Dodaj do ulubionych

Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-)

18.09.08, 18:20
Przepraszam ze ostatnio was zaniedbywalem i zostawiłem w samopas .
Taka tendencja sie już chyba utrzyma ponieważ jestem zachłanny na dolary i
wiecej pracuję . Praca uszlachetnia .
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Zadziwia mnie wasz prymitywizm który tak łatwo okazujecie publicznie gdy tylko
poczujecie nutkę swobody .
MAM NA MYSLI WATEK O SMIECIACH .

To wręcz cudowny przykład waszego upadku !

Re: śmieci--czy warto je segregować?
ballest 15.09.08, 09:07 Odpowiedz
My muszymy segregowac, bo nom do tony zaglondajom, czy richtig
dobrze segregowane jest.
Obserwuj wątek
    • ballest Rita, Kubus Cie obnazou, jeste tera nagou;) 18.09.08, 20:12
      Kubus, Wy nie potrzebujecie segregowac, wos Ponboczek i tak juz
      korze a za niedluga USA na kolana padnom, nie mysl, ze Wom ktos
      pomoze, WOS WSZYSCY za te wykorzystawania innych i mordowanie
      bezbronnych NIENAWIDZA!
      --
      Rita a od kiedy ty Krakau na Niemcy zamienilas, gupota Goroli z
      niemieckim passem nie znoun granic;)
    • sweet_angelina Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 18.09.08, 20:21
      Kubiss - przeżywasz... Mojej siostrze to już teściowa kontroluje
      śmieci. Gdyby wszystkie takie były to śmieciarze byliby bezrobotni.
      Nie narzekaj i daj zarobić panom od śmieciarki - też mają rodziny...

• sweet_angelina Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 18.09.08, 20:23
      Ale co do jednego to się z Toba zgadzam: niemiecki porządek pozostał
      tylko w przysłowiach. Mam z Niemcami dużo do czynienia, ale porządku
      to oni mogliby się nauczyć od nas!

A w Hameryce ni ma śmieci, bo tam wszystki śmieci już som w jedzyniu
      i ludzie to po prostu wchłaniajom, a potym majom taki grube zadki że
      sie na stołkach nei mieszczom.
      (mam przetłumaczyć na polski czy rozumiesz?)
      • kubiss Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 18.09.08, 21:18
        Jesteś chyba jedyna normalna na tym diabelskim forum .
        Nie chce ci specjalnie słodzić ale już dawno nikt tutaj nie odpowiedział
        rzeczowo i na temat jak ty teraz .

Nice to meet You Sweet Angelina ..... :-)
        • rita100 Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 18.09.08, 21:57
          Nic dodać nic ująć, Słodziutka jest wspaniała !
          Kubiss, ucz się chłopcze, ucz !
          • kubiss Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 18.09.08, 22:32
            rita100 napisała:

> Nic dodać nic ująć, Słodziutka jest wspaniała !
            > Kubiss, ucz się chłopcze, ucz !
            >
            Dzoucha ja dbam o czystosc i higienę .
            Majtki zmieniam codziennie :-)
            Ty wiesz kto tutaj powinien brać dobry przykład i od kogo ..... :-I
            • sloneczko1 to jo założyłach wontek o śmieciach 18.09.08, 22:37
              i wypraszom sie Kubisie obrażanie inkszych co tam sie na tyn tymat
              wypowiadajom
            • rita100 Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 18.09.08, 22:46
              kubiss napisał:

> Dzoucha ja dbam o czystosc i higienę .
              > Majtki zmieniam codziennie :-)
              > Ty wiesz kto tutaj powinien brać dobry przykład i od kogo ..... :-I

Licytujemy się kto bardziej dba o czystość i higienę ?
              Majtki zmieniać codziennie to każdy potrafi.
              A co do czystości mojego otoczenia to mucha nie siada !
              A u Ciebie siada na nosie i brzdąka ! ;)
              • ballest Czym se Kubis chwoli;) 18.09.08, 23:02
                Ze mmajtki codziennie zmienia,;)))))))))))))))))))))
                - a jak innych uobleczy codziennie nie zmieniosz to i tak
                smierdzisz!;)
                ach Kubusiu smierdzacy Gorolu, rozbawiles mnie teraz bardzo!
              • kubiss Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 19.09.08, 00:17
                Ty juz swoim kombinatorstwem pokazałaś jak dbasz o czystość .

" rita100 15.09.08, 22:36 Odpowiedz
                Jak juz mi sie nie mieszczą śmieci w pojemniku to wtenczas zaczynam segregować.
                Taka obrałam taktykę."
                --
                • kubiss Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 19.09.08, 19:24
                  Taktyka Walesy elektryka .
                  A podle chasioki stawiaja kolorowe kontenery i teraz trza tez sortowac.

Ja wiem ze cos znowu wykombinujecie zeby dopiec tym glupim Gorolom .
                  Nie bedzie Gorol Schlesierowi mowil co ma gdzie wrzuac ..... :-(
                  • szwager_z_laband Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 19.09.08, 19:32
                    a ty jak zowdy, by wewnyntrzne wzmoc napiyncie - stukosz se po
                    srubokryncie ...
                    • kubiss Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 19.09.08, 19:47
                      szwager_z_laband napisał:

> a ty jak zowdy, by wewnyntrzne wzmoc napiyncie - stukosz se po
                      > srubokryncie ...

Nie roumiem o czym piszesz .
                      Jak bedziesz pisol to chocioz na trzezwo bez bimbru bo99 nie nie rozumiam
                    • sloneczko1 zauważyłach,że 19.09.08, 19:48
                      jak dzisio jechałach przez las to mało tych bojtli ze śmieciami
                      widziałach w stosunku do inkszych lat,może niby turyści,grzibiorze
                      i inksze lasoodwiedzajonce jusz zmondrzeli i niy wyciepujom tak
                      tych śmieci po krzokach:)
        • sweet_angelina Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 19.09.08, 19:59
          Kubiss coś o mie musisz wiedzieć... Ni ma żech żodno Polka, ani
          Niymka - jo je Ślonzoczka. Tu się urodziyłach, tu moja rodzina
          miyszko od pokolyń i tu umrza. Hameryka, Nimce ani żodyn inny kraj
          mi nie zawonio.

Gorole som zgniyłe, ale szprytne (to im trza prziznać - zawsze
          wiedzom jak się wymigać od roboty), a my Ślonzoki bardzij robotne
          niż mondre(bo ta robota zawsze zrobiymy). Ale nikaj ni ma tak fajnie
          jak tu.

Prziznej się Kubiss - tesno Ci za domym? Tu wszystko je taki jaki je
          naprowda, a na Zachodzie wszystko je taki plastikowe - i ludzie , i
          jedzyni. Tu gorole som oswojone i wiysz co sie po nich spodziywać, a
          tam ludzie som fałszywi - co innego taki godo, a co innego potym
          zrobi...
          • rita100 Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 19.09.08, 21:51
            To i jo dodam swoje psiańc groszy ;0)))

Kubiss, nie rozumię dlaczego się tak strasznie pastwisz nad moją wypowiedzią o
            śmieciach. Przecież wiesz, że w Polsce nie ma jeszcze obowiązku segregowania
            śmieci, no chyba , że jest jakiś przepis o którym nie wiem. Trochę mam tych
            śmieci w różnych miejscach i w każdym z tych miejsc jest niebieski kubeł z MPO,
            opłacam go co miesiąc. Jeden kubeł na wszystkie śmieci. Podpisując umowę z MPO
            nie podpisywałam segregacji i nie ma takiego wymogu. Tylko dobra moja wola może
            segregować, co czynię jak mam ochotę. Segregując wywożę plastiki do specjalnych
            pojemników wolnostojących gdzieś w okolicy.
            Kartony do koleżanki, która pali węglem w piecu.
            I nie widzę nic w tym złego, żadnego łamania prawa.
            Jeśli MPO sam zrobi ordung ze swoimi pojemnikami i nakaże - bedę się trzymać
            zasad i prawa.
            Bo musi być jasna i przejżysta sytuacja, a póki co jest jak jest. Totalny bałagan !
            Dalej, Kubissiu, żebyś miał pogląd w sytuacji śmieciowej mojej okolicy, to
            donoszę jako życzliwa;))), że moja sąsiadka wcale nie ma pojemnika MPO, bo nie
            opłacała i była dość zadłużona w MPO, za co zabrali jej pojemnik. W tej sytuacji
            od 'smieciarzy' za flaszkę piwa dostała pojemnik i oczywiście za flaszkę piwa
            jej oczyszczają, dzięki czemu wychodzi jej to taniej. Taką sobie obrała taktykę.
            I wszyscy są zadowoleni i 'śmieciarze' i sklep monopolowy i biedna kobieta,
            której nie stać było na opłacanie rachunków za śmieci. Tak czy siak, czy Ci się
            to podoba czy nie, takie jest życie.
            Również donoszę jako życzliwa ;))), że widziałam jak zabierają śmieci z
            pojemników kolorowych, tych ustawionych w dzwony - wrzucają wszystko do jednego
            kontenera, tak, że mi się odniechciało już segregować śmieci. To jest pic na
            wodę !
            I jak ten problem teraz widzisz, otworzyły Ci się szeroko otwarte oczy ?
            Może w nowych osiedlach jest inaczej.
            I jak myślisz, gdzie śmieci wywożą,jak nie ma spalarni ?
            A teraz nas przeproś jeśli już zmieniłeś majteczki.
            • rita100 Re: Ja Kubiss niniejszym 19.09.08, 21:54
              oświadczam, ze jestem porządnie czystym człowiekim i przepraszam za ten założony
              wątek o niegodnym tytule, szkalujący dobre imię tutejszych Forumowiczów.

.................
              miejsce na elektroniczny podpis Kubissia
              ;)
              • sweet_angelina Re: Ja Kubiss niniejszym 19.09.08, 22:00
                A jednak śmieci okazały się chwytliwym tematem...
                • rita100 Re: Ja Kubiss niniejszym 19.09.08, 22:04
                  prawda, Kubiss trafił w samo sedno, wywołał burzę

Ale ciekawi mnie, dlaczego Ballest pozwala sobie grzebać w swoich śmieciach ?
                  Nie ufają mu sami Niemcy ? ;)))))))
                  • sweet_angelina Re: Ja Kubiss niniejszym 19.09.08, 22:07
                    Może też ma taką teściową jak moja siostra ;) ?
                    • rita100 Re: Ja Kubiss niniejszym 19.09.08, 22:16
                      Z teściową to różne bywa, ale śmieci najczęściej zięć musi wynosić.
                      No własnie jak to jest z tym wynoszeniem śmieci ?
                      Kto najczęściej je wyrzuca ?
                      • sweet_angelina Re: Ja Kubiss niniejszym 19.09.08, 22:20
                        Sprawiedliwie by było gdyby wyrzucał ten kto naśmieci...
                        • rita100 Re: Ja Kubiss niniejszym 19.09.08, 22:36
                          Ale śmieci cała rodzina i kto u Ciebie wynosi smieci ?

Przy kuble mam drąga, i jak jest pełno to ubijam śmieci. Nie, technike to mam
                          rózną. Np nie wrzucam śmieci z workiem plastikowym, tylko wysypuję z niego i
                          drągiem ubijam je, by się więcej zmieściło.
                          Sprawdzona metoda !
                          • sweet_angelina Re: Ja Kubiss niniejszym 20.09.08, 00:32
                            My też ubijamy :) Ale segreguję - worek na swgregowane śmieci
                            kosztuje 1 zł (razem z wywozem), a cały kubeł ok. 30 zł.
                            Ekonomicznie jest wyrzucać to czego nie można segregować, a papiery
                            palić. No i na koniec ubić :)
                            • kubiss Re: Ja Kubiss niniejszym 20.09.08, 02:09
                              rita100 19.09.08, 21:51 Odpowiedz
                              To i jo dodam swoje psiańc groszy ;0)))

Kubiss, nie rozumię dlaczego się tak strasznie pastwisz nad moją wypowiedzią o
                              śmieciach.

>>>Ja sie nie pastwie :-)
                              Wy po prostu sie w tym watku sami wystawiliscie co skutecznie wylapalem . Ale
                              nie martw sie . Kazdy grzeszy i wielu kombinuje jak sobie chce .

>>>>Ty Rito to i tak nic w porownaniu ze szczeroscia Ballesta ktory musi to
                              robic bo mu smieci kontroluja i dokladnie sprawdzaja co je i na co wydaje kase .
                              Mysle ze Szwaby6 nawet waza te odpady !

Przecież wiesz, że w Polsce nie ma jeszcze obowiązku segregowania
                              śmieci.
                              >>>>>Nie wiem jak z tym jest ale ciezko zmienic mentalnosc ludzi wychowanych w
                              komunie tak samo jak i wasza czy moja :-)

no chyba , że jest jakiś przepis o którym nie wiem. Trochę mam tych
                              śmieci w różnych miejscach i w każdym z tych miejsc jest niebieski kubeł z MPO,
                              opłacam go co miesiąc. Jeden kubeł na wszystkie śmieci. Podpisując umowę z MPO
                              nie podpisywałam segregacji i nie ma takiego wymogu.

>>>>Nie musisz mi sie tlumaczyc Kolezanko .
                              Twoje dokladne tlumaczenie mozna potraktowac jak zmycie3 z siebie grzechu . Ja
                              ci juz wybaczylem i nic do ciebie nie mam .

Jeśli MPO sam zrobi ordung ze swoimi pojemnikami i nakaże - bedę się trzymać
                              zasad i prawa.
                              >>>Przepraszam ale tak samo mozna by powiedziec ze jesli autobusy w Gliwicach
                              beda nowe i ladne to nie bede jezdzila na gape .

Kowalski przestanie krasc zlom jak dostanie godna rente z ktorej starczy mu na
                              zycie i na picie :-)

Bo musi być jasna i przejżysta sytuacja, a póki co jest jak jest. Totalny bałagan !
                              Dalej, Kubissiu, żebyś miał pogląd w sytuacji śmieciowej mojej okolicy, to
                              donoszę jako życzliwa;))), że moja sąsiadka wcale nie ma pojemnika MPO, bo nie
                              opłacała i była dość zadłużona w MPO, za co zabrali jej pojemnik. W tej sytuacji

>>>>>Wiesz co ! Przestanmy lepiej to komentowac bo nie chce dalej brnac w
                              rozbieraniu twojego postu na czynniki .

W Polsce dobrze juz nigdy nie bedzie bo nie moze .
                              Musialaby wyjsc z tej Unii - ktora jest tylko atrapa demokracji i wolnosci czego
                              swadetwm sa Slowa Ballesta o INWIGILOWANIU ODPADKOW .

Nie da sie zmienic mentalnosci Niemcow , Polakow czy Slazakow .
                              I tym samym nie powino sie na sile jednoczyc Europy bo kazdy narod jest zupelnie
                              inny i ma inne swoje nalecialosci.
                              której nie stać było na opłacanie rachunków za śmieci.
                              Również donoszę jako życzliwa ;))), że widziałam jak zabierają śmieci z
                              pojemników kolorowych, tych ustawionych w dzwony - wrzucają wszystko do jednego
                              kontenera, tak, że mi się odniechciało już segregować śmieci. To jest pic na
                              wodę !

A za co? Za to ze cie przylapalem na kombinatorstwie ?
                              • sloneczko1 Re: Ja Kubiss niniejszym 20.09.08, 09:18
                                u nos te posegregowane śmieci majom nabywcow i gmina mo jaki grosz
                                za to:)
                                • ballest Re: Ja Kubiss niniejszym 20.09.08, 10:08
                                  A tukej gupota Poloka, czytej zlodzieja aut, kery uciek niemiecki
                                  Policji ale tera go chyciali bo wstawiou swoja fotka do internetu,
                                  www.presseportal.de/polizeipresse/pm/4969/1267061/polizeipraesidium_suedhessen
                                  • kubiss Re: Ja Kubiss niniejszym 20.09.08, 15:22
                                    A gdzie tam pisze ze to Polak ?
                                    Ja mysle ze Niemiec bo przeciez Polak nie ucieknie niemieckiej policji poza tym
                                    nigdzie nie napisali dieb aus Polen !
                              • annak12 Re: Ja Kubiss niniejszym 20.09.08, 19:26
                                kubiss napisał:
                                >Nie da sie zmienic mentalnosci Niemcow , Polakow czy Slazakow .
                                I tym samym nie powino sie na sile jednoczyc Europy bo kazdy narod jest zupelnie
                                inny i ma inne swoje nalecialosci.>

wow!to w tej Hameryce ci ciyszko,skoro piszesz ,że się nie da zmienić
                                mentalności,naleciałości...,teraz już wiym,czamu nie chcom Polokom wiz dać:)
                                • szwager_z_laband Re: Ja Kubiss niniejszym 20.09.08, 19:27
                                  onego boli ize te Hamerykony go niy rozumiom jako SLOWIANINA;)
                                • kubiss Re: Ja Kubiss niniejszym 20.09.08, 19:43
                                  Moi Drodzy :-)
                                  Wy znacie Ameryke tylko z telewizji .
                                  Wasze seriale to "Dynastia" "Pogaoda dla Bogaczy" itp.
                                  Znacie to z czarnobialych telewizorow .
                                  Wasza zasciankowa nacjonalistyczna mentalnoscia osmieszacie sie do reszty . Male
                                  wszy slaskiego regionu jak juz ktos was kiedys nazwal .
                                  • szwager_z_laband Re: Ja Kubiss niniejszym 20.09.08, 19:48
                                    niy oglondom serialow - polskich , niymieckich abo hamerykonskich,
                                    to je mi szajsegal ... :))
                                    • socer-schlesier Re: Ja Kubiss niniejszym 20.09.08, 20:27
                                      szwager_z_laband napisał:

> niy oglondom serialow - polskich , niymieckich abo hamerykonskich,
                                      > to je mi szajsegal ... :))

Masz racje,strata czasu.
                                      • sloneczko1 Re: Ja Kubiss niniejszym 20.09.08, 22:50
                                        kedyś oglondałach seriale ale tera mi niy pasujom ze wzglyndu na
                                        robota:(,i co je złe w serialach?mi sie one podobały:)egal z jakego
                                        państwa były--byle,że fabuła ciekawo
                              • rita100 Re: Ja Kubiss niniejszym 21.09.08, 19:15
                                >>>>>szczeroscia Ballesta ktory musi to
                                robic bo mu smieci kontroluja i dokladnie sprawdzaja co je i na co wydaje kase .
                                Mysle ze koledzy nawet waza te odpady !

Możemy to zaliczyć do dobrego kawału niemeickiego czy polskiego, a może
                                amerykańskiego ?

Teraz Ballest, nauczony Twoimi lekcjami po łapach będzie dawał tym co zaglądają
                                mu do smieci ;)))))
                              • rita100 Re: Ja Kubiss niniejszym 21.09.08, 19:19
                                kubiss napisał:

W Polsce dobrze juz nigdy nie bedzie bo nie moze .
                                Musialaby wyjsc z tej Unii - ktora jest tylko atrapa demokracji i wolnosci

Nie da sie zmienic mentalnosci Niemcow , Polakow czy Slazakow .
                                inny i ma inne swoje nalecialosci.

--------
                                Tez tak myślę, że Europa to nie Ameryka i powstanie tylko sztuczny twór. To jest
                                tak jak te markety, mają niby wszystkie produkty w jednym miejscu, ale klika
                                rządzi i wcale im nie chodzi o dobro ludzi.
                              • rita100 Re: Ja Kubiss niniejszym 21.09.08, 19:21
                                kubiss napisał:
                                A za co? Za to ze cie przylapalem na kombinatorstwie ?

Kombinatorstwo mamy w genach, ale tak by nie szkodzić innym ludziom.
                            • rita100 Re: Ja Kubiss niniejszym 21.09.08, 19:22
                              sweet_angelina napisała:

> My też ubijamy :) Ale segreguję - worek na swgregowane śmieci
                              > kosztuje 1 zł (razem z wywozem), a cały kubeł ok. 30 zł.
                              > Ekonomicznie jest wyrzucać to czego nie można segregować, a papiery
                              > palić. No i na koniec ubić :)

Dobry pomysł, ale jakoś samo MPO tego nie propagują. Jak tylko wyjdą z taką
                              inicjatywą bardziej do ludzi, pewnie i przekonają.
    • szwager_z_laband Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 21.09.08, 19:29
      z dedykacjom do wschechpolaka Kubusia:

de.youtube.com/watch?v=w99MIwR8Qmk
      • sweet_angelina Pytanie do Kubissa 21.09.08, 20:05
        A może się pochwalisz co Ty robisz ze śmieciami?
        • rita100 Re: Pytanie do Kubissa 21.09.08, 20:10
          ;) A przecie yś napisała co wsyćko trawio Amerykany, po przeróbce. Nic sie nie
          zmarnuje ;) i Kubiss sie z tym zgodził.
      • ballest Re: Obnażam waszą G Ł U P T Ę i zacofanie :-) 21.09.08, 20:27
        Laband, cos lepszego, zes wrazic nie mog, to bouo FANTASTICO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka