sylvus16 21.05.06, 15:26 Chce zrobic kolczyk w pępku sama... bo musze mieć i jak to zrobić i jak dezynfekować? Prosze o jakieś rady ;) Buziaczki dla wszystkich:* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angels_dont_kill Re: Kolczyk w pępku - sama... 22.05.06, 19:24 z wildcat.pl "Ten dział stworzyliśmy po to, aby uświadomić wszystkim zainteresowanym, że kolczykowanie ciała to nie błahostka, którą można wykonać wszędzie lub samemu w domowych warunkach. " Tam przeczytaj Odpowiedz Link Zgłoś
pati_pz Re: Kolczyk w pępku - sama... 09.07.06, 15:39 Nie lepiej rzucic palenie/zaoszczedzic itp i wybrac sie do osoby prywatnej? Bo znam kilka, ktore moge polecic i za 60 zł bedziesz miala sliczny kolczyk? Jak to zrobic? Musisz wyznaczyc kat krzywizny, miec sterylny wenflon, sterylny kolczyk, cos, zeby w razie czego obmyc krew, srodki dezynfekujace (chyba mozna zamowic na wildcacie oraz ze trzy pary rekawiczek... nie oplaca sie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek871 Re: Do sylvus16...kolczyk w pępku 27.09.06, 18:54 No wiec odradzam kolczykowanie samemu, ja sobie ostatnio przebiłam w salonie tatuazy i zapłaciłam 80 zł z kolczykiem, ale to zależy od studia 3asem mozna za 60 zł itp... Najlepiej 3 razy dzinnie oczyszczając solą fizjologiczną i kup sobie Octenisept i nim również czysć, zresztą jak pójdziesz do salonu to osoba przebijajaca twój pępek powie Ci i wytłumaczy jak masz o niego dbac. I w pamietaj zeby poruszac 3asto kol3ykiem góra dół rzeby sie nie zastał. I nie odkręcaj go przez jakiś miesiac, i do tego 3asu unikaj basenu, sauny i solary =) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilap Re: Do sylvus16...kolczyk w pępku 19.11.06, 15:14 hej a wiesz moze gdzie wwarszawie mozna przekluc pepek do 70 zeta? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
anitka310 Re: Do sylvus16...kolczyk w pępku 25.01.07, 20:22 Ehh... widzę, że nikt nic sensownego Ci nie poleci... :) No to tak: ja robiłam sama, zagoił się pięknie, nie wyrasta, jednym słowem jest zrobiony rofesjonalnie i nie wydałam na niego dużej kasy (nie licząc kosztów kolczyka i igły ). Kolczyk jest z reguły 1.6 mm więc igła 2.1 mm żeby kolczyk wszedł do środka i można go było przeciągnąć. Wacik moczysz wodą utlenioną i przemywasz miejsce przekłócia, igłę (najlepiej przepłucz ją też w środku!) oraz kolczyk. No i do roboty ;) Musisz chwycić skórę tak, żeby dziurka nie wyszła zbyt głęboko ani zbyt płytko w samej dziurce pępka, zależy to od wielkości kolczyka. Aha, co najważniejsze, kup większy kolczyk ( z reguły są 10 mm ), ponieważ miejsce przekłucia nabrzmiewa i kolczyk będzie zbyt krótki. Dopiero po zagojeniu włóż 10 mm. No i najważniejsze, to dobrze wymierz i odległość (dł prętu kolczyka jaki chcesz mieć)i głębokość, aby kolczyk nie wyrastał. Kolczyk nie ze stali chirurgicznej (!) najlepiej tytan lub PTFE. Stal chirurgiczna kompletnie nie nadaje się na świerze przekłócia. No... mam nadzieję, że pomogłam ;) Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś