angela_waw1 03.11.06, 15:13 Czytaliście informacje na stronie Janpula? Wiecie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodziach Re: czytaliście???? 03.11.06, 15:28 Oto treść Z przykroscia zawiadamiamy, ze nasz wykonawca nie jest w stanie dotrzymac terminu zakonczenia inwestycji. Dokladamy wszelkich mozliwych staran, by jak najszybciej przekazac Panstwu lokale. W zwiazku z Panstwa watpliwosciami dotyczacymi platnosci zwiazanych z utrzymaniem lokalu przed oddaniem budynku do uzytku (dyskusja na forum, liczne telefony i e-maile), podjelismy nastepujaca decyzje: do momentu uzyskania pozwolenia na uzytkowanie budynku, firma Jankowski Pulchny Inwestycje bedzie pokrywac koszty zwiazane z eksploatacja budynku. Wychodzac naprzeciw Panstwa sugestiom chcielismy przekazac klucze w celu wykonczenia mieszkan przed uzyskaniem pozwolenia na uzytkowanie. Jednak niektórzy z Panstwa sugerowali, ze takie dzialanie jest niezgodne z prawem budowlanym. W zwiazku z powyzszym postanowilismy przekazac Panstwu klucze po otrzymaniu w/w pozwolenia. Nasza decyzja jest nieodwolalna. Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: czytaliście???? 03.11.06, 16:08 Hmm... w takim razie mnie już tylko interesuje to, kiedy będzie można podpisać akt notarialny. Mi bardzo zależy na TYM roku, nie następnym. Odpowiedz Link Zgłoś
mika795 Re: czytaliście???? 03.11.06, 16:52 Jeśli na pozwolenie na użytkowanie budynku czeka się 21 dni od momentu złożenia wniosku, a w naszym przypadku nie jest on jeszcze nawet złożony, to obawiam się że akt notarialny w tym roku nie wchodzi w grę. Dla mnie masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
malkos_i_chrostula Re: czytaliście???? 03.11.06, 17:02 A mnie ciekawi stwierdzenie ze niektorzy sie nie zgadzali na odebranie wczesniej kluczy, bo to jest niezgodne z prawe budowlanym. Nie rozumiem dlaczego Jankowski Pulchny Inwestycje tak bardzo przejmuje się tym tematem, a nie przejmyje się tym, że nie będzie mógł dotrzymać umowy podpisania aktow notarialnych przed 31 grudznia (lub 31 stycznia). Na pewno ktos sie znajdzie kto bedzie domagal sie odsetek karnych. Co do wykonawcy, ktory nie moze sie wywiazac z umowy, ja myslalem ze wykonawca jest porbud, ktory jest rowniez jedna ze stron w firmie Jankowski Pulchny Inwestycje. To jak to wszystko jest? będziemy mieć te mieszkania do dyspozycji cześniej czy nie? Po co zwodzili nas ze zostana wykonane poprawki w przeciągu miesiąca, to ciągle odkladanie terminu oddania budynku zaczyna być irytujące. Nie mogą nam poprostu pozwolić na wykańczanie mieszkań wcześniej? Zima jużblisko i watpie, żeby zdążyli ułożyć chodniki, drogi, a wiec czekamy do wiosny? a już tak dobrze się zapowiadało (2 miesiące spóźnienia to standard). mocno poirytowany (szczegolnie stwierdzeniami ze "nasza decyzja jest nieodwolalna") Odpowiedz Link Zgłoś
natan94 Re: czytaliście???? 03.11.06, 17:14 Trzeba ich teraz przypilnować, aby rzeczywiście byly ogerzewane mieszkania - nie można kłasc parkietow, jesli mieszkanie nie jest wygrzane. Ponadto stracilam ekipe i bede miala problem ze znalezieniem nowej tak dobrej - szczerze watpie, zeby ktos narzekal na wczesniejsze przekazanie kluczy - moim zdaniem sami sie nie wyrabiaja z pracami i szukaja winnych gdzie indziej. Juz 10.10.2006 mialam miec wykonane poprawki po odbiorze technicznym, a jeszcze w zeszlym tygodniu nie mialam wynienionego okna !!!! Inne poprawki tez nie zostaly wykonane do konca. Z informacji od osoby bioracej udzial w odbiorach, osiedle jest juz podlaczone do kanalizacji, ale stoen bedzie dopiero w nastepny czwartek - obiecano mi, ze od tego momentu zaczna ogrzewac mieszkania. Same problemy i straty - wynajmuje mieszkanie, ktore juz wymowilam.... Bede pierwsza chetna do odsetek ustawowych. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: czytaliście???? 03.11.06, 19:35 Tragedia:(( To potwierdza,że spotkanie jest nieuniknione,musimy się zastanowić co dalej Kurcze, wpłacilismy już zaliczki na zabudowę kuchenną, już się robi... Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: czytaliście???? 03.11.06, 19:48 No to pięknie? Ale ja przepraszam, którego to terminu oni nie dotrzymali badź nie dotrzymają?? Bo ja w umowie termin zakoncenia inwestycji mam na 31 lipca, po czym podpisany aneks z terminem 31 sierpnia.... Następny termin do 30 listopada, czyli ta rezerwa, którą sobie janpul wyznaczył. Po upływie tego dnia zobowiązał się nasz deweloper do płacenia odsetek karnych za każdy dzien zwłoki, nie większych jednak niż 5%. Poza tym istnieje jeszcze maksymalny termin podpisania aktu notarialnego - nie później niż 31 grudnia 2006.... wracam do swojego pytania (retorycznego): którego terminu nie dotrzymają? ehhhhhhhhhhh :/ Czy komus udało się dodzwonic do janpula po przeczytaniu tej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
natan94 Re: czytaliście???? 04.11.06, 08:28 Nie mozna bylo sie tam dodzwonic, bo umiescili ta informacje na stronie po godz. 15, a chyba do tej godz pracuja, nie jestem pewna - caly weekend na otrzezwienie .... Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: czytaliście???? 04.11.06, 13:46 Opóźnienia spowodowane są prawdopodobnie m.in. brakiem rąk do pracy. Przy wejściu na osiedle wisi ogłoszenie, że Por-Bud szuka ludzi do pracy. Z jednej strony rozpoczęli już ogradzać osiedle, czymś co ledwo przypomina ogodzenie. W budynku B są już drzwi garażowe. W A wygląda, że niebawem będą. Chodniki rozpoczęli już układać, na razie w głębi osiedla, na wysokości A2. Najgorsze oczywiście jest to, że cały czas nie ma ogrzewania, bo przy takiej pogodzie nie trzeba tłumaczyć co to będzie oznaczać... Info z okolicznych osiedli: Budimex rozpoczął już stawiać blok, w miejscu gdzie do tej pory usypana była góra piachu. Nie mam pojęcia ile będzie miał ostatecznie kondygnacji. Park Tivoli chyba cały czas nie ma pozwolenia na budowę, bo oprócz ogrodzenia terenu, nic więcej się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
malkos_i_chrostula Re: czytaliście???? 05.11.06, 00:02 dzieki za info, super inmformacje my dzisiaj jak wyjezdaliśmy z wawy widzeiliśmy, że robią coś w garażach pod częściami A Odpowiedz Link Zgłoś
uluska_s Re: czytaliście???? 04.11.06, 13:50 Ciekawe kto był tak mądry? Gratulacje... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: czytaliście???? 06.11.06, 10:43 Dzwoniliście do Janpula, macie jakieś nowe info w sprawie? PS. Niestety nie moglismy pojawic sie w sobotę, na prawdę bardzo chcielismy,ale mieliśmy niezapowiedzianą wizytę znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś