Czy w turcji można je kupic? Zachorowalam w bayram i dostalam od lekarza antybiotyk - Zinnat. Boje sie, ze pozbedzie mnie mojej flory bakteryjnej i bedzie mi doskwieral bol zoladka (co juz sie w przeszłości zdarzało). Niestety nic osłonowego lekarka na izbie przyjęć w szpitalu mi nie wypisała, zresztą nie mówiła (lub nie chciała mówić)po angielsku, a mój mąż ma 2 lewe ręce jak jestem chora i nic nie potrafi wtedy wyegzekwować od lekarzy. W każdym razie akurat wtedy był bayram wiec wszystko zamknięte łącznie z aptekami. Dzisiaj mąż pojeździł po aptekach i nic nie znalazł. Nikt nie wiedział co to probiotyk. Jak mąż tłumaczył na co to jest to albo chcieli dawać leki na nadkwasotę, albo wysyłali go do supermarketu po jogurt.
Niestety ja produktow mlecznych jesc nie moge, konczy sie to dla mnie zawsze biegunka, wiec opcja z jogurtem lub kefirem odpada

Moze ktoś mógłby mi pomoc i podałby nazwy tureckich odpowiedników probiotyków, lub ich zamienniki.
chodzi mi o coś takiego jak można w Polsce kupić:
www.i-apteka.pl/product-pol-1155-TRILAC-x-20-kapsulek.html lub
dziecko24.pl/artykul/219/4/Dicoflor---probiotyk-najlepiej-dzialajacy-oslonowo-w-antybiotykoterapii
Mąż szukał podobnych w internecie, ale z marnym skutkiem (nie znalazł nic).
Z góry dziękuję za pomoc!