ballest 28.11.06, 11:50 sport.gazeta.pl/siatkowka/1,65111,3758969.html 3:2 z Rosja, gratulacje! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annak12 Re: Brawo Siatkorze 28.11.06, 13:56 W napięciu pewno do końca trzymał:)Brawo panowie:) Złotkom nie wyszło:( Odpowiedz Link
dede99 Re: Brawo Siatkorze 28.11.06, 14:03 I to z Ruskimi!!!! to sie posypaly,,Gesty Kozakiewicza" Odpowiedz Link
ballest Re: Brawo Siatkorze 28.11.06, 16:10 Nie wiem, ale mysle, ze motywacja byla bardzo duza. Nienawisc jest tera motywatorem NR.1 przeciw Rosji! Odpowiedz Link
rita100 Re: Brawo Siatkorze 28.11.06, 19:40 Oj, jaki piekny był mecz. Szkoda , zeście nie mogli oglądać, grali Polacy jak fugę Bacha, raz mocniej , raz słabiej, jak Kasparow w szachach w polskim wykonaniu. Fantastycznie. Po przegraniu dwóch setów nie załamali się, Gruszka wszedł do gry i wszystko się odmieniło. Rosja padła, wściekała sie ze złości jak Bohun w ogniu. Niesamowity widok i emocje. A ja tylko skakałam w górę i ryczałam radośnie. Tak emocje mieliśmy wielkie. Tego meczu trudno będzie zapomnieć. A napiekniejsza była ta flaga polsko z napisem Olsztyn i Kluczbork, ona zagrzewała do walki naszych siatkarzy i wygraliśmy, wygralismy z Rosją, i z emocji nie mogę wyjść - wybaczcie. Są chwile radosne, wesołe, piękne, cudowne i niezapomniane. Takie mam wrażenia z tego meczu. Skreślam te pare słów, bo naprawdę należy się to naszym siatkarzom i cieszę sie, ze Ballest też to zauważył i docenił. Sport to nie polityka. Może ssakie nieśmiało zaproponuję ? Odpowiedz Link
annak12 Re: Brawo Siatkorze 28.11.06, 19:53 rita100 napisała: >Skreślam te pare słów, bo > naprawdę należy się to naszym siatkarzom i cieszę sie, ze Ballest też to > zauważył i docenił. > Sport to nie polityka. Re: Brawo Siatkorze ballest 28.11.06, 16:10 + odpowiedz Nie wiem, ale mysle, ze motywacja byla bardzo duza. Nienawisc jest tera motywatorem NR.1 przeciw Rosji! :)))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Brawo Siatkorze 28.11.06, 20:01 "Brawo Siatkorze" Brawo - to jest sport, a motywację mozna sobie różną wymyslać. Odpowiedz Link
meg_s Re: 29.11.06, 11:04 ballest napisał: > Nie wiem, ale mysle, ze motywacja byla bardzo duza. > Nienawisc jest tera motywatorem NR.1 przeciw Rosji! ballest - w swoim nieobiektywizmie ocierasz się o śmiesznośc 1. na mistrzostwa bez motywacji to się wybiera idiota 2. chuchro nie pokona pakera choćby go nienawidziło z całej siły Odpowiedz Link
ballest Re: 29.11.06, 21:01 Meg, motywacja, to zadanie trenerow, a przy dzisiejszych stosunkach Polakow z jej somsiadami, nietrudno wykorzystac ich dla motywacji zawodnikow. Przy rownowadze sil wygrywa zawsze bardziej motywowany, tak bylo pod Monte Cassino, tak bylo na MS w Bern, tak wygral takze Kozakiewicz w Maskwie ! Musze ale dodac w tych wyzej wymienionych przypadkach wygrali teoretycznie duzo slabsi ich jedynem trumfem byla motywacja. Odpowiedz Link
annak12 Re: Brawo Siatkorze 29.11.06, 10:29 Zwycięstwo z Serbami3:O,jedyna drużyna bez porażki:))) Odpowiedz Link
olandi1 Re: Brawo Siatkorze 29.11.06, 19:23 Mistrzostwa świata w Japonii 2006-11-29 06:55 Aktualizacja: 2006-11-29 13:04 Polscy siatkarze wygrali z Serbią i Czarnogórą 3:0! Ten mecz był już bez znaczenia. Dlaczego? Bo zarówno Polska, jak i Serbia miały zapewniony udział w półfinale siatkarskich mistrzostw świata. Ale podopieczni Raula Lozano i tak dali z siebie wszystko. I zasłużenie wygrali 3:0. To ich dziewiąta wygrana na turnieju w Japonii! Wygląda na to, że medal jest na wyciągnięcie ręki... Początek meczu należał do biało-czerwonych. Serbowie nie czuli się pewnie. I nie ma się co dziwić. Żaden ich atak nie przechodził na czysto. A polski blok grał wyjątkowo skutecznie. I głównie dlatego po zejściu na pierwszą przerwę techniczną prowadziliśmy 8:6. Wystarczyło jednak kilka minut i to Serbowie przejęli inicjatywę. Naszpikowana gwiazdami reprezentacja naszych rywali zdobyła trzy punkty pod rząd i po kilku minutach doprowadziła do remisu 17:17. Końcówka seta to olbrzymie emocje! Choć Polacy wciąż popełniali błędy, walczyli o każdą piłkę, jak o życie. I opłacało się. Po kilku błędach Nikoli Grbicia drugą piłkę setową wykorzystał Mariusz Wlazły. I dzięki niemu wygraliśmy pierwszą partię 28:26! Drugi set rozpoczął się dla nas bardzo dobrze. Po atakach Michała Winiarskiego i Mariusza Wlazłego prowadziliśmy 2:0. Ale Serbowie pokazali, że tanio skóry nie sprzedadzą. Było widać, że są maksymalnie skoncentrowani i nie odpuszczają. Miljković i Gerić szybko wyrównali na 3:3. Polski blok grał jednak kapitalnie! Dlatego znowu odskoczyliśmy rywalom i chwilę później prowadziliśmy 12:7. Trener Serbów wyglądał na wściekłego. I poprosił o czas. Szybka narada i zmiany w pierwszej szóstce Serbów na niewiele się jednak zdały. Polacy znowu świetnie blokowali i zatrzymują Miljkovicia. Chwilę później Gerić wybił piłkę w aut i wygraliśmy drugiego seta 25:19. Trzecia partia także padła łupem naszych siatkarzy. Serbowie nawet przez chwile nie mieli pomysłu jak zatrzymać świetnie dysponowanych Polaków. Co prawda zdobyli kilka punktów po efektownych atakach Vujevicia z drugiej linii, ale odpowiedź naszych siatkarzy była natychmiastowa. Mariusz Wlazły posłał piłkę nad serbskim blokiem i prowadziliśmy już 19:16. Nie oddaliśmy go już do końca meczu i wygraliśmy trzeci set 25:19. W półfinale mistrzostw świata rywalem Polaków będzie reprezentacja Bułgarii, która zajęła drugie miejsce w drugiej grupie. Polska - Serbia i Czrnogóra 3:0 (28:26, 25:19, 25:19) Polska: Paweł Zagumny, Michał Winiarski, Sebastian Świderski, Daniel Pliński, Łukasz Kadziewicz, Mariusz Wlazły, Piotr Gacek (libero) oraz Wojciech Grzyb Serbia: Nikola Grbić, Vladimir Grbić, Ivan Miljković, Goran Vujević, Andrija Gerić, Marko Podrascanin, Marko Samardzić (libero) Michał Wodziński Odpowiedz Link
olandi1 Re: Brawo Siatkorze 29.11.06, 19:25 Biało-czerwoni mają nowych fanów 2006-11-29 18:36 Japończycy oszaleli na punkcie polskich siatkarzy Każdy kibic ma swoje ulubione gwiazdy zagraniczne. I takimi stali się polscy siatkarze po wyśmienitej serii zwycięstw na mistrzostwach świata w Japonii. Miejscowi fani uwielbiają naszych zawodników. Chcą mieć ich autografy, robić sobie z nimi fotki, a nawet próbują skandować nazwiska podczas meczów. Takiego szaleństwa na punkcie polskich sportowców za granicą chyba jeszcze nigdy nie było. Ale trudno się dziwić, bo Japończycy, jak żaden inny naród, potrafią docenić sportowe osiągnięcia zawodników z innych państw. Kochają brazylijskich piłkarzy, zakładają fankluby znanych tenisistów lub koszykarzy z NBA, a teraz zaczynają wielbić naszych siatkarzy. A co będzie, jak Polska zdobędzie złoty medal? Czy fascynacja będzie jeszcze większa? Można przypuszczać, że nie, bo Japończycy właśnie tego oczekują od biało-czerwonych. Chcą, żeby nasi wygrali i za nich będą ściskać kciuki. Sławomir Gerej Odpowiedz Link
rita100 Re: Brawo Siatkorze 02.12.06, 19:31 Jutro o 11.30 gramy finał z Brazylią. Trzymajcie kciuki. Cała Polska tym zyje. Tak się cieszę , bo od pierwszych meczów im kibicuję. Odpowiedz Link
annak12 Re: Brawo Siatkorze 02.12.06, 23:31 Powinien być dobry mecz,trzymać będzie w napięciu,pewno niejeden obiad się przypali:)) Odpowiedz Link
maksik9 Re: Brawo Siatkorze 02.12.06, 23:39 oglądałem mecz z Bułgarią, no i był świetny. Ale nasunęła mi się pewna refleksja. Czemu Polska ostatnio osiąga sukcesy, prawie tylko pod zagranicznymi trenerami. Trener siatkarzy - Argentyńczyk, trener piłkarzy - Holender, trener Małysza i skoczków - Fin, trener biegaczki narciarskiej, medalistki olimpijskiej Kowalczyk - Ukrainiec, Kubica F1 - trenował od dzieciństwa we Włoszech. Czy dopiero zagraniczni trenerzy potrafią właściwie zorganizować pracę. Odpowiedz Link
annak12 Re: Brawo Siatkorze 02.12.06, 23:55 Siatkarze za Wagnera też odnosili sukcesy,Złotka w tamtym roku też grały rewelacyjnie. Małysza początkowo trenował Tajner,odnosił przecież sukcesy. Z Kubicą się zgodzę,w Polsce nie miałby takich warunków. O piłkarzach,za krótki okres ,parę wygranych jeszcze o niczym nie świadczy. Może pod zagranicznymi trenerami są bardziej zdyscyplinowani,i stąd już jako takie efekty. Odpowiedz Link
ballest Re: Brawo Siatkorze 02.12.06, 23:56 DZIYNKI Maksik, to mi tu za zle maja, ze napisalem, ze Poloki tylko pod obcym batem sukcesy osiongajom! Danke, ze to samo myslisz! Odpowiedz Link
rita100 Re: Brawo Siatkorze 03.12.06, 09:43 Nie wierzyli w sukces siatkarzy, a media zaczeły relacje siatkarzy od krytyki kibiców i pokazania , że przyjechali do Japoni tylko po to by sie niekulturalnie zachowywać. Jak krytykowali....a tu... z dnia na dzień lepiej bylo ! Teraz czas objad robić :) Odpowiedz Link
ballest Re: Brawo Siatkorze 03.12.06, 12:10 supergigant.blox.pl/2006/12/Wywiesmy-flagi.html Rita a Tys flaga uot naszego okupanta wywiesioua ? Odpowiedz Link
annak12 Re: Brawo Siatkorze 03.12.06, 13:37 Jednak tylko i aż srebro. Brazylijczycy naprawdę dziś świetni byli. Odpowiedz Link
oppelner_os Dla mnie to egzotyczny sport. 03.12.06, 14:30 Normalni Slazacy olewaja siatkowke:))) Odpowiedz Link
ballest Re: Dla mnie to egzotyczny sport. 03.12.06, 18:04 No ale i tak daleko zasli, to gratulacja dla Polokow, jak ich Wagner trenowou to dali zasli Odpowiedz Link
rita100 Re: Dla mnie to egzotyczny sport. 03.12.06, 22:55 My którzy od poczatku kibicowalim szarpneliśmy się na złoto, widząc jak wspaniale nasi grają. No ale cóż Brazylia była doskonała i od samego wejścia tak bojowi że az energia ich rozpierała, tak strasznie bojowi bili, że soczewki z radości z oczów im wypływały. Tak, prawde trzeba powiedzieć, rozgromili Polaków. Mielismy nadzieję w drugim secie, przy rówym wyniku, że może, może, ale błedne zagrywki naszych doprowadzały do remisu. To nie był nasz dzień. Nasz dzień był każdy do wczoraj. Srebro jest, radośc jest i wielkie dzięki dla siatkarzy za tyle dni emocji, pięknej emocji, waleczności i pokazanie jak wygląda walka o każdą piłkę. To były piekne dni, naprawdę piękne dni.. Kibice z nas też dobrzy, to jest prawda :) Odpowiedz Link
bonbon1 Re: Dla mnie to egzotyczny sport. 03.12.06, 22:59 to do oppelnera mialo byc. Z siatkarskim pozdrowieniem :) Odpowiedz Link
annak12 Re: Dla mnie to egzotyczny sport. 03.12.06, 23:02 oppelner_os napisał: > Normalni Slazacy olewaja siatkowke:))) Już w podstawówce zaraził nas wuefista siatkówkom,byliśmy najlepszom drużynom w powiecie.A teraz dowiadujem się żem nienormalna:)))Nie ma wspanialszej i bardziej widowiskowej gry:)))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Dla mnie to egzotyczny sport. 03.12.06, 23:06 oczywiście po tenisie ziemnym ;))) Na szczęście Oppler do tenisa nie jest zrażony hehe Odpowiedz Link
rita100 Re: Dla mnie to egzotyczny sport. 03.12.06, 23:12 Anna, ja żartowałam. Siatkówka to piekny sport i przy tym nowym liczeniu jeszcze lepszy pod względem emocjonalnym Odpowiedz Link
annak12 Re: Dla mnie to egzotyczny sport. 03.12.06, 23:18 Rita,dla każdego najpiękniejszy napewno jest ten,z którym byłyśmy w pewien sposób związane:))w przeciwnym wypadku,czy byłby naszom pasjom? Odpowiedz Link
ballest Re: Dla mnie to egzotyczny sport. 04.12.06, 07:25 ;) to tukej momy pora kibicow siatkowki. Niemcy ale juz tysz kedys Mistrzami swiata w siatkowce byli. Odpowiedz Link
bonbon1 Re: Dla mnie to egzotyczny sport. 03.12.06, 23:14 Najpierw volleyball, potem dlugo, dlugo nic, potem beach volleyball, znowu dlugo, dlugo nic, a potem reszta :))) Odpowiedz Link