Dodaj do ulubionych

Etykieta typowego Hadziaja! ;) abo fto koniku

17.03.08, 15:38
strugou!
Jak ci zol, to se poszukej taki roboty, kaj mozesz robic co chcesz, a jak nie
mozesz, to widzisz ta roznica miedzy nami!;)
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=77109537&t=1205764352733
snopku z jedna szara komoreczkom.
Typowy przyklad Prymitywa, ja Tys je prymitywnym Hadziajem z Niymiec!
Obserwuj wątek
    • kubiss Re: Zucam ci rekawica w twarz nazisto Ballest 17.03.08, 16:34
      ballest napisał:
      > snopku z jedna szara komoreczkom.
      > Typowy przyklad Prymitywa, ja Tys je prymitywnym Hadziajem z
      Niymiec .

Wow co to sie stalo :-) ?
      Panu Ballestowi nerwy puszczaja :-)
      Czyzby faktycznie pracodawca nazwal cie nierobem lub warcholem ? :-)

Roznica miedzy nami jest taka ze ja tam gdzie zyje nie musze
      starannie skrywac swojego pochodzenia tak jak ty skrywasz
      pochodzenie slaskie !
      Ja sie wrecz afiszuje swoja polskoscia :-)
      Nikomu tutaj to nie przeszkadza , bo kazdy skads tutaj przyjechal .
      Tym sie USA rozni od nazionalistycznych Niemiec .
      Polnische sprache ist in Deutschland verboten !

W Czerwcu przylatuje do Polski i chetnie zweryfikuje face to face
      twoje slowa dotyczace mojego Hadziajstwa i zamieszkania w kraju spod
      czarnej wrony panie Ballest ..... :-)

• ballest Re: Zucam ci rekawica w twarz nazisto Ballest 17.03.08, 20:34
        Kubiss uosiouku, mieszkosz w Niymcach, bo w USA bys bou
        sprzontaczkom w MacDonaldzie!
        Tak na uboczu, jou je akcjonariuszem naszy firmy;)
        Lepi Ci tera?
        • ballest Re: Zucam ci rekawica w twarz nazisto Ballest 17.03.08, 20:45
          kubusiu a fto cie jenzyka polskiego uczou ?;)
          Uosiouku Polski!
      • deutschschlesier poloki som uostatni po murzinach we USA 17.03.08, 21:07
        Amerykony lechajom z polokow (polish-jokes):-)))))))

Pyrsk!

Deutschschlesier

P.S. Ty Kubiss jestes polskim naziolem-malym i niedouczonym czlowieczkiem!
        • ballest Re: poloki som uostatni po murzinach we USA 17.03.08, 21:08
          Uon je polskim analfabetom, nic wiyncy bo nawet po polsku nie
          poradzi!
          • socer-schlesier Polski patriota. 17.03.08, 21:32
            Obojetnie gdzie on mieszka uciekl,wyjechal,wyemigrowal obojetnie jak by to nazwac opuscil Polske i to dla mnie go dyskwalifikuje.Sprzedal sie za funty,marki czy dolary.
            • socer-schlesier Re: Polski patriota. 17.03.08, 21:42
              gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33183,5028674.html
            • sss9 Re: Polski patriota. 17.03.08, 21:44
              socer-schlesier napisał:

> Obojetnie gdzie on mieszka uciekl,wyjechal,wyemigrowal obojetnie jak by to nazw
              > ac opuscil Polske i to dla mnie go dyskwalifikuje.Sprzedal sie za funty,marki c
              > zy dolary.

och, jak miło wreszcie przeczytać coś napisanego poprawną polszczyzną. drugi
              taki wzorowy patriota polski, to opluś. widać po nim dobrą polską szkołę. to
              nic, że bez "haczyków" - i tak składnia, szyk i melodia - czysto i patriotycznie
              - polskie. :)

a co do meritum - socer, po twojej powyższej opinii jesteś na tym forum
              podpadnięty jak jasna i oczywiście niemiecka cholera. :)))
              • ballest Re: Polski patriota. 17.03.08, 21:59
                a Soccer teraz nad Twojim wpisem gorzko , bardzo gorzko zaplakou,
                SSSiu;)
                a uobejrzi tyn link SSSiu
                praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67738,5031826.html
                • sss9 Re: Polski patriota. 17.03.08, 22:30
                  padosz co socer tera je we Francyji i dlatego już nie używa polskich znaków? :)
                  jak się czujesz po tej kłopotliwej dla was opinii tutejszego Brutusa? przecież
                  opuściliście swój heimat dla Marek, Euro... :)))
                  • sloneczko1 Re: Polski patriota. 17.03.08, 22:35
                    zmiyniyli yno swoje miejsce zamiyszkania:)
                    • sloneczko1 Re: Polski patriota. 17.03.08, 22:37
                      a tak po prowdzie to zaś sie sam zaczynocie licytować w tyn
                      patriotyźmie
                    • sss9 Re: Polski patriota. 17.03.08, 22:38
                      tak jak Kubiss? no, pacz, a uone tu godajo co on je jakiś gorszy. one chyba so
                      niydobre, abo ino gupie, jak myślisz?
                      • socer-schlesier Re: Polski patriota. 17.03.08, 22:52
                        sss9 napisał:

> tak jak Kubiss? no, pacz, a uone tu godajo co on je jakiś gorszy. one chyba so
                        > niydobre, abo ino gupie, jak myślisz?

Widzisz sssiu miedzy np. Ballestem a kubissem jest potworna roznica.Jeden wyjechal z tego kraju z powodu swych przekonan a drugi zdradzil swoj kraj dla pieniedzy.
                        Dlatego jak zauwazyles,kubiss jest "gorszy".
                        >
                        • kubiss Re: Hey co jest ? Zazdrosc-einfersicht 18.03.08, 03:15
                          To chyba Von Ballest zdradzil was Szlezjerow wybierajac poniewierke
                          w obcym i niechetnym imigrantom kraju . Ja sie czuje tutaj bardzo
                          dobrze posrod wielu narodowosci swiata . Nawet pojedyncze
                          egzemplarze Niemcow nie budza u mnie wstretu .
                          Ucz sie Ballest tolerancji i klaniaj sie nisko Polakom ..... :-)
                          • ballest Re: Hey co jest ? Zazdrosc-einfersicht 18.03.08, 09:10
                            Nie boj sie Kubusiu, polski analfabeto, jou se i Polkom i Polakom
                            klaniom i to nawet bardzo czesto, czytaj ich szanujam, ale tylko
                            tych o ktorych wiem, ze na to zasluzyli, ale takich jak Ty co tylko
                            koniki strugac potrafia a nawet ortografii jezyka ktorego sie
                            wyuczyli nie znajom, tym sie nigdy klaniac nie byndam, bo na to nie
                            zasluzyli, do tego pogardzom takimi.
                            Znam takich osobnikow jak Ty z Niemiec, poznasz ich po zakupach
                            jakie czynie a jeszcze bardziej po barwny i bardzo glosny godce.
                            Tylko z tego powodu powstaly Polish-Jokes;)
                            Co do Niemiec, to sie nie martw, Niemcy sa dzisiej najbardziej
                            tolerancyjnym narodem na Swiecie.

Co do Niemiec,
                            • kubiss Re: Hey co jest ? Zazdrosc-einfersicht 18.03.08, 16:34
                              ballest napisał:

> Nie boj sie Kubusiu, polski analfabeto, jou se i Polkom i Polakom
                              > klaniom i to nawet bardzo czesto, czytaj ich szanujam, ale tylko
                              > tych o ktorych wiem, ze na to zasluzyli

A sa tacy Polacy co sobie na to zasluzyli ?
                              Jo czytoouuu z twoich wypocin ze wszyscy to chadziaje .

Ty co tylko
                              > koniki strugac potrafia a nawet ortografii jezyka ktorego sie
                              > wyuczyli nie znajom, tym sie nigdy klaniac nie byndam, bo na to
                              nie
                              > zasluzyli, do tego pogardzom takimi.

Cos mi sie zdaje ze ten post nie jest w pelni twego autorstwa ;-)
                              hahahaha . Mnie tez o twojej osobie pisano meile .
                              Pozdrow swojego podpowiadacza ode mnie :-)
                              Na pewno sie ucieszy ..... :-)

• ballest Szanuje Polakow, tylko nie Polakow twego pokroju 18.03.08, 16:46
                                Bo Ty jestes dla mnie Hadziajem!
                                Ja szanuje takie osoby, jak np. Meg, Eewa, Rita, Borasca, Macpor,
                                Marian i setki innych Polakow, bo te osoby cos reprezentuja i wiedza
                                co to jest Kindersztuba!
                                Po polsku tez skreslac potrafie:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=71240540&wv.x=1&a=74628351

Tak wiec sie o mnie nie martw, kolezko z Ghetta!
                        • sss9 Re: Polski patriota. 18.03.08, 16:48
                          socer-schlesier napisał:

> sss9 napisał:
                          >
                          > > tak jak Kubiss? no, pacz, a uone tu godajo co on je jakiś gorszy. one chy
                          > ba so
                          > > niydobre, abo ino gupie, jak myślisz?
                          >
                          > Widzisz sssiu miedzy np. Ballestem a kubissem jest potworna roznica.Jeden wyjec
                          > hal z tego kraju z powodu swych przekonan a drugi zdradzil swoj kraj dla pienie
                          > dzy.

a skąd wiesz, że ten drugi wyjechał dla pieniędzy? :) wyszeptał ci o tym, czy
                          wywrzeszczał jak miszcz o swoich przekonaniach? a co ze szwagrem? :) i resztą
                          tej hołoty? no i jak w takim razie traktować tych, którzy zostali? czy Słoneczko
                          jest gorsza, bo żyje na swojej ziemi czy raczej powinna być dumna z tego, że
                          choć może biedniejsza, to nie uciekła do obcego kraju i zawsze każdemu z tych
                          niby Niemców może bez skrupułów rzucić w twarz, żeby trzymał pysk, bo żeby się
                          teraz odzywać trzeba było żyć tutaj wtedy, kiedy było najciężej?
                          odwaga strasznie potaniała, zwłaszcza kiedy obszczekuje się z daleka. tutaj ci
                          niby Niemcy nie byli i nadal nie są tacy odważni.

> Dlatego jak zauwazyles,kubiss jest "gorszy".

to akurat wasza teza i to ją zauważyłem. :)
                          nadal jesteś dla mnie wzorem Polaka na tym forum - ojczyzny nie opuściłeś i
                          posługujesz się pięknym j. ojczystym. brawo!
                          • kubiss Re: Polski patriota. 18.03.08, 17:11
                            Byc Patriota to wcale nie oznacza mieszkac w kraju urodzenia .
                            Ta teoria to wymysl prymitywow Szlezjerow .
                            Zgodnie z tym Ballest tez jest zdrajca bo wyniosl sie z Polski na
                            stale . Ja to zreszta rozumiem bo jak moze zyc na stale niemiecki
                            nacjonalista w Polskich Gliwicach ?

Znam wiele osob z Polonii Amerykanskiej ktorzy przez zawieruche
                            spowodowana przez Niemcow od kilkudziesieciu lat mieszkaja w USA .
                            Sam chcialbym potrafic tak kochac Polske jak oni ..... :-)

----------Prosba do Slowian- Szlezjerow -------------------------

PS. Zanim wybelkoceice cus ,to chociaz pomyslcie logicznie zeby to
                            co piszecie mialo jakis glebszy sens i logike , bo w tych waszych
                            wypocinach brak logiki i sensu .
                            • sss9 Re: Polski patriota. 18.03.08, 17:41
                              przedni ubaw mam z tego powodu już od wczoraj.
                              niby Niemcom wydaje się, że mają wyłączność na patriotyzm na obczyźnie. a tego,
                              że strzelili tu sami sobie matchball, albo nie zauważyli, albo nie przyjmują do
                              wiadomości. :)
                              • ballest Re: Polski patriota. 18.03.08, 20:30
                                Dlo mnie nie bylo nigdy problemem wyjechac z Polski, bo nie byla
                                moja Ojczyzna i byc nie mogla, bo zarowno Warmia (strona ojca) jak i
                                Slonsk nie mieli wiezi kulturowych z Polska, a jak cos takiego
                                Polacy zauwazaja, to byly one tylko w jednym kierunku, zalozenie
                                Krakowa jest tego najlepszym przykladem!
                                Ne moglem po prostu zniesc niesprawiedliwego traktowania Slazakow
                                przez polskiego okupanta.Obojetnie jaka sprawa zostala sadownie
                                rostrzygana, jesli przeciwnikiem Slonzaka byl Polak, to zawsze
                                sprawe upolityczniono i Slonzak siedzial w kiciu, choc Polak go
                                nozem podzgal!
                                A ta piesniczke tysz pamietacie:
                                "Na Slonsk przyjechali na kole
                                te pieronskie Gorole
                                najpierw pasali sam Swinie (czytej przed wojna, co prawda jest)
                                a teraz siedzom na Gminie"!
                                To tysz prouwdom bylo i jak tu nie wyjechac, do tego znalem jezyk!
                                Ja nie wyjechalem dlo pieniedzy, bo pracowalem w Zjednoczenie a to
                                byla jedna stufa pod ministerstwem!
                                Nie liczylem tez nigdy , ze mi sie w Niemczech powiedzie, moje motto
                                brzmialo, lepi w niymcach pod mostem miyszkac jak sie Polokowi dac
                                rozkazywac!
                                • sss9 Re: Polski patriota. 18.03.08, 21:05
                                  ballest napisał:

> Ne moglem po prostu zniesc niesprawiedliwego traktowania Slazakow
                                  > przez polskiego okupanta.Obojetnie jaka sprawa zostala sadownie
                                  > rostrzygana, jesli przeciwnikiem Slonzaka byl Polak, to zawsze
                                  > sprawe upolityczniono i Slonzak siedzial w kiciu, choc Polak go
                                  > nozem podzgal!

> Ja nie wyjechalem dlo pieniedzy, bo pracowalem w Zjednoczenie a to
                                  > byla jedna stufa pod ministerstwem!

twoje zatrudnienie w "Zjednoczenie" pod ministerstwem, to też musiała była
                                  niesprawiedliwość i sprawa polityczna! :D
                                  zastawiłeś ziomków w biedzie, ale wstyd!
                                  • sloneczko1 SSS9 18.03.08, 21:35
                                    my som nauczone na siebie liczyć a niy na inkszych
                                  • socer-schlesier Re: Polski patriota. 18.03.08, 21:40
                                    "Marcin: - Holendrzy zachowali mentalność z czasów podbojów kolonialnych. Obcokrajowców traktują jak niewolników do prac, których sami nie chcą wykonywać. W niektórych urzędach, w którym byłem, słyszałem, że żyję w Holandii i powinienem mówić po holendersku, a nie po angielsku."

Taka jest prawda.Kazdy lubi obcokrajowcow do czasu.Jak ich jest za duzo, miejscowi zaczynaja ich miec po prostu dosc.I nie nalezy sie temu dziwic.Normalna rzecz.
                                    A Slazakom niemieckiego pochodzenia bardzo "mocka" opini zepsuli ludzie pokroju kubissa,Powstancow Slaskich i zwykli polscy zlodzieje.
                                    • sss9 Re: Polski patriota. 18.03.08, 21:58
                                      to znaczy, że kiedy przyjeżdżacie w odwiedziny do ballesta, dla rodowitych
                                      Niemców czara obcych w okolicy się przepełnia i po kolei chowają samochody do
                                      garaży? smutne. :)
                                      • socer-schlesier Re: Polski patriota. 18.03.08, 22:23
                                        Niestety Polacy sa coraz mniej lubiani za granica.Jest bardzo duzo Polakow za granica na emigracji ktorym sie powiodlo i dobrze sobie radza.Niestety ale jest tez pare procent tych ktorym sie nie powiodlo i ci (pijani,brudni) najbardziej sie na ulicy w oczy rzucaja.Przejezdzajac obok samochodem kolo takiej "grupy" kazdy powie - o Polacy.
                                        • ballest Re: Polski patriota. 18.03.08, 22:29
                                          W tej okolicy co jou mieszkom, to miyszkajom ludzie z kulturom a tam
                                          kazdy czuowiek obojetnie skad pochodzi, - jak jest w Gosciach,
                                          bedzie tysz przez somsiadow powazany!
                                          • socer-schlesier Gosc. 18.03.08, 23:00
                                            ballest napisal:

Bo Ty jestes dla mnie Hadziajem!
                                            Ja szanuje takie osoby, jak np. Meg, Eewa, Rita, Borasca, Macpor,
                                            Marian i setki innych Polakow,

Do tej elity smialo mozesz dopisac chrisrafa.
                                        • kubiss Re: Polski patriota. 18.03.08, 23:04
                                          Napisalem wczesniej zebyscie pisali merytorycznie i dobrze bo
                                          posluchaliscie i piszecie na temat . Madrych Polakow trzeba sluchac .
                                          A wracajac do tematu .

Socer_szlezjer napisal:
                                          Taka jest prawda.Kazdy lubi obcokrajowcow do czasu.Jak ich jest za
                                          duzo, miejscowi zaczynaja ich miec po prostu dosc.I nie nalezy sie
                                          temu dziwic.Normalna rzecz.
                                          A Slazakom niemieckiego pochodzenia bardzo "mocka" opini zepsuli
                                          ludzie pokroju kubissa,

I widzisz . na tym polega roznica miedzy Ojropa a Ameryka .
                                          To ze obcokrajowiec nikomu nie przeszkladza nie miesci wam sie w
                                          glowie ! A tutaj to normalka . W Nowym Jorku zyje wiecej
                                          nielegalnych imigrantow niz ludzi w calej Warszawie !
                                          I nikomu to nie przeszkadza . Policja nie robi lapanek tak jak by w
                                          takim wypadku robilo Gestapo Polizei gdyby podobny problem byl np. w
                                          Berlinie :-) . Ja jestem z zewnatrz i ludzie ktorzy mnie mijaja na
                                          ulicy sa z zewnatrz . Nawet jezeli nie to ich dziadki tutaj
                                          przyplynely . Dlatego tez NIKT nie wstydzi sie swojego pochodzenia .
                                          Baaaaa wrecz przeciwnie - kazdy manifestuje swoja narodowosc .
                                          To sie glowie nie miesci Europejczykom ktorzy nigdy nie pojechali
                                          dalej niz sasiedni kraj .
                                          To dlatego brzydze sie waszym nazionalizmem i dzieleniem ludzi na
                                          Pniokow i Goroli . Nawet jakis prymityw nazwal mnie Gorolem :-)
                                          Jakbym mieszkal w Gliwicach i oddychal jego powietrzem hahaha .
                                          Czy to nie prymitywizm ?

Juz nawet nie chodzi mi o Niemcow , czy o tego prymitywnego Ballesta
                                          ale o nizsza swiadomosc a wlasciwie jej brak wobec obcych .
                                          Ameryka dzwignela sie dzieki Emigrantom .
                                          Wszedzie toczyly sie wojny , kwitl nacjonalizm a tutaj cale Stany
                                          Zjednoczone budowaly niemalze wszystkie narody swiata .
                                          I oni zawsze beda mialy decydujacy wplyw nad Swiatem .

Ps.Malokumaci - Prosze czytac dwa razy i bardzo p o w o l i

• sloneczko1 Re: Polski patriota. 18.03.08, 23:13
                                            idź jusz spać synek,
                                            nasi tysz budowali ameryka,i wygnała ich tam biyda bo inaczyj by
                                            nikaj sie stond niy ruszali
                                            co niy zmiynia faktu,że obecni amerykanie,co tak lubisz sie niymi
                                            jak tarczom zasłoniać ,som okupantami do rdzennych amerykanow
                                            • sloneczko1 Kubiss 18.03.08, 23:15
                                              i mondrych ludzi czeba suchać ,a Ty akurat chyba na to niy mosz
                                              monopolu
                                            • kubiss Re: Polski patriota. 18.03.08, 23:23
                                              sloneczko1 napisała:

> idź jusz spać synek,
                                              obecni amerykanie,co tak lubisz sie niymi
                                              > jak tarczom zasłoniać ,som okupantami do rdzennych amerykanow

A co ty mozesz na ten temat powiedziec ?
                                              Przeciez Ameryke znasz tylko z National Geografic ktory ogladasz w
                                              niemieckim telewizorze ze "szpermylu" .
                                              Nie wiem czy wiesz ale USA to inny kontynent i sloneczko tutaj
                                              jeszcze nie zaszlo :-) .
                                              Zeby to poznac proponuje obejrzec jeszcze Discovery Chanell . Tam
                                              troche jest o geografii i astronomii ..... :-)

• sloneczko1 Kubiss 18.03.08, 23:29
                                                jo wiym,że Cie boli te słowo Hadziaj,ale niy musisz sie tak zaro
                                                indyczyć,przeca to znaczy Gospodorz:)
                                                i niy wiym jak Ty ,ale jo swoje sprzynty kupuja w sklepie za
                                                piondze kere dostowom za swoja robota,a ameryka znom z ksionżek
                                                Karola Maya
                                                na diskowery niy pacza bo niy mom takego programu i niy zamierzom
                                                sie go instalować i przepłacać za coś co i tak niy byda
                                                oglondać,wystarczy mi kultura i historia
                                                • sloneczko1 Re: Kubiss 18.03.08, 23:31
                                                  i mi to egal,że tam jeszcze słońce świyci--u nos je noc i czas do
                                                  spanio
                                                  dobranoc
                                              • oppelner_os Re: Polacy w USA 19.03.08, 05:31
                                                Bywam czesto w USA panie Zwitter1 czy jak pan woli Kubiss. W ostatnim czasie
                                                nawet za czesto. Na wstepie musze przyznac, ze bardzo rzadko ludzie z polskimi
                                                korzeniach zajmuja tam jakiekolwiek znaczace pozycje w wielkim czy nawet srednim
                                                businessie. Wiekszosc Amerykanow reaguje z usmieszkiem na slowo "Polak".
                                                Wiekszosc Amerykanow nie ma zielonego pojecia, gdzie ta Polska lezy. O tym, ze
                                                Polska nalezy do NATO wiedza tylko ich elity oraz Polonusi. Czytajac twoje wpisy
                                                moge tylko stwierdzic, ze masz marne wyksztalcenie i reprezentujesz nie tylko
                                                amerykanski ale rowniez polonijny plebs. My w Niemczech jestesmy u siebie a ty
                                                na zawsze pozostaniesz tylko polskim imigrantem i o tym powinienes zawsze pamietac.

Gruß

Oppelner
                                                • oppelner_os Re: Polacy w USA 19.03.08, 05:32
                                                  Bywam czesto w USA panie Zwitter1 czy jak pan woli Kubiss. W ostatnim czasie
                                                  nawet za czesto. Na wstepie musze przyznac, ze bardzo rzadko ludzie z polskimi
                                                  korzeniami zajmuja tam jakiekolwiek znaczace pozycje, w wielkim czy nawet srednim
                                                  businessie. Wiekszosc Amerykanow reaguje z usmieszkiem na slowo "Polak".
                                                  Wiekszosc Amerykanow nie ma zielonego pojecia, gdzie ta Polska lezy. O tym, ze
                                                  Polska nalezy do NATO wiedza tylko ich elity oraz Polonusi. Czytajac twoje wpisy
                                                  moge tylko stwierdzic, ze masz marne wyksztalcenie i reprezentujesz nie tylko
                                                  amerykanski ale rowniez polonijny plebs. My w Niemczech jestesmy u siebie a ty
                                                  na zawsze pozostaniesz tylko polskim imigrantem i o tym powinienes zawsze pamietac.

Gruß

Oppelner
                                                  • ballest Re: Polacy w USA 19.03.08, 06:09
                                                    Kubiss nawet nie wie, ze my Niemcy Zjednoczyli, my mom na mysli
                                                    Prusy, czego np. Hessoki czy Bajeroki nie mogom o siebie pedziec!
                                                    Skond to ale Kubus wiedziec moze, a imigrantami my nigdy nie byli
                                                    yno juz od setek lot czynsciom Rajchu.
                                                  • oppelner_os Re: Polacy w USA 20.03.08, 00:37
                                                    Slask zawsze pozostanie czascia Rajchu
                                                  • kubiss Re: Polacy w USA 19.03.08, 13:15
                                                    oppelner_os napisał:My w Niemczech jestesmy u siebie a ty
                                                    > na zawsze pozostaniesz tylko polskim imigrantem i o tym powinienes
                                                    zawsze pamie
                                                    > tac.
                                                    To tylko pobozne zyczenie panie Oppelner .

NIEMCY NIGDY NIE BEDA WAS TRAKTOWAC JAK SWOICH !
                                                    Dla Niemcow zawsze bedziecie obcymi na ktorych trzeba uwazac .
                                                    Jak tylko zaczynasz konwersacje to wychodza nalecialosci
                                                    ( pozostalosci ) po polskim akcencie . I juz Niemiec wie ze rozmawia
                                                    z jakas gnida ze wschodu . Wtedy Niemiec zaczyna myslec czy to Rusek
                                                    czy Polak ? :-) .

Amerykanie slabo znaja geografie i ci co nie wiedza gdzie lezy
                                                    Polska nie wiedza tez gdzie leza Niemcy .
                                                    Za to prawie wszyscy wiedza gdzie lezy Francja :-)
                                                    Okolo dwudziestu lat temu nawet Niemcy nie wiedzieli gdzie lezy
                                                    Polska :-)
                                                    Niemcy to przeciez nic szczegolnego . Kraj mniejszy od chociazby
                                                    stanu Georgia , od Francji czy Italii .
                                                    Niemcy to panstwo i narod odpowiedzialny za smierc milionow istnien
                                                    ludzkich wskotek dzialan wojennych majacych wprowadzic w Europie
                                                    nowy lad i przestrzen zyciowa dla nadludzkiej rasy aryjskiej .
                                                    Oppelner za swoje pochodzenie niestety by sie do niej nie
                                                    zakwalifikowal ..... :-)
                                                  • ballest Re: Polacy w USA 19.03.08, 13:35
                                                    Kubusiu, Pantofelku, czytaj jednokomorkowcu, ile razy Tobie mozna to
                                                    jedno i to samo pisac!
                                                    - Niemcom jest w dupie cima, czy ktos je Polakiem, Rusem, murzynem
                                                    albo glupim karlusem z Georgii, dla niech sie tylko Leistung liczy,
                                                    jesli cos potrafisz to bedziesz szanowany!
                                                    Teraz wiesz, dlaczego my Cie nie szanujemy;)
                                                  • oppelner_os Re: Polacy w USA 20.03.08, 00:35
                                                    kubiss napisał:

> To tylko pobozne zyczenie panie Oppelner .

Mylisz sie...niestety. Takie sa fakty Kubiss a nie pobozne zyczenia.

> Amerykanie slabo znaja geografie i ci co nie wiedza gdzie lezy
                                                    > Polska nie wiedza tez gdzie leza Niemcy .

Amerykanie uwazaja, ze Europa konczy sie na Niemcach. 20 lat temu mysleli, ze
                                                    dalej jest juz SU i Azja.

> Niemcy to przeciez nic szczegolnego . Kraj mniejszy od chociazby
                                                    > stanu Georgia , od Francji czy Italii .

Niemcy to glowny partner gospodarczy USA obok Chin i Japonii.

Najbogatszy stan USA (wiekszy od Niemiec) ma nizszy PKB (BIP) niz Niemcy.

> Jak tylko zaczynasz konwersacje to wychodza nalecialosci
                                                    > ( pozostalosci ) po polskim akcencie

Obcym? Czyli jakim? Masz na mysli slaski akcent?

• ballest Re: Polacy w USA 20.03.08, 07:20
                                                    Polacy w USA sa bardzo slawni, bez nich by nie bylo o nic wicow!
                                                  • oppelner_os Re: Polacy w USA 20.03.08, 08:26
                                                    Byloby nudno bez "polish jokes":)))))
                                        • kubiss Re: Polski patriota. 18.03.08, 23:18
                                          I na Boga nie pisz socer ze Polacy sa coraz mniej lubiani za granica.
                                          Polacy z cala pewnoscia sa delikatnie mowiac nielubiani w Niemczech.
                                          W Anglii robia sie problemy dlatego ze Anglicy tez sa nacjonalistami
                                          w swoim malym panstewku wielkosci stanu Nowy Jork .

Gorszy problem mieliby Niemcy gdyby znalezc kraje w ktorych
                                          wiekszosc mieszkancow darzy Niemcow szczera sympatia .
                                          • deutschschlesier Re: Polski patriota. 19.03.08, 00:34
                                            A kto lubi Polakow? Oni sami sie nie lubia:-))))
                                            • socer-schlesier A kubus ich tak uwielbia. 19.03.08, 21:30
                                              wiadomosci.onet.pl/1476264,2678,1,bo_nienawidze_polakow,kioskart.html
                                              • sss9 Re: A kubus ich tak uwielbia. 19.03.08, 22:17
                                                ty to mosz cela, socer. :)))
                                                powinniście sobie tytuł tego artikla wypisać jako motto forum.
                                                • socer-schlesier Re: A kubus ich tak uwielbia. 19.03.08, 22:33
                                                  sss9 napisał:

> ty to mosz cela, socer. :)))
                                                  > powinniście sobie tytuł tego artikla wypisać jako motto forum.

Dlaczego tego "artikla" mam jako motto forum wypisac?

Gosciu dopiero co dwoch Polakow srubokretami anglojezyczni zadzgali.Polke zgwalcili i zamordowali.Tych "artikli" niestety jest coraz wiecej.
                                                  To tylko potwierdza to o czy wczesniej pisalem.Emigrantow malo kto lubi.Owszem na poczatku nikt specjalnie nie protestuje,ale im wiecej sie takich zjezdza rodzi to tylko przemoc i zlosc.
                                                  • ballest Re: A kubus ich tak uwielbia. 19.03.08, 22:37
                                                    myslisz, ze SSSiu to zrozumiau>`?
                                                  • sss9 Re: A kubus ich tak uwielbia. 19.03.08, 22:38
                                                    mosz recht, socer. aż nadto dobrze znamy tę "prawidłowość" z Niemiec gdzie od
                                                    lat wybitne jednostki tego uber narodu napadają i pacyfikują domy uchodźców i
                                                    emigrantów. dobra rada dla Ciebie: nie wyjeżdżaj do Niemiec, bo strach nie da ci
                                                    spać.
                                                  • sloneczko1 Re: 19.03.08, 22:53
                                                    pojada to sprawdzić czy strach niy do mi spać
                                                  • sss9 Re: 20.03.08, 15:42
                                                    sloneczko1 napisała:

> pojada to sprawdzić czy strach niy do mi spać

niy musisz sie fatygować. wystarczy, że zwrócisz uwagę na godziny wejść i zejść
                                                    na forum oplerka czy miszcza. no, nie mają chopy snu spokojnego. :)
                                                  • kubiss Re: A kubus ich tak uwielbia. 20.03.08, 04:08
                                                    socer-schlesier napisał:

>Emigrantow malo kto lubi.Owszem
                                                    > na poczatku nikt specjalnie nie protestuje,ale im wiecej sie
                                                    takich zjezdza rod
                                                    > zi to tylko przemoc i zlosc.

Ty doskonale rozumiesz tych co protestuja bo sam jestes nazionalista
                                                    i moze nawet faszysta . ta nienawisc Szlezjerom nie jest obca gdyz
                                                    sami nienawidza Goroli .
                                                    A kto by wami rzadzil jakby ich nie bylo ?
                                                    Dzieki gorolom Slask jau zaczyna wygladac jak cywilizowany region .
                                                    Gdyby nie Gorole to do tej pory bysta srali w komorkach do wiadra .
                                                    A o rybkach i akwariach mozna by zapomniec ..... :-)

• ballest Re: A kubus ich tak uwielbia. 20.03.08, 06:12
                                                    Kubusiu, jak nastympnym razym juzas se karniesz przez Slonsk, to
                                                    napewno poznosz ´kaj Slonzoki miyszkajom a kaj Hadziaje, albo zes je
                                                    slepy? i mosu slypia go.nami zaciepane!
                                                    Wiysz po czym to poznosz?
                                                  • oppelner_os kubus jest glupi jak but 20.03.08, 07:02
                                                    kubiss napisał:

> Dzieki gorolom Slask jau zaczyna wygladac jak cywilizowany region .
                                                    > Gdyby nie Gorole to do tej pory bysta srali w komorkach do wiadra .
                                                    > A o rybkach i akwariach mozna by zapomniec ..... :-)

Widac natura ci rozumu poskapila, he he
                                                    To dzieki Slaskowi gorole poznali do czego sluzy np. muszla klozetowa.

Dla wielu goroli przyjazd na Slask byl szokiem cywilizacyjnym.

Potem gorole doprowadzili do Slask do ruiny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka