Dodaj do ulubionych

Dzieki Fatum

25.04.09, 16:52
Dzieki za interwencja na GW, za wyzywanie mojego uojca mordercom!
Obserwuj wątek
    • szwager_z_laband Re: Dzieki Fatum 25.04.09, 17:25
      i jo w tym synsie Dziynkuja!
      • 1fatum Re: Dzieki Fatum 25.04.09, 20:30
        Nie wiem co mam powiedzieć, ale nie zrobiłem niczego nadzwyczajnego. Zareagowałem tak, jak zareagować powinien każdy porządny człowiek, kiedy ktoś szarga dobre imię innego człowieka.
        Przecież to takie normalne.

Kiedy biją słabszego - bronię go.
        Kiedy znęcają się nad zwierzęciem - czynię podobnie.

Prawdziwa "kurwica" mnie trafia, kiedy jakiś [----] (cenzura obyczajowa) wyciera sobie gębę innym człowiekiem. Tym bardziej podłe jest takie działanie, kiedy opluwany nie może się obronić, bo już za swoje ziemskie uczynki został osądzony przez Najwyższego.

Rozważyłem jaka powinna być moja reakcja i wybrałem optymalne rozwiązanie.
        Gdyby naruszenie prawa było bardziej drastyczne, nie zawahałbym się złożyć zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa do prokuratury.

W Internecie nikt nie jest anonimowy i każdy ma prawo do własnego zdania, wypowiedzi i wszelkich form sprzeciwu. Jednak wymagane jest kulturalne zachowanie.

Jestem pełen uznania dla Webmastera za właściwą reakcję. Moją z Nim korespondencję zachowam dla siebie. Zaznaczam, że szanuję każdą dyskusję i różnice zdań, pod warunkiem, że dyskutant nie popełnia przestępstwa swoim niewyparzonym jęzorem.

Nie mniej, jest mi niezwykle sympatycznie czytać te słowa pisane przez ludzi, których uważam za przyjaciół.
        • annak12 Re: Dzieki Fatum 25.04.09, 21:00
          "Jestem pełen uznania dla Webmastera za właściwą reakcję."

Fatum jesteś dobrym dyplomatą!
          Keby wcześniejsze boły właściwe,toby nie boło tygo naszygo forum FGGG.
          • 1fatum Re: Dzieki Fatum 25.04.09, 21:14
            fakt, że cokolwiek robiąc trzeba myśleć.
            Najważniejsze, że był efekt.

Pewnych zachowań i reakcji byłem dawno temu nauczony i potrafię wiedzę wykorzystać.
            Dla dobra ogółu.
            Dziękuję
            • sloneczko1 Re: Dzieki Fatum 25.04.09, 23:13
              :)
    • gryfny Re: Dzieki Fatum 26.04.09, 09:03
      ballest napisał:

> Dzieki za interwencja na GW, za wyzywanie mojego uojca mordercom!
      Hut ab,forumowicz Fatum
      • ballest Re: Dzieki Fatum 26.04.09, 09:31
        Nie tylko, ze Fatum zareagowal, ale jego interwencja poskutkowala, a to Forum
        Antyhitlerowskie jest tera w calkiem innym swietle.
        • socer-schlesier Re: Dzieki Fatum 26.04.09, 09:54
          ballest napisal:
          Dzieki za interwencja na GW, za wyzywanie mojego uojca mordercom!

Chopcy o co chodzi?
          • ballest Re: Dzieki Fatum 26.04.09, 22:32
            chodzi o to, ze bou temat na GW, "ojciec ballesta to morderca!"

A Fatum go dou wyciepnonc!
            • seppel Re: Dzieki Fatum 27.04.09, 08:22
              mje sie zdo co tam jeszcze tak stoji
              -moze trocha inaczy ale syns je gleich
              • 1fatum Re: Dzieki Fatum 27.04.09, 09:11
                seppel napisał:

> mje sie zdo co tam jeszcze tak stoji
                > -moze trocha inaczy ale syns je gleich

To prawda. Z ubolewaniem stwierdzam, że mamy do czynienia z wielkim prostactwem,
                skoro istnieją ludzie, którzy szargają pamięć zmarłych.
                Jakieś, choćby minimalne zasady dobrego wychowania obowiązują.

Kategorycznie sprzeciwiam się szargania pamięci osób zmarłych. Skoro nie możemy,
                lub nie chcemy niczego dobrego powiedzieć, to należy milczeć.

Ponownie zwróciłem się do Admina o podjęcie w tym zakresie działania. Ufam, że
                podzieli tak jak poprzednio moje zdanie. Nie można dopuścić do igrania nie tylko
                z prawem, ale z uczuciami żyjących w stosunku do ich zmarłych krewnych.

Chodzi o to, aby regulamin forum był przestrzegany, bo to nie jest prywatny
                folwark. Możemy się sprzeczać, mieć różne zdania, ale wszystko powinno odbywać
                się z zachowaniem zasad dobrego wychowania i poszanowania regulaminu oraz litery
                prawa.

Pragnę zauważyć, że takie sformułowanie jakie się na tamtym forum pojawiło, daje
                podstawę do wejścia na drogę prawną.
                • ballest Re: Dzieki Fatum 27.04.09, 10:15
                  Ich tylko denerwuje, ze prawdziwymi bohaterami spod Monte Cassino sa Zielone
                  Diably , czytej niemieccy spadochroniarze.
                  Grüne Teufel ale nie mordowali, oni walczyli i sie bronili, ze byly ogromne
                  ofiary w ludziach, to jest inna sprawa!
    • socer-schlesier Re: Dzieki Fatum 27.04.09, 23:28
      1fatum napisal:

To prawda. Z ubolewaniem stwierdzam, że mamy do czynienia z wielkim prostactwem,
      skoro istnieją ludzie, którzy szargają pamięć zmarłych.
      Jakieś, choćby minimalne zasady dobrego wychowania obowiązują.

Kategorycznie sprzeciwiam się szargania pamięci osób zmarłych. Skoro nie możemy,
      lub nie chcemy niczego dobrego powiedzieć, to należy milczeć.

Ponownie zwróciłem się do Admina o podjęcie w tym zakresie działania. Ufam, że
      podzieli tak jak poprzednio moje zdanie. Nie można dopuścić do igrania nie tylko
      z prawem, ale z uczuciami żyjących w stosunku do ich zmarłych krewnych.

Chodzi o to, aby regulamin forum był przestrzegany, bo to nie jest prywatny
      folwark. Możemy się sprzeczać, mieć różne zdania, ale wszystko powinno odbywać
      się z zachowaniem zasad dobrego wychowania i poszanowania regulaminu oraz litery
      prawa.

Pragnę zauważyć, że takie sformułowanie jakie się na tamtym forum pojawiło, daje
      podstawę do wejścia na drogę prawną.

Przeciez Ci wszyscy ktorzy chcieli by tutaj cos na temat ojca ballesta pisac go
      wogole nie znaja i nigdy z nim nie mieli nic do czynienia.Jak mozna o kims pisac
      (czy dobrze czy zle) o kims, kogo sie w ogole nie zna?
      • ballest Re: Dzieki Fatum 28.04.09, 17:37
        Fatum zostow to, mnie najbardziej cieszy, ze mamy wspanialego forumowicza, ktory
        naprawde wie co pisze , wie jak to napisac do tego ma ogromny zasob wiadomosci
        na roznorodne tematy.
        • ballest Re: Dzieki Fatum 28.04.09, 23:19
          Fatum, na razie nie mom emaila, bo mi wszystko padlo, instalujam
          wszystko od nowa.
          To potrwou napewno dwa dni!

Gruß
          • 1fatum Re: Dzieki Fatum 28.04.09, 23:24
            Nie ma problemu. Przyjaciele nie zawiodą, a ci, którzy rozumieją jedynie psia
            mowę, nawet z psami się nie dogadają, bo dla nich one są zbyt mądre.
            • socer-schlesier Re: Dzieki Fatum 29.04.09, 07:56

1fatum napisał:

> Nie ma problemu. Przyjaciele nie zawiodą, a ci, którzy rozumieją jedynie psia
              > mowę, nawet z psami się nie dogadają, bo dla nich one są zbyt mądre.

Nigdy tutaj na ten temat sie nie wypowiadalem ale denerwuja mnie tacy ktorzy
              pisza na temat goscia ktorego nigdy w zyciu nie mieli przyjemnosci spotkac czy
              tez miec z nim do czynienia.Ja w odroznieniu od nich znalem go od "bajtla" i
              wiem ze byl czlowiekiem prawym ktorego cechowala wielka uczciwosc i lojalnosc.Za
              swoj kraj byl gotow swoje zycie oddac.Sa tu tacy ktorzy go obrazaja a sami swoj
              kraj zdradzili podkolajac ogon i ucikajac np. do Ameryki bo tam lepiej.Ojciec
              ballesta nazwal by takich zdrajcami i glowe daje ze nie pozwolil by takiemu
              nawet swoich butow czyscic.
              Prosba do 1fatum.
              Prosze,bo Ty to potrafisz bardzo "trafnie" ujac by wytlumaczyc tu co niektorym
              zeby zrozumieli ze zolnierz polski walczy za swoj kraj,zolnierz amerykanski za
              swoj (to zrozumia) ale juz nie rozumia dlaczego zolnierz niemiecki walczy za swoj.
              • alladyn15 Re: Dzieki Fatum 29.04.09, 16:27
                Hey,a od jakich zbroniarzy go wyzywano,tzn.ojca Ballesta?
                Nic tu nie wiedze,nawet swojego wczesniejszego wpisu,ktory mial w
                sobie pewna glebie w zapytaniu.
                Powiem wam szczerze,ze zaczynam czuc na tym forum daleki oddech
                Watykanu.Ich kierownik,tez kiedys uczyl sie zabijac bagnetem
                wroga,normalna treningowa faza w wojsku.Nic nadzwyczajnego.Jak
                zrobilo sie dobrze,to przechodzi sie do nastepnego etapu,a jak
                nie,to trzeba nacierac z bagnetem jeszcze raz.
                A od jakich zbrodniarzy wyzwano Ballesta seniora?
              • 1fatum Re: Dzieki Fatum 29.04.09, 22:42
                socer-schlesier napisał:

> Prosba do 1fatum.
                > Prosze,bo Ty to potrafisz bardzo "trafnie" ujac by wytlumaczyc tu co niektorym
                > zeby zrozumieli ze zolnierz polski walczy za swoj kraj,zolnierz amerykanski za
                > swoj (to zrozumia) ale juz nie rozumia dlaczego zolnierz niemiecki walczy za swoj.

Nie zwykle trudne zadanie mi postawiłeś. Wytłumaczyć można komuś, kto reprezentuje jakiś poziom. Kiedy przypomina agresywnego żula, to nie ma z nim rozmowy. On zna jedynie agresje i obelgi. Jego zasób słów jest podobnie mikry jak inteligencja. Potrzebny dowód? Proszę bardzo:

www.youtube.com/watch?v=ySkFesoph0A&feature=related
                Zapewne najbliższy kontakt z obcokrajowcem, a konkretnie Niemcem miał jeden z drugim oglądając wojenne filmy, ale ksenofobia nakazuje mu wszystkich nienawidzić i gloryfikować tylko Polaków. Z tym, że tak samo jak my wszyscy, niezależnie od narodowości, czy rasy jesteśmy na równi bohaterscy i zwyczajnie po ludzku ułomni. Walczący o swój kraj pod różnymi sztandarami.

www.youtube.com/watch?v=NRw1uPZKrXY
                Skoro już wiemy, że Polacy nie są nadzwyczajnym nieziemskim tworem pozbawionym wszelkich ludzkich przywar, to może warto też pamiętać iż każdy bez wyjątku funkcjonuje podobnie i podobnymi emocjami się kieruje. Każdy bez wyjątku jest uczony patriotyzmu i miłości do swojej ojczyzny, a kiedy zostaje powołany do wojska, to z równa determinacją walczy o swój kraj. Tutaj nie ma narodowości, bo ojczyzna i patriotyzm dla każdego są takie same, choć mają inne znaczenie. Zatem nauczmy się szacunku dla żołnierzy, którzy z identycznych pobudek walczyli o swój kraj.

Inteligentny człowiek nie potrzebuje tłumaczenia, on wie, a pozostali, ..... Oni są niereformowalni.
                • kubiss Re: Dzieki Fatum 29.04.09, 23:48
                  )O jakie ladne posty :-)
                  Poniewaz wszystkie moje posty i Alladyna zostaly wyciete mimo ze pisalem bardzo
                  ladnie i grzecznie to informuje was rownie uprzejmnie ze w tym i inych watkach
                  powinniscie rozmawiac tylko sami ze soba .
                  Chetnie sobie to poczytam.

A teraz pozwalam wam to wyciac ..... :-)
                  • alladyn15 Re: Dzieki Fatum 01.05.09, 01:45
                    Ty,1fatum,przetuplikuj te swoje madre skad inand przemyslenia do
                    Ballesta,odnosnie Monte Cassino i poleglych tam mlodych,polskich
                    chlopakow.
                    • 1fatum Re: Dzieki Fatum 01.05.09, 08:37
                      alladyn15 napisał:

> Ty,1fatum,przetuplikuj te swoje madre skad inand przemyslenia do
                      > Ballesta,odnosnie Monte Cassino i poleglych tam mlodych,polskich
                      > chlopakow.

Z radością tak uczynię, pod warunkiem, że zapewnisz nas, że w końcu osiągnąłeś
                      intelektualny poziom pozwalający na zrozumienie.
                      Ten warunek jest niezbędny, bo pozostałym nie potrzeba tłumaczyć. Kiedy jednak
                      się napracuję, a Ty mimo wszystko pozostaniesz impregnowany jak ortalion, to
                      szkoda mojego zaangażowania i czasu. Na razie odsyłam do literatury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka