Dodaj do ulubionych

EKOBUD - kupujecie mieszkanie? UWAGA!

06.10.10, 14:45
"Przedsiębiorstwo dysponuje dużym potencjałem kadrowym i technicznym, co zapewnia krótkie terminy realizacji i konkurencyjne ceny oraz wysoką jakość robót, popartą ponad 40 letnim doświadczeniem i posiadanym certyfikatem ISO." - tak o sobie pisze Ekobud.
Niestety kupilem mieszkanie na piastowskiej kolo kauflanda co bylo moja najgorsza decyzja w zyciu! Teraz zaluje ze nie zaczerpnalem opini na temat tej firmy. Napisze wam tylko kilka rzeczy ktore mnie irytuja: to ze cienkie sciany to nic, klatka 1-2 razy w miesiacu jest sprzatana stara zatechla szmata ze trzeba pozniej wietrzyc 2 dni, piwnica chyba ani razu nie byla sprzatana, zarowki poprzepalane. Pare dni temu po okresie gwaltownych burz zalozyli piorunochrony i po roku czasu wycieraczke przed drzwiami do budynku. Co do mieszkania to krzywe sciany, nierowne wysokosci 7cm na otworze drzwi, krzywa futryna i tandetne trzesace sie drzwi wejsciowe do mieszkania podczas pukania (gorszego panelu nie widzialem w nowych drzwiach). Zwroccie uwage na balkony ten wyzej jest kilkanascie cm krotszy tak ze wszystko leci na glowe badz rzeczy pozostawione na nim a i na skrzynke z bezpiecznikami nam wejsciem do mieszkania ( jest to skrzynka podtynkowa a zamontowana na latwizne na kolkach). Poza tym co napisalem mam juz za soba ok 2 tygodni wizyt pracownikow tej firmy ktorzy wykonywali żenujące poprawki w moim mieszkaniu.
Najbardziej zenujace jest to ze na prosby, skargi telefoniczne ta firma praktycznie nie odpowiada. Polecam Wam na pismie za potwierdzeniem obbioru badz kopia za zgodnoscia z oryginalem bo inaczej nikt tym sie nie zajmnie. Rzecznik Praw Konsumentow znajduje sie w Urzedzie Pracy tam gdzie wczesniej Fundacja Atut. Ja walke podjalem i mam nadzieje ze lokatorzy tez nie beda bezczynnie czekac az minie gwarancja. Taka mala rada; zwracajcie uwage na daty i to co podpisujecie gdyz po pierwszym moim liscie po ok 40dni Ekobud stawal na nogach oczywiscie musialem im przypomniec telefonicznie ze nie wywiazali sie z terminu. Teraz wyslalem drugie pismo i czekam na odpowiedz ok 2 tygodni, zobaczymy...
Wiecej i pelnych informacji poniewaz jest ich dosc sporo dla zainteresowanych moge opisac szczegolowo a takze moge to potwierdzic.
pozdrawiam czytelnikow
Obserwuj wątek
    • findelkind Re: EKOBUD - kupujecie mieszkanie? UWAGA! 25.09.17, 12:09
      Popieram całkowicie i podtrzymuję. Osiedle Kameralne w Olsztynie -Gutkowo, ul. Zurawia największy wał Ekobudu. Mieszkamy tam kilka miesięcy, mokre, zapleśniałe piwnice i klatki schodowe, odpadające płytki, bark odzewu na reklamacje od 3 miesięcy. Ostrzegam kupujących, wszystko super do odbioru kluczy i oddania budynku. Potem bark odpowedzi, nikt nie odbiera telefonów. W kilku sprawach deweloper po prostu nas oszukał. Poszukamy rozwiązania w sądzie.
    • tanitazaitceva Re: EKOBUD - kupujecie mieszkanie? UWAGA! 27.11.18, 11:49
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka