alice141 24.03.07, 19:57 Mam kilka pytań co do tego :czy takie pzekłucie skończyło się dla kogoś żle (jakieś powikłania), jak mocno i długo boli,oraz...jak namówić starych :] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylw21 Re: Kolczyk w chrząstce 05.05.07, 23:21 takie przekłucie boli jak każde inne, czyli prawie wcale;) a powikłań raczej nie ma, co najwyżej może wystąpić ziarnina, ale to nic poważnego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
love_buzz Re: Kolczyk w chrząstce 16.05.07, 17:25 To boli w zależności od tego, jak się na to nastawisz. Oczywiście, jeżeli mówimy o samodzielnym przekłuwaniu. W salonie to nawet nie poczujesz ;). Samo przekłucie to najmniejszy problem, potem możesz mieć trochę kłopotów. Chrząstka goi się jakieś 3 miesiące. Wiele osób twierdzi, że w tym okresie to bardzo przyszkadza, bo boli nawet przy lekkim dotknięciu (ja osobiście nie mam takich problemów, ale każdy inaczej czuje). Powikłania raczej się nie zdarzają, co najwyżej jakieś tam głupi stan zapalny, żeby go uniknąć po prostu nie brudź tej rany. Kolczyk w chrząstce nie jest czymś nadzwyczajnym, możesz o tym powiedzieć rodzicom, a jak nadal się nie zgodzą, to postaw ich przed faktem dokonanym i tyle ^^. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anikin Re: Kolczyk w chrząstce 19.05.07, 19:00 ja miałam industriala (podwójne przebicie chrząstki) i musiałam wyjąć. przez dwa lata miałam nadzieję że przestanie ropieć ale w końcu wyjęłam. Od czasu zrobienia sobie tego kolczyka mam uczulenie na stal chirurgiczną i wszelkiego rodzzaju badziewia. Najlepiej przebij w slonie piercingu. Zapłacisz ok 40-50 złotych ale dostaniesz tytanowy kolczyk i będziesz miała robiny igłą nie pistoletem więc blizna będzie mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: Kolczyk w chrząstce 23.05.07, 22:44 Ja miałam w chrząstce dwa razy,za pierwszym razem tak jakby mi kolczyk odrzuciło a za drugim razem bolało mnie przez miesiąc wiec sie poddałam a przekłucie tego miejsca bolało nnie najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
qsia95 Re: Kolczyk w chrząstce 05.01.09, 22:52 Mam pytanko :] Magda Schejbal, z "kryminalnych" ma kolczyk w chrząstce. Chciala bym też mieć taki tylko: 1. Nie wiem gdzie pójść, żeby zrobili mi to dobrze i małomboleśnie 2. Czy to może uszkodzić w jakiś sposób słuch lub ucho 3. Ile się goi Jeżeli ktoś ma taki kolczyk i może podzielić się ze mną info, lub jeżeli ktoś nie łapie o jakim mowa to proszę piszcie. Z góry dziemkuje :] Odpowiedz Link Zgłoś