumu i pomysl nad nowym atakiem jak
                                          już się zrelaksowałeś.
                                          Dziś ide na film Wszyscy jesteśmy Chrystusami, więc zrób ten ruch. Królówkę Ci
                                          nie wezmę , bo jest obstawiona przez wieżę, która nie wierzy, że na wieży jest
                                          gniazdo....jeży oczywiście, byś nie pomyślał o bocianach ;)))
                                          • rita100 Re: 29.04.06, 22:13
                                            Willi , dopiero co wróciłam , nie zdązyłam zdjęcia wsadzić. Jutro wznowimy grę.
                                            Alez film.....sama symbolika
                                            Smiech przez łzy.
                                            • willi2 Re: 29.04.06, 22:23
                                              Rita,chyba juz nie zagramy.
                                              Moze kiedys,jak wroce na forum.
                                              Zapisz gdzies wszystkie nasze ruchy,tak aby sie nie zgubily :D
                                              Musze leciec.
                                              Narazie i dzieki za gre
                                              P.S.Milo bylo Cie poznac
                                              Dobranoc :D
                                              • sloneczko1 Willi 29.04.06, 22:28
                                                a czymu mosz zamiar niy być na forum?
                                                • ballest Re: Willi 30.04.06, 10:30
                                                  Willi, co sie stalo?
                                                  • rita100 Re: Willi 30.04.06, 19:54
                                                    To ja dziekuję Willi.
                                                    Wszystko jest w porzadku i nic sie nie stało, a jeśli nawet się stało, to i
                                                    tak jest w porządku, że w ogóle coś się działo. ;)
                                                    Niech moc będzie z Tobą !
                                                    Była to wielka frajda dla mnie i mam nadzieję , że i dla Ciebie.
                                                  • szwager_z_laband Re: Willi 30.04.06, 19:56
                                                    bou aby szach?

:)
                                                  • rita100 Re: Willi 30.04.06, 20:07
                                                    szach królowej był tylko, ale do matu jest niedaleko ;)
                                                    Zaraz pokaże , bo robię album.
                                                  • rita100 Re: Willi 30.04.06, 20:17
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=76&pos=9
                                                    Królówki na przeciw sobie - cięzka sytuacja z tymi królówkami ;))))

Remis jest do przyjęcia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka