reniatoja 28.11.06, 09:58 w polsce ksiazka kosztuje 35 zl, www.bookcity.pl/index.html?pid=244 a tutaj ta sama ksiazka 20 euro www.bibliotopia.gr/view_title.asp?id=2219 . i tak jest ze wszystkim Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: kurde ale ja prezeplacam 28.11.06, 10:00 english grammar nie daje ci żyć? Poproś może six_ę o pomoc, ona zna kogoś, kto zna angielski Odpowiedz Link
mamba30 Re: kurde ale ja prezeplacam 28.11.06, 10:01 a nie da rady jakoś w Polsce Ci kupić i wysłać??? Nie wyszło by taniej? Odpowiedz Link
reniatoja Re: kurde ale ja prezeplacam 28.11.06, 10:06 to nie o to chodzi, musialabym każdą rzecz kupować w polsce bo wszystko jest taniej, poza moze sprzetami elektrycznymi, elekrtoniznymi i motoryzacja. benzyna u nas tansza niz u was. Na początku roku szkolnego wydaję na ksiązki do angielskiego i francuskiego dla Justyny ok 200 euro, w pOlsce bym sie zmiescila w 500 zl. Tak chyba bede robiła od przyszłego roku. ale ogólnie wsyzskto jest u nas droższe coraz droższe i bedzie tak samo w Polsce jak wejdzie euro, dlatego protestujcie i nie zgadzajcie sie na wprowadzenie euro do polski, bo to zabije biednych ludzi. przez to kurestwo euro wszystko jest juz dzis masakrycznie drogie. Odpowiedz Link
lena_zet Re: kurde ale ja prezeplacam 28.11.06, 10:08 ale na pewno nie zarabia się u was w biurze 400 euro tak jak u nas. Odpowiedz Link
mamba30 Re: kurde ale ja prezeplacam 28.11.06, 10:12 myslisz że nie wiem z tym euro?? wiem, tylko co z tego, jest cała masa zwolenników niestety. Ja na początku roku wydaję na książki do angielskiego i francuskiego ok. 250 zł. tak było w V i VI klasie. Pomysl nad takim rozwiązaniem ) Odpowiedz Link
mmagi Re: kurde ale ja prezeplacam 28.11.06, 10:24 ale chyba sa odpowiednie zarobki do tych cen,nie? Odpowiedz Link
reniatoja Re: kurde ale ja prezeplacam 28.11.06, 10:33 no niby sa, ale gdy byly drachmy to zycie tutaj naprawde bylo tanie, teraz ludziom sie bardzo pogorszylo. ceny szybuja, a zarobki ino dygaja. Odpowiedz Link
mmagi Re: kurde ale ja prezeplacam 28.11.06, 10:36 mam kolezankę w Hiszpanii,mówi to samo,ze sie posramy jak wejdzie euro Odpowiedz Link