Dodaj do ulubionych

Obywatelstwo

23.01.09, 14:05
Witam dziewczyny mam pytanie,chodzi o obywatelstwo.Wiem,ze w Turcji
mogę ubiegać się po trzech latach.Chodzi mi oto czy jezeli dadzą mi
Tureckie obywatelstwo,ja stracę Polskie,jak to jest orietujecie się
czy można miec podwójne?Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • 5katia Re: Obywatelstwo 23.01.09, 14:18
      Witam ten watek był juz omawiany smilei jeżeli nic sie nie zmieniło to tutaj znajdziesz potrzebne Ci informacje forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35082&w=42932097&a=42954996
      Pozdrawiam ciepło wink
      Katia
    • skorrogan Re: Obywatelstwo 29.01.14, 19:23
      Możesz mieć dwa obywatelstwa. Zarówno Polska i Turcja pozwala swoim obywatelom na posiadanie drugiego obywatelstwa.
      • yasemin1 Re: Obywatelstwo 12.02.14, 14:04
        To Polska juz pozwala na podwójne obywatelstwo dla Turków? Ciekawe, a my musieliśmy walczyć z Wojewodą Mazowieckim, może to po naszej sprawie złagodzili interpretację przepisów.
    • smiled_imp Re: Obywatelstwo 24.02.14, 18:13
      W większości przypadków można ubiegać się o tureckie obywatelstwo po trzech latach od ślubu lub po pięciu latach nieprzerwanego pobytu w Turcji jeśli ma się ważny powód (członek rodziny z tureckim obywatelstwem, mieszkanie itp.). Jednakże przepis prawny z lat '60 mówi że państwo tureckie może poprosić o zrzeczenie się swego pierwszego obywatelstwa. Nie korzysta z tego zbyt często ale się zdarza. Ja znam tylko dwa takie przypadki. Prośba taka jest wystosowywana po przejściu całej procedury i jest warunkiem otrzymania obywatelstwa tureckiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka