lady_xanax
25.06.07, 10:50
Cześć!
Mam 22 lata, od kilku lat mam już górne ósemki. Od kilku dni boli mnie jedna z nich. Zęby mam generalnie mocne iz zdrowe, więc powodowana ciekwością wsadziłam sobie lusterko w buzię (no co? ciekawość ;)) i obejrzałam co tam się dzieje. Wczesniej zaczęłam wyczuwać coś językiem, jakby np. łupina od ziarna z otrębów śniadaniowych weszła mi między dziąsło z zęba i nie chciała wyjść. Wielkie było moje zdziwnie, gdy zobaczyłam, że to żadan łupina, ale kawąłeczek zęba! Od strony policzka, w połowie ósemki, wystaje mi taki-małe-białe-ostro-zkończone-coś. Troszkę boli. Jak dotykam placem dziąsłą co to nie czuję, żeby rosło tam coś wielkiego, np. 9ty ząb, tylko ten mały pypeć co wystaje. Co to jest? Dzwoniłam do swojej ulubionej dentyski, ale widocznie więcej osób się poznało na jej profesjonlizmie bo termiany ma zajęte na miesiąc do przodu... Hmm... Czy komuś rósł/widział taki zmutowany wyrostek? Co się z tym robi, Maleństwo ma może ok 3 mm, ale irytuje mnie, bo troszkę pobolewa (jest białe), może rośnie.
Pozdrawiam i liczę na odzew :)