annajustyna 17.06.08, 21:19 I imiona tez piekne)) Jak bedziecie odmieniac Iwo? Iwona czy Iwa, czy w ogole nie? Serdecznoci! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
veeto1 Re: Nie no, Pszczola, rewelacyja po prostu:D 17.06.08, 21:28 Przeca Iwo to facet, więc jak Iwona... Tak od dziecka transwestytę robić? Odpowiedz Link
annajustyna Re: Nie no, Pszczola, rewelacyja po prostu:D 17.06.08, 21:48 Bo poprawnie to tam -n- dochodzi (jak Bruno - dopelniacz Brunona, Hugo - HUgona) i powinno byc Iwo - Iwona... Odpowiedz Link
veeto1 Re: Nie no, Pszczola, rewelacyja po prostu:D 17.06.08, 21:56 Obawiam się, że Bruno i Brunon to 2 różne imiona, ale to nie ma znaczeenia, dzieciaki są super i to jest najważniejsze. Odpowiedz Link
veeto1 Re: Nie no, Pszczola, rewelacyja po prostu:D 17.06.08, 22:00 Oj sorki, dopiero teraz załapałam, że o odmianę chodzi. Tak, tak, niezależnie od tego, że 2 różne imiona, to odamiana taka sama. Odpowiedz Link
pietrek666 Od kiedy???????????????????? 29.06.08, 02:59 veeto1 napisała: > Oj sorki, dopiero teraz załapałam, że o odmianę chodzi. Tak, tak, > niezależnie od tego, że 2 różne imiona, to odamiana taka sama. > Brunon - Brunona Bruno - Bruna ;P Odpowiedz Link
annajustyna Re: Od kiedy???????????????????? 29.06.08, 11:35 Od zawsze, drogi PIterku, pochodzi to z laciny, stad koniecznosc uzycia intefiksu -n w odmianie imion typu Otto, Bruno, Hugo etc. Odpowiedz Link
pietrek666 Re: Od kiedy???????????????????? 30.06.08, 00:59 No nie fiem, nie fiem... Miodek nawet swetr i szłem dopuszcza ;P Ja jestem raczej ze szkoły Bralczyka, choć polonistyki nie kończyłem Odpowiedz Link
annajustyna Re: Od kiedy???????????????????? 30.06.08, 10:46 Bralczyk powiedzialby Ci to samo. Natomiast Grzenia jest bardziej liberalny (uniw. Wroclawski). Odpowiedz Link
pietrek666 Re: Od kiedy???????????????????? 30.06.08, 11:29 A ja i tak upieram się przy Bruna, Otta itp Odpowiedz Link
annajustyna Re: Od kiedy???????????????????? 30.06.08, 13:47 Ty mnie podpuszczasz, nie? Odpowiedz Link
hatige Re: Od kiedy???????????????????? 30.06.08, 13:03 gdzie to ze Grzenia we Wroclawiu?? Superwykladowca!! na uniwerku w Katowicach ) Ech, stare czasy )) Odpowiedz Link
annajustyna Re: Od kiedy???????????????????? 30.06.08, 13:48 To cos pomylilam. Na pewno Miodek to Wroclaw. Co u Ciebie? Odpowiedz Link
annajustyna Re: Nie no, Pszczola, rewelacyja po prostu:D 17.06.08, 22:16 W mianowniku rozne, ale nie w odmianie)) Dzieci sa boskie.))) Odpowiedz Link
nagi_gracjan dla mnie tylko ty jesteś boska! 18.06.08, 01:45 Wpuść mnie na gasofnie, koham mondryh lódzi. P.S. nje trój dópy info, na co ty liczysz "i won k...a"? Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Nie no, Pszczola, rewelacyja po prostu:D 28.06.08, 16:58 super pogratulować mamusi i tatusiowi Odpowiedz Link
kryzysowa_narzeczona75 Pszczolka, sa przepiekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 29.06.08, 09:16 no i chyba podobne bardziej do mamusi niz tatusia. Pewnie teraz ledwo zipiesz, ale i tak ci zazdroszcze blizniakow i juz ))) Odpowiedz Link
mmagi Re: Pszczolka, sa przepiekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.06.08, 18:35 czeba było pieprzyc siem przez kalkę,kurde wogóle nie myślisz po za tym mysle ze akurat jej to nie ma co zazdroscic)) Odpowiedz Link
hatige Re: Pszczolka, sa przepiekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.06.08, 13:04 a jakom kalkem??? Odpowiedz Link
kryzysowa_narzeczona75 Re: Pszczolka, sa przepiekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.07.08, 06:09 ja tam nie wiem o czym piszesz, a dobra zazdrosc nie jest zla, o! Pomysl sama, majac blizniaki: tylko raz sie meczysz z brzuchem, raz rodzisz, raz masz przerabane pierwsze trzy miesiace, pozniej raz masz przerabane kolejne trzy miesiace i tak do roku, ale za to raz, raz masz dupe jak szafa trzydrzwiowa, raz wrzeszczysz, ze wszystkie ciuchy sa za male (ale ponoc przy blizniakach to spada waga jak marzenie), raz robisz za bufet. No i masz piekna parke! A ja??? Jak se bede chciala machnac drugie dziecko, to jak nic bede musiala przechodzic to wszystko od poczatku i wtedy bede sie obawiac, czy nie beda to np. blizniaki. Stad pszczolce zazdroszcze. Wyobrazam sobie jak ma przerabane, ale jej zazdroszcze i juz ))) Odpowiedz Link
aguszak Re: Nie no, Pszczola, rewelacyja po prostu:D 01.07.08, 12:31 Pszczółka masz piękne dzieciaczki i jak na mamę dwójki malutkich bliźniaków, to wyglądasz rewelacyjnie - nic nie znać zmęczenia - pewnie w domu masz aniołki! )) Buziory dla powiększonej rodzinki Odpowiedz Link