Dodaj do ulubionych

dolna lewa 1

09.11.13, 18:18
Czesc.panie i panowie.mam pytanie bo mam problem chodzi o dolna 1 lewa.tak jakby sie zruszyla jakby wystawala w dziasle.sprawdzajac jezykiem. To jakbym o cos zsczepial,jak by zab byl caly a miedzy nim a dziaslem byla dziura.nic mnie tam nie boli i nie bolalo,boje sie o to co mi sie tam stalo.jak myslicie.o co chodzi i gdzie ztym isc i co dalej robic.odp
Obserwuj wątek
    • dentstudentblog Re: dolna lewa 1 10.11.13, 21:50
      Najlepiej zgłoś się z tym do swojego stomatologa.
      • tidia78 Re: dolna lewa 1 11.11.13, 21:17
        No i tak zrobie ale sie juz boje ,mam troche zepsute zabki ale tego korona jest cala tak jak by ponizej lini dziasla cos sie stalo.wyrwalem juz kilka i teraz kazdy na wage zlota.dziaslo mnie tam nie boli,zab nigdy nie bolal,jest widoczny jakis kamien a dziaslo jakby w dol sie cofnelo,nie moge dodac zdjecia bo nie ma czym zrobic.
        Jestes stomatologiem?
        Jaka jest szansa na uratowanie zniszczonego zeba?
        Wiem ze jak korzen jest caly to mozna duzo zrobic?a jak jest juz z prochnica to co?
        • dentstudentblog Re: dolna lewa 1 11.11.13, 21:28
          Wszystko zależy od stanu klinicznego. Nikt nie odpowie Ci na te pytania przez Internet, bo aby ocenić stan trzeba to zobaczyć.

Twój dentysta wszystko Ci powie kiedy już się do niego zgłosisz.

Szansa na uratowanie zniszczonego zęba maleje wraz z wielkością uszkodzeń.
          • ryba7434 Re: dolna lewa 1 14.11.13, 15:29
            zgadzam się, powinieneś czym prędzej udać się do lekarza, jeśli coś się tam dzieje to czas działa zdecydowanie na Twoją niekorzyść... A skoro mówisz, że masz popsute zęby, a zaraz po tym, że każdy z nich jest na wagę złota, to trochę sam sobie zaprzeczasz... Ja polecam szybka wizytę u dentysty, jeśli jesteś z Małopolski mogę polecić Ci Studio SE+ w Krakowie, sama się tam leczę i nie zawiodłam się jeszcze.
    • dramaturgia22 Re: dolna lewa 1 27.11.13, 18:45
      oj jak zęby są na wagę złota to szybko biegłabym do dentysty... czasem nic nie boli, a okazuje się, że dużo ubytków jest, nikt Ci niestety nie pomoże przez internet, ale mogę Ci polecić moją klinikę - Dormed pod Warszawą - świetni lekarze i profesjonalne podejście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka