Dodaj do ulubionych

Artykuły biurowe

11.05.06, 21:25
papier ksero-brak, długopis-brak,papier firmowy-brak,koperty- brak, podwyżki-
brak, premi-brak, ALE herbata,ciasto, kawa na RACHUNEK PKO- OK, Nowe AUTO
SŁUŻBOWE-OK, NARDADA gdzieś w POLSCE -OK !!! *( super impra)
Obserwuj wątek
    • diabel3 Re: Artykuły biurowe 11.05.06, 21:55
      No przecież ci najciężej pracujący musza się odstresować!!!!
      • maciex25-1980 Re: Artykuły biurowe 20.05.06, 14:12
        żenujacy jst fakt tego, że "góra" stara sie za wszelka cene dorównać wymogom i
        standardom na rynku bankowym, stara sie byc konkrunecyjny..ale jakby tak
        zajrzec do placowek to mozna stwierdzic,że gorzej pod wzgledem zaopatrzenia i
        wyposażenia w materiały biurowe byc nie może...
        sam kupuje sobie długopisy..hehe..
        nasze zyski nie pozwalaja na takie wydatki:)
        • malutka.niak Re: Artykuły biurowe 20.05.06, 16:49
          Witam!!!! U nas podobnie: własne długopisy (to już od zarania dziejów ) własne
          koperty, własne zakreślacze, własny papier ksero (do pisania pism, drukowania
          procedur itd) a ponadtto, mężowie załatwiaja i przywożą kartony ze sklepów do
          dokumentacji przeznaczonej do archiwum !
          Czasami to mam wrażenie, że zakład upada!
          A może, by tak własny komputer z drukarką w ramach oszczędności przynieść z
          domku, no i oczywiście rachunek za prąd też pracownik powinien uiścoć za siebie
          (w końcu ma pracę, prawda?)!!!
          Popatrzcie do jakich paradoksów doszliśmy?
          I jak zwykle, japonia, nikt niczego nie mówi i świat nadal jest piękny!
          Pozdrawiam wszystkich !!!
          • serwa3 Re: Artykuły biurowe 21.05.06, 08:06
            I co miesiąc tankowanie własnego auta używanego dla potrzeb banku...
          • czlowiek_z_gory Re: Artykuły biurowe 21.05.06, 10:30
            malutka.niak napisała:

> Witam!!!! U nas podobnie: własne długopisy (to już od zarania dziejów ) własne
            > koperty, własne zakreślacze, własny papier ksero (do pisania pism, drukowania
            > procedur itd) a ponadtto, mężowie załatwiaja i przywożą kartony ze sklepów do
            > dokumentacji przeznaczonej do archiwum !
            > Czasami to mam wrażenie, że zakład upada!
            > A może, by tak własny komputer z drukarką w ramach oszczędności przynieść z
            > domku, no i oczywiście rachunek za prąd też pracownik powinien uiścoć za siebie
            >
            > (w końcu ma pracę, prawda?)!!!
            > Popatrzcie do jakich paradoksów doszliśmy?
            > I jak zwykle, japonia, nikt niczego nie mówi i świat nadal jest piękny!
            > Pozdrawiam wszystkich !!!

BRAWO BRAWO BRAWO!!! Aż chciało by się zawołać. Naprawde bardzo mi się podoba wasze zaangażowanie dla naszej firmy. Cieszę się, że dzięki takim akcjom pracowników prawdopodobnie znów pobijemy rekord zysku. Jeżeli uda się jeszcze pracowników namówić na wpłaty własne, oraz rezygnacje z premii kwartalnych uda nam się przekroczyć w tym roku dwa miliardy zysku. A przypomnę że tej bariery nie osiągnął jeszcze żaden bank w naszym kraju. Co więcej, żaden się do niej nie zbliżył. Tak więc, działajmy tak dalej, a dzięki takim inicjatywom, zapiszemy się na kartach historii i stanowić będziemy przykład dla przyszłych pokoleń pracowników naszego banku.
            • malutka.niak Re: Artykuły biurowe 21.05.06, 10:42
              Słuchaj, skoro jesteś taki cyniczny, to może znasjdujesz rozwiązanie???
              I widzisz sensowną odpowiedż, albo podpowiedż?
              W końcu, są to decyzje tzw. góry a nie nasze własne?
              Nas nikt nie pyta na czym mamy drukować jak nie ma papieru ksero?
              Czym mamy pisać jak zakład nie zapewnia nam długopisów itd.
              Ciekawa jestem, co byś zrobił na naszym miejscu???
              Pozdrtawiam cieplutko i czekam na wyjaśnienia???????????
              • maciex25-1980 Re: Artykuły biurowe 21.05.06, 14:16
                brak mi słów na ta wypowiedz... "BRAWO..BRAWO" itd.......
                kto to jest?..... pewnie nikt skoro jego wypowiedzi sa nasączane infantylizmem
                i brakiem jakiegokolwiek pojecia czymkolwiek...
                nie wymagajmy odniego za wiele... to ktos z gory:)
                pozdrawiam
                • czuk1 Re: Artykuły biurowe 21.05.06, 18:13
                  Wypowiedź "kogoś z góry" jednoznacznie odbieram jako świetną satyrę stanu
                  istniejącego w banku , jako wsparcie Waszych wypowiedzi "przez kogoś -
                  faktycznie - z dołu". To dla mnie oczywiste.
                  m
                  • malutka.niak Re: Artykuły biurowe 21.05.06, 18:42
                    Czuk1 - też to tak odebrałam, niemniej wypowiedż bolesna, a raczej prawdziwa
                    groteska!!! Ale, niestety taka jest dzisiaj nasza rzeczywistość bankowa!!!
                    I sama już nie bardzo wiem czy się śmiać czy płakać? Ale u nas dzisiaj
                    wszystkie problemy istnieja na zasadzie takiego kosmosu jak materiały biurowe,
                    zadania ladowe itd. Nonsens goni kolejny nonsens!!!
                    Pozdrawiam serdecznie!!!
            • malutka.niak Re: Artykuły biurowe 21.05.06, 10:45
              Człowiek_z_gory!!!. A co do tych braw, to one właśnie należą się wam (ludziom z
              góry)za takie fajne decyzje ( i milion innych).
              POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!
            • malutka.niak Re: Artykuły biurowe 21.05.06, 10:47
              O ret!Przepraszam!!! Zapomiałam jeszcze podziękować też, za podobne jak decyzje
              o oszczędnościach procedury!!!
              • asterix444 Re: Artykuły biurowe 22.05.06, 20:24
                " Kto da więcej niż ja" znane zawołanie Pstrowskiego. Tak więc nadal, własny
                papier (w tym toaletowy), własnym autkiem do , a może i po klienta, tylko
                niezapomnij umyć i posprzątać w końcu Twoje auto jest wizytówką banku ! Nie masz
                klimatyzacji o nie ładnie weź kredyt w PKO na nowe auto ! Polepszysz wizerunek
                banku i poprawisz plan sprzedażowy !... Jeszcze nie wiesz do czego to prowadzi
                malutka.niak, poczytaj historię najnowszą, postać kluczową już wymieniłem.
                " Ludzie uczą się na swoich błędach, mędrcy na błędach innych"
                • malutka.niak Re: Artykuły biurowe 22.05.06, 21:24
                  Asterix444, znam swoja marność ale czymże róznę sie od tych co pracują za
                  darmoche po 12 godzin, robią plany prosto z kosmosu, łapią klienta w toalecie???
                  Każdy sobie radzi jak może!!! he,he,he Ale sie nie martw za to wszystko nagroda
                  gwarantowana już w krótce (jeszcze w tym roku) całkowity wypas na trawce (po 25
                  latach pracy)!!! Murzyn zrobił swoje, murzyn morze odejść!!!Nie, to nie jest
                  mobbing to kosmiczna wizja dnia jutrzejszego!!!
                  A co do tych materiałów, to wiesz... bogatemu i byk sie ocieli a biednemu krowa
                  nie chce!!!
                  Ale się nie martw, zanim zacznę już zajadać trawkę to jeszcze firma mi ja mocno
                  zadepcze, tak że mi się nawet tej trawki odechce!!! I pewno o to chodzi!!!
                  POZDRAWIAM WSZYSTKICH KOLEGÓW I KOLEŻANKI NIEDOLI (a może całkowitej
                  ekstazy?)!!!
    • bmwnowe Re: Artykuły biurowe 20.05.06, 16:38
      dodaj, że ta impra gdzieś w jakimś uroczym zakątku kraju to nie dla szaraczków
      tylko dla kadry średniej lub najwyższej PKO. No przepraszam to nie impra to się
      nazywa narada sprzedażowa!
      • artur321 Re: Artykuły biurowe 16.08.06, 08:39
        Chciałbym rzucić plotkę.

Szykowana jest procedura mająca na celu "ucywilizowanie" wykorzystywania przez
        pracownikow własnych materiałów biurowych. Ma być przyznawany kazdemu
        pracownikowi limit na wydatki na tego rodzaju materiały i zwrot tych wydatkow w
        formie ryczałtu. Nie znam szczegółów.

Pozdr,
        artur
        • malutka.niak Re: Artykuły biurowe 16.08.06, 09:21
          artur321 napisał:

> Chciałbym rzucić plotkę.
          >
          > Szykowana jest procedura mająca na celu "ucywilizowanie" wykorzystywania
          przez
          > pracownikow własnych materiałów biurowych. Ma być przyznawany kazdemu
          > pracownikowi limit na wydatki na tego rodzaju materiały i zwrot tych wydatkow
          w
          >
          > formie ryczałtu. Nie znam szczegółów.
          >
          Chyba, coś w tym jest, ponieważ kazano nam ściśle określić ilość zużywanego
          paieru!
          Niestety, jak zwykle ilości trzeba było podać w krótkim czasie i w dodatku bez
          jakiejkolwiek realnej analizy, tak wiec podawaliśmy liczby potrzeb minimalne
          zapominając o niektórych drobnych wydrukach, a także nik nie brał pod uwagę
          możliwości zacięcia papieru, awarii drukarki itd. wydydrukowania sobie nowej
          procedury czy też nowych przepisów pojawiających sie co chwila. Ale może jest
          to leprze wyjście niż owe "nic" które obecnie dostajemy?
          Pozdrawiam i dzięki za wiadomość.
    • jestsuper2 Re: Artykuły biurowe 16.08.06, 20:58
      Ja właśnie wróciłam z zakupów(zapłacony rachunek z własnej kieszeni bez szans
      na zwrot) :ryza papieru,koszulki małe i duże , taśma klejąca do depozytów kilka
      tanich długopisów i inne drobne zbędne artykułw w moim domu a niezbędne w PKO!!!
      A co do procedur i drukowania informacji ze skrzynki to od dawna drukuje je na
      własnym papierze.Pozdrawiam. ;-O
      • malutka.niak Re: Artykuły biurowe 16.08.06, 21:10
        Słuchaj, już mi wstyd, nawet tutaj pisać, że od dawna nie dostajemy niczego z
        MATERIAŁÓW BIUROWYCH, więc WITAJ W KLUBIE!!!
        A co na to nasze ukochane ZZ które podobno pilnie strzegą naszych warunków
        pracy???
        Pozdrawiam serdecznie!
    • szomer Re: Artykuły biurowe 16.08.06, 22:17
      Zapytałem kiedyś fachmena od zamówień:
      - Dlaczego tak rzadko są realizowane zamówienia np. na ołówki, długopisy?
      Odpowiedział mi:
      - Dzieje się tak dlatego, ponieważ bardzo dużo ich zużywamy!
      - Ale przecież nie da się ich normalnie używać, łamią się i psują, nowe trzeba
      wyrzucać do kosza! Może warto byłoby zamówić raz a dobrze; takie o lepszej
      jakości, które wytrzymają dłużej – np. nie popęka rysik lub nie wypadnie
      kuleczka z długopisu, lub po prostu się połamie… Nie lepiej kupić raz a dobrze,
      porządny, dobry sprzęt biurowy?
      - Niestety nie stać nas na zakupy tak drogich rzeczy – odpowiedział mi kolo.

Wygląda to na typowe błędne koło: zużywamy więcej ponieważ są kiepskiej
      jakości, a dlatego że są kiepskiej jakości, trzeba ich więcej i nie starcza na
      lepszy sort.

A na marginesie mat. Biurowe te z nadrukami PKO powinny być w nadmiarze,
      marketing powinien zabiegać o to abyśmy je brali do domu i „wciskali” znajomym…

.
    • jestsuper2 Re: Artykuły biurowe 16.08.06, 22:38
      ZZ oczywiście u mnie też są.Kilka lat temu dałam się zbałamucić - zapisz się
      wrazie czego KTOŚ zawsze cię obroni.
      Ludzie o co chodzi to ja już sama nie wiem w związkach powinna być siła !!!!!!
      A nie wieczne podlizywanie się dyrekcji i radość , że od czasu do czasu na
      święta dostaniemy paczkę w postaci pościeli i to jak zdążysz to jeszcze masz
      szansę na jakąś względnie wyglądającą.ZGROZA.Kiedyś poszłam do przewodniczącej
      z chęcią wypisania się ( wystąpienia ), bo przecież na pościel to mnie jeszcze
      stać - i usłyszałam , że wystąpienie z grona ZZ nie jest dobrym
      pomysłem.Dlaczego nie wiem do dziś.Może jednak ZZ coś mogą ?
      A propo materiału ten papier biurowy kupiłam za 8,99 a PKO kupuje ten super za
      około 15 z groszami.Reszta 6zł a za to mamy 30 szt.długopisów dobrych i
      wytrzymałych.No i kto by pomyślał , że można oszczędnie kupować.
      Zyczę wszystkim pko-wskim mróweczkom dobrych snów bo jutro od rana znowu
      koszmarne plany.
      • karol142 Re: Artykuły biurowe 17.08.06, 22:24
        może nie jest wszędzie tak źle jak piszecie,bo akurat mnie raczej zawsze udaje
        sie dostać to co zamówię, przynajmnie te podstawowe artykuły

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka